• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ahso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
362
65
68
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?

her konunda soracağım abla mısın kardeşi mi :D
2 kişi kullanıyoruz diye itiraf etmiştiniz de

sözleşmeli öğretmen misin atama ile mi ordasın
bildiğim kadarıyla kınama alıyorsun

bu konunla olsun ilgilen lütfen sorulanlara cevap ver :)

Meslektaşım olarak öncelikle çok geçmiş olsun ,böyle olaylar insanın canını sıkıyor...Ben de neler gördüm ve görüyorum...Birincisi diğer öğretmenin yaptığı çok yanlış,böyle bir durumda ki siz suçlu değilsiniz,sizin yanınızda yer alması gerekirken sırf inat uğruna öğrencilerin yanında yer alması hata...Ama korkmayın böyle bir olayla ilgili sorun yaşamazsınız,siz de gerekirse tutanak tutun bu öğrencilerin yaptıklarını kaydederseniz iyi olur böyle durumlarda...İçiniz ferah olsun,bir şey çıkmayacaktır,ama asıl tehlike o diğer öğretmen gibi görünüyor,belli ki aklıselim bir insan değil...Onunla bir karşılıklı sakince konuşun ,derim ben.Öğrencilere gelince de bu tarz öğrenciler akıllarınca kendilerini üstün gördüklerinden arkadaşları karşsında güçlü görünmeye çalışırlar,onlarla inatlaşmayın,görmezden gelin yaptıklarını,zaten bırakırlar bi süre sonra...

Valla HAKLISIN inşAllah bısey olmaz bebek degıllerya

her konunda soracağım abla mısın kardeşi mi :KK70:
2 kişi kullanıyoruz diye itiraf etmiştiniz de

sözleşmeli öğretmen misin atama ile mi ordasın
bildiğim kadarıyla kınama alıyorsun

bu konunla olsun ilgilen lütfen sorulanlara cevap ver :)

sıktın sen de ya.. her konumda herkesten önce bitme.. sen ısrarla sorucaksın ben de cevap vermicem canım..bu devran böyle dönücek

keşke olay direkt bu noktaya gelmeden gidip müdürün önüne atsaydınız (!) öğrencilerinizi...
ve evet, keşke hakaret etmeseydiniz diyeceğim ve bu şekilde yorum da yapacağım...
inşallah bir daha öğrencilerinize hakaret edemeyeceğiniz şekilde ceza alırsınız..

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
doğabilir pekala.
ne olursa olsun gerizekalı demekte haklısın diyecek bir amir bulamazssın.
henüz meslekte ilk yılınmış bir de.

sıktın sen de ya.. her konumda herkesten önce bitme.. sen ısrarla sorucaksın ben de cevap vermicem canım..bu devran böyle dönücek
Niye ki?
Hoşunuza mı gidiyor abla kardeş size yardım etmek isteyenleri aptal yerine koymak?
G gulendam_34 söylemeseydi ben bilmiyordum bu durumu mesela?

o zaman 2 kişi kullanmak yasak diye biliyorum
Mune Mune Kazen Kazen bilirler tabi en doğrusunu diyip
gerisini moderatörlerimize bırakıyorum

Sorun olur. Evet terbiyesiz öğrenciler olabilirler ama ne olursa olsun bu onlara gerizekalı diye hakaret etmenizi haklı çıkarmaz, siz bir öğretmensiniz, onların seviyesine inmemeliydiniz. Nasıl yaklaşırsanız öyle gider, hiçbir öğrenciniz size saygı duymaz artık, otoriteyi korumak ayrı hakaret etmek ayrıdır. Konuya hakim değilim tabi de meslekten atılacağınızı sanmam ama ceza almanız muhtemeldir.

Niye ki?
Hoşunuza mı gidiyor abla kardeş size yardım etmek isteyenleri aptal yerine koymak?
tam da bahsettiğin gibi lale
çok önceleri de sordum aldırış etmedi şaka mısın diye çattı
burdan soru sorup kaçıyorlar abla kardeş

Niye ki?

aptal yerine koymakla ne ilgisi var.. ablaysam yardım edip kardeşiysem yorum yazmıcak mısın mesela ? Konu hakkında bir fikrin varsa yorum yazar geçersin ha kardeşine faydası olmuş ha ablasına sizin için ne farkediyor.. gerçekten çok merak etttiğim için soruyorum. Sizi neden bu kadar geriyor bu durum?

cocuklar sınav kurallarına uymadıkları anda dısarı cıkartıcam fiye ıyarıp devam ederlerse götürebilrdiniz

birincisi konsantre değil konsantrasyon. sitedeki öğretmenlerin çoğu türkçe bilmiyor.

ikincisi ne olursa olsun kimseye gerizekalı, gerzek diyemezsiniz. çocukların şımarık olmaları hakaret işitmelerini gerektirmez ki gerçekten kırılmış olabilirler. daha ilk yılınızda hakaret edecek sev,yeye geldiyseniz nasıl sürdüreceksiniz?

aptal yerine koymakla ne ilgisi var.. ablaysam yardım edip kardeşiysem yorum yazmıcak mısın mesela ? Konu hakkında bir fikrin varsa yorum yazar geçersin ha kardeşine faydası olmuş ha ablasına sizin için ne farkediyor.. gerçekten çok merak etttiğim için soruyorum. Sizi neden bu kadar geriyor bu durum?
Yooo niye gerileyim ki?
Kelime oyunu yapmanın size kazandırdığı bir şey olmadığını bilseniz daha başarılı olurdunuz.
Abla da olsanız kardeş de olsanız yardım edileceğini biliyorsunuz di mi?
Burada üyelik almak çok pahalı mı da kardeşler ortak kullanıyor aynı hesabı?
Yoksa eski açtığınız konular gündeme gelince canınız mı sıkılıp da kardeşin üzerine atılıyor o konular di mi?
Forum Kurallarında neden yasak çift üyelik o zaman?
Ben KİB'imi yaptım,geri kalanı yöneticiler bilir.
Ben ve benim gibi düşünenler de haksızsa hepimizin adına da özrümü de dilerim,sıkıntı yok.

Eskiden öğretmeni koridorun başında görünce kaçacak delik arardik çok korkardik. Simdiki durum çok vahim. Gerçi eski ogretmenlerin otoriteleride farkliydi neyse ... bahsettgnz erkek hoca çocuklara yalan yanlis şeyler yazdırmış olablr tokat attı da yazdrms olabilir çünkü aranız hiç iyi deilmis belkide durum tamamen sizinle alakasızdır. Ama ogretmenlginize bise olucağını sanmıyorum

Bunlar yönetmeliğe göre öğrenci davranışlarına yönelik disiplin cezası gerektiren durumlar,korkmayın haklıyken haksız duruma düşmeyin.
Yaptırım gerektiren davranışlar MADDE 55 – (1) Yaptırım gerektiren davranışlar aşağıda belirtilmiştir. a) Uyarma yaptırımını gerektiren davranışlar:
1) Derse ve diğer etkinliklere vaktinde gelmemek ve geçerli bir neden olmaksızın bu davranışı tekrar etmek, 2) Okula özürsüz devamsızlığını, özür bildirim formu ya da raporla belgelendirmemek, bunu alışkanlık hâline getirmek, okul yönetimi tarafından verilen izin süresini özürsüz uzatmak, 3) Yatılı bölge ortaokullarında öğrenci dolaplarını amacı dışında kullanmak, yasaklanmış malzemeyi dolapta bulundurmak ve yönetime bilgi vermeden dolabını başka arkadaşına devretmek, 4) Okula, yönetimce yasaklanmış malzeme getirmek ve bunları kullanmak, 5) Yalan söylemek, 6) Duvarları, sıraları ve okul çevresini kirletmek, 7) Görgü kurallarına uymamak, 8) Okul kütüphanesinden veya laboratuvarlardan aldığı kitap, araç, gereç ve malzemeyi zamanında teslim etmemek veya geri vermemek, 9) Derslerde cep telefonunu açık bulundurmak. b) Kınama yaptırımını gerektiren davranışlar: 1) Yöneticilere, öğretmenlere, görevlilere ve arkadaşlarına kaba ve saygısız davranmak, 2) Okulun kurallarını dikkate almayarak kuralları ve ders ortamını bozmak, ders ve ders dışı etkinliklerin yapılmasını engellemek, 3) Okul yönetimini yanlış bilgilendirmek, yalan söylemeyi alışkanlık hâline getirmek, 4) Okulda bulunduğu hâlde törenlere özürsüz olarak katılmamak ve törenlerde uygun olmayan davranışlarda bulunmak, 5) Okulda ya da okul dışında sigara içmek, 6) Resmî evrakta değişiklik yapmak, 7) Okulda kavga etmek, 8) Okul içinde izinsiz görüntü ve ses kaydetmek, 9) Başkasının malını haberi olmadan almak, 10) Okulun ve öğrencilerin eşya, araç ve gerecine kasıtlı olarak zarar vermek, 11) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Kılık kıyafetle ilgili kurallara uymamak. 12) Okul ile ilgili mekân ve malzemeyi izinsiz ve eğitimin amaçları dışında kullanmak, 13) Yatılı bölge ortaokullarında, izinsiz olarak okulu terk etmek ve gece dışarıda kalmak, 14) Sınavda kopya çekmek veya kopya vermek. c) Okul Değiştirme yaptırımını gerektiren davranışlar: 1) Anayasanın başlangıcında belirtilen temel ilkelere dayalı millî, demokratik, lâik, sosyal ve hukuk devleti niteliklerine aykırı davranışlarda bulunmak veya başkalarını da bu tür davranışlara zorlamak, 2) Sarkıntılık, hakaret, iftira, tehdit ve taciz etmek veya başkalarını bu gibi davranışlara kışkırtmak, 3) Okula yaralayıcı, öldürücü aletler getirmek ve bunları bulundurmak, 4) Okul ve çevresinde kasıtlı olarak yangın çıkarmak, 5) Okul ile ilgili mekân ve malzemeyi izinsiz ve eğitim amaçları dışında kullanmayı alışkanlık hâline getirmek, 6) Okul içinde ve dışında; siyasi parti ve sendikaların propagandasını yapmak ve bunlarla ilgili eylemlere katılmak, 7) Herhangi bir kurum ve örgüt adına yardım ve para toplamak, 8) Kişi veya grupları dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce ve inançlarına göre ayırmak, kınamak, kötülemek ve bu tür eylemlere katılmak, 9) Başkasının malına zarar vermek, haberi olmadan almayı alışkanlık hâline getirmek, 10) Okulun bina, eklenti ve donanımlarını, taşınır ve taşınmaz mallarını kasıtlı olarak tahrip etmeyi alışkanlık hâline getirmek, 11) Okula, derslere, sınavlara girilmesine, derslerin ve sınavların sağlıklı yapılmasına engel olmak, 12) Okul içinde ve dışında okul yöneticilerine, öğretmenlere ve diğer personele ve arkadaşlarına şiddet uygulamak ve saldırıda bulunmak, bu gibi hareketleri düzenlemek veya kışkırtmak, 13) Yatılı bölge ortaokullarında, gece izinsiz olarak dışarıda kalmayı alışkanlık hâline getirmek, 14) Okul ile ilişiği olmayan kişileri okulda veya okula ait yerlerde barındırmak, 15) Kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamak, başkasının yerine sınava girmek, 16) Alkol veya bağımlılık yapan maddeleri kullanmak veya başkalarını kullanmaya teşvik etmek, 17) Kılık ve kıyafetle ilgili kurallara uymamakta ısrar etmek.

gerilmiyorum sadece soruyorum abla msın kardeş mi diye
yasak bildiğim kadarıyla.. insanlar eski konularına bakıyorlar tutarsız şeyler birinde nişan kıyafetim atıyorum sonra açılmış konu sevgilim diye bahsedilen
insanın aklına fake diye geliyor
sonra yok hesabı 2 kişi kullanıyoruz lafı

senin konularında genelde sadece sorup kaçma var
insanları insan hesabına alıp yorumlara cevap dahi vermiyorsun
saygı önemlidir!

Back