etmem :1ninca:
öğretmenliği tavsiye eder misiniz?lise 3 fen bölümündeyim ama öğretmen olmak istiyorum (fen öğretmenliği hariç)bu kararı yeni verdim.eşit ağırlıkta daha başarılıyım ama alan değiştirememekten korkuyorum son değişklikler hakkında bilgisi olan var mı sevgili öğretmenler???ayrıca öğretmenliğin geliri,çalışma koşulları ve iş imkanları konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim
ne öğretmeni olmak istiyorsun?
öğretmenliği asla tavsiye etmiyorum, aslaaaaa!! ben gibi öğretmne olmaya yanıp tutuşan birisi söylüyor bunu, eski öğretmelik kalmadığı için tavsiye etmiyorum, herkes birbirinin açığını arayıp duruyor ve öğretmenlik = kölelik
sınıf öğretmenliği
[/QUOTE
delikafadulden
bunu hiç tavsiye etmem...:a015:
rehber öğretmenliği düşün. hem geleceği var ve diğer açılardan da sınıf öğretmenliğinden daha iyi koşullara sahip
hmm..rehber öğretmenliği bana göre değil ki..:çok üzgünüm: zaten alan değiştiremiyomuşum(fenden tm ye geçecektim öğretmenlik için)ama mümkün değilmiş..çok sağolun Allah razı olsun alan dışından sınıf öğretmenliği seçmeyi düşünmüştüm ama söylediklerinizi düşüneceğim
hiç tavsiye etmiyorum
ne emeğinin karşılıgını görüyorsun ne saygı
ne adam gibi değer veriliyor sana
ne de adam gibi adamlar geliyor karşına
ezen üzen çizen cabası
ha bunun yanında eşinden ailesinden çocugundan ayrı
kmlerce uzakta tek başına hayatı sırtlamak da cabası
bunlar henüz bir senelik taze öğretmenden...
iyi düşün öğretmenlik güzel meslek-
-di eskiden.....
demek ki kişiden kişiye değişiyor çok iyi düşünmem lazım fen öğretmenliği falan oluyor ancak :uhm: çok teşekkür ederim a.s.kesinlikle tavsiye ederim...
öğretmek, paylaşmak ve verdiklerinin karşılığını görebilmek çok güzel bir duygu. evet her şey mükemmel değil mesleğimizde elbette ama mükemmel olmasını beklemek de hata olur.
ben aldığım maaştan, mesleğimin koşullarından genel olarak memnunum. iş imkanı olarak seçeceğin alana ve tabi ki sınava hazırlık için ayıracağın zaman ve azme bağlı bir şey.
şu da var; yorucu ve sabır gerektiren bir meslek aynı zamanda. zihnen ve bedenen çok yorar. aynı anda 40 gençle ilgilenmek kolay değildir. ya da çocukla. rahatına düşkünsen yapamazsın. ama severek yapacak olan biri için vazgeçilmezdir.
Allah isteyen herkese nasip etsin.
bende inşallah nasipse anaokulu öğretmeni olmak istiyorum. stajlarda gördüğüm üzere öğretmenlik bayanlar için çok ideal bir meslek. eğer içinde kendine güven varsa, gelişmeye, eğitime açıksan elbette güzel bir meslek
kafan çabuk karışıyorr... demek ki kendini iyice dinlemiyorsun.
happy.s tavsiye ederim. Öğretmenlik bambaşka bir şeydir. Evet, bazen insan çok bunalıyor olumsuz koşullar gerçekten çok zorluyor ki ben hiç sevmeyerek başladım mesleğe. Hani derler ilk öğretmen olduğunuzda ki heyecan filan. Yok ben hiç heyecan olmadı sevmiyordum öylesine geçirdim zamanla ise bu mesleği gerçekten sevdim. Bilmek bildiğini aktarmak çok güzel bir duygu. Sana öğretmenlikle ilgili yüzlerce olumsuz madde sayabilirim. Fakat gerçek bu değildir. Gerçek derse girdiğinde sana bakan masum yüzlerin sende uyandırdığı duygudur. Gerisi ise her meslekte yaşayabileceğin sıkıntılardır. Zorunlu hizmet, tayin problemi, öğrencilerin ilgisizliği velilerin düzensizliği, adil olmayan yöneticiler, düzene girmeyen milli egitim sistemi, imkansızlıklar vs vs.. Sen bunları kafana takma sevdiğin ilgi duyduğun alan hangisi ise ona yönel. Öğretmeenlik sevmeden yapılacak bir meslek değil. Neyseki ben sevmiyordum ama sonradan sevdim. Memnunum mesleğimden bana kattıklarından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?