öğretmenliği tavsiye eder misiniz???

ben şimdiye kadar hep köy okulu yada varoş okullarda çalıştım o yüzden öğrenci disiplini sorunum olmadı sınıf öğretmeniyim 2.sınıfı okutuyordum ben bundan önce anestezi teknikerliği yaptım 6 yıl ege üni. hastanesinde bu benim 2.mesleğim o işten sonra bu iş çok kolay ve rahat o yüzden hep kıymetini bilmişimdir

benim sinirlerim çok çabuk bozulur çabuk sinirlenirim demek ki öğretmenliği kaldıramayabilirim..hangi mesleği kaldırabileceğime de karar veremiyorum :uhm:

canım bu iline ve okuluna göre değişir.Benim de doğu görevim en kötü yıllarımdı,benden çok şey aldı götürdü.

Sağolun cevap verdiğiniz için.O zaman Allah iyi bir ile ve okula atanmayı nasip etsin diye dua edelim.:Saruboceq:

bu konuda kararsız olanlardan biri de benim
resim öğretmenliği düşünüyorum ama öğrencilerin öğretmenlere yaptıklarını görünce kafamda soru işaretleri oluşuyor
ama yine de senelerdir hep istediğim şey öğretmen olmak bakalım nasip artık

happy.s feni bırakıp tmye mi geçeceksin allah aşkına..
3'e kadar okumuşsun biraz daha sabret ne bilim illa öğretmen olucam diyorsan da matematik,fizik, kimya, biyoloji öğretmeni ol ama sayısaldan vazgeçme..
Sonradan pişman olursun

haklısınız..zaten mümkün değilmiş de ben de vazgeçtim zaten iyi ki de mümkün değilmiş o kararlılıkla alanımı değiştirirdim sonra da dediğiniz gibi pişman olurdum teşekkürler sağolun cevap verdiğiniz içina.s.

ben tavsiye ederim. bayanlar için çok ideal olduğunu düşünüyorum.maaş kısmı biraz hakaret gibi bu mesleğin kutsallığının yanında. ama yazın da koskoca bi tatil seni bekliyor olacak.
ama en güzel yanı, verdiğini alabilmek. mesela yazılıda , eğer öğrenci, benim derste kullandığım bi kelimeyi, örneği bana aynen yazmışsa o kadar mutlu oluyorumki. beni dinlemiş, aklında da kalmış diye. ne kadar küçük bişey bu ama işte biz öğretmenler için çok güzel

Evet millet sayısala geçmeye çalışırken bölüm değiştirmek sakın sakınkaydirigubbakcemile3

tavsiye ederim happy.s
çook güzel bir meslek,ben işimde kendimi mutlu hissediyorum.yazılanları pek okumadım ama;özellikle bir bayan için ideal bir meslek.karşındakilere birşeyler veriyorsun,ve karşılığını görüyorsun.bu öğretme aşamasından sonra çocukların yaptıkları her ii şeyde sen gururlanıyorsun ve mutlu oluyorsun
ilkokul 5.nıftan beri hayalim ve amacımdı öğretmen olmak.çok şükür oldum ve mutluyum.işimi seviyorum

Eğer sabırlıysan neden olmasın! Bazen öğrencileri bitki gibi görüyorlar.. Nasıl ki su ve güneş var büyüsün diyoruzya işte öyle..Kalemin , kitabın var . Önlüğün var hadi çalış büyü büyü..Kocaman ol. Aradaki farkı anlayıp çalışmaya başladığın zaman bu meslek olmaktan çıkıyor..Öğretmen oluyorsun..Hemde her yerde..Yaşamanı tavsiye ederim.. Bundan daha doyurucu bir haz yok..

çok sağolun..taze yengem de matematik öğretmeni.ona imrendim gerçekten..sizin görüşlerinizin de etkisiyle ben matematik öğretmen olmak istiyorum hayırlı olsun sonunda karar verebildim.cevap yazan elleriniz ağrı,acı,dert vs.görmesin opuyorumnanaktan

ben ing. öğretmnliği düşünüyorum. alan da seçtim
çocukluğumdan beri öğretmenlik içni yanıp tutuşuyoruma am yorumlar korkuttu beni yav :S

Kesinlikle İSTEYEN her insana öneririm .
İstemesi çok önemli ,isteyerek yapmak çok önemli.
Ben bilinçsize tesadüf oldum ama iyi ki öğretmen olmuşum diyorum.
Çocukları ,çalışmayı seviyorum ,ihtimam gösteriyorum.
Ama günümüzde gençlerimizin tercih hatasını görüyorum.
Hatalı branş seçimi beklemelerine neden oluyor,KPSS yide unutmamak lazım.
Özellikle sınıf öğretmenliğini öneririm.
Daha okul öncesi öğretmenliği ( istemek şart).
Branşalrdanda ing ,bilgisayar ataması kolay olanlar diye düşünüyorum.

yeni mezun biri olarak öğremtneliği kesinlikle tavsiye etmiyorum. küçüklüğümdne beri ideal mesleğimdi ve herzaman aç kalmaz illkai öğretmen çalışır gözünle bakılıyordu. evet çalışırsın ama dersanelerde 200 tl aylıkla yada kpss yi gçemezsin 600 tl ücreli öğreymenlikle karnın bile doymaz sadece yollara para veririsin ve iş yaparsın. eşşek yerine konulursun o kadar okuyup ettikten sonra. şimdiki aklım olsa kesilikle iktisat,ticaret,pazarlama ,uluslar arası ilişkiler yada rehperlik okurdum. emeklerimize yıllarımza yazık oldu. yine özel sektörde iş arıcam mecbur.bu şartlarda öğretmenlik yapılmaz

Bence öğretmenlik için en ideal branş; sınıf, ana sınıfı ve rehber öğretmenliği. Branş öğretmenliği çok yıpratıcı. Yanımdaki arkadaşlardan görüyorum. Onlar çok rahatlar.

bi mesleği herkes beğenecek diye bi şey yok ama ya ben de beğenmezsem bilmiyorumkismile ... çok teşekkür ederim düşüncelerini belirten üyelere

bi mesleği herkes beğenecek diye bi şey yok ama ya ben de beğenmezsem bilmiyorumkismile ... çok teşekkür ederim düşüncelerini belirten üyelere

Canım bu zaten emekli olana kadar neredeyse 30 sene ömrünü vereceğin bir görev olacak ve bunun elma armutu beğenip beğenmeme gibi bir durumu yokki.Bilgiyi aktarmayı seviyorsan en önemlisi çocukları seviyorsan ve sabırlıysan,yerinde saymayan yeniliklere açıksan bu mesleği tabikide seversin.İşin birde manevi kısmı var tabi..Mesele ne kadar moralsiz olursam olayım okula gittiğimde bacaklarıma sarılıp elime kuru boyayla benim resmimi çizip :) sizi çok seviyorum öğretmenim yazılı notla,ismimin baş harfleriyle yazdığı şiiri verdiğinde minik öğrencim bütün dertlerden bir anda uzaklaşıyorum ya da okulum ücra bir yerde köy okulu.Ve annesiz babasız çok fakir öğrencilerim var..Onlara yardım ettiğinde üstüne bir mont aldıgında,ayakkabı aldıgında mutluluklarını sanki sana annesiymiş gibi sarılıp gözlerinde ışıltıyı görmek herşeye bedel herşeye.İşte bu yüzden diyorsun bu müthiş bir meslek.

gerçekten çok duygulandım..evet çocukları,yardım etmeyi,öğretmeyi çok severim..
çok çok teşekkür ediyorum a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…