benim sinirlerim çok çabuk bozulur çabuk sinirlenirim demek ki öğretmenliği kaldıramayabilirim..hangi mesleği kaldırabileceğime de karar veremiyorum :uhm:Ben de son derece tanınmış bir dersanede 1 sene öğretmenlik yapmıştım ve o 1 sene bile " Bir daha mı tövbe!!!" dememe neden oldu...Ben yapı olarak saygısızlığa, laubaliliğe(samimiyetten bahsetmiyorum dikkatinizi çekerim), hele de edepsizliğe hiç tahammül edemeyen birisiyim..Öğrencimle samimi olmalıyım ancak bu hiçbir zaman onların öğrenci, benim öğretmen olmam gerçeğinin önüne geçmemeli, aradaki sınır bozulmamalı...Sizden bilmemkaç yaş küçük olup da bilmiş bilmiş size kafa tutan, hatta size rest çeken, "sen kim oluyorsun?" havasındaki birçok öğrencinin suratına osmanlı tokadını geçirmemek için kendimi nasıl tuttum, bir ben bilirim, bir Allah....Yapı olarak yay gibi sağlam sinirleriniz varsa öğretmenlik tam size göredir, yoksa çok zor bir iş bence...
canım bu iline ve okuluna göre değişir.Benim de doğu görevim en kötü yıllarımdı,benden çok şey aldı götürdü.
happy.s feni bırakıp tmye mi geçeceksin allah aşkına..
3'e kadar okumuşsun biraz daha sabret ne bilim illa öğretmen olucam diyorsan da matematik,fizik, kimya, biyoloji öğretmeni ol ama sayısaldan vazgeçme..
Sonradan pişman olursun
haklısınız..zaten mümkün değilmiş de ben de vazgeçtim zaten iyi ki de mümkün değilmiş o kararlılıkla alanımı değiştirirdim sonra da dediğiniz gibi pişman olurdum teşekkürler sağolun cevap verdiğiniz içina.s.
tamam çok teşekkür ederima.s.Evet millet sayısala geçmeye çalışırken bölüm değiştirmek sakın sakınkaydirigubbakcemile3
bi mesleği herkes beğenecek diye bi şey yok ama ya ben de beğenmezsem bilmiyorumkismile ... çok teşekkür ederim düşüncelerini belirten üyelere
gerçekten çok duygulandım..evet çocukları,yardım etmeyi,öğretmeyi çok severim..Canım bu zaten emekli olana kadar neredeyse 30 sene ömrünü vereceğin bir görev olacak ve bunun elma armutu beğenip beğenmeme gibi bir durumu yokki.Bilgiyi aktarmayı seviyorsan en önemlisi çocukları seviyorsan ve sabırlıysan,yerinde saymayan yeniliklere açıksan bu mesleği tabikide seversin.İşin birde manevi kısmı var tabi..Mesele ne kadar moralsiz olursam olayım okula gittiğimde bacaklarıma sarılıp elime kuru boyayla benim resmimi çizip :) sizi çok seviyorum öğretmenim yazılı notla,ismimin baş harfleriyle yazdığı şiiri verdiğinde minik öğrencim bütün dertlerden bir anda uzaklaşıyorum ya da okulum ücra bir yerde köy okulu.Ve annesiz babasız çok fakir öğrencilerim var..Onlara yardım ettiğinde üstüne bir mont aldıgında,ayakkabı aldıgında mutluluklarını sanki sana annesiymiş gibi sarılıp gözlerinde ışıltıyı görmek herşeye bedel herşeye.İşte bu yüzden diyorsun bu müthiş bir meslek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?