• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliği tavsiye eder misiniz???

yazılan çizilen herşeye katılıyorum... evet nerde öğretmenlik yaptığın ve ne öğretmeni olduğun kesinilkle öenmli nüanslar.. bence de ana sınıfçılar ve rehberlikçiiler daha rahatlar.. ama branş tartışılır..

ben 4 yıldır ingilizce öğretmeniyim ama liseden isteyerek bölümüme girmeme rağmen artık çok da iyi bir tercih yaptığımı düşünmüyorum..
ben sabırsızım, istediğim o AN olsun isterim, hızlıyımdır karşımdakinden aynısını görmek isterim, zevk severim sefa severim, uğraşmaya gelemem sinir basar...
sabrın var mı sabrın, onu sormalı bence önce insan kendine..insan sevmek diyorlar, insanları seviyorum evet ama küçük çocukları değil, Allah biliyo ya, sevmiyorum mızırdanma ya da ne biliyim saçma salak işleri..
hülasa,kendine- hayat boyu ben nerde olmak istiyorum, nasıl şartlarda yaşamak istiyorum,diye sormalı insan.. bana kimse ayda ekdersi bilmem nesi 1500-1700 lira arası değişen bi maaşımın olacağını söylememişti. bilseydim daha paralı meslek seçerdim,bu bnm düşüncem.. insan kendini 20 sene sonra da nerde ve kimlerin yanında görmek istediğini bilerek mesleğini seçmeli ...
bence...

İngilizce öğretmeniyim ben de. Bence de kesinlikle sabır isteyen bir meslek öğretmenlik. O kadar çocuğu susturabilmek, herkesin sorularına garip garip isteklerine hiç bıkmadan usanmadan cevap verebilecek misin? Bunları da düşünmek lazım. Bir şeyler öğretmek, öğrenen öğrencilerini görüp içini büyük bir mutluluğun kaplaması da çok ayrı bir zevk kesinlikle. Sana duydukları sevgi ve saygı (her öğrenci için geçerlidir diyemem) bir süre sonra her şeyi, belki o an yaşanmış olan kötü bir olayı bir anda unutturuveriyor.

Ben üniversite kadrosu düşünüyorum yüksek lisansımı yeni bitirdim. Geçici olarak da (kadro çıkana kadar) ücretli yapmayı planlıyorum bu sene için. Aldığın paraya değer mi...Değmez ama o çocukların tatlılığı hiçbir şeye değişilmez diye düşünmeden de edemiyorum.

Çok da ilginç bir durum: Bir taraftan ilköğretimle çalışmayı çok istiyorum, çok tatlı, şirin ve öğrenmeye açlar. Ama bilgilerin köreliyor, ilköğretimde ne öğretiyorsun ki...

Sınıf öğretmenliği, okul öncesi, rehber öğretmen dışındakileri önermem. Atanamazsınız işsiz kalırsınız.

Back
X