Öğretmenlerimize Sorular...

Şahsen ben çok fazla kitap okurum.ben bunu ailemden görmedim.benim hep içimde böyle bir istek merak vardı.okuma isteği.halada öyle.bilgilenmek okumak çok güzel birşey. ben bunun zevkini küçük yaşlardan beri tatmış biri olarak benim ailemde hiç beni teşfik eden kitap okuyan görüpte özendiğim kişiler olmadı belki olsaydı çok daha ileride olabilirdim.bu yüzden aile faktörü çok önemli.her çocugun içinde olmayabiliyor bu.hatta hiçç okumayı sevmeyip sonra tadını alıp bırakamayan çocuklar tanıyorum.ama buradaki esas rol ailelere düşüyor.hem sizler kitap okuyunuz hemde çocuklarınız sizlerden görüp okusunlar.bir taşta iki kuş :) sevgiler..a.s.

bütün düşündüklerime derman oldunuz ne güzel anlatmışsınız oh...ağzınıza elinize yüreğinize sağlık allah sizin gibi eğitimcileri başımızdan eksik etmesin

evet cok şükür bu sene bitiyo artık ben o kötü öğrenciliğin son dönemlerini gördüm gittikçe eğitimde kötüye gidiyoruz bi an önce önlem alınmazsa gençliğimiz antisosyal buyuyerek sürekli ders calısmaya ve sınavlara hazırlanmaya yonlediriliyo cok yazık cokkkk

arkadaşlar acil birşey sorucam.lütfen yardımcı olur musunuz?yarına lazım!!!

bir dersanede Türkçe öğretmeni olarak başladım.SBS sınıflarına giriyorum..
6. 7. ve 8. sınıfların konularının sırasını bilemiyorum.yani atıyorum zarflar konusu bitti..şimdi hangi konuya geçicem..kitaba göremi gitmeliyim.bilemiyorum...kazanımlar falan önemli değil sadece konuları sırasıyla
rice etsem 6. 7. ve 8. sınıfların konularını (işlenilecek sıraya göre) bilen bir öğretmen arkadaşım paylaşabilir mi?
şimdiden teşekkür ediyorum...

sevgili öğretmen arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum bu sene 6. sınıfa giden bir kızım var herkes gibi bizide de sbs marotonu başladı dersaneyede başladı bizim sorunumuz kızımın ders notları çok iyi 3. yazılılar başladı ve şu ana kadar notları 90ile 95 arasında öğretmenleri çok memnunlar derse katılımından keza dersaneyede gidiyorum öğretmenleri aynı şeyleri söylüyor ama benim kızımın denemelerde aldığı puan 370 üstüne çıkmıyor ve bu sene hep bir panik havası var deneme sınavlarına giderken eli ayaga birbirine giriyor ben ne yapacagımı şaşırdım evde baskıcı bir anne degilim hatta 6 yıldır ben ona bir kere bile kızım ders çalış diye peşinden komadım her zaman sorumluluklarını bildi bunun için bu sonuçları görünce üstelemiyorum çünkü kendisi kendine ceza veriyor varsayalım o ğün gezmeye çıkıcaz hayır ben bunu hak etmiyorum diye kendini cezalandırıyor bunada üzülüyorum ben ne yapayım egtimci arkadaşlar akıl verin lütfen bana cevap yazın

arkadaşlar acil birşey sorucam.lütfen yardımcı olur musunuz?yarına lazım!!!

bir dersanede Türkçe öğretmeni olarak başladım.SBS sınıflarına giriyorum..
6. 7. ve 8. sınıfların konularının sırasını bilemiyorum.yani atıyorum zarflar konusu bitti..şimdi hangi konuya geçicem..kitaba göremi gitmeliyim.bilemiyorum...kazanımlar falan önemli değil sadece konuları sırasıyla
rice etsem 6. 7. ve 8. sınıfların konularını (işlenilecek sıraya göre) bilen bir öğretmen arkadaşım paylaşabilir mi?
şimdiden teşekkür ediyorum...

öğrencilerinizden birinden okul kitabını getirmesini isteyip indeksini fotokopi çektirebilirsiniz.

ayrıca goggle daki türkçe öğretmenleri grubuna üye olup takip etmenizi öneririm...

sevgili öğretmen arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum bu sene 6. sınıfa giden bir kızım var herkes gibi bizide de sbs marotonu başladı dersaneyede başladı bizim sorunumuz kızımın ders notları çok iyi 3. yazılılar başladı ve şu ana kadar notları 90ile 95 arasında öğretmenleri çok memnunlar derse katılımından keza dersaneyede gidiyorum öğretmenleri aynı şeyleri söylüyor ama benim kızımın denemelerde aldığı puan 370 üstüne çıkmıyor ve bu sene hep bir panik havası var deneme sınavlarına giderken eli ayaga birbirine giriyor ben ne yapacagımı şaşırdım evde baskıcı bir anne degilim hatta 6 yıldır ben ona bir kere bile kızım ders çalış diye peşinden komadım her zaman sorumluluklarını bildi bunun için bu sonuçları görünce üstelemiyorum çünkü kendisi kendine ceza veriyor varsayalım o ğün gezmeye çıkıcaz hayır ben bunu hak etmiyorum diye kendini cezalandırıyor bunada üzülüyorum ben ne yapayım egtimci arkadaşlar akıl verin lütfen bana cevap yazın

deneme sınavlarında hangi konuları yapamamış, neden yapmamış bakmak lazım.. bunu tabiki siz yapamazsınız. ya dershane öğretmeni ya da okul öğretmeni ilgilenmeli. ama cocugun dershane sınavı notundan cok sınavda kaçıncı olduğu daha doğru 1 sonuç verir başarı konusunda...çünkü, deshaneler 1 yayın evi ile anlaşıp yılın başın toptan deneme sınavlarını satın alırlar.(ne akla hizmetse. pis tüccarlar!!!) ancak bakmazlar sorulara.. cocuga sorulan sorular görmediği konulardan da olabilir.. anlattıklarınızdan sanki bu durum gerçekleşmiş olabilir gibi geliyor bana. benim 1 çok öğrencimde de karşılaştığım 1 hayal kırıklığı modeli...

okuldaki,sınıftaki başarısı bu tür seçme sınavlarındaki başarıyı çoğu zaman yansıtmaz zaten.Eğer bu sınavda başarılı olmak istiyorsa bol soru çözüp test mantığını kavraması gerek.

deneme sınavlarında hangi konuları yapamamış, neden yapmamış bakmak lazım.. bunu tabiki siz yapamazsınız. ya dershane öğretmeni ya da okul öğretmeni ilgilenmeli. ama cocugun dershane sınavı notundan cok sınavda kaçıncı olduğu daha doğru 1 sonuç verir başarı konusunda...çünkü, deshaneler 1 yayın evi ile anlaşıp yılın başın toptan deneme sınavlarını satın alırlar.(ne akla hizmetse. pis tüccarlar!!!) ancak bakmazlar sorulara.. cocuga sorulan sorular görmediği konulardan da olabilir.. anlattıklarınızdan sanki bu durum gerçekleşmiş olabilir gibi geliyor bana. benim 1 çok öğrencimde de karşılaştığım 1 hayal kırıklığı modeli...

öncelikle ilğilenipte cevap verenlere ve size teşekkür ederim evet deneme sınavlarında sizin söylediğiniz sorun var yani görmediği konular dan soruların çıktığını söylüyor evdeki deneme testlerindede aynı şey var bu yüzden onları arşivleme yöntemiyle zamanı geldikçe öğrt. sorup ögrenmesini saglıyorum çok teşekkür ederim

selamun aleykum ögretmen hanimlar nasilsiniz?
benim bir sorum olacakti. ablamlar bu yaz temelli türkiyeye dönsü yapacaklar Allah kismet ederse.
ufak yigenim var burada ilk okul 2inci sinifi bitirecek yani 3e gececek insaAllah.
ama türkiyeye tasindiginda acaba 2inci sinifi tekrarlamak zorunda kalirmi?
yoksa direk 3üncü sinif ile baslayabilirmi?
hangi kriterlere göre karar verirler sizce?
ankara'ya tasinacaklar bu arada.
tavsiyeleriniz varsa lütfen paylasirmisiniz?
cok tesekkür ederim.

merhaba değerli öğretmenler sizlere bir konuda ne yapmam gerektiğini ve düşünceleriniz merak ettiğim için danışmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim...

Sorunumuz malum dün ilkokulun 1. sınıf ve anaokulu sınıflarının okula başlama günüydü. Benim ekim 2004 doğumlu oğlumda bu sene okullu oldu ama büyük bir sorunla oda öğretmen sorunu sebebi okulda 2 öğretmen var 2 side erkek ve sınıflar 40-45 kişiyi buluyo b şubesindeki öğretmen ii ama a şubesindeki yani bizim hocamız daha ilk kez 1 sınıf okutacak.. dün tanışma toplantısında öğretmeni görünce bikaç aile sınıfı terk etti 2-3 kişi ben bu öğretmene okula yeni başlayacak çocuğumu emanet etmem aklınız varsa sizde etmeyin dedi ve nakil için başka okullara gittiler. önceleri bizde anlam veremedik ne var yani 1.sınıfı ilk kez okutacaksa filan dedik ama öğretmeni araştıran ve tanıyan ailelerden öğrendiğimize göre öğretmenimizin 10-15 senelik bir deneyimi var burdaki çeşitli okullarda görev yapmış ama hep 4 ve 5. sınıf okutmuş psikolojik sorunları varmış ve öğrencilere küfür ettiğini gören duyan veliler var ayrıca velilerle muhatap olmayı sevmediğini ve geçinemediğini, öğrenciye dayak attığınıda söyledilerki kendide toplantıda 1 sınıf okutmak istemediğini asıl branşının matematik öğretmenliği olduğunu o yüzden hep 4-5. sınıf okutttuğunu bu sınıfı okul idaresinin zoruyla kabul ettiğini söyledi biz öğretmenle konuşunca...bİr allahın kulu hakkında ii şey söylemiyor hep kötü hep şikayet bütün aileler diken üstündeyiz malum ilk öğretmen ilk sınıf unutulmaz. bizim istediğimiz asıl bayan öğretmeninse %90 tayin çıkması sebebiyle alamamış sınıfımızı ona 5. sınıf vermişler bütün veliler toplanıp idareye gittik öğretmeni istemiyoruz değiştirin diye yok allah yok müdürün inadı tutmuş yok diyo başka bişi demiyor B sınıfının öğretmeni öğrencileri almış aileleri çıkarıp tanışma ve kaynaşma konuşması yaparken okulu gezdirip tuvaletin öğretmenler odasının vb. yerleri gösterirken dışarı çıkarıp oyun oynatırken bizde izledik izledik çünkü bizim öğretmenimizin ankarada hastanede işi varmış 1 saat onu bekledik tanışmak için o gecikince müdür bizi sakinleştirmek için bizim asıl istediğimiz bayan öğretmeni yollayıp erkek öğretmenin koruyuculuğunu yapmasını istediler oda elinden geldiğince yaptı ama sorduğumuz sorular karşısında suskun kaldı öğretmenimiz geldi hiç doğru düzgün ilgilenmedi bile çocuklarla ne tanıştı ne bizlerle konuştu yüzeysel adını söyledi şu an hiç bir bilgisi olmadığını yarın görüşürüz deyip kısa kesti. hadi akıllı ve zeki kkk hanımları şimdi bize akıl verin ne yapalım öğretmen arkadaşlar var ise aranızda lütfen kızmayın ben asıl sizin tavsiyelerinizi merak ediyorum...bayan öğretmen için baskı yapıp ilk 1.sınıfı ona mı okutalım yoksa tümden buna mı bırakalım yoksa başka bir öğretmen için neler yapabiliriz bİlgi verirseniz çok sevinirim hepinize şimdiden teşekkürler ve sevgiler....:çok üzgünüm::Saruboceq:

o öğretmene vermeyin,1.sınıf çok çok önemli,ilköğretim ilk kademe çok önemli aslında.Nasıl şekillenirse öyle devam edecek.Herkes öbür öğretmene verse de olmaz,sınıf da kalabalıkmış.Başka okula verin diyeceğim ama bu saatten sonra nasıl olur bilmiyorum.Zor bir durum

selens öğretmen hakkında duyduklarınız ne kadar doğru onu siz de bilmiyorsunuz herhalde. Buna rağmen öğretmen branşını size söylemiş, matematik öğretmeniyim ve ben de okutmak istemiyorum 1. sınıfları demiş. Şimdi öğretmen burada dürüst davranmış, belki o da sizden müdürle konuşmanızı ve bunu engellemenizi istedi bu şekilde.

Burada tek sorunlu kişi var o da müdür. Müdür işine geldiği gibi davranıyor anlaşılan. Açıkçası hiç şaşırmadım bu duruma.

Çocuğunuzu bu öğretmene vermeyin çünkü bırak küfretmeyi dövmeyi adam istemiyormuş derse girmek. bu durumda ne kadar içten yapabilir ki işini.Eğer diğer öğretmenin sınıfına yazdıramıyorsanız da başka bir okula gidin. zaten sınıflar çok kalabalıkmış.

merhabalar
bir konu hakkında bilgi isteyecektim sizlderden öğrencinin aldığı sınav notundan yada ortalamasından daha düşük sözlü notu verilebiliyor mu kimisi evet kimisi hayır diyor net bir cevap bulabilsem hakkımı arayabilcem yada aramayacağım teşekkürler

merhabalar
bir konu hakkında bilgi isteyecektim sizlderden öğrencinin aldığı sınav notundan yada ortalamasından daha düşük sözlü notu verilebiliyor mu kimisi evet kimisi hayır diyor net bir cevap bulabilsem hakkımı arayabilcem yada aramayacağım teşekkürler

Merhabalar...Ben öğretmenim bu konuda size bilgi vermebilrim;
Sözlü Notu Verilmesi

Madde 37 — Bir yarıyılda öğrencilere her dersten en az bir sözlü notu verilmesi esastır. Sözlü notu için başlı başına bir ders saati ayrılmaz. Öğrencilere eğitim-öğretim sürecinde etkinliklere katılımına ve başarısına göre sözlü notu verilir ve öğrenciye anında bildirilir. Yabancı dil dersinin notu, bir yarıyılda en az iki sözlü notu ve iki yazılı sınav notu ile belirlenir.

Yazılı ve sözlü notlarının birbiri ile uyumlu ve aralarındaki farkın izah edilebilir olması gerekir. Sözlü notlarının ortalamasının, yazılı notlarının ortalamasının altında veya aralarında izah edilemeyecek bir farkın bulunması durumunda ders öğretmeni, rehber öğretmen ve okul yönetimince bu farkın nedenleri araştırılarak gerekli önlemler alınır. (Değişiklik 21.10.2004 tarih ve 25620 sayılı R.G)
yönetmelik bu canım...Öğretmen yazılı notundan daha düşük sözlü notu verebilir fakat bunun için çok geçerli bir nedeni olmalı...Ancak böyle bir yetkiye sahip. Benim okulumda bir Fen bilgisi öğretmeni arkadaş öğrencisinin notunu 70 den 65 e düşürdü sözlü notu ile ama öğrenci istenilen performns ödevlerini teslim etmedi üstelik çok sorumsuzdu...

Merhabalar ,
Çocuğu ilköğretim 2. sınıfta olup matematik konusunda problemler yaşıyoruz.
Örneğin çarpmaları nasıl ezberletebiliriz ve sevdirebiliriz. Ayrıca toplama , çıkarma vs yaparken elle sayıyorlar bunu da biz veliler istemiyoruz :KK43:((
Ayrıca problem çözerlerken ilk okuduklarından yola çıkarak hemen cevabı yapıyorlar heleki şıklarda o sonuç da varsa :KK43:(( hemen o şık işaretleniyor.
Bunu hem velilerden hemde site içindeki yazılardan takip ediyorum bu sebeple bize yardım ederseniz seviniriz. Öğretmenlerimizin desteğini bekliyoruz...
Aşağıdaki linkte paylaşırsanız seviniriz tüm arkadaşlarımızda destek almış olsunlar şimdiden çok teşekkürler...

http://www.kadinlarkulubu.com/ilkog...en-velilerin-paylasim-alani.html#post18063076

Ayrıca tüm Kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününüzü kutluyorum...
Dünya kadınlar günü simgesi mimozaymış. Çünkü mimozanın uçucu çiçekleri, kırılması zor dalları aslında bir kadını anlatırmış. Yani üflediğinizde çiçeklerin yaprağının nasıl uçtuğunu anlamayacağınız kadar kırılgan da olabilir ama onu dalından koparmaya çalıştığınızda öyle bir direnir ki söküp alamazsınız.
Annemiz, eşimiz, her zaman en büyük desteğimiz olan kadınlara........arkadaşlarıma,

:KK16::KK12::87:

Son düzenleme:
X