Öğretmenlerimize Sorular...

slm..ben aof edebıyat 1.sınıf okuyorum ogretmenlık ıcın pedagojık formasyon almam gerekıyo bunu 3.sınıftamı alabılırım sadace bıde stajer ogretmenlık hakkında bılgı verebılırmısınız hangı sınıfta baslayabılırım kpssle atanmam lazım stajerlık ıcın galıba bılgı verırsenız sevınırım..

atandıktan sonraki minimum 1 yılını kapsayan dönemdir, stajerlik

yeri burası mıdır bilmiyorum ama bilen varsa cevaplarsa sevinirim..
ablam imamhatip lisesinde okudu. Son sınıfın ikinci döneminde okulu bıraktı ve evlendi...
17 sene geçti okulu bırakmanın üstünden...
lise diplomasını almak istiyor.
Son sınıf son dönem kaldığı için diploma alma işi nasıl olacak..
sınava mı girecek yoksa o dersleri alması mı gerekecek...
bu süreç nasıl işliyor?

yeri burası mıdır bilmiyorum ama bilen varsa cevaplarsa sevinirim..
ablam imamhatip lisesinde okudu. Son sınıfın ikinci döneminde okulu bıraktı ve evlendi...
17 sene geçti okulu bırakmanın üstünden...
lise diplomasını almak istiyor.
Son sınıf son dönem kaldığı için diploma alma işi nasıl olacak..
sınava mı girecek yoksa o dersleri alması mı gerekecek...
bu süreç nasıl işliyor?

örgün eğitime devam edemez, açık öğretim lisesine başvurması gerekir. kesin bir bilgim yok, açık öğretim kurumuna giderse oradan daha sağlıklı bilgiler edinebilirsiniz.

örgün eğitime devam edemez, açık öğretim lisesine başvurması gerekir. kesin bir bilgim yok, açık öğretim kurumuna giderse oradan daha sağlıklı bilgiler edinebilirsiniz.

örgünden devam edemez o kesin zaten
açıkğretimde kalan dönemin derslerini mi alır yoksa
sil baştan lise eğitimi mi?
bu konuda bilginiz var mı?

benimde bir sorum olucak cevaplarsanız sevinirim:KK16:kpssye hazırlanıyorum,alan sınavı geldi,mebden öğretmen klavuz kitaplarını aldım ancak onlardan çalışmam güç gibi geldi bana öğrenci kitabıda mı almalıyım?öğretmen klavuz kitabından çalışabilir miyim, gerçi her yer etkinlik dolu doğru dürüst bilgi yok ki içinde

örgünden devam edemez o kesin zaten
açıkğretimde kalan dönemin derslerini mi alır yoksa
sil baştan lise eğitimi mi?
bu konuda bilginiz var mı?

eşleşme olanları almaz olmayan derleri alıp derslerden geçmesi gerekir en son böyleydi ama şu anda hiç bilmiyorum hergün sisitem değişiyor nerdeyse

benimde bir sorum olucak cevaplarsanız sevinirim:KK16:kpssye hazırlanıyorum,alan sınavı geldi,mebden öğretmen klavuz kitaplarını aldım ancak onlardan çalışmam güç gibi geldi bana öğrenci kitabıda mı almalıyım?öğretmen klavuz kitabından çalışabilir miyim, gerçi her yer etkinlik dolu doğru dürüst bilgi yok ki içinde

öğretmen kılavuz kitabında öğrenci ders ve çalışma kitaplarının resimleri de var zaten.

soru kalıpları yayınlandı mı ?

Mrb ogretmenlerim size bir sorum olacak vakit ayirip cavaplarsaniz cok sevinirim bu yil kızın okul oncesi egitim aldi 30 kasim 2007 dogumlu ilkogretimde grnyr bu yil zeki fakat minyon gndermemekde kararsizim rapor alip 1yil daha okul oncesimi yoksa İlköğretimmi ogretmenimiz kesinlikle İlköğretim diyor ben küçük geliyor gzume kiyamiyorum bu yil yasla ilgili bir değişikliğe gidilmezmi sizce ve nazman belli olur

Mrb ogretmenlerim size bir sorum olacak vakit ayirip cavaplarsaniz cok sevinirim bu yil kızın okul oncesi egitim aldi 30 kasim 2007 dogumlu ilkogretimde grnyr bu yil zeki fakat minyon gndermemekde kararsizim rapor alip 1yil daha okul oncesimi yoksa İlköğretimmi ogretmenimiz kesinlikle İlköğretim diyor ben küçük geliyor gzume kiyamiyorum bu yil yasla ilgili bir değişikliğe gidilmezmi sizce ve nazman belli olur[/

Sizin kızınız sistem değişmeseydi de zaten 2013 -2014 eğitim döneminde okula başlayacak.yani yaş olarak yeni sistemden etkilenmiyor zaten başlamalı seneye.eski sistem olsaydı önümüzdeki eğitim döneminde sadece 2007 li çocuklar alınacaktı 1 sınıfa. Yaşta sıkıntı yok yani ama yaşıtlarından fiziksel ve zihinsel bir farklılığı olduğunu düşünüyorsanız bir uzmana götürebilirsiniz.Ama bunun içinde acele etmeyin bence 3 ayda çocuğunuz emin olun beklemediğiniz kadar büyüyecek:))) Ağustos sonunu bekleyin bence karar vermek için

Forum için çok değerli bilgiler. Bu deneyim ve tecrübeleri bu forum ortamında bulmak çok güzel. Buraya yazılan her şey için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Sağolun.

İyi akşamlar yeni yasaya göre öğrencilerimizin saçı ile ilgili meb. kararını net bir şekilde anlatacak bir öğretmenimiz var mı? Bugün okulda tatsız bir olay yaşadık ve bununla ilgili yasal işlem başlatmak istiyorum ama işlem öncesi duyarlı bir öğretmenimizle bu konu hakkında konuşmak istiyorum...Lütfen acil cevap alırsam çok sevinirim...

Bugün rehberlik dersinde YGS ile alan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 'ni duydum.Daha önce bu bölümde okuyan öğretmenlerimiz var mıdır acaba? Yahut bu bölüm hakkında bilgisi olan ?

İyi akşamlar yeni yasaya göre öğrencilerimizin saçı ile ilgili meb. kararını net bir şekilde anlatacak bir öğretmenimiz var mı? Bugün okulda tatsız bir olay yaşadık ve bununla ilgili yasal işlem başlatmak istiyorum ama işlem öncesi duyarlı bir öğretmenimizle bu konu hakkında konuşmak istiyorum...Lütfen acil cevap alırsam çok sevinirim...

merhaba!yaşadığınız sorun her neyse inşallah tatlıya bağlanmıştır. erkek öğrenciler için olan kuralı bilmiyorum çünkü kız lisesinde görev yapıyorum. kızların saçlarında boya YASAK. saçlar derli toplu temiz taranmış olacak. yani eski yönetmelikte ÖRGÜ şartTI AMA ARTIK BU ŞART ORTADAN KALKTI. öğrencinin saçı temiz ve taranmış olduğu sürece bir sorun yok. fakaaaaaat bazı idareler yine de kız öğrencilerden saçlar toplu olsun talebinde bulunmaktalar ki bence de HAKLILAR. neden? kız lisesi bile olsa birbirlerinin her şeylerinden hemen etkileniyorlar, özeniyorlar.. e, ergenlik dönemi tabi bu tip duygular derslerin önüne geçebiliyor dikkatimiz dağılabiliyor. o yüzden her nekadar yönetmelik saçlar toplu olmasa da olur dese de bence saçlaarın toplu olmasında fayda var ama tabi BENCE.

Benim kızım 3.sınıfta zeki bir çocuk ama tembel zoraki ders çalışıyor.Sınıfımız 48 kişi ve öğretmenden yeterli verim alamıyoruz.Ben dersleriyle yakından ilgileniyor ve destek oluyorum.Ama çalıştığım için ve 1.5 yaşında bir bebeğim daha olduğu için bende gerektiği kadar yardımcı olamıyorum.
Şimdi sınıfımızda birçok velinin çocuğunu 4.sınıf için dersaneye yazdırdığını öğrendim.Açıkçası bu konuda kafam çok karıştı ve önerilerinizi bekliyorum.
o yaştaki bir çocuğun(daha oyun çocuğu) aşırı dersle ilgilenmekten bunalmasından ve iyice okuldan soğumasından korkuyorum.Göndermezsemde arkadaşlarından iyice geri kalabilir endişesi yaşıyorum.
Öğretmeniyle konuştum bu konuyu o da aslında gerek olmadığını söyledi ve paranız çoksa gönderin dedi.
Benim için dersane ücreti büyük külfet olacak ama eğer çocuğuma faydası olacaksa yemem içmem arttırıp gönderirim.
Siz eğitimciler bu konuda ne düşünüyorsunuz yardımlarınıza ihtiyacım var.Teşekkürler

Merhaba. Bence cocugunuza oncelikle tembel sıfatını takmayin. Dediginiz gibi zoraki ders calisiyorsa dershane onu dersten daha cok sogutabilir paraniz coksa gonderin cümlesini de dogru bulmadim sizin cocugunuz daha oyun caginda birden dershane okul ona agir gelecektir.Ayrica zeki cocuk demissiniz zekiyse mutlaka derslerden bir sey aliyordur 48 kisilik bir sinifta tek tek ogrencilerle ilgilenmek zor ben 23 kisilik sinifta herkese soz hakki vermeye calissam da bazen sinifta her ogrenciye firsat verilemiyor onemli olan cocugun dersi derste anlamsi ve ogrenmesi eve gelince de skmadan onlari tekrar etmesi onunla arkadasi gibi ders calisabilirsiniz ya da bugun ne islediniz ne ogrendin onlari bana anlatabilir misin diye konusun ve cocugunuzun ne istedigini bilin ve dogurusnu ona kizmadan anlayacagi dilde konusarak anlatin.Destek cok guzek ama tabiki yine skmadan..Ben dershane konusuna gelince de her seyin ogrencide bittigine inaniyorum öğretmen ne kadar iyi anlatsa da cocuk ne kadar alirsa o kadar alir ve tekrar edio pekistirerse gelisir öğrenir takdir sizin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba. Bence cocugunuza oncelikle tembel sıfatını takmayin. Dediginiz gibi zoraki ders calisiyorsa dershane onu dersten daha cok sogutabilir paraniz coksa gonderin cümlesini de dogru bulmadim sizin cocugunuz daha oyun caginda birden dershane okul ona agir gelecektir.Ayrica zeki cocuk demissiniz zekiyse mutlaka derslerden bir sey aliyordur 48 kisilik bir sinifta tek tek ogrencilerle ilgilenmek zor ben 23 kisilik sinifta herkese soz hakki vermeye calissam da bazen sinifta her ogrenciye firsat verilemiyor onemli olan cocugun dersi derste anlamsi ve ogrenmesi eve gelince de skmadan onlari tekrar etmesi onunla arkadasi gibi ders calisabilirsiniz ya da bugun ne islediniz ne ogrendin onlari bana anlatabilir misin diye konusun ve cocugunuzun ne istedigini bilin ve dogurusnu ona kizmadan anlayacagi dilde konusarak anlatin.Destek cok guzek ama tabiki yine skmadan..Ben dershane konusuna gelince de her seyin ogrencide bittigine inaniyorum öğretmen ne kadar iyi anlatsa da cocuk ne kadar alirsa o kadar alir ve tekrar edio pekistirerse gelisir öğrenir takdir sizin.

Çok teşekkür ederim mesajda bahsi geçen kızım şuanda lise öğrencisi dediğiniz gibi her şey öğrencide bitiyor.Ben ne kadar anlatsam da kendisi çalışmak istemediği zaman çalışmıyor(tembellik konusunda hala aynı fikirdeydim ki malesef) yaşamadan öğrenemiyor her insan gibi geçen yıl sınıfta kaldı bu yıl tekrar ediyor.Fakat artık hiç kızmıyorum onun yerine yaz dönemi iş yerime getirdim ve okumak istemezse iş hayatının nasıl olduğunu görmesi için ve hiç müdahale etmedim.Her gün ağladım gizli gizli ama ona belli etmedim saygı duyduğumu söyledim. :KK43: 2 ay kadar çalıştı ve kendisi okumaya karar verdi.Bu yıl dersleri çok güzel sadece dersi dinleyip tekrar yapıyor ve savcı olmak istiyor :)

Çok teşekkür ederim mesajda bahsi geçen kızım şuanda lise öğrencisi dediğiniz gibi her şey öğrencide bitiyor.Ben ne kadar anlatsam da kendisi çalışmak istemediği zaman çalışmıyor(tembellik konusunda hala aynı fikirdeydim ki malesef) yaşamadan öğrenemiyor her insan gibi geçen yıl sınıfta kaldı bu yıl tekrar ediyor.Fakat artık hiç kızmıyorum onun yerine yaz dönemi iş yerime getirdim ve okumak istemezse iş hayatının nasıl olduğunu görmesi için ve hiç müdahale etmedim.Her gün ağladım gizli gizli ama ona belli etmedim saygı duyduğumu söyledim. :KK43: 2 ay kadar çalıştı ve kendisi okumaya karar verdi.Bu yıl dersleri çok güzel sadece dersi dinleyip tekrar yapıyor ve savcı olmak istiyor :)

Rica ederim ben rehber öğretmeni değilim benim branşım Türkçe ve ben ortaokul öğretmeniyim ancak benimde lise iki de okuyan kiz kardesim var oda bir ara böyle sknti cekti ozellikle ortaokuldan liseye gecen öğrencilerde benim şahsi fikrimce boyle bocalamalar yasanabiliyor. Tembellik konusunu da ben rahatlik olarak adlandiriyorum ders çalışmak yerine televizyon izlemek ders dışında başka seylerle ugrasmak büyük bir rahatlık. Ona çeşitli kitaplar alabilirisiniz ingilizce kursu ya da ilgi alanina göre çeşitli alanlara yonlendirebilrsiniz boylece bir seyler yaptığını gördükçe özgüveni çalışmak istegi artacaktır bu kurslar yazinda olabiliyor bildigim kadarıyla kiziniza her zaman destek olun bende bebek bekliyorum inşallah evladima her zaman destek olup yaninda olmayi istiyorum eminim siz iyi bir annesiniz cok guzel bir meslek secmis umarim hedefine ulasir hos çakalin.

Saç için:
Kızlarda ombre (saçların uçlarının boyalı olması) yasak.
Saçlar temiz ve taranmış olacak.
Bağlı olup olmaması okula bağlı ama yine de toka getirilmeli.
Erkeklerde kuş yuvası olarak tabir edilen uzun saç yasak.
Saçlar temiz olmalı ve dağınık olmamalı.

Saç için:
Kızlarda ombre (saçların uçlarının boyalı olması) yasak.
Saçlar temiz ve taranmış olacak.
Bağlı olup olmaması okula bağlı ama yine de toka getirilmeli.
Erkeklerde kuş yuvası olarak tabir edilen uzun saç yasak.
Saçlar temiz olmalı ve dağınık olmamalı.
ay ben öğretmenler için anlamışım pardon :KK70: Diyorum ombre neden yasak olsun

X