Bir insanin hayata bakis acisini degistiren, iyi ya da kotu bir insan olmasini saglayan, dusunmeyi ogreten, egiten insan ogretmendir çünkü.
Burda mesele hayatimizi kolaylastiran meslek gruplarinin disinda, bazi meslekler 'iyilik ve kötülük' 'yasamak ve olmek' gibi var olmamiza, bize anlam katan seylere sebebiyet verirler. Bu yuzden isini iyi yapan öğretmenleri, kolluk kuvvetlerini, adalet saglayicilarini ve sağlık calisanlarini kutsal bulurum.
Evet tabii ki bir mühendisin de hayat kalitemizi cok yukselttigini inkar etmiyorum ama 'insanlik' kavramini dolduran ve var eden meslekler daha muhim bence.
Bu yuzden zaten bir toplumu ele gecirmek isterseniz once egitim alanından sonra guvenlikten ve yargi sisteminden tutmanız gerekir.
Bu yuzden de kutsal buluyorum. Gercekten iyi ellerde, hakkini vererek yapilmali diye düşünüyorum.
Bu konu uzerinde fazla kafa patlatmadim, dar düşünüyorsam eleştirinizi duymak isterim.
Estağfirullah. Dar düşünmek gibi bir tanım kullanmak istemem.
Şu an iki çocuğum var. İkisinin de okul çağına çok var :)
Ve ben şimdiden ev okulu, okulsuz eğitim örneklerine bakıyorum, yurtdışında legal olan yerlerde.
Çocuğun sosyal ortamını nasıl sağladıkları, daha da önemlisi bir öğreten olmadan ve okul olmadan nasıl öğrendikleri?
Karşıma çıkan şey benim de tabum.
Biz sadece okulda öğrendiğimiz için,
Başka bir şey hayal edemiyoruz.
Öğrenme yeri=okul
Öğreten=öğretmen
Halbuki ben çok önem verdiğim ‘vefa’ yı dedemden öğrendim.
88 yaşındaydı, askerlik arkadaşının cenazesine gitmiştik beraber.
Yada naifliği, misafirperverliği, yardımseverliği, karşılıksız iyiliği öğretmenlerimden degil, komşu teyzelerden gördüm.
Mahalle bakkalımız Kemal amca, alım gücü olmayan çocuklara da çikolata verirdi. Kimi zaman kendi cebinden, kimi zaman ailelerimize ‘bugün sen ısmarladın çikolataları’ diyip.
Anlamları olgulara kendimiz yüklüyoruz.
Yaşamak ve ölmek gibi olma sebebi 6-7 yaşlarında başlayıp 22-23 yaşlarımıza kadar hayatımızın çoğunu sıralarda geçiriyor olmamız.
En çok nerede bulunursak orada şekil almamız normal degil mi?
Şekillendiren de öğretmen olunca, iyilik ondan biliniyor... e tabi kötü sonuçlarda nedense aileden, çocuktan...
Bence öğretmene bunu yüklemek haksızlık zaten. İyilikte de kötülükte de bir katkı sadece.
Müsebbip degil.