Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok, annemin seneler sonra haberi oldu, o da bahsettigim uni doneminde ogretmenimle karsilastigimda annemde yanimdaydi, halinden tavrindan rahatsiz olup beni konusturmustu, tabiki once öğretmenime agzinin payini vermisti.

Karne notlarim icinse her veli toplantisinda sinif annesi olan kisiyi de yanina cekip sanki herkese böyle davraniyormus, herkesin notlari boyleymis, öğrencilerini gerceklerle yuzlestiriyormus gibi anlatirmis, bu tutumu (gercek yüzünün aksine) annemin hosuna da giderdi, kadin cocugumuzu pohpohlamak yerine gercek dünyaya alıştırıyor diye dusunuyormus.

Zaten biz okurken, ilk donem dusuk not verip ogrenciye ders vermek, ogrenciyi gazlamak gibi sacma bi dusunce hakimdi, benle ayni donemlerde okuyanlar bilir bunu.

Yani annem, öğretmenimin gercek yuzunu bilseydi, mesleginden edene dek ugrasirdi, cok eminim ki bence bunu hakediyordu.

Daha sonra Allah'tan sahane ogretmenlerim oldu da egitimden sogumadim.

Simdi ben kendi cocuklarimla oldukca durust ve guvene dayali bir iliski kurmaya calisiyorum, yaşı cok kucuk oldugu icin bazen bazi seyleri yanlis dahi yorumladigi oluyor, yine de tatlı bir dille ogretmeniyle iletisime geciyorum ama acikcasi yanlis yapmaktan da olesiye korkuyorum. Gerci eminim buradaki kadinlarin tamami ilk velilik yillarinda benimle ayni stresi yaşamıştır.

Liseli olduk kurtuldum valla bizim sınıf annesi vardı ortaokulda tam 4 sene en lüks kıyafet, çanta ,ayakkabı aldı aldırttı .
birde yanında okul müdürüne çiçek yaptırıyordu . Açıklaması da canlarım senede bir gün öğretmenimizin günü lütfen katılım sağlayın diye de not düşüyordu .
Mesela çalışıyorum görmedim ya yazışmalarını 10 dk zaten 20 30 mesaj oluyordu bakıyor cevap vermeyenleri arıyordu dönüş yapmadın canım diye

Bu kadar gönülsüzseniz siz hediyenizi ayrı verebilirsiniz, farklı bir şey düşünebilirsiniz.

Bunda bir zorlama yok ki.. Ben büyük oğlumun bütün Öğretmenlerine her zaman ayrı Hediye aldım. Kimine ayrıca veli grubuna da katıldım..

Sonuçta insanlar bir karar vermiş olmuş bitmiş.

91 de basladım aynı skeılde her ogretmn gunu altın kolye takı alınırdı. Çok ıyı hatırlıyorum dilenci gıbı para ısterlerdı. Ve cocugu da anası gıbı ıtıcıydi.

Bızde klıma takıtılar sınıfa baska da bısey dmek ıstemıyorım. Yazın sıcakmıs devlet okulunda cocuklar terlermiş. Hediyelere kadar nelr var neler komedı gıbı
Klima artık bir ihtiyaç onun için bir şey diyemem okula alınan her şey için benim için para sorun değil sonuçta çocuklarımız kulllaniyor imkanı olmayan veremezse de anlayışla karşılarım ben üzerime düşeni veririm.

Bana geldi yine önce eyvah yine bir hizmetiçi eğitim çıktı dedim sonra meaajı görünce çok sevindim.

Iyi yapmişsiniz. Bunu burda ki ogretmenler çocuklara direk bana onu alın diye soyluyorlar

Şöyle soylıyım sadece 1 ay kullnıcaklar ve öğretmenımızın kıs geldı suan okul masrafı zaten bunay coktu almayın demesine ragmen emrı vakı yapılması. Hanı 1 danıs bır sor. Heray da bısey ısteme be arkadas demı ama

Almanyada memurlara 10euro üstünde birsey hediye etmek yasak. O yüzden daha cok Symbolik ufak tefek hediyeler veriliyor burda
İişşlh seneye orada baslıycaz okula. Yazın tasınma işimiz var iş teklıfı alındı degerlendırme yapıldı. Dil için ugrasılıyor.. Darısı Türkiye in basına. Sacma sapan rant işleri bıter umarım

Merhabalar sizin ogretmeniniz benim ilkokul ogretmenim olabilir mi bizim okulumuzda biraz kalbur ustu semtin okuluydu adrese dayali o okula gitmistim ve tahmin edersiniz ki durumumuz yoktu kadin resmen sinifta durumu olmayan 4/5 ogrenciyi hergun ezerdi ailesinin durumu iyi olanlara cok iyi davranirdi bir gun hic unutmam sinifin yaramaz cocugunu yerine oturtamadi okadar basina cikarmisti ki basedemedi nasil olduysa tokat atmisti son dersti zil calinca sinif hep dagilmisti cocuk bunu tehdit etmeye basladi anneme babama soyleyecegim seni diye bende merakimdan yavas hareket ediyorum ne olacak diye resmen cocugun onunde diz cokup yalvarmisti sakin soyleme diye her gun bir dersi kendini ovmeye ayirirdi muhakkak degisik bir tipti konu sahibi arkadasim sizinde iciniz rahat etmeyecekse ayrilin o gurptan zorlama yoktur diye dusunuyorum

Hayirli olsun Rabbim isinizi kolaylastirsin insallah ⚘ Insallah. Bizim burdaki okulda ailelerin büyük bir kismi yoksulluk sinirinda yasiyor. Onlara böyle bos seyler yüklemek olmaz.

Hayirli olsun Rabbim isinizi kolaylastirsin insallah ⚘ Insallah. Bizim burdaki okulda ailelerin büyük bir kismi yoksulluk sinirinda yasiyor. Onlara böyle bos seyler yüklemek olmaz.
Suan türkıyenın hemn hemn butun devlet okulları aynı durumda. Insanlar kırayı mı faturayı mı, defter kitap masrafını mı yoksa bunları mı dusunsun. Yeme içme kısmına gelemedım bıle... Hedıye ok diyoruz pasta çıkarıyorlar. En kucuk pasta 300 lira ıken 20,30 kişilk ekstra tabak yeme içme vs butceyı ıkıye katlayıp zora kosmalaru ayrı bır dengesizlik. Sureklı kutlama havası.. Yerlı malında bıle pasta kesıyorlar

Kızım daha 3 yaşında anasınıfı öğretmeni için 4 bin TL lik çanta büyük bir çiçek yetmedi öğretmen öğretmen için yemek duzenledik.Dusunun daha 3 yaşında başladık bu işlere.birde katılmayanları ayıplıyorlar .Tüm gün çocuğa bakıyormuş ne kadar zormuş çocuk bakmak eğitmek..Pardon da görevi zaten bu değil mi ya ? çiçek cikilota alınır da gerçekten gereksiz abartılıyor bence

Bir öğretmen olarak sizi çok haklı buluyorum ama maalesef bazı veliler böyle hediye alış verişini çok seviyor o yüzden her öğretmenler gününden önce öğrencilerime boş kağıt ve kalem dağıtır benim için mektup yazın ya da resim yapın en güzel hediye bana bu olacak derim velilere de sürekli uyarıda bulunuyorum ve hediyeleri kabul etmiyorum zaten bu ekonomide herkesin geçimi oldukça zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…