Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de şeyi anlamıyorum para toplanıyor mesela toplu olarak yahu bir marka yerden hediye çeki vermektir mantıklı olan öğretmen istediğini kendi alsın ama toplanan parayla sınıf annesi gidip hediye alıyor ne saçma geçen yıl hediye çeki vericez dediler gitmişler eşofman takımı ile sırt çantası almışlar ben tasvip etmedim kaç veli de söyledi hani hediye çekiydi diye sınıfı güzel süsleyip öğrencilerin ellerine gül vermişler çocuklar öğretmenin maskesini takmıştı çok güzeldi çok etkilenip duygulanmıştım ama bence hediye yerine hediye çekidir makul olan

92'de basladim ben okula, tabi wp benzeri uygulamalar yoktu henuz.

Ancak okul aile birligi ve sınıf annesi vardi. (Sehrin en buyuk devlet ilkokullarindan birine gidiyordum)

Ogretmenimiz (lutfen iyi ogretmenler ustune alinmasin) korkunc bir kadindi, sinif annemiz de inanilmaz yalakaydi, benim annemde yalakalardan nefret ettigi için mecburi kilinan her etkinlige ayrik otu olur asla katilmazdi.

2-3-4-5.sinifi bu korkunç kadinla okudum, cani sıkıldığı icin sinifta soyadımı yuksek sesle bagirir, beni ayaga kaldirir, zorbalar, (göbeğin var, dik yuru, sakat misin vs) rezil eder oturturdu, neden? Annem yalakalik yapmadigi icin. Bunlarin hicbirini anneme soyleyemedim, cunku ogretmenim beni bunlarin hakettigime inandirmisti, kucucuktum yahu.

Neyse sinif annemiz her öğretmenler gunu oncesi elimize bir zarf tutusturur, bunu velinize verin derdi, icinde hediyenin adi ve kisi basi dusen miktar yazardi, hic de oyle kucuk birsey degildi bunlar, ogretmenin istedigi marka saat, marka deri kol cantasi, gercek kurk gibi farkli farkli hediyeler aldilar o zamanin parasiyla annemden beklenen para maasina yakindi, oyle abartiliydi.

Annem bunlarin hicbirine katilmadi, bir cicek bir cikolata gibi hediyeler yollardi benimle, ogretmenler gununu oyle kutlardim ben.

4.sinifta etudu mecburi kildilar, annem egitiminiz yetersizse kizimi okuldan alayim diye laf sokup, dershaneye yazdirdi mesela ama okula o parayi yedirmedi.

Sinif esyalari yenilenecek denildi (o zamanlarda da MEB odenekleri dusuk tutardi) annem butun sinifin siralarini bastan asagi yeniletti.

Ismi lazim değil bir dernege her ay zorla bagis toplardi bu kadin, o dernegi annemde destekliyor olmasa mesela bu bagisi da odemezdik biz, kiz cocuklarini okutan bir dernek diye bagisa ses cikarmadik ama her odeme donemi ogretmenimiz bizi esek yerine koyarak parayi isterdi, onumuze bi zarf atar hadi atin suraya paralarinizi derdi.

Ogretmenimin sevdigi ve sevmedigi ogrencileri vardi, sevdiklerinin tum karnesi pekiyi iken, mesela benim iyi ve orta derslerim vardi, orta not verilmiş davranis notlarim vardi, ilkokul cocugunun davranis notu, ki ben inanilmaz uslu ve sessiz bir cocuktum, orta olur mu yahu, benim oyleydi.

Bu kadinla uniyi kazandigimda karsilasmistim ve beni pat diye tanidi, konustuk, tanimasa yuzune bakmazdim, ilk sordugu soru, "senden hic umidim yoktu hizmetci mi oldun, kapici mi merak ediyorum" yani kadin 14 sene sonra dahi kotu kalpli ve kinliydi.

Bunlarin sebebi hep ogretmenler günü hediyesine katılmamamdi, tabiki ben cocuguma bunu hic hissettirmedim hissettirmem zaten daha 3 yasinda ama korkularim depresti acikcasi, veli olarak ilk ogretmenler günüm :) acemiyim, cocugum ayni seyi yasar mi, o da benim gibi soylemekten cekinecek hale gelir mi bunlari dusunuyorum 2-3 gundur.

Karaca hediye çeki çok makuldur ama sınıf anneleri illa gidip kendi beğendikleri hediyeyi alacaklar belki öğretmen beğenmeyecek

Bunu tam bi açıklayabilir misiniz, merak ettim not alalim.

Bu hediye furyası yıllardır var ben 89 doğumluyum o zaman da vardı

Gerçekten böyle muhabbetler var mı

Biz okulun tüm çalışan kadrosu için tatlı alıyoruz(toplasan 7-8 kisiler, belki 10), bu sene de öyle yaparız, sabah eşim kızımla birlikte verir.
Hem diğer öğrenciler görsün istemem, hem kızım da öğretmenler günü bilsin isterim, sabah giriş iyi.
Öğretmene özel bir şey yapmadık hiç.

Hediyeyi allayıp pullayıp, öğretmene veremeyip hava atamadıkları için önerileriniz işlerine gelmemiştir.Halbuki vakıf bağışı veya öğretmen adına fidan bağışı çok daha kıymetli bir hediye bana göre.

Guzel, mantikli hediye ama bizim kadro bayaği bir geniş :) hediye daha karlı olabilir.

Öğretmenler günü saçmalık değil ama velilerin hediye işini abartması evet saçmalık. Köyde çalıştığım zamanlardı, bir öğrencim bana halasının ördüğü patikleri getirdiği için o kadar mutlu olmuştum ki anlatamam... Özel okullarda öğretmenlerin aldıkları hediyeleri duyunca şaşırıp kalıyorum bazen. Löseve bağış fikri çok güzel, yani buna bozulan öğretmen olacağını sanmıyorum. Veliler kendileri bazen yarışa giriyor gibime geliyor. Devlet okullarında alan var, alamayan var ayrıca. Öğretmenler sadece hatırlanmak ister, en azından ben öyleyim. Zara'dan mont alınan, kahve makinesi alınan bir öğretmen olmaktansa öğrencilerimin beni ne kadar sevdiği ile ilgili mektup yazması benim için daha değerli. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.

Fikrinizi söylemişsiniz diğerleri ise belli ki kabul etmemiş. Öfkeli bir şekilde zorunda mıyız diye gezeceginize "ben ayrı bir hediye almaya karar verdim" diyerek gruptan çıkın ve ne kadarlık bir bağış bütçesi ayırdıysaniz yapıp kağıdını öğretmenler gününde öğretmenimize iletin.
Amaaa sizin derdiniz diğerlerinin neden öğretmenin kullanacağı bir şey almak istediği! Bence bu da sizin zorbalığınız. Ne siz diğerleri ile ne de digerleri sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil.
Bana da sizin bulduğunuz hediyeler cool görünme çabası gibi geliyor ayrıca...

çok berbat bir insanmış çok
böyleleri öğretmen olmamalı
ama eski nesil öğretmenler arasından gerçekten çok kötü, aşırı kalitesiz öğretmenler var
anneniz çok akıllı ve duruşu olan bir kadınmış, çok takdir ettim
sizin psikolojiniz zarar görmüş ama anneniz yüzünden değil, bu iğrenç kadın yüzünden olmuş bu.
annenizi eleştirdiğim tek konu, keşke senelerce sizi bu berbat insanın eline bırakmak yerine okuldan alsaymış
gerçi bu zorbalıklardan haberi oldu mu olmadı mı onu bilmiyorum
ama eminim ki başınıza gelenler şu an şu sitedeki velilerin başına gelse çocukları o okuldan bir an önce alırdı

belki çocuğunuza tembihleyebilirsiniz öğretmenden herhangi bir yanlış davranış görürse mutlaka söylemesi yönünde
bizler zamanında anne babalarımızdan çok çekinir hiçbir şey söyleyemezdik ama şimdiki nesil genç anneler çocuklarına daha bilinçli yaklaştıkları için çocukların bu tarz durumları ailelerinden saklayacağını sanmıyorum
sonuçta çocuğu korkutarak yetiştirirsek çocuk bizden korkar. ama özgür yetiştirirsek korkmaz ve paylaşabilir bizlerle
anne değilim ama bu şekilde düşünüyorum

hediye konusuna gelince... kesinlikle katılmamak lazım diye düşünüyorum ama çok yüksek bütçeli abartılı bir şey değilse çocuğunuz için katılmayı düşünebilirsiniz
ama asla bu hediye için bütçenizi zorlamayın, asla

Geçen yıl altın bir hediye almıştık. Bu yıl lösev e bağış yaptık. Öğretmenimiz hediye istemedi, özellikle belirtti. İlla ki çeyizlik bilmem nelik gibi bir hediyeye gerek yok ki. Maksat öğretmenleri düşündüğümüzü belirtmek zaten…

Ozel gunlerde kisiye ozel hediye alinmasi taraftariyim. Hayir bireysel yapılır. Baskasi adina yapılmaz. Gecen sene bizde de birisi bir vakifa yardim yapalim onerisi getirdi. Hayir ogretmenimizinde o vakfa asla hayir yapmayacagi o kadar belli ki. Allahtan kimse okey vermedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…