Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstisnalar olsa da çoğu öğretmen hediye vs beklemiyor. Bunlardan biri de benim, çok bir şey hazırlamak isterse bir mektup yazsa bana yeter hiç bir şeye gerek yok yok diyorum.
Tamamen veli dinamiği ile ilgili genelde

Düzmeyin. Hediye alımına karşıysanız; direkt olarak söyleyin ve katılmayın.

Ben de öğretmenim ama sınıf öğretmeni değilim sizin dediğiniz durum ilkokul sınıf öğretmenlerine yapılıyor genelde. Ortaokulda falan bu durum azalıyor. Öğretmenler günü hediye günü değil keşke o hediye için on tane fikir veren sevgili velilerimiz çocuklarına ayırsa o zamanı. Bizim hediyeye falan ihtiyacımız yok bu bizim işimiz çocuklara en iyi şekilde eğitim vermemiz lazım.
Lakin bazı öğretmenlerimiz de var ki öğretmenler odasında hediyeleri konuşuyor şunu mu istesem ay şunu almasınlar ay bi bardak almış gelmişler falan filan öğretmenler olanlar bilir bu muhabbetleri :) hatta hediye gelmeyince acısını çocuklardan çıkaran bile var :)
Çocuğunuz o öğretmene hediye almak istiyorsa alın istemiyorsa almayın kimseye uymak zorunda değilsiniz

Bızımde basımızda var boyle velıler. Termos dedıler tamm dedık bu sefer pasta olmazsa olmaza dondu. 100 tl yerıne 250 ye karra verdıler bnde katılmıyorum. Uygun olsum ve anlamlı olsun derkem iş sacmalıga dondu.. Buyuk oglum arkadlsrıyla album yaptırıyor mesela. Her cocuk kemdı ve ogretmnin resmini ve guzl bır soz paylasıcak. Hem anı olucak.. Boyle fıkırler yerıne nerde abıduk gubıdık sey var buluyoruz.

Ben öğretmene hediye alınmasına karşı değilim bir kupa ya da bir çiçek kimsenin bütçesini sarsmaz.Amaç burda çocuklarımızın her türlü kahrını çeken , eğitimine katkıda bulunan, öğretimini üstlenen öğretmenlerinin senede 1 gün hatirlandigini gösterip değerli hissettirmek bence. Elbette çeyiz düzülmesin pırlantalar alınmasın :) ama sembolik bı hediye öğretmene yazılmış bir mektuptan vs kimseye zarar gelmez .

Fikriniz ne güzelmiş...

Ama bunu dün, hediye ne olsun konusu topluca konuşulup bir karara varılırken ortaya koysaydınız keşke.
Karar verilirken siz de dahilmişsiniz, sesinizi çıkarmamışsınız sadece. İtirazınız yahut alternatif öneriniz olmayınca, hâliyle sizin de uygun bulduğunuz düşünülmüştür.

Yeniden konuşalım denmemiş bugün, henüz alınmadı, alınacak denmiş.
Karar sabit yani, ben yanlış anlamadıysam.
O yüzden şaşırmış ve biraz da ne diyeceklerini bulamamışlardır muhtemelen. Çıt çıkmaması bundandır bence.
Ama fikriniz gerçekten çok güzel.

Son düzenleme:
Aman Allah ım normal bir insanHayır çok haklısınız ama maalesef azınlıktasınız. Bu durumu öğretmenler hediye kabul etmiyoruz diye durdurabiliyor ancak onun dışında veli gidip borç alıyor sağdan soldan öğretmene takı seti alıyor. Bu kadar saçmalık olmaz sevgi gösterisi falan değil bu, bildiğin çıkar sağlamak. Bir çiçek olur, çocuğun yaptığı bir resim olur ama diğerleri olmaz.

Avrupa ulkesinde yasiyorum
Burada ogretmenler gunu yok ama yil sonunda herkes istedigi hediyeyi verir
Ornek vermem gerekirse; cikolata, ismi yazilmis kalem, kisisellestirilmis tarzi hediyeler, vs vs ....

Hatta soyle soyleyim, kizim 2 hafta sonra okul degistirecek. Ogretmene hediye yapmak istedim. Size belki komik gelecek ama ben ogretmenin sevecegine eminim, 1 cift tatliş PATIK ( cok otantik), el islemeli lif (sabun bezi) yaninada fotografli bise yaptirmayi dusunuyorum

Herkes kendi hediyesini kendisi yapsa daha iyi olmazmi ?

Siz ne aldınız hediye?
Öğretmen sürekli saat ve takvim ihtiyacından bahsediyordu bende Atatürk desenli masa saati ve aynı zamanda takvim olan bir saat aldım. İster sınıfta kullanır ister evine götürür ismi ve altında da kısa bir mesaj yazıyor kişiye özel tasarlanan birşey ..

Aynı şeyi bende yazdım kimse cevap atmadı sjsjsjsh

Haklısınız. Kızımın öğretmeni dün WhatsApp grubundan mesaj attı tüm velilere. Herkesin affına sığınarak prensip gereği hediye kabul etmediğini çocukların onun için yapacağı bir resimin içten bir sarılmanın en güzel hediye olacağını paylaştı. İnanılmaz saygı duydum. Fincan takımı yerine manevi değeri daha fazla olan bir hediye daha makbul olur tabi. Gösterişe hiç lüzum yok.

Çok haklısınız, ayrıca katılma zorunluluğunuz yok ben hiç katılmıyorum.

Öğretmenim ama branşım sınıf değil bu zamana kadar hediye vs hiç talep etmedim öğrencilerimde velilerimde sağolsunlar çok güzel kutladılar hediyeye gerek olmadan, ama sınıf öğretmenleri bir hediye için öyle deliriyolardı ki velilerin arkasından demediklerini bırakmıyorlardı ve maaşları iyi olduğu halde gözlerini sadece hediye bürümüştü hepsinin şoka giriyordum en iyi en güzel yerden en pahalı şeyler gelsin diye kırk takla atanları ve hatta kim para veriyorsa onların çocuklarına daha iyi davranıp diğer hediye almayanların çocuklarını yok sayan gördü bu gözler Allah iyilerle karşılaştırsın her yerde

Birebir aynı durumu yaşadım. Ben de tema ya bağış yapmaktan bahsettim. Ve hiçbir tepki almadım sinirimi bozdu bu durum benim de.
Cimer e teşekkür başvurusu oluşturuyorum ben. Çocuğumun adını okulunu yazıp öğretmenine teşekkür ettiğimi yazıyorum. Daha sonra okul o teşekkürü öğretmene bildiriyor. Ben bu şekilde yapmaktan çok memnun oluyorum.

Fincan nedir yaa, çok banel.

Ayrıca evet ille bir hediye alınması gerekiyorsa anlamlı olmalı ve teklifiniz bence harika. Eminim ki gerçek bir eğitmen için bu çok daha anlamlı olacaktır.

Bende öğretmenim çocuklara bişey almayın diyorum öyle toplu almayı asla kabul etmem.mesela kızımın öğretmenine kendim bireysel hediye aldım.cok pahalı hediyelere karşıyım ben asla kabul etmem o kabul eden ogretmenlere de hayret ediyorum.ceyrek alanı bile duydum yada takım elbise.tamam öğretmenlerin değerini bilelim ama böyle abartı hediyelerle değil.

neden birilerine sırf işini yapıyor diye hediye alınıyor?
bu çok gereksiz ve çok anlamsız.
biz de çocukken popüler kültüre, sürü psikolojisine uyup alıyorduk ama o kadar ucuz şeylerdi ki asla ailemizin bütçesi sarsılmazdı
ve herkes bireysel alırdı. bir çiçek bir de minik bir süs, bu kadar.
doktora, hakime, savcıya, polise, bankada sorunumuzu çözen müşteri temsilcisine, markette ürünlerimizi geçirip ödemeyi alan kasiyere, pazardan alışveriş yaptığımız esnafa, arabamızı tamir eden ustaya hediye alıyor muyuz?
onlara almıyorsak öğretmene de almamalıyız mantıken. zaten emeğinin karşılığı olan maaşını her ay alıyor, her çalışan insan gibi.
manevi anlamda minnet duyuyorsanız o zaman bunu maneviyatla göstermelisiniz, maddi hediyelerle değil.
bazen sıcak bir teşekkür, duyguların paylaşıldığı bir mektup (öğrencinin yazdığı) çok güzel manevi hediye olabilir.
o saçma sapan para toplanıp alınan her şeyi öğretmenler kendileri de parasını ödeyip pekala alabilirler
aldığınız hediyelerin hiçbir özelliği yok yani bunu bilesiniz.

Öğretmenlere niye hediye alınıyor ben de anlamıyorum
Anneler gününde sevgililer gününde vs günde neden alınıyor sizce? Değer verip emek harcadığınız size harcayan birine bı hoşluk yapmak mutlu etmek için değil mi? Öğretmenler de çoğu kapasitesinden zamanından çok daha fazlasını aldığı paranın üstünde efor sarf ederek çocuklarımıza harcıyorsa ona ufak Bir hediye ve gününde almak abes mı??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…