Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen sene ben de aynı öneriyi yapmıştım, kimseden ses çıkmadı, altın kolyede fikir çokluğuyla birleşildi
Ben 2.hediye olarak önermiştim hem de, ilk hediye bile değil.

Bir de 147 numarası var. Bilmeyen varsa eğer öğretmeninizin adını okulunu söylüyorsunuz, öğretmene öğrencinizin adı ile milli eğitimden msj gidiyor. Bi kaç sefer bana da yapıldı. Çok mutlu olmuştum.
Konu hediye fikri değildi ama, ne bileyim, söylemek istedim. Bu tip küçük hoşluklar fazla gelmemeli kimseye bence. Sadece öğretmenlere değil her meslek grubuna yapılabilir benzer şeyler.

yok yahu bak yukarıda yazdım.
ortaokulda benim oğlan.

Birde masallh taksınlar boynuna

2 aylik taze kres velisiyim, haliyle 2 ogretmenimiz var. Bende bu konuda gerginim ama bizim okulda velilerin grup kurmasi vs kesin bir dille yasaklandi. Velilerle hic iletisimimiz yok, simdi hediye alınır, benim kizim boynu bukuk kalir diye korkuyorum.

Benim zamanımda bu sebeple cok ama cok kirildigimi hatirliyorum, ayni seyi yasamasini istemem, ne yapmalıyım sizce?

Çocukken de nefret ederdim öğretmen oldum mesleğimi yapmasam da şu an nefret ediyorum. Birinci sınıf anıları, o korkunç sınıf annesi kadın, öğretmenler günü kaosu, bizden topladığı 20l lira o zamanlar değerliydi çay seti aldı hocamıza gıcık kadın, aynı hafta derste siz bunu nereden aldınız değişme fişi var mı diye sordu bizim hoca da. Haftalarca süren tantana sonunda hem paramız gitti hem sınıf annesi kadın her sabah para istedi hem de hoca çay setini hiiiiiç beğenmedi

Benim kuzenim özel eğitim öğretmeni. Yapabildiğim kadarıyla her sene çiçek gönderirim. Öğrencileri de genelde mektup yazıyorlar, etkinlik gibi evalardan falan çiçek yapıyorlar. Oğlum ileride okullu olunca onun öğretmenine de böyle bişey yaptırırım çünkü bi öğretmeni ne kadar mutlu ettiğine direk şahit oluyorum. Hatta bi öğrencisi 2 sayfa mektup yazmış kuzenim ağlayarak okumuş bana gösterdi sen benim biricik öğretmenimsin iyiki varsın sen olmasan ben napardım gibi şeyler yazmış. Hatta geçen sene yeni nişanlıydı çocuk mektupta evlenince sakın gitme tamam mı gidersen çok üzülürüm yazmış. Bi insana en çok sevildiğinin, emeğinin farkında olunduğunun söylenmesi değerli hissettirir. Ne fincan, ne altın, ne kolye.

merhaba, neden kırgın hissediyordunuz?
sizin zamanınızda mantıken böyle topluca hediye furyasının başlamamış olması gerekir
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bu hediye olayları zaten son 10-15 senedir falan var
ilkokulu çok daha eskiden okuduğunuzu varsayıyorum ama yine de sizde var mıydı?
sizi kıran kimdi veya neydi? hediyeye katılmadınız diye dışlandınız mı öğretmen veya arkadaşlarınız tarafından?
ya da aileniz mi katılmıyordu ve siz mahçup hissediyordunuz?
önce sizdeki duyguyu anlamak lazım bu konuda.

bence her şeyden önce kendiniz bu "kızımın boynu bükük kalır" düşüncesinden çıkmalısınız
hediye almadı diye boynunun bükülmesi psikolojisi zaten doğru bir şey değil. çocuklara da yanlış bir şeyi aşılamamalıyız
çünkü asıl sağlıklı olan duygu, başkalarının hediye alması durumundan etkilenmemesi.
siz şimdi çocuk üzülmesin diye ona yanlış bir şeyi aşılar ve uygularsanız çocuk bunu normal sanabilir halbuki hiç normal değil
şu an onun psikolojisi açısından günü kurtarsanız bile uzun vadede çocuğa psikolojik anlamda zarar verir diye düşünüyorum
sonuçta çocuk da nasıl alışırsa öyle gider. onlar büyüklerin hareketlerinden etkileniyorlar.
büyükler doğru yaparsa doğruyu, yanlış yaparsa yanlışı "doğru sanıp" benimsiyorlar

yorumuma ek olarak,
bizim öğretmen hakkında değil ama başka bir veli aracılığıyla başka sınıfın öğretmeni hakkında şunu duydum ben zamanında:
güya öğretmen, "her sene sürekli çiçek alıyorlar, abuk sabuk ıvır zıvır alıyorlar hepsini eve giderken çöpe atıyorum. hepsi çöpe gidecek bunların" demiş, çocukların aldığı çiçekler ve minik bireysel hediyeler hakkında.
mesela ben bunu duyduğumda çok üzülmüştüm ve bütün öğretmenlerin aldığımız hediyeleri çöpe attığını sanmıştım
kendi öğretmenimize bile içten içe çok kızmıştım. ki bizim öğretmen değildi bunu diyen. öğretmenimin alınan çiçekleri çöpe attığına dair tek bir kanıtım bile yoktu buna rağmen bizimki de öyle düşünüyor sanmıştım
yani başka bir öğretmenin tavrı, suçu günahı olmayan öğretmenime kendi içimde kızmama ve kırılmama neden olmuştu
sonra büyüdükçe bu düşünceden çıktım tabii ki ve tüm öğretmenlerin aynı olmadığını anladım
yani hediyeleri gereksiz bulup çöpe atan öğretmenlerin aslında az olduğuna ikna oldum
küçükken dedikodusunu duyduğum öğretmen belki hiç kıymet vermiyordu öğrencilere ama kıymet veren bir sürü öğretmen vardı
şimdi düşünüyorum da, sonuçta bu duyduğum şey sadece o velinin yaptığı bir dedikoduydu. belki gerçek bile değildi? belki veli yalan söyledi?
öğretmen böyle demiş olsa, veli bunu nereden duydu? nereden biliyor? bu cümle sahiden kurulduysa öğretmenler odasında kendi aralarında kurulmuştur. öğretmen velinin yüzüne karşı bunu demez, diyemez?
bugün koca bir kadın olarak bu şekilde düşünüyorum.
ama çocukken öyle düşünmüyor insan ve duyduğuna inanıyor, gerçek sanıyor
bu hediye muhabbetlerinin bir çocuğun psikolojisini nasıl etkileyebileceğini göstermek için bu anımı paylaşmak istedim.

Of çok haklısınız. Bizde de öğretmenimiz nişanlı diye çeyizlik alınsın dendi. Tamam yeni evlenene destek olalım. Eyvallah. Ama bilmiyoruz ki neye ihtiyacı var zevki nasıl.. evlenecek olanın uzunca bir listesi vardır kılı kırk yararak alır. Birde para eksik kalır.. Ya da artar... Vs.. Dedim ki bir Karaca çeki alalım. Yok illa kendileri seçecekler. Sayfalarca yok fincan yok kek fanusu konuşuldu. İnsanların işi yok herhalde.

Nasıl yapılıyor acaba bilginiz var mı çok hoşmuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…