Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
108
-3
Evet bugün ki sorunum bu ! Arkadaş biz neden öğretmenlere çeyiz düzüyoruz kahve makinesi, yemek takımı, fincan takımı..... Noluyo?
Evet canımız öğretmenlerimiz başımızın tacı ama bu kadarı fazla değil mi?
Veliler kendi aralarında grup kurmuşlar grubun adı
"öğretmenler günü hediyesi"
Herkes fikrini söyledi fincanda karar kılındı çoğunluk fincan takımı deyince sesimi cikaramadim. Bugün hediye işi soruldu henüz alınmamış bugün alınacakmis. Öyle dedikleri için yani henüz alınmadığı için fikrimi söylemek istedim dedim ki hanımlar öğretmenimiz adına löseve veya istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapalım. Veya fidan ekilebilir hocamız adına dedim. Saatlerdir herkes mesajı gördü kimseden çıt çıkmadı yanlis bişey mi söyledim diye içim içimi yiyor şimdi.haksiz miyim ben mi gereksiz davranıyorum?

Yoo gayette haklısınız yardım kuruluşlarına bağış yapılması daha güzel olur bence de.

Çoğunluğa uymak zorunda değilsiniz

Haklısınız ama katılmak zorunda değilsiniz bu tarz etkinliklere. Bizimkilerde çanta ve termos takımı aldılar ben katılmadım ama kendim daha işlevsel bir hediye aldım. Birkaç kuruş fazla verdim hatta ama en azından anlamlı bir hediye almış oldum.

Bu konu her sene açılıyor. Siz çok güzel fikir sunmuşsunuz ama karşılık bulmamış. Takmayın derim. Toplum maalesef maddiyata evrildiği için her iki taraf da bu şekilde memnun kalabilir. Ama içinize sinmiyorsa siz katılmayın kendi gönlünüzden geçeni yapın derim.

Bence çok güzel geçen yıl bireysel hediyemi fidan bağışı olarak yapmıştım sertifikayı hediye etmiştim bu yıl 15 kişi toplu hediyeye katıldı ayrıl otu olmamak için toplu hediyeye katıldım.parayi vermediyseniz siz bağış yapın.

Siz hediyeye değil de sizin fikrinizi takmamalarina bozulmuş olabilir misiniz ?

Siz ne aldınız hediye?

Bu tarz konuları zorunlu kılıp katılmayanlara da bir tuhaf bakıyorlar nedense. Herkes kendi hediyesini kendisi alsa çok daha iyi olur. Ben hediye alınmaması gerektiğini düşünmüyorum. Bence alınmalı ama bu bir çikolata da olur çiçek de. Tamamen kişinin tercihine bağlı olmalı.

Ben de aynı durumdan muzdaribim. Okula giden yeğenim için grupta bütün veliler ne alalım kaç para toplayalım ortak bir şey alalım ya da bireysel olsun diye konuşuyorlar. Bir de biri alır diğer çocuk almazsa üzülür

Ben bir öğretmen olarak her öğretmenler günü öncesi velilerime kesinlikle hediye kabul etmeyeceğimi yazdım. Çok hediye vermek isteyen olursa da bana mektup yazabilir veya resim çizebilir dedim. Çünkü çok rahatsız edici bir durum ortaya çıkıyor. Bir veli vatani görev gibi bunu kendine görev edinip durumu olmayan ailelerin çocuklarını bile bir kenara çekip annene söyle ondan da para bekliyoruz gibi hiçbir mantığa vicdana sığmayan konuşmalar yapıyorlar. O çocuk o gün okula gelmek ister mi. Ben öğretmensem o çocuklara eğitim vermek için oradayım. Onların kalbinin kırıldığı bir öğretmenler gününün ne anlamı var. Bir fincan için böyle soytarılıklara hiç gerek yok bence. Altın alıyorlar ya toplanıp bazı öğretmenlere. Bu durum acilen yasaklanmalı bence. Benim öyle güzel hediyelerim var ki evde. Çocuklarımın elleriyle yaptığı çiçekler, kanaviçeler, okudukça duygulandığım mektuplar. Bunları hiçbir fincana kahve makinasına değişmem.

Sizinki fincanda kalmislar yine bizimkiler pirlanta alacaklar

Çok güzel söylemişsiniz ağzınıza sağlık. İnanın öğretmenlerin böyle bir talebi ya da beklentisi yok tamamen işsiz güçsüz velilerin işgüzarlığı..

Önceki yıl laptop alacaktı veliler, ekonomi bu yıl velileri de vurmuş.

Yerinizde olsam katılmam, sürü psikolojisinden hiç hoşlanmam. Hakkımda istedikleri şeyi düşünebilirler, umurumda bile olmaz. Öğretmen adına fidan bağışı bile yapmak zorunda değilsiniz, isterseniz kendi adınıza yaparsınız. Her yıl bu tarz konular açılır oldu, buna dur diyecek olan bence öğretmenler. Benim ablam bu durumdan dolayı hediye kabul etmiyor ve bunu da belirtti. Birkaç öğrenci çiçek almıştı sadece onları kabul etti.

Fikrinizi beğendim ,bağış yapma fikrini.Ama gerçekten o ihtiyacı olan insanlara gideceğini bildiğimiz bağışlar olmalı.Son zamanlarda biliyorsunuz Türkiye de bazı kurumların bunu kötüye kullandığını,bu konuda dikkat ediyorum artık ben ,İhtiyac sahibi olduğunu bildiğimiz yerlere kişilere bağış bence en güzel şey ,kahve fincanından ve diğer maddi hediyelerden çok daha güzel,yani sizin fikriniz en güzeli.

Sizinki fincanda kalmislar yine bizimkiler pirlanta alacaklar
30 kişilik sınıf grubunda 500 lira toplayalım diyen sınıf annesi pardon sınıf temsilcisi veli var. Bir de 50 lira da idare için toplayacakmışız kendim de o okulun öğretmeniyim ayrıca.katılmadım katılmayacağım
Geçen sene okulumdaki bir sınıf öğretmenine banka hesabı açıp tüm veliler para yatırmıştı. Adama hesap cüzdanı hediye ettiler. Şaka gibi.
Yok artık adama bes yapsalardı bari öğretmenin velisi gibi olmuşlar

Bu arada evet başta kabul ettim fincan takımını herkes öyle dedigi icin. Bugün sordum henüz alınmadı dediler bende fikrimi söyledim hediye alınmış olsa idi sesiminhic cikarmayacaktim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…