- 10 Kasım 2024
- 158
- 919
- 29
-
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
Hocanız İzmirli miydi92'de basladim ben okula, tabi wp benzeri uygulamalar yoktu henuz.
Ancak okul aile birligi ve sınıf annesi vardi. (Sehrin en buyuk devlet ilkokullarindan birine gidiyordum)
Ogretmenimiz (lutfen iyi ogretmenler ustune alinmasin) korkunc bir kadindi, sinif annemiz de inanilmaz yalakaydi, benim annemde yalakalardan nefret ettigi için mecburi kilinan her etkinlige ayrik otu olur asla katilmazdi.
2-3-4-5.sinifi bu korkunç kadinla okudum, cani sıkıldığı icin sinifta soyadımı yuksek sesle bagirir, beni ayaga kaldirir, zorbalar, (göbeğin var, dik yuru, sakat misin vs) rezil eder oturturdu, neden? Annem yalakalik yapmadigi icin. Bunlarin hicbirini anneme soyleyemedim, cunku ogretmenim beni bunlarin hakettigime inandirmisti, kucucuktum yahu.
Neyse sinif annemiz her öğretmenler gunu oncesi elimize bir zarf tutusturur, bunu velinize verin derdi, icinde hediyenin adi ve kisi basi dusen miktar yazardi, hic de oyle kucuk birsey degildi bunlar, ogretmenin istedigi marka saat, marka deri kol cantasi, gercek kurk gibi farkli farkli hediyeler aldilar o zamanin parasiyla annemden beklenen para maasina yakindi, oyle abartiliydi.
Annem bunlarin hicbirine katilmadi, bir cicek bir cikolata gibi hediyeler yollardi benimle, ogretmenler gununu oyle kutlardim ben.
4.sinifta etudu mecburi kildilar, annem egitiminiz yetersizse kizimi okuldan alayim diye laf sokup, dershaneye yazdirdi mesela ama okula o parayi yedirmedi.
Sinif esyalari yenilenecek denildi (o zamanlarda da MEB odenekleri dusuk tutardi) annem butun sinifin siralarini bastan asagi yeniletti.
Ismi lazim değil bir dernege her ay zorla bagis toplardi bu kadin, o dernegi annemde destekliyor olmasa mesela bu bagisi da odemezdik biz, kiz cocuklarini okutan bir dernek diye bagisa ses cikarmadik ama her odeme donemi ogretmenimiz bizi esek yerine koyarak parayi isterdi, onumuze bi zarf atar hadi atin suraya paralarinizi derdi.
Ogretmenimin sevdigi ve sevmedigi ogrencileri vardi, sevdiklerinin tum karnesi pekiyi iken, mesela benim iyi ve orta derslerim vardi, orta not verilmiş davranis notlarim vardi, ilkokul cocugunun davranis notu, ki ben inanilmaz uslu ve sessiz bir cocuktum, orta olur mu yahu, benim oyleydi.
Bu kadinla uniyi kazandigimda karsilasmistim ve beni pat diye tanidi, konustuk, tanimasa yuzune bakmazdim, ilk sordugu soru, "senden hic umidim yoktu hizmetci mi oldun, kapici mi merak ediyorum" yani kadin 14 sene sonra dahi kotu kalpli ve kinliydi.
Bunlarin sebebi hep ogretmenler günü hediyesine katılmamamdi, tabiki ben cocuguma bunu hic hissettirmedim hissettirmem zaten daha 3 yasinda ama korkularim depresti acikcasi, veli olarak ilk ogretmenler günüm :) acemiyim, cocugum ayni seyi yasar mi, o da benim gibi soylemekten cekinecek hale gelir mi bunlari dusunuyorum 2-3 gundur.
İstemiyorsanız katılmayın ya hu, kimseye karışmaya hakkınız yok ...Evet bugün ki sorunum bu ! Arkadaş biz neden öğretmenlere çeyiz düzüyoruz kahve makinesi, yemek takımı, fincan takımı..... Noluyo?
Evet canımız öğretmenlerimiz başımızın tacı ama bu kadarı fazla değil mi?
Veliler kendi aralarında grup kurmuşlar grubun adı
"öğretmenler günü hediyesi"
Herkes fikrini söyledi fincanda karar kılındı çoğunluk fincan takımı deyince sesimi cikaramadim. Bugün hediye işi soruldu henüz alınmamış bugün alınacakmis. Öyle dedikleri için yani henüz alınmadığı için fikrimi söylemek istedim dedim ki hanımlar öğretmenimiz adına löseve veya istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapalım. Veya fidan ekilebilir hocamız adına dedim. Saatlerdir herkes mesajı gördü kimseden çıt çıkmadı yanlis bişey mi söyledim diye içim içimi yiyor şimdi.haksiz miyim ben mi gereksiz davranıyorum?
Bu gönül işi herkes katılmak zorunda değil katilmayanlarin çocukları da asla duslanmamali bir öğretmenin böyle birşey yapacağını düşünmek istemem asla. Kızımın öğretmeni içinde hediye aldık sınıf annesi gruptan yazdı gönüllülük esastır katılmak istemeyenler katilmasin durumu iyi olanlar biraz daha verebilir onların yerine de diye kim verdi kim vermedi kimse bilmiyor sınıf annesi kimseye soylemedi zaten etik değil bir hediye alındı ve toplu olarak verilecek tüm sınıf adına.Her zaman bir orta yol bulunur . Öğretmenin o kahve fincanina ihtiyacı zaten yoktur amaç sadece hatirlanmaksa iyi hissettirilmekse durumu olmayan veliler de gözetilerek ortak birşey yapılabilirBurada tek suçlu çıkarcı gosterisci veliler değil ki
Hediye işini etik bulmadığını? NET bir şekilde soylemeyip ikina sıkıla (sözde) ay ne gerek vardı yada usulca hidiye ilmiyin diyip fisildiyorlar sanırım ( ilkokul için bahsediyorum)
Dört yıl yada daha azını aynı velilerle geçirip sözünüzü geciremiyorsaniz vay halimize
Bazı konular netlik ister bal gibi de biliyorsunuz
İki ekmeği yazdıran veliler var, yardımlarla geçinen onlarca çocuk, veli var .sizler nasıl oluyorda mahcubiyet yaşayacak mink kalpleri goremiyorsunuz
Prensipli, kıymetli öğretmenlerimizi tenzih ederim.
Kesinlikle, herkes fikrini belirtir, eğer uymuyorsa kendisi ayrı hareket eder. Bunun için kendi fikrinin üstünlüğünü ispat etmek istercesine konu açmaya ne gerek var.Evet bence de. Koskoca insanlarız insanlar fikirlerini söylemekten cekinmemeli bence. Bizde bireysel vermek istediğini söyleyen de oldu hediye almaya uğraşamam ortak alalım diyen de oldu. Ben ortak alan azsa bireysele mi dönsek dedim. Hiç de fikrimi belirttigim için tereddüt etmedim. Veya kabul görmediği için sınır olmadım.. benim sinir olduğum genelde çok samimi olduğu için gruplasip farklı fikir beyan edeni grupta dışlamak veya tartışma seviyesine çekmek. Kadının biri bana mesela şey demişti verdiğiniz para gözünüze çok geliyor falan demişti sadece fikir belirttiğim için. Fikir belirtmek ve arkasında durmak zor olmamalı. Sonrasında cirkinlesen insanlar olursa o ayrı.
Pratikte pek öyle olmuyor.mesela kim para verdiyse adı yazılıyor listeye. Hediyenin yanında artık ne aldilarsa bu listeyide ilistiriyorlar.Bu gönül işi herkes katılmak zorunda değil katilmayanlarin çocukları da asla duslanmamali bir öğretmenin böyle birşey yapacağını düşünmek istemem asla. Kızımın öğretmeni içinde hediye aldık sınıf annesi gruptan yazdı gönüllülük esastır katılmak istemeyenler katilmasin durumu iyi olanlar biraz daha verebilir onların yerine de diye kim verdi kim vermedi kimse bilmiyor sınıf annesi kimseye soylemedi zaten etik değil bir hediye alındı ve toplu olarak verilecek tüm sınıf adına.Her zaman bir orta yol bulunur . Öğretmenin o kahve fincanina ihtiyacı zaten yoktur amaç sadece hatirlanmaksa iyi hissettirilmekse durumu olmayan veliler de gözetilerek ortak birşey yapılabilir
Hiç iletişimde olduğunuz biri yok mu? Ya da kresten alırken veya götürürken kısa bir sohbet etseniz. Eminim birçoğu sizin gibi düşünüyordur şu anda.2 aylik taze kres velisiyim, haliyle 2 ogretmenimiz var. Bende bu konuda gerginim ama bizim okulda velilerin grup kurmasi vs kesin bir dille yasaklandi. Velilerle hic iletisimimiz yok, simdi hediye alınır, benim kizim boynu bukuk kalir diye korkuyorum.
Benim zamanımda bu sebeple cok ama cok kirildigimi hatirliyorum, ayni seyi yasamasini istemem, ne yapmalıyım sizce?
Aslında kimse uzayda yetişmiyor öğretmen bu liste konusunda katı olabilir. Diyorum ya asla etik değil. Kaosu da bence kendi aralarinda oluşturuyorlar. Katılmak isteyenlerle birşey yapilir tüm sınıf adına çocuklar verir .bunun maddi bir değeri olmasına da gerek yok bir çiçek de çok olmamalı yada konu sahibi bir fincan demiş . Ben de bir öğretmenim 10 yıl doğu görevinde küçük bir yerde çalıştım çocuklar öğretmenler gününde annelerinin evde sabah pişirdiği tandır ekmeği ve kendi yaptıkları peynir zeytinden getirir di çok da mutlu olurdum hiç bir maddi hediyeye değişmem . İki tarafında makul olması tarafindayim.amac hatirlanmaksa kimseyi zor durumda bırakmadan yapılabilir. Ama ne gerek var bencede çok saçma diyenleri anlamıyorum hayatlarımızda ki her güzel şey böyle böyle önemini yitirdi bence. Hediyelesmek güzel şey tadını kaçırmadan. Öğretmenler de çocuklara almalı bence birer dondurma bir çikolata belki bir kalem özel önemli hissetirilmek onların da hakkıPratikte pek öyle olmuyor.mesela kim para verdiyse adı yazılıyor listeye. Hediyenin yanında artık ne aldilarsa bu listeyide ilistiriyorlar.
Öğretmenlerin velilerden gelecek hiç birhediyeyeveya hediye çekine ihtiyacı yoktur
Bencede fakat arkada oluşan kaosun hiç mi farkında değiller sizce o WhatsApp ta yaşanan saçma tartışmaları,arada hediye almak istemeyen veya gücü yetmeyen diyelim kimselerin olduğunu bilmiyorlar mı
Uzayda mi yaşıyor bu öğretmenler
Evet sınıf annesine yardımcısına ve öğretmeneAnneler gününde sınıf annesi ve öğretmene hediye almak mıbunu da ilk kez duydum. O zaman herkes birbirine hediye alsın. Hepsi anne sonuçta kimsenin gönlü kalmasın
Hersey gosteris olmus ya... ne yazikilk okul ögretmenim o patikleri sirada onume firlatmisti begenmeyip aklıma geldi bak yine.
Aslında kimse uzayda yetişmiyor öğretmen bu liste konusunda katı olabilir. Diyorum ya asla etik değil. Kaosu da bence kendi aralarinda oluşturuyorlar. Katılmak isteyenlerle birşey yapilir tüm sınıf adına çocuklar verir .bunun maddi bir değeri olmasına da gerek yok bir çiçek de çok olmamalı yada konu sahibi bir fincan demiş . Ben de bir öğretmenim 10 yıl doğu görevinde küçük bir yerde çalıştım çocuklar öğretmenler gününde annelerinin evde sabah pişirdiği tandır ekmeği ve kendi yaptıkları peynir zeytinden getirir di çok da mutlu olurdum hiç bir maddi hediyeye değişmem . İki tarafında makul olması tarafindayim.amac hatirlanmaksa kimseyi zor durumda bırakmadan yapılabilir. Ama ne gerek var bencede çok saçma diyenleri anlamıyorum hayatlarımızda ki her güzel şey böyle böyle önemini yitirdi bence. Hediyelesmek güzel şey tadını kaçırmadan. Öğretmenler de çocuklara almalı bence birer dondurma bir çikolata belki bir kalem özel önemli hissetirilmek onların da hakkı
Sey yazdiklarinizdan dolayi sizi alintiladim ama genel bi se yazicam uzerinize alinmayin.Arkadaşım sınıf annesi. Çocuğu 3. Sınıfa gidiyor. Her öğretmenler gününde hediye için para topluyor. Ve meblağı fazla hediyeler alıyor. Birinci sınıfta kol saati,ikinci sınıfta marka bir çanta,şu an ise Gusto marka etek ve gömlek aldı. Yanında çiçek ve kurabiye ya da şeker yaptırması da var tabii. Bana abartılı geldiğini söyledim. Hatta öğretmen bunu nasıl kabul ediyor dedim? Ona göre normal. Çocuğunun ilk öğretmeni olduğu için önemsiyor. Bu arada arkadaşım da branş öğretmeni. Ben her şeyi geçtim bir öğretmen nasıl kabul ediyor onu anlamıyorum bana etik gelmiyor. Yeğenimin öğretmeni ise kesinlikle hediye kabul etmiyor. Bunu da WhatsApp grubundan özellikle yazıyor. Yeğenim bile diyor ki hala öğretmenim hediye kabul etmiyor çünkü hiç kimsenin üzülmesini istemiyor dedi.
Eskiden beri bu hediye durumuna karşıyım. En nihayetinde herkes görevini yapıyor. Kimse doktora beni ne güzel ameliyat ettin diye hediye vermiyor. Yani herkes mesleğini yapıyor. Bence mesleğe saygısı olan kabul etmemeli.
Biz Löseve bagıs yaptık...Çok güzel bir yazıda aldık kendisine vericez..Bütün çocuklarda tek tek çiçeklerini verecekler..Evet bugün ki sorunum bu ! Arkadaş biz neden öğretmenlere çeyiz düzüyoruz kahve makinesi, yemek takımı, fincan takımı..... Noluyo?
Evet canımız öğretmenlerimiz başımızın tacı ama bu kadarı fazla değil mi?
Veliler kendi aralarında grup kurmuşlar grubun adı
"öğretmenler günü hediyesi"
Herkes fikrini söyledi fincanda karar kılındı çoğunluk fincan takımı deyince sesimi cikaramadim. Bugün hediye işi soruldu henüz alınmamış bugün alınacakmis. Öyle dedikleri için yani henüz alınmadığı için fikrimi söylemek istedim dedim ki hanımlar öğretmenimiz adına löseve veya istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapalım. Veya fidan ekilebilir hocamız adına dedim. Saatlerdir herkes mesajı gördü kimseden çıt çıkmadı yanlis bişey mi söyledim diye içim içimi yiyor şimdi.haksiz miyim ben mi gereksiz davranıyorum?