Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocanız İzmirli miydi

Kimse kusura bakmasın isteyen de linçleyebilir bu iş hayatsız ev kadınları yüzünden bu hale geldi. Canları o kadar sıkılıyor ki en ufak bir gösteriş fırsatını meslek ediniyorlar. Böyle günlere özel kombinler yapanlar var. Bi velim vardı. Öğretmenler gününde öyle şık giyinmiş ki. Hocam kıyafetimi bile sizler için özel seçtim demişti. Ben de yorgunluktan ölmüşüm hem ders işle, hem evrak işleriyle uğraş. Makyajım akmış, çökmüşüm. Dışardan gören beni sıradan bir öğrenci velisi, kadını da öğretmenler günü için özenen bir öğretmen zanneder. Ki ben lisede öğretmenlik yaptığım için bu kadar şatafatlı değildi öğretmenler günümüz. İçimden bu kadın ilkokul velisiyken kesin abiye giyiyordu demiştim. Ha bu arada böyle günlerde açık açık beklentilerini dillendiren meslektaşlarım da var. Öğretmenler odasında hediyelerini yarıştıranlar vs. Özel bi okulda çalışıyordum. Kurum bünyesinde hem okul öncesi hem liseler vardı. Öğretmenler odasını birlikte kullanıyorduk. Okul öncesinden bir öğretmen arkadaşa öyle güzel bir bot hediye gelmiş ki. İnanın en az 3 yıllık mevzu ama hala gözümün önünde bot. Kadın öğretmenler odasına girdi ve tarzım olmadığını bile bile böyle bişey alınabilir mi yaa diye arkadaşlarına dert yanmaya başladı. Söylendi söylendi ve botu çöpe attı biliyor musunuz? Hocam keşke ihtiyacı olan birine verseydiniz dedim. Böyle bişeye kimin ihtiyacı olabilir bakar mısınız diyor. Cidden güzel bir bottu bu arada. Kısacası hayatsız ev kadınları ve vizyonsuz öğretmenler yüzünden bu meselenin de cılkı çıktı. Ama ilerde veli olursam var ya. Umarım böyle bir öğretmene denk gelmem. Cidden işi gücü bırakır uğraşırım kendisiyle.

Burda beni lincleyenler olacak belki ama ben saçma bulmuyorum. Kendim bir sınıf öğretmeniyim kızım da ilk okula gidiyor. Kendi bransimi bildiğim için konuşuyorum hiç bir zaman mesai bitti o zaman benim de işim bitti demiyoruz özellikle birinci sınıf öğretmenleri annesi babası çocuğu almayı unutuyor bazen bir saat bekliyoruz . Görevimiz değil ancak o çocuğu idareye teslim etsen ne kadar ağlar korkar bir annesine bir size güveniyor. Yada ben anlattım anlayan anladı anlamayana yapacak birşey yok demiyoruz her boş vakitte bazen çıkışlarda öğle arasında birşeyler daha vermeye çalışıyoruz. Bir kere sabah işe gidiyorum diyen bir öğretmen görmemişsinizdir. Hep okula giderler çünkü okul sadece iş değil. Bir öğrencim üzülecek olsa önce benim kalbim kırılır. Senede bir gün de olsa hatırlanmak güzel şey. Ha bu demek değil pahalı hediye alınmalı ama bir çiçek de çok görülmemeli. Kaldı ki hediyelesmek aradaki bağları artırır.( Beni yargılananlar için baştan söyleyeyim bende anneler gününde annelere küçük bir hediye alır yollarım çocuklar adına onlara şiir yazdirir resim yaptırırım amaç hatırlanmak güzel hisettirilmek) Tamam herşey maddiyat değil ama bir fincanın bir çiçeğin de lafı yapılmamalı

İstemiyorsanız katılmayın ya hu, kimseye karışmaya hakkınız yok ...

Burada tek suçlu çıkarcı gosterisci veliler değil ki

Hediye işini etik bulmadığını? NET bir şekilde soylemeyip ikina sıkıla (sözde) ay ne gerek vardı yada usulca hidiye ilmiyin diyip fisildiyorlar sanırım ( ilkokul için bahsediyorum)

Dört yıl yada daha azını aynı velilerle geçirip sözünüzü geciremiyorsaniz vay halimize

Bazı konular netlik ister bal gibi de biliyorsunuz

İki ekmeği yazdıran veliler var, yardımlarla geçinen onlarca çocuk, veli var .sizler nasıl oluyorda mahcubiyet yaşayacak mink kalpleri goremiyorsunuz

Prensipli, kıymetli öğretmenlerimizi tenzih ederim.

Bu gönül işi herkes katılmak zorunda değil katilmayanlarin çocukları da asla duslanmamali bir öğretmenin böyle birşey yapacağını düşünmek istemem asla. Kızımın öğretmeni içinde hediye aldık sınıf annesi gruptan yazdı gönüllülük esastır katılmak istemeyenler katilmasin durumu iyi olanlar biraz daha verebilir onların yerine de diye kim verdi kim vermedi kimse bilmiyor sınıf annesi kimseye soylemedi zaten etik değil bir hediye alındı ve toplu olarak verilecek tüm sınıf adına.Her zaman bir orta yol bulunur . Öğretmenin o kahve fincanina ihtiyacı zaten yoktur amaç sadece hatirlanmaksa iyi hissettirilmekse durumu olmayan veliler de gözetilerek ortak birşey yapılabilir

öğretmenler gününü öğrenci kutlar, anne babalar değil. olay orada bozuluyor. ben 29 yaşındayım, öğretmene şiir yazardık, resim yapardık, bazı anneler kek falan yapar gönderirdi. yada kendi paramızla kalem falan alırdık :) Bu derece hediye telaşına hiç düşmedik, sadece 5. sınıfta sınıf öğretmenimizden ayrılırken büyük bir hediye alınmıştı, bilezik gibi cok hatırlamıyorum.
ben öğretmen olsam kesinkes bana hediye almayın diye belirtirim velilere, hele ki bu derece ekonomik krizde.
kesinlikle bazı velilerin işgüzarlığı başka bir şey değil.

Kesinlikle, herkes fikrini belirtir, eğer uymuyorsa kendisi ayrı hareket eder. Bunun için kendi fikrinin üstünlüğünü ispat etmek istercesine konu açmaya ne gerek var.
Bütçe olayı beni de sinir eden bir durum bu bir hediye ise kimse kimseye bütçe dayatması yapmamalı ne demek gözünüze çok görünüyor? Mesela benim her yıl bütçem bellidir uymuyorsa zorlamak yerine uyan bir hediye alırım. Genelde Instagram'da yapılan el işi ürünlerden alırım ki bir kadına da destek olmuş olmak için.
Sizin yaşadığınız durum ne yazık ki tüm gruplarda oluyor, burada bile var Bazı kişilerin yorumları hep beğeni görüp destek alıyor. Sanırım bir şekilde insalarin hayranlık beslemesi, üstün görmesinden kaynaklı mutlaka bir kaç yön veren oluyor.

Pratikte pek öyle olmuyor.mesela kim para verdiyse adı yazılıyor listeye. Hediyenin yanında artık ne aldilarsa bu listeyide ilistiriyorlar.
Öğretmenlerin velilerden gelecek hiç birhediyeyeveya hediye çekine ihtiyacı yoktur
Bencede fakat arkada oluşan kaosun hiç mi farkında değiller sizce o WhatsApp ta yaşanan saçma tartışmaları,arada hediye almak istemeyen veya gücü yetmeyen diyelim kimselerin olduğunu bilmiyorlar mı
Uzayda mi yaşıyor bu öğretmenler

Hiç iletişimde olduğunuz biri yok mu? Ya da kresten alırken veya götürürken kısa bir sohbet etseniz. Eminim birçoğu sizin gibi düşünüyordur şu anda.

Aslında kimse uzayda yetişmiyor öğretmen bu liste konusunda katı olabilir. Diyorum ya asla etik değil. Kaosu da bence kendi aralarinda oluşturuyorlar. Katılmak isteyenlerle birşey yapilir tüm sınıf adına çocuklar verir .bunun maddi bir değeri olmasına da gerek yok bir çiçek de çok olmamalı yada konu sahibi bir fincan demiş . Ben de bir öğretmenim 10 yıl doğu görevinde küçük bir yerde çalıştım çocuklar öğretmenler gününde annelerinin evde sabah pişirdiği tandır ekmeği ve kendi yaptıkları peynir zeytinden getirir di çok da mutlu olurdum hiç bir maddi hediyeye değişmem . İki tarafında makul olması tarafindayim.amac hatirlanmaksa kimseyi zor durumda bırakmadan yapılabilir. Ama ne gerek var bencede çok saçma diyenleri anlamıyorum hayatlarımızda ki her güzel şey böyle böyle önemini yitirdi bence. Hediyelesmek güzel şey tadını kaçırmadan. Öğretmenler de çocuklara almalı bence birer dondurma bir çikolata belki bir kalem özel önemli hissetirilmek onların da hakkı

Bu öğretmene pahalı hediyeler alma işi ne zaman son bulacak acaba?
Kardeşimin sınıf grubu için kurulan whatsap grubuna bir veli "Dün kuyumcudaydım yonca kolye gördüm, 6000 TL. Öğretmene onu alalım mı? " Yazmış. Sınıf mevcudu da öyle fazla değil yanlış bilmiyorsam 20 kişi bile değiller. Yani kişi başı kaç lira oluyor siz hesaplayın. Çok saçma

Arkadaşım sınıf annesi. Çocuğu 3. Sınıfa gidiyor. Her öğretmenler gününde hediye için para topluyor. Ve meblağı fazla hediyeler alıyor. Birinci sınıfta kol saati,ikinci sınıfta marka bir çanta,şu an ise Gusto marka etek ve gömlek aldı. Yanında çiçek ve kurabiye ya da şeker yaptırması da var tabii. Bana abartılı geldiğini söyledim. Hatta öğretmen bunu nasıl kabul ediyor dedim? Ona göre normal. Çocuğunun ilk öğretmeni olduğu için önemsiyor. Bu arada arkadaşım da branş öğretmeni. Ben her şeyi geçtim bir öğretmen nasıl kabul ediyor onu anlamıyorum bana etik gelmiyor. Yeğenimin öğretmeni ise kesinlikle hediye kabul etmiyor. Bunu da WhatsApp grubundan özellikle yazıyor. Yeğenim bile diyor ki hala öğretmenim hediye kabul etmiyor çünkü hiç kimsenin üzülmesini istemiyor dedi.
Eskiden beri bu hediye durumuna karşıyım. En nihayetinde herkes görevini yapıyor. Kimse doktora beni ne güzel ameliyat ettin diye hediye vermiyor. Yani herkes mesleğini yapıyor. Bence mesleğe saygısı olan kabul etmemeli.

Hediyelesmek güzeldir elbet köy ekmeği,köy yumurtası,bahçeden koparılan çiçekler,hayalindeki sizleri çizen öğrenciler
Bunlar bahsedilen hediyelerin yanında biraz ütopik ama yok değil.

Sey yazdiklarinizdan dolayi sizi alintiladim ama genel bi se yazicam uzerinize alinmayin.

Mesela 9.sinifta kizim birde anasifinda kizim var ikisininde bugune kadar hic ogretmenlerin numarasini bilmedim. Bu szdece ben degil butun veliler icin. Yani hic bi ogretmen numarasini veliyle paylasmaz. Okulun bir applicationu var (yani ulke genelinde 5,6 tane her okul kendisi seciyo kullanmak istedigi application) oradan iletisim kuruyoruz. Daha iyi olmazmiydi Turkiyedede boyle olsa?
Bide burda dogum yaptikdan sonra doktora baklava veya Belcika cikolatasi yaptiriyoruz. Buda bi kultur. Tesekkur etmek icin.
Hatta annem kemoterapiye basladigi ilk zamanlar bildigimiz normal kek yapip hemsirelere goturuyodu cok seviniyolardi.

Demek istedigim kucuk jestler cok mutlu ediyo. Yorumlari saskinlikla okuyorum markali seyler elektronik esya.....

Biz Löseve bagıs yaptık...Çok güzel bir yazıda aldık kendisine vericez..Bütün çocuklarda tek tek çiçeklerini verecekler..

Geçen sene sınıf annesi okul bittiği için tesekkür hediyesi alalım dedi..Üçün beşin lafında kesınlıkle degılım 100 lira beni zengin etmez fakirde etmez lakin saçmalık geldi..Gitmış pandora bileklik almıs ve ben katılmadım ..

Kendi çocugu gecen sene de o öğretmendeymiş..Bu sene de kesinlikle onda olacak demişti..

Hani artık anaokullarıda kurayla oluyor okul karısmıyormus ya...Arkadaslar yalan o ...Kendisi sanırım bagısla zartla zurtla yıne bu sene o öğretmene yazdırtmıs kendını...

Bu ülkede paranın açamayacagı kapı yok anladıgım kadarıyla..Yok efenım öle sey olmaz falan yazanlar vardı baska bır konuda..

Burda kime neden neyi ispat edeyım ki ? Resmen kendi şahsen söyledi..

Var böyle tipler malesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…