Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
genelde bu ilkokul velilerinde oluyor .ogretmeni cok dusunduklerinden degil tahminim cocugumla iyi gecinsin mantigindalar cahilce bi dusunce.ogretmen her cocuga esit dusunceye sahiptir degismez yani.bende ortaokul ogretmeniyim kesinlikle hediye istemiyorum dememe ragmen tek tuk ogrenci getiriyor hala.o da yalakalik tahminim dersten gececegini dusunuyor

Fincan takımı ise şükredin bence 😄 anneler gününde sınıf annesine alınırken öğretmene de alınıyor örnek vereyim
Anneler gününde sınıf annesi ve öğretmene hediye almak mı 😳 bunu da ilk kez duydum. O zaman herkes birbirine hediye alsın. Hepsi anne sonuçta kimsenin gönlü kalmasın 😂

Sizin konunuzda hediye çokta abartılmamış bence, bir fincan takımı ideal değil mi?
Tabi ki siz uygun bulmayabilir katılmayabilirsiniz hakkınız.
Ben genelde elimden geldiği için el emeği örgü ürünler tercih ediyorum, oğlum özel bir çocuk olduğu için hem kendisi birşey hazırlayamıyor hem de özel durumdan dolayı tabi ki işlerini de yapıyor olsalar , en ufak emekleri büyüyor gözümde.
Çok büyük maddi hediyeler bana da uygun gelmiyor, bunu bekleyen öğretmenlerde mevcut ama , tamamen öğretmen için de veli içinde kişisel ve tercihli bir konu.

Geçen sene okulumdaki bir sınıf öğretmenine banka hesabı açıp tüm veliler para yatırmıştı. Adama hesap cüzdanı hediye ettiler. Şaka gibi.
biz de para toplayıp bir magazadan hediye çeki alıyoruz. Saçmalığın daniskası. Geçen sene kendim hazırladım aldım cıcek ve hedıye. bu sene riskli gebeyim ortak hedıyeye katılayım dedım bın pişman oldum.

Ben bir öğretmen olarak her öğretmenler günü öncesi velilerime kesinlikle hediye kabul etmeyeceğimi yazdım. Çok hediye vermek isteyen olursa da bana mektup yazabilir veya resim çizebilir dedim. Çünkü çok rahatsız edici bir durum ortaya çıkıyor. Bir veli vatani görev gibi bunu kendine görev edinip durumu olmayan ailelerin çocuklarını bile bir kenara çekip annene söyle ondan da para bekliyoruz gibi hiçbir mantığa vicdana sığmayan konuşmalar yapıyorlar. O çocuk o gün okula gelmek ister mi. Ben öğretmensem o çocuklara eğitim vermek için oradayım. Onların kalbinin kırıldığı bir öğretmenler gününün ne anlamı var. Bir fincan için böyle soytarılıklara hiç gerek yok bence. Altın alıyorlar ya toplanıp bazı öğretmenlere. Bu durum acilen yasaklanmalı bence. Benim öyle güzel hediyelerim var ki evde. Çocuklarımın elleriyle yaptığı çiçekler, kanaviçeler, okudukça duygulandığım mektuplar. Bunları hiçbir fincana kahve makinasına değdeğişmem
Siz kendiniz çiçekmişsiniz zaten 🌸

Öğrencileriniz çok şanslı, her öğretmen sizin gibi düşünse keşke. O zaman bu tarz saçmalıklara da ortam saglanmamış olurdu. Maalesef bazı maddiyatçı öğretmenlerin işine geliyor bu durum. Ve benim bu konuyla ilgili travmatik bir anım var maalesef. Ekonomik durumumuz olmadigindan degil ama annem nedense hep olumsuz karşılardı bu hediye verme olayını. Öğretmenler gününde her yıl elinde çicek buketleri ve çeşitli hediyelerle okula gelen çocukların yanında öğretmenime mahçup olmamak adına onun için evden bulduğum bir kalemi hediye paketi yapmıştım. Hediyemi öğretmenime verdiğimde yüzünün düştüğü yetmezmiş gibi bir de sırf bana tepki olsun diye verdiğim hediyeyi gözümün önünde başka bir öğrenci arkadaşıma hediye etmişti. Bu durumun kalbimi ne denli kırdığını söylememe gerek yoktur heralde.

Demem o ki bu veya benzer sebeplerle hediye alamayan insanlar için bir kabusa dönüşebiliyor bugün. Bugünün anlam ve öneminin pahalı hediyeler olmadığını herkes idrak edebilse keşke.

Zaten biz okurken, ilk donem dusuk not verip ogrenciye ders vermek, ogrenciyi gazlamak gibi sacma bi dusunce hakimdi, benle ayni donemlerde okuyanlar bilir bunu.
98liyim ben 2004te ilkokula başladım lisede bile hala bu mantıkta not veren öğretmenler vardı bana da yapmışlardı :) hatta bu yüzden bütün staj arkadaşlarım 100 alırken ben 94 almıştım gerekeni hakkıyla yaptığıma adım kadar emindim. Staj öğretmenime sorduğumda bana potansiyelin kadar emek verdiğini düşünmüyorum biraz gazlamak istedim dedi. O kadar üzülmüştüm ve utanmıştım ki anlatamam

Fikrinizi söylemişsiniz diğerleri ise belli ki kabul etmemiş. Öfkeli bir şekilde zorunda mıyız diye gezeceginize "ben ayrı bir hediye almaya karar verdim" diyerek gruptan çıkın ve ne kadarlık bir bağış bütçesi ayırdıysaniz yapıp kağıdını öğretmenler gününde öğretmenimize iletin.
Amaaa sizin derdiniz diğerlerinin neden öğretmenin kullanacağı bir şey almak istediği! Bence bu da sizin zorbalığınız. Ne siz diğerleri ile ne de digerleri sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil.
Bana da sizin bulduğunuz hediyeler cool görünme çabası gibi geliyor ayrıca...
Evet bence de. Koskoca insanlarız insanlar fikirlerini söylemekten cekinmemeli bence. Bizde bireysel vermek istediğini söyleyen de oldu hediye almaya uğraşamam ortak alalım diyen de oldu. Ben ortak alan azsa bireysele mi dönsek dedim. Hiç de fikrimi belirttigim için tereddüt etmedim. Veya kabul görmediği için sınır olmadım.. benim sinir olduğum genelde çok samimi olduğu için gruplasip farklı fikir beyan edeni grupta dışlamak veya tartışma seviyesine çekmek. Kadının biri bana mesela şey demişti verdiğiniz para gözünüze çok geliyor falan demişti sadece fikir belirttiğim için. Fikir belirtmek ve arkasında durmak zor olmamalı. Sonrasında cirkinlesen insanlar olursa o ayrı.

91 de basladım aynı skeılde her ogretmn gunu altın kolye takı alınırdı. Çok ıyı hatırlıyorum dilenci gıbı para ısterlerdı. Ve cocugu da anası gıbı ıtıcıydi.

Benim öğretmenim bekardi cocugu olsaydi eminim ona da ezdirirdi bizi.
98liyim ben 2004te ilkokula başladım lisede bile hala bu mantıkta not veren öğretmenler vardı bana da yapmışlardı :) hatta bu yüzden bütün staj arkadaşlarım 100 alırken ben 94 almıştım gerekeni hakkıyla yaptığıma adım kadar emindim. Staj öğretmenime sorduğumda bana potansiyelin kadar emek verdiğini düşünmüyorum biraz gazlamak istedim dedi. O kadar üzülmüştüm ve utanmıştım ki anlatamam

Diploma notuna yansiyan notlarin "boyle potansiyelini yansitmadin" vb gerekcelerle dusuk tutulmasini ben iyi niyetli bulamiyorum acikcasi. Ogrencini tesvik etmek istiyorsan akademik kariyerini etkilemeden uyar, ne bileyim notu tam ver ama kucuk bir not ekleyip, yeterince iyi degildin, daha iyisini yapabilirsin inaniyorum yaz, yani secenek cok iken neden cocugun geleceğini etkiliyorsun, degil mi?

Evet bugün ki sorunum bu ! Arkadaş biz neden öğretmenlere çeyiz düzüyoruz kahve makinesi, yemek takımı, fincan takımı..... Noluyo?
Evet canımız öğretmenlerimiz başımızın tacı ama bu kadarı fazla değil mi?
Veliler kendi aralarında grup kurmuşlar grubun adı
"öğretmenler günü hediyesi"
Herkes fikrini söyledi fincanda karar kılındı çoğunluk fincan takımı deyince sesimi cikaramadim. Bugün hediye işi soruldu henüz alınmamış bugün alınacakmis. Öyle dedikleri için yani henüz alınmadığı için fikrimi söylemek istedim dedim ki hanımlar öğretmenimiz adına löseve veya istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapalım. Veya fidan ekilebilir hocamız adına dedim. Saatlerdir herkes mesajı gördü kimseden çıt çıkmadı yanlis bişey mi söyledim diye içim içimi yiyor şimdi.haksiz miyim ben mi gereksiz davranıyorum?
Anneler gününde size hediye almıyorlar mi ?
Babalar gününde babaya hediye..
Doğum günü olana hediye..
Yıl başında sevdiklerine hediye alınıyor.Bu niye garip geliyor ki ?
Ben öğretmenim fakat çok mahcup eden bir şey aslında ama ben de anneler gününde hediye ile karşılık vermeyi düşünüyorum.Cocuklsrina zaten hediye için bir sürü sebep çıkarıyorum.Bir minnet ifadesi olarak düşünüyorum ben öğretmenler günü hediyesini

Benim öğretmenim bekardi cocugu olsaydi eminim ona da ezdirirdi bizi.

Diploma notuna yansiyan notlarin "boyle potansiyelini yansitmadin" vb gerekcelerle dusuk tutulmasini ben iyi niyetli bulamiyorum acikcasi. Ogrencini tesvik etmek istiyorsan akademik kariyerini etkilemeden uyar, ne bileyim notu tam ver ama kucuk bir not ekleyip, yeterince iyi degildin, daha iyisini yapabilirsin inaniyorum yaz, yani secenek cok iken neden cocugun geleceğini etkiliyorsun, degil mi?
Allah'tan ilk dönemdi sonraki dönem 100 yazmıştı. Yani bi tarafımı yırtıyodum anaokulunda staj yspıyodum. Çocukların en sevdiğiydim. Aynı sınıfta başka stajyer vardı benim kadar kafa patlatmıyodu etkinlik falan diye. Haftada bi gün sınıfın öğretmeni ben olurdum hoca çoğunlukla sınıfta olmazdı. Çocuklsr etkinlikleri merakla beklerdi benim etkinliklerim herkes tarafından beğenilirdi. Öğrenme geriliği olan bi çocuk vardı bütün sınıfla hocam ilgilenir o çocukla ayrı olarak ben ilgilenirdim. Kendi okuldaki öğretmenimde okulundan dönüşlerin çok güzel olduğunu söylerdi haketmemiştim yani o 94ü. En iyisi için uğraşırken daha çoğu bekleniyor ya o çok garibime gidiyor. Çok büyük bi fark olmamıştı diploma notuna ama benim hissettiğim yetersizlik hissi nolcak? Annemle babamla da iletişmi olan bi öğretmendi onlara da çok iyiydi konuşması babama sonamiye moral verin üzülsün diye yapmadım gerçekten geleceğini açık görüyorum demiş 🤷🏻‍♀️ saçmalıktı yani

22 yıllık bir öğretmen olarak bu günün kutlanmasını artık kesinlikle istemiyorum...

Samimiyetle o gün benim ve benim gibi düşünen öğretmenler için her yıl ayrı bir yorgunluk ve stres kaynağı...

İdareyle , bakanlıkla, mufredatla, velilerle cebellesip, bitirilmiş bir eğitim sisteminin içinde yetkisizlikle , çaresizlikle , angaryalara boğularak oyuncak edilmiş bir mesleğin son neferlerinden biri olarak kalan son gücümle 7/24 çocuklarıma dokunmaya çalışırken okul aile birliğinin süslü kutlamalarına, çocukların saatler günler harcayarak hazırladıkları ama bilmeden sadece idare ve bazı öğretmenler için güç gosterisine dönen törenlere ,yapılmayı bekleyen binlerce işimi gücümü erteleyerek katılıp, günler önceden başlayan alinan-alinacak-alinmayan - alınması istenen -istenmeyen hediye kavgalarindan hasarsız çikmaya calismaktansa , normal bir iş gününe devam edebilmeyi o kadar isterdim ki....

O kadar olur....

Ben her gün öğrencilerimden hediyemi alıyorum zaten, bizi çocuklarla bı gün rahat bırakın, başka bisey istemem yemin ediyorum.

Nasıl yapılıyor acaba bilginiz var mı çok hoşmuş

Bunu tam bi açıklayabilir misiniz, merak ettim not alalim.
147 yi arıyorsunuz, öğretmenler günü için mesaj bırakmak istiyorum gibi bir cümle söyleyince onlar zaten direkt soruyorlar. öğretmen ismi okulu, öğrencinin ismini söylüyorsunuz. Bu kadar. Otomatik olarak standart bir metin öğretmene mesaj olarak gidiyor.
Beni çok mutlu ediyor bu mesajlar. Tavsiye ederim.

Avrupa ulkesinde yasiyorum
Burada ogretmenler gunu yok ama yil sonunda herkes istedigi hediyeyi verir
Ornek vermem gerekirse; cikolata, ismi yazilmis kalem, kisisellestirilmis tarzi hediyeler, vs vs ....

Hatta soyle soyleyim, kizim 2 hafta sonra okul degistirecek. Ogretmene hediye yapmak istedim. Size belki komik gelecek ama ben ogretmenin sevecegine eminim, 1 cift tatliş PATIK ( cok otantik), el islemeli lif (sabun bezi) yaninada fotografli bise yaptirmayi dusunuyorum

Herkes kendi hediyesini kendisi yapsa daha iyi olmazmi ?
ilk okul ögretmenim o patikleri sirada onume firlatmisti begenmeyip aklıma geldi bak yine.

neden birilerine sırf işini yapıyor diye hediye alınıyor?
bu çok gereksiz ve çok anlamsız.
biz de çocukken popüler kültüre, sürü psikolojisine uyup alıyorduk ama o kadar ucuz şeylerdi ki asla ailemizin bütçesi sarsılmazdı
ve herkes bireysel alırdı. bir çiçek bir de minik bir süs, bu kadar.
doktora, hakime, savcıya, polise, bankada sorunumuzu çözen müşteri temsilcisine, markette ürünlerimizi geçirip ödemeyi alan kasiyere, pazardan alışveriş yaptığımız esnafa, arabamızı tamir eden ustaya hediye alıyor muyuz?
onlara almıyorsak öğretmene de almamalıyız mantıken. zaten emeğinin karşılığı olan maaşını her ay alıyor, her çalışan insan gibi.
manevi anlamda minnet duyuyorsanız o zaman bunu maneviyatla göstermelisiniz, maddi hediyelerle değil.
bazen sıcak bir teşekkür, duyguların paylaşıldığı bir mektup (öğrencinin yazdığı) çok güzel manevi hediye olabilir.
o saçma sapan para toplanıp alınan her şeyi öğretmenler kendileri de parasını ödeyip pekala alabilirler
aldığınız hediyelerin hiçbir özelliği yok yani bunu bilesiniz.
Öğretmenlik duygusal bir meslek çünkü. Hakimle polisle samimiyet kurabiliyor musunuz ? Zaten bu hediye de işini yapıyor diye alınmıyor. Öğretmenlere verilen kıymeti yılda bir gün anmak için böyle bir gün var. Hediye olmasa da olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X