öğretmenler günü hediyesi

Niye gönderdiniz ki? İsminizi yazdıkları gruba "Benim kızımın almak istediği bir şey vardı öğretmenine, onu alacagiz kızım da mektup yazacak. O yüzden hediyeye katilamayacagim. Ama çok güzelmiş, eminim öğretmen sever" yazıp yollasaydin. Ben yakın olmadığım iş arkadaslarimin düğünü için altın toplamalarina bile katilmazdim. Bir ton para vericem kağıtta yalandan adım yazacak. Ne gerek var. "Prensip olarak kendi düğünüme çağırmayacagim yakınlıkta kimseye takı takmiyorum" derdim ustelik:) hiç de utanmazdim, niye utanayim ki? Millete sacana kadar kendime altın alırdım
bunu geçen gün bende yaptım :KK70:
altın toplama işi geçen gün bizim şirkette de yapıldı
düğünü olan arkadaşla bi yakınlığım yok bu sebeple altın işine dahil olmuyorum , mutluluklar dilerim dedim geçtim
millet bayılıyor böyle saçmalıklara

Bence siz asosyalsiniz.
Birinci sınıf velisiyim.Bu organizasyonlara bayılıyorum.
Çocuklar arkadaşlarıyla iyice kaynaşıyor. Ailesi de arkadaşını görsün istiyor. Oğlum mesela kankasının ailesiyle samimi olmamı kendi istiyor bize gelsinler istiyor. O kadar samimi olmadık ama oğlumun da bu talebini göz ardı edecek değilim.
Sınıfça aileleri yanındayken de oyun oynamaktan keyif alıyorlar. Bu kötü bir şey değil , hayatsızlık diyenler olmuş. Haftasonları ne yapıyorsunuz arkadaşlar? Biz ya kendi çocuklu arkadaşlarımızla görüşüyoruz yada çocuğun arkadaşlarıyla görüşmesini sağlıyoruz. Çocuk çocukluğunu yaşasın eğlensin diyoruz. hayatsız yazanlar sosyal ilişki kuramayan insanlar olduklarını düşünüyorlar mı acaba?

Son düzenleme:
Ama yine de soralım. D darkgren çocuğun özel okulda mı? Eğer değilse ogretmeniniz bu büyüklükte hediyeyi kabul ettiğinde kanuna aykırı davranmış oluyor. Gerçi özel okuldaysa da meslek etiğine aykırı ama neyse.
Özel okulda öğretmenlerin hediye kabul etmesi yasak.
Bizim okulumuz birtek çiçek ve çikolataya izin veriyoedu öğretmenler gününde. Birde yemeğe davet ediyorduk 1-2 öğretmeni. Okadar. Farklı şekilde hediye alınmazdı. Birtek mezuniyetde farklı bir hediye almıştık biz sınıf olarak.
Asıl devlet de oluyor bu uçuk hediyeler. Çevrem de birsürü öğretmen var. Çeyiz setinden tutun, Vakko çantasına kadar hediye alıyorlar veliler. Kabul edemem diyene aman aldık öyle olurmu şöyle böyle baskı yapiyorlar. Mesela Kuzenime her sene ya kahvaltı seti ya kahve seti tarzı züccaciye eşyaları gelir. Kendisi hiç kullanmayıp biryere giderken hediye olarak getiriyor mesela. Hem zevkine uymuyor hem evinde zaten fazla fazla olan şeyler. İstemiyorum almayın desede dinlemiyorlar.
Banada çok saçma ve gereksiz geliyor. Hele kendi kolunda yıpranmış lcw gezen anneler öğretemene marka çanta alıcaz diye kendini paralıyor çok tuhafıma gidiyor. Dediğim gibi özelde böyle şeylere ben hiç denk gelmedim, hep devletde duyuyorum

Şu an hala aynı mı bilmiyorum ama öğretmenlerin pahalı hediye kabul etmesi yasaktı zaten. Ben de öğretmenim. Öğretmenler gününden önce hediye kabul etmeyeceğimi velilerime söylerdim her öğretmenler gününden önce. Ben de sevmiyorum bu tarz şeyleri. İşgüzar bir veli kendine iş ediniyor.

Aslında konu sosyalleşelim eve kapanmayalım da değil
Sevdiğim, sohbetinden keyif aldığım insanlar ile birlkte olmayı seviyorum
Zaman zaman günede çevirdik genelde dışarda buluşuyoruz ama bazılarımız ev yaptırdı veya aldı hediyemizi alıp ev görmeye de gittik kimin cenazesi oldu yasada gittik. Dediğim gibi 6 kişiyiz, ozamanki sınıfın tamamıyla irtibat halinde değiliz.
Küçük kızımında sınıfından görüştüğüm iki anne var. Onlarla okadar samimi değilim mesela ama arada buluşup yemeğe gidiyoruz çocuklarda bir araya gelip vakit geçiriyorlar. Konuşcak birşey hep buluyoruz aman onlarla ne konuşcam kafasını anlamiyorum. Burda ne konuşuyoruz? Sanki hangimiz birbirimizi tanıyoruz? Kadınların biraraya gelip konuşcak konu bulmaması mümkün değil. Hiç bişeyden konu açılmasa o an biri ay bu arada çok kilo aldım diyete başlicam diyor yada biri diğerine nekadar zayfılamışsın nasıl verdin diye soruyor derken konu konuyu açiyor. Sanki kendileri evde arkdaşları ile kek, poğaça be çay eşliğinde atomu parçalıyorlar.
Kek,poğaça yiyip, arkadaşlarıyla sohbet ediyorlar mıdır acaba?
Çok kıymetli vakitlerini ona da harçlıklarını sanmıyorum ben.
Günlük sohbet edemeyecek kadar başka bir alemde yaşıyorlar sonucta. :KK70:

Bence siz asosyalsiniz.
Çocuklar arkadaşlarıyla iyice kaynaşıyor. Ailesi de arkadaşını görsün istiyor. Oğlum mesela kankasının ailesiyle samimi olmamı kendi istiyor bize gelsinler istiyor. O kadar samimi olmadık ama oğlumun da bu talebini göz ardı edecek değilim.
Sınıfça aileleri yanındayken de oyun oynamaktan keyif alıyorlar. Bu kötü bir şey değil , hayatsızlık diyenler olmuş. Haftasonları ne yapıyorsunuz arkadaşlar? Biz ya kendi çocuklu arkadaşlarımızla görüşüyoruz yada çocuğun arkadaşlarıyla görüşmesini sağlıyoruz. Çocuk çocukluğunu yaşasın eğlensin diyoruz. hayatsız yazanlar sosyal ilişki kuramayan insanlar olduklarını düşünüyorlar mı acaba?
ben hiç asosyal değilim birkaç veli ile görüşmeyince insanlar asosyal olmaz,gorüşüncede çok sosyal aktif olmazsınız,tanımadığınız bir insan hakkında hemen nasılda kesin bir kanıya vardınız öyle,herkesin bi çevresi ailesi vs var zaten veli grubumuzda eksik kalsın,gorüşenede kötü bişey demedi kimse,yapı meselesi dedik,asosyal fln denmez öyle tanımadan etmeden hoş değil,kişisel yorum hiç hoş olmamış,sosyal ilişki kurma becerisi olayını okul veli grubu olarak görüyorsanız bence sizin ortamınız biraz az yokluktan vakit bulup sürekli görüşüyorsunuz gibi,çocuklarında bir hayatı var zaten,17.00 okul bitiyor daha ne kadar görüşebilirleki ben o kadar görmüyorum çocuğumu,bence yüklediğiniz anlam bir grup için fazla olmuş.

Kek,poğaça yiyip, arkadaşlarıyla sohbet ediyorlar mıdır acaba?
Çok kıymetli vakitlerini ona da harçlıklarını sanmıyorum ben.
Günlük sohbet edemeyecek kadar başka bir alemde yaşıyorlar sonucta. :KK70:
Ee bir araya gelince başka napiyorlar ki?
Kendi arkadaşlarımız var demişler ya o yüzden kek, poğaça diye düşündüm. Tabii daha elit oldukları için laktosuz sütlü kahvenin yanında glutensiz kurabiye tüketiyorlar da olabilir

ben hiç asosyal değilim birkaç veli ile görüşmeyince insanlar asosyal olmaz,gorüşüncede çok sosyal aktif olmazsınız,tanımadığınız bir insan hakkında hemen nasılda kesin bir kanıya vardınız öyle,herkesin bi çevresi ailesi vs var zaten veli grubumuzda eksik kalsın,gorüşenede kötü bişey demedi kimse,yapı meselesi dedik,asosyal fln denmez öyle tanımadan etmeden hoş değil,kişisel yorum hiç hoş olmamış,sosyal ilişki kurma becerisi olayını okul veli grubu olarak görüyorsanız bence sizin ortamınız biraz az yokluktan vakit bulup sürekli görüşüyorsunuz gibi,çocuklarında bir hayatı var zaten,17.00 okul bitiyor daha ne kadar görüşebilirleki ben o kadar görmüyorum çocuğumu,bence yüklediğiniz anlam bir grup için fazla olmuş.
E başkaları okul grubuyla görüşenlere işsiz, hayatsız deyince alkışlıyordunuz ya. Görüşmeyene asosyal deyince niye dikenleriniz çıktı?

Görüsenleri gayet gereksiz görüyorsunuz, onlara işsiz, hayatsız diyen yorumu beğeniyorsunız, size asosyal denmesi niye zorunuza gidiyor?

Bence siz asosyalsiniz.
Sosyal ilişki kurmak için çocuk doğurup okula gitmesini mi bekleyeceğiz. Ne alakası var asosyallikle.
Tam tersi hafta sonu kaynaşan velilerin başka seçeneği yok gibi geliyor bana.

Görüsenleri gayet gereksiz görüyorsunuz, onlara işsiz, hayatsız diyen yorumu beğeniyorsunız, size asosyal denmesi niye zorunuza gidiyor?
ben görüşmeyi gereksiz görüyorum görüşenleri değil,isteyen istediğiyle görüşsün bişey demedim kimsede kötü birşey demedi ama görüşenler konuyu kişiselleştirdi, asosyal kişisel bir yorum,sınırlar önemli genel yorum tabiki yapılır ama şahsıma yapılmasını doğru bulmuyorum,veli grubuyla görüşmedim diye asosyal olamam heralde dimi.

Sizin bariz bir şekilde velileri küçümseyen cumleleriniz çok rahatsız edici.Örnegin kek dağıtımındaydık içimizde Gıda Mühendisi ama çalışmayan anne vardı ondan yemekhane hakkında bilgi aldık.Hayatimizdaki her kişi ayrı bir değer katar kimi beslenme hazirlarken fikir verir kimi çocuk yetiştirirken farklı deneyimlerş
İşsiz veli ortamını begenmiyosaniz çocuğunuzu beğenmediğiniz ortamda okutmayın..sizin gibi bencil narsist velilerin yetiştirdiği çocuklar ailenin aynasıdır

ben görüşmeyi gereksiz görüyorum görüşenleri değil,isteyen istediğiyle görüşsün bişey demedim kimsede kötü birşey demedi ama görüşenler konuyu kişiselleştirdi, asosyal kişisel bir yorum,sınırlar önemli genel yorum tabiki yapılır ama şahsıma yapılmasını doğru bulmuyorum,veli grubuyla görüşmedim diye asosyal olamam heralde dimi.
Buluşup ne konuşuyorlar ki diyen birinin çok sosyal, iletişimi kuvvetli olduğunu sanmıyorum açıkçası. Bunda ya sosyal beceri sıkıntısı ya da üstten bakma durumu vardır.
Başka bir alemde yaşıyormuş gibi davranmaya gerek yok. Konunuzun içeriğinden, verdiğiniz ve beğendiğiniz cevaplara bakarak neyin ne olduğunu, kime nasıl baktığınızi anlıyoruz gayet.

E başkaları okul grubuyla görüşenlere işsiz, hayatsız deyince alkışlıyordunuz ya. Görüşmeyene asosyal deyince niye dikenleriniz çıktı?
alkışlamadım,beğenirim beğenmem ama şahsıma yorum yapılması doğru değil kimseninde haddi değil,veli grubuyla görüşmüyorsun ay sen asosyalsin vs komik yani konuyada böyle yaklaşılmaz

alkışlamadım,beğenirim beğenmem ama şahsıma yorum yapılması doğru değil kimseninde haddi değil,veli grubuyla görüşmüyorsun ay sen asosyalsin vs komik yani konuyada böyle yaklaşılmaz
Adaletim kendime kadar var, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorsunuz yani. Anladım.

Ben ozel okulda calisan bir sinif ogretmeniyim, velilerimin asla bir araya gelmesini istemiyorum acikcasi. Veliler ne zaman bir araya toplaşsa mutlaka bir dedikodu oluyor. Asla hediye de kabul etmiyorum. Calisan anneler var yani surekli aktif olmak zorunda degilsiniz cok haklisiniz. Ben sizi hakli buldum. Ne demek para gonderdin gondermedin. Zorunda degilsiniz, tabi kii kutlamak cok guzel bir sey ama ya durumunuz yoksa. Ben gecen sene aynisini yasadim bir velim hediye parasi vermemis cocuk herkesin icinde dedi ki falanin annesi para vermemis ogretmenim sizin hediyeniz icin. O kadar uzuldu ki ogrencim.
Keşke veliler az geride dursalar da çocuklar kendi aralarında sosyalleşebilse. Hele sınıf annesi denen kişi direk kaldırılmalı okullardan.
Geçen bir veli çocuğu dayak yemiş diye şikayet ediyor grupta, sınıf annesi denen kişilik, bu kadına laf saydı saydı, sonra kadın cevap veremesin diye durumu yalnız yöneticiler yazar pozisyonuna getirdi.
hayatımda bu kadar itici bir davranış görmedim.

Niye gerildiniz?
Veliler işsiz hayatsız , boş insanlar yorumları mi yapmamız lazımdı, gönlünüzü hoş tutmamız için?
lafın gelişi söyledim işim yok sizemi gerilecem hanımefendi çok hoşsunuz cidden,yazdığım konudan sadece velilerle ne konuşacam kısmına takmanız enteresan,toplanan para gruptan deşifre eden isim veren veli kısmına neden rahatsız olmadınız,bu tarz bir kadınla cidden görüşmek istermiydiniz,işsiz boş diyen sizsiniz ben değilim

X