Öğretmenle konuşsam mı

ya çok saçma :KK70:
ben ilkokuldayken her sene mutlaka gösteri yapardık
illa ki her sene mutlaka bütün sınıf, kimse geride kalmamak suretiyle oynardık
folklör de yaptık, modern danslar da ettik, asker kıyafeti de giydik yani her sene başka bişey mutlaka yaptık
e şimdi büyüdük ve hepimiz gayet sıradan insanlarız :KK70:
yani sahnede 4 dk kendimizi gösterdik diye başımız göğe ermedi
şimdi senin çocuk 30 sn davul çalsa ne olacak, ortada 5 dk oynasa ne olacak ?
çocuğun yeteneksiz belki de ? dans edemiyor olabilir, ritme ayak uyduramıyor olabilir
çok basit bişi değil bu 20 çocuğun müzikle ve birbiriyle uyumlu hareket etmesi
içlerinde muhakkak yapamayanlar vardır benim arkadaşlarımdan da asla yapamayanlar oluyordu
benim de bi kere yapamadığım bi oyun olmuştu, evde anneme ağladığımı hatırlıyorum ben oynamak istemiyorum diye
kalkıp da böyle ıvır zıvır şeylerden öğretmene hesap sorulacaksa ohooo

Kendi iletişim eksikliğinize şu çocuklarıda alet etmeyin Allah aşkına.
Öyle bir izlenim yaratmışsınızki sanki ilgili anne olmak için saygısız anne olmak gerekli.
Birde göndermicem zaten istemiyor demişsiniz.
Çocuk istesede nasıl ifade etsinki 🤦🏻‍♀️
Sizdeki iletişim eksikliği yüzünden çocukta geri kalıyor.
Öğretmenler ilgili destekleyici velileri çok sever ki, okul veli ortak yapılacak durumlarda hep ilk akla gelip destek istenir. Saygısız ve sorunlu veliler konusunda daha temkinli yaklaşılır sadece bir sorun çıkmasın diye

Kusura bakmayın çocuğunuz görev dışı kalmamış görevi davul çalmak. Hiç görev vermese anlarım ama bu tepki bana saçma geldi.

Altı üstü bir gösteri abartmayın bu kadar. Seneye belki sevilmeyecek o zamana ne yapacaksınız.
Sorma, sanki bana Anadolu Ateşinde dans ediyor diğer çocuklar. 🤦‍♀️

Bence öğretmenin destekleyici bir ifadeyle 'senin ritim duygun iyi, sen davul cal' demesi çocuğa zarar vermez. Onun için rol roldur. Ama annesinin 'sen dans edemiyor musun?' Diye küçümseyici soru sorması ona şu hissi verir; ben dansta başarısız olduğum için şu an buradayim.

Oglunuzun dansa yeteneği var mı?
Belki cidden yeteneği yoktur. Ben de ilkokulda folklore yazılmıştım, kıyafet alma zamanı gelince annemden rica etmiş hoca oynamasın diye 😅 ama gerçekten yeteneksizdim yani. Sonuç olarak kimse yüzüme bir şey demediği için farketmedim de üzülmedim de, özgüvenim de eksilmedi.
Sonra 6. Sınıfta koroya katıldım. Sesim çok cırtlak diye bana solo okuttular :) ama yüzüme demediler, ben yine anlamadım bilerek yaptıklarını, etkilenmedim. Ortaokulda bandoya katıldım . Ama ne borozana sesim yetti ne Trompete ayak uydurabildim. Bana da zil verdiler 😂 elim kesilirdi hatta zilin keskin yerinden. Ama sonuçta ekibin bir parcasiydim.
Yani herkes yetenekli olmak , başrol olmak zorunda değil ki . Önemli olan ekibin bir parçası olmak. Oynarken zevk almak. Ama sizin gibi veliler oldukça onlar da basarisiz hissediyor işte.
Benim verdiğim örneklerde kimse bana başarısiz olduğumu hissettirmedi. Ben de basarizlik olarak anlamadım/ başka bir rol oynuyorum diye anladım . Ve hiç özgüvenim etkilenmedi, hala daha etkinliklere katılmaya devam ettim. Çünkü yeteneksiz de olsam hevesli bir çocuktum.
Ama ben gururla zil çalarken annem 'sen kaç yıldır bandodasin, neden yeni gelenler trompet çalıyor da sen zil çalıyorsun? Yapamıyor musun?' Dese kendimi ezik hissederdim.
Umarım ne anlatmak istediğimi anlamışsındır.
Tiyatro oyununda başrol çocuk da, ağaç rolündeki çocuk da sahnede olduğu için mutludur. Ta ki biri ağaç olan çocuğa uzulene kadar
Söyledikleriniz doğru bu eleştiriyi ben de kendime yaptım. Çocuğa kırıcı olduğumu düşündüm ve pişman oldum. Fakat biraz sorgulayınca kendisi de durumun farkındaymış ve biraz içerlemiş onu anladım. Ben önce öndeydim sonra öğretmen fikrini değiştirdi dedi. Sen nasıl hissediyosun gidicek misin gösteriye dedim. Gitmek istemiyorum zaten görünmüyorum sahnede dedi. Eğer pozitif his belirtse ordan yürüyüp telafi edecektim aslında ama beklediğimden daha fazla farkındaydı.

Bir anaokulu öğretmeni olarak sizin endişenizi bir tek ben anladım sanırım.
Herkes her şey güllük gülistanlık gibi düşünmüş ve toplum gerçeklerinden bihaber sanırım.
Normalde olması gereken öğretmenin her çocuğa tarafsız yaklaşması ve adil davranmasıdır.

Ama konu sahibi, öğretmen diğer velilerle içli dışlı, bu yüzden görev dağılımda bu kararını etkilemiş sanırım, çünkü yıl boyunca benzer şeyler oldu diye endişelenmiş ve düşünmüş.

Bu endişesinde haklı. Bunu tabi ki sorgulaması ve merak etmesi gerekir.

Siz hiç mi karşılaşmadınız sınıf annesinin çocuğunu kayıran, en pahalı hediyeyi alan öğrenciyi kayıran, en sevimli çalışna veya güzel çocuğu kayıran öğretmenlerle.

Emin olun ben okul öncesinde karşılaştım.

Burada durum bu olabilir de olmayabilir de.

Çocuğunuza sordunuz mu, davul calmak mi onu mutlu ediyor yoksa dans etmek mi isterdi?? Önemli olan bu aslında, yetenek kadar mutlu olduğu şeyi yapması.. eger çocuğunuz dans etmek istiyorsa uygun bir üslupla bunu öğretmene söyleyebilirsiniz
Sordum. Şu an artık gitmek istemediğini söyledi. İkisini de istemiyor.

Bir anaokulu öğretmeni olarak sizin endişenizi bir tek ben anladım sanırım.
Herkes her şey güllük gülistanlık gibi düşünmüş ve toplum gerçeklerinden bihaber sanırım.
Normalde olması gereken öğretmenin her çocuğa tarafsız yaklaşması ve adil davranmasıdır.

Ama konu sahibi, öğretmen diğer velilerle içli dışlı, bu yüzden görev dağılımda bu kararını etkilemiş sanırım, çünkü yıl boyunca benzer şeyler oldu diye endişelenmiş ve düşünmüş.

Bu endişesinde haklı. Bunu tabi ki sorgulaması ve merak etmesi gerekir.

Siz hiç mi karşılaşmadınız sınıf annesinin çocuğunu kayıran, en pahalı hediyeyi alan öğrenciyi kayıran, en sevimli çalışna veya güzel çocuğu kayıran öğretmenlerle.

Emin olun ben okul öncesinde karşılaştım.

Burada durum bu olabilir de olmayabilir de.
Teşekkür ederim beni anladığınız için. Yani etrafımda akrabam yok yaşıt çocuk yok bu işler benim zamanımdaki gibi yürüyor sanmıştım. Şimdi işler değişmiş bu hale gelmiş maalesef. Eskiden öğretmen ulaşılamazdı, kimse öyle dediğini yaptıramazdı. Şimdi düzen buna dönmüş. Benim şaşkınlık duyduğum konu bu oldu.

Tepkinizden dolayı kendini değersiz hissetmis olabilir. Tabiki de çocuğunuzun ön planda olmasını istemenizi anlıyorum ama önemli olan takımın bir parçası olmak, mutlu olmak.. belki 30 saniye davul çalmaktan mutluydu
Yok daha ben böyle olduğunu bilmeden gitmek istemediğini söylüyordu. Dün konuşunca nedenini anlamış oldum.

Söyledikleriniz doğru bu eleştiriyi ben de kendime yaptım. Çocuğa kırıcı olduğumu düşündüm ve pişman oldum. Fakat biraz sorgulayınca kendisi de durumun farkındaymış ve biraz içerlemiş onu anladım. Ben önce öndeydim sonra öğretmen fikrini değiştirdi dedi. Sen nasıl hissediyosun gidicek misin gösteriye dedim. Gitmek istemiyorum zaten görünmüyorum sahnede dedi. Eğer pozitif his belirtse ordan yürüyüp telafi edecektim aslında ama beklediğimden daha fazla farkındaydı.
Ama siz 'dans edemiyor musunuz?' Dedikten sonra söylemiş bunları. Belki de ezilip utanıp söyledi 'zaten gitmek istemiyorum' diye. Bazı çocuklar çok hassastir. Burcu ne bilmiyorum ama ben yengeç çocuğu olarak çok hassastım. Bir kere pazarda annemin arkadaşının oğlu gitar alıyordu, ben de istedim. Annem sadece dedi ki 'kizim yeterli param yok, haftaya aliriz'
Sonraki hafta annem çok ısrar etti ben aldırmadım 'zaten onlarda oynuyorum istediğim zaman, gerek yok' diye. Israr ettim almasın diye. Kavga ettim hatta:)
Hep boyleydim yani, bir tanecik laftan etkilenir hemen vazgecerdim.
Belki çocuğunuzu tetikleyen de sizin cumlenizdir.
Anne olmak çok zor bir zanaat valla. Bir şey dersin üzülür, ezilir. Hep pohpohlarsin kendini beğenmiş, bencil bir şey olur. Tüm annelere kolaylık diliyorum

Konu sahibi linçlenmiş ama gayette böyle öğretmenler var. Velileri her haltın içinde olan memnun olmayan vıdı vıdı konuşan anneler baş ağrıtmasın diye çocukları ön plana koyuluyor. Herkes mesleğine sizin kadar etik yaklaşmıyor. Eğer birden fazla gösteri varsa ve tek bir gösteride bu şekilde geri plandaysa kusura bakmayın ama öğretmenle konuşulması gerekiyor. Tek gösteri olucaksa davul çalacaksa tamam öyle uygun gördü denebilir ama hiçbir şeye katmayıp hep aynı isimler baş köşedeyse orda kimse kusura bakmasın kibarlıklık anlamıyor demektir. İyi dans etmeyese takmışsınız sanki dans yarışmasında ülkeyi temsil edecek anaokul çocukları, hepsine eşit görev verilmeli oynatılmalı

Sene sonu etkinlikleri çocukları eğlendirmelidir, yetişkinlerin ego savaşını alevlesin diye yapılmamalıdır. Çocuk hangi görevi yaparsa yapsın küçümsememeli bir görevin parçası olduğu için tebrik edilmelidir.

Selamlar herkese,
Oğlum anasınıfına gidiyor 2.senesi. Seneye 1 olacak. Sene sonu gösterisine hazırlanıyor. Sınıf olarak öyle çok aktif velilerle falan bir araya gelmedik 2-3 kez yemek yedik sadece. Öğretmenle de hep mesafeli bir ilişkimiz oldu. Ben öğretmeni açıkçası gereksiz yere rahatsız etmek istemedim hiçbir zaman. Zaten hepimizin numarası kendisinde var. 3-4 kez konuştuk da. Ben de kendisine bir konuşmamızda ilgisiz görünmek istemediğimi, bir sorun olursa kendisinin bana ileteceğini düşündüğümü ve kendisine saygı duyduğumdan gerekli gereksiz rahatsız etmek istemediğimi söyledim o da teşekkür etti falan oğlumu da gayet iyi bulduğunu söylemişti.
Dün tesadüfen bir veliyle karşılaştım, sene sonu gösterisinde benimkiyle beraber 3 çocuğun kenarda davul çalacağını söyledi. Oğluma sordum noldu dans mı edemiyosun dedim hayır ediyorum dedi. Öğretmenle konuşsam mı diye düşünüyorum çünkü sinirlendim bunu her gün kendisine çatır çatır saygısızca hesap sorup her gün kapısında dikilen velilerin çocuğuna yapamazdı çünkü. Geçen sene de benzer bir şey olmuştu. Ben tacizkar olmayım saygı duyuyum dedikçe sanırım ilgisiz oluyorum. Şimdiki öğretmenler sanırım böyle davranan velileri kıymetli buluyor artık benim gibilerin de ezik falan olduğunu düşünüyor sanırım. Kendim de çalışıyorum öyle her gün kapısında bitip gerekli gereksiz her şeye hesap mı sormalıydım. Öğretmenin yaptığı etkinliğe kadar herkesin içinde yüzüne eleştiren, çocuğuyla öğretmen arasında hafif bir gerginlik geçtiği için herkesin içinde öğretmene had bildiren velilerin şu an el üstünde olmasına ve oğlumun bir köşeye atılmasına çok sinirliyim açıkçası. Demek ki iyi niyet ve saygı böyle algılanıyor artık. Bu arada tek olay bu değil. Daha önce de sınıftaki bir etkinlikte kendi sıktığı sprey çocuğun gözüne kaçıyor orda ağlıyo falan dönüp bakmıyor videoda ve bunun gibi bir iki şey daha var. Sizin tecrübeleriniz nedir, bende mi bir sorun var. İlla parayı verip özele mi göndermek zorundayız.
Bence çocuğun sözüne çok itibar etme benimkide okulda yemek yemiyorum vermiyorlar diyor🤣 ama hergun öğretmeni videosunu atar nasıl güzel yiyor diye,kaldiki davul çalmakta bir görev umarım çocuğunuza bu yazdıklarınızı yansitmamissinizdir.

Sorma, sanki bana Anadolu Ateşinde dans ediyor diğer çocuklar. 🤦‍♀️

Benim ikizler de okul öncesi sınıfları farklı. Birinin 18 Mart ta gösterisi vardı. Hoca dedi ki " iki sınıf var herkes oynamayacak, sakın bana gelip neden diye sormayın kalabalık oluyor. Benim çocuğum neden arkada diye de sormayın vs. Diye konuşma yaptı. Demek ki yaşanıyor böyle şeyler.

Sonra tüm çocuklar oynadı demek ki itiraz eden oldu.

Benim ikizler de okul öncesi sınıfları farklı. Birinin 18 Mart ta gösterisi vardı. Hoca dedi ki " iki sınıf var herkes oynamayacak, sakın bana gelip neden diye sormayın kalabalık oluyor. Benim çocuğum neden arkada diye de sormayın vs. Diye konuşma yaptı. Demek ki yaşanıyor böyle şeyler.

Sonra tüm çocuklar oynadı demek ki itiraz eden oldu.
Öncelikle ikizleri ayrı sınıflara verdiğiniz için ayakta alkışlıyorum. Sonralıkla yani her çocuk aynı şekilde öğrenmiyor. Mutlaka isteksiz olan oluyor. Öğretmen de uyuma ayak uyduranları öne alıyor. Diğerleri arkada kalıyor. Yani sıkıntılı işler aslında.

Konuda önemli olan tek şey çocuğun ne hissettiği...Hangi velilerin yalakalık yaptığı,bu sebeple hangi çocuğun ön plana çıktığı,kimin ne görev aldığı falan zerre önemli değil.Çocuğuna iyilik yaptığını zanneden,sırf sosyal medyada paylaşma kaygısı olan bir yığın zavallı veli sadece.

" Sen orada dünyanın en iyi davulcusu olacaksın"
" Bu konuda çok yeteneklisin "
" Seni sahnede davul çalarken görmek benim için muhteşem olacak"
gibi cümleler kursaydiniz eminim çocuğunuz çok heyecanlı ve mutlu bir şekilde görevini yerine getirecekti.
Onun yerine "Dans edemiyor musun " sorusu inanilmaz negatif,küçük düşürücü,ezikleyici.Malesef en büyük zararı çocuğunuza siz vermişsiniz.

Konuda önemli olan tek şey çocuğun ne hissettiği...Hangi velilerin yalakalık yaptığı,bu sebeple hangi çocuğun ön plana çıktığı,kimin ne görev aldığı falan zerre önemli değil.Çocuğuna iyilik yaptığını zanneden,sırf sosyal medyada paylaşma kaygısı olan bir yığın zavallı veli sadece.

" Sen orada dünyanın en iyi davulcusu olacaksın"
" Bu konuda çok yeteneklisin "
" Seni sahnede davul çalarken görmek benim için muhteşem olacak"
gibi cümleler kursaydiniz eminim çocuğunuz çok heyecanlı ve mutlu bir şekilde görevini yerine getirecekti.
Onun yerine "Dans edemiyor musun " sorusu inanilmaz negatif,küçük düşürücü,ezikleyici.Malesef en büyük zararı çocuğunuza siz vermişsiniz.
Bence bu da biraz yetişkin kafası. Çocuklar bizim sandığımızdan çok daha fazla her şeyi fark ediyor. Kendisi ben önce öndeydim sonra öğretmen fikrini değiştirdi dedi. Zaten görünmüyorum sahnede ben gitmek istemiyorum dedi. Ben de ona niye peki sence dans mı edemiyorsun dedim. O da biraz takılıyorum dedi. Yani bunların hepsini benle konuşmadan oturup düşünmüş analizini yapmış zaten. Bunları bilen bir çocuğa neyin gazını veriyim. Eğer eksikse de çalışıp yarın bir gün daha iyisini yapabileceğini düşünmesi daha gerçeçi ve somut bana göre. Sürekli pembe yalanlarla teselli etmeyi doğru bulmuyorum o zaman gelişemez.

🙄
Belki çocuk davul çalmakta yetenekli? Hiç düşünmediniz değil mi bunu? Ne kadar ilginç birisiniz
1-bu yorumu yapabilmeniz için gösteriyi izlemeniz ve davulun gösterideki yerini bilmeniz gerekir. Solo davul şov var da ben manyaklık yapmıyorum merak etmeyin
2-davul çalmıyor çalıyor gibi görüntü verecek sadece
3-yeri sahnede en arkada görünmüyor
4-şov 5 dakika onlar 30 sn sahnede kalacak
Evet ilgincim kendime dert arıyorum hobi olarak, napalım bu da benim hobim. Teşekkürler.

X