Selamlar herkese,
Oğlum anasınıfına gidiyor 2.senesi. Seneye 1 olacak. Sene sonu gösterisine hazırlanıyor. Sınıf olarak öyle çok aktif velilerle falan bir araya gelmedik 2-3 kez yemek yedik sadece. Öğretmenle de hep mesafeli bir ilişkimiz oldu. Ben öğretmeni açıkçası gereksiz yere rahatsız etmek istemedim hiçbir zaman. Zaten hepimizin numarası kendisinde var. 3-4 kez konuştuk da. Ben de kendisine bir konuşmamızda ilgisiz görünmek istemediğimi, bir sorun olursa kendisinin bana ileteceğini düşündüğümü ve kendisine saygı duyduğumdan gerekli gereksiz rahatsız etmek istemediğimi söyledim o da teşekkür etti falan oğlumu da gayet iyi bulduğunu söylemişti.
Dün tesadüfen bir veliyle karşılaştım, sene sonu gösterisinde benimkiyle beraber 3 çocuğun kenarda davul çalacağını söyledi. Oğluma sordum noldu dans mı edemiyosun dedim hayır ediyorum dedi. Öğretmenle konuşsam mı diye düşünüyorum çünkü sinirlendim bunu her gün kendisine çatır çatır saygısızca hesap sorup her gün kapısında dikilen velilerin çocuğuna yapamazdı çünkü. Geçen sene de benzer bir şey olmuştu. Ben tacizkar olmayım saygı duyuyum dedikçe sanırım ilgisiz oluyorum. Şimdiki öğretmenler sanırım böyle davranan velileri kıymetli buluyor artık benim gibilerin de ezik falan olduğunu düşünüyor sanırım. Kendim de çalışıyorum öyle her gün kapısında bitip gerekli gereksiz her şeye hesap mı sormalıydım. Öğretmenin yaptığı etkinliğe kadar herkesin içinde yüzüne eleştiren, çocuğuyla öğretmen arasında hafif bir gerginlik geçtiği için herkesin içinde öğretmene had bildiren velilerin şu an el üstünde olmasına ve oğlumun bir köşeye atılmasına çok sinirliyim açıkçası. Demek ki iyi niyet ve saygı böyle algılanıyor artık. Bu arada tek olay bu değil. Daha önce de sınıftaki bir etkinlikte kendi sıktığı sprey çocuğun gözüne kaçıyor orda ağlıyo falan dönüp bakmıyor videoda ve bunun gibi bir iki şey daha var. Sizin tecrübeleriniz nedir, bende mi bir sorun var. İlla parayı verip özele mi göndermek zorundayız.