- 20 Ekim 2009
- 4.404
- 4.825
-
- Konu Sahibi Bigjetplane
Evet beni bir öğretmen yetiştirdi,işi buydu çünkü.Sizin sağlıkçı olabilmeniz bir değil yüzlerce öğretmene mal oldu ve siz daha kutsal diyorsunuz.
İşte denge ve sınır problemi burada başlıyor zaten.
Olsaydınız kendi kendinize ‘eğitim’ almadan, olabiliyor mu böyle bir şey tövbe ya!
İnanamadım şu yazdığınıza!
Bu söyleyeceklerime inanamıyorum çünkü karşımda ağaç kavuğundan çıkmış bir insan yok, gayet eğitimlisiniz ki sağlık çalışanı olmuşsunuz lakin…Evet beni bir öğretmen yetiştirdi,işi buydu çünkü.
Sağlık da çok kutsal bir sektör,sağlık herşeyden önemlidir ya o yüzden öyle düşünüyorum.
Öğretmenlik bana görede kutsal ama görüyorum ki bu kutsallığı o kadar benimseyenler olmuş ki işi kuran kişinin,kazandığı para bile gözlerine batmış.Neymiş okul sahibi okulu kurdu diye tüm kazancı o almamalıymış.Neden çünkü kutsalsınız..
Haklısınız ama burada yazdıklarınızdaBu söyleyeceklerime inanamıyorum çünkü karşımda ağaç kavuğundan çıkmış bir insan yok, gayet eğitimlisiniz ki sağlık çalışanı olmuşsunuz lakin…
Size göresi bana göresi yok bu işin, askerlik misal, doktordan daha mı az kutsal veyahut bir milli sporcu, ülkeye başarı getiriyor sizin ilerinizde mi?
Bu insanların olabilmesi yetişebilmesi için tek bir mesleğe ihtiyaç var o da öğretmen, öğretici, yol gösterici.
Umarım anlatabilmişimdir.
Okul sahibi ise öğretmen değil iş adamıdır.
Onun görevi para kazanmak, karunla bu ülkenin işsizliğinden nemalanıp götürmek değil.
Alnının terini emeğinin hakkını versin, bitti gitti.
Bilfn örneği verdiğiniz için söylüyorum, o okulda mesela öğretmene bu şekilde ulaşamaz ya da konuşamazsınız, hepsinin belirli saatleri var
Hele ayakkabımız nerede falan soruları, nereden çıktı bu dağlı derler adama.
Çözüm üretemiyor olabilir, tecrübesiz olabilir lakin kibir kapris hayır çünkü görevi değil.Haklısınız ama burada yazdıklarınızda
Ama ben konu sahibine de hak veriyorum yine de ters olmamalı.
özel okul sahibi milyonların içinde yüzerken sahada çalışan her türlü işle uğraşan kendini bilmez velilerle muhatap olan öğretmene asgari ücret ödemesini hangi vicdana sığdırarak haklı buluyorsunuz sayın her şeyden üstün mesleği olan sağlıkçı hanım?Evet beni bir öğretmen yetiştirdi,işi buydu çünkü.
Sağlık da çok kutsal bir sektör,sağlık herşeyden önemlidir ya o yüzden öyle düşünüyorum.
Öğretmenlik bana görede kutsal ama görüyorum ki bu kutsallığı o kadar benimseyenler olmuş ki işi kuran kişinin,kazandığı para bile gözlerine batmış.Neymiş okul sahibi okulu kurdu diye tüm kazancı o almamalıymış.Neden çünkü kutsalsınız..
ben devlette çalışan bir öğretmenim ama bu söylediğinize hiç ama hiç katılmıyorum.
öncelikle veli parayı ödeyince öğretmene değil oranın sahibine ödüyor, öğretmene genelde çok az bir para veriliyor. mutlu olmayan bir öğretmen nasıl motive olabilir ki ?
veli olarak bunu çok önemsiyorsanız , gittiğiniz kurumda öğretmenlere verilen maaşı sorar ona göre hareket edersiniz bu bir.
bir de uzaktan özelde çalışmasın gitsin kpss çalışsın demek ne demek ? herkesin şartları bir mi ? aynı anda geçimini nasıl sağlayacak ? ya da çalıştı atanması kolay mı ? uzaktan böyle ahkam kesmek ne kadar ayıp ya.
bu gönderiyi yazan kadın başta demiş ki , öğretmen sevecen ve cocuklara karşı yaklaşımı iyi sadece telefon üzerinden iletişim kurarken sıkıntı yaşıyorum demiş. siz öğretmeni bakıcı falan mı sanıyorsunuz. bakıcı arayan gitsin direkt bakıcı tutsun, kim bilir bahsedilen öğretmen gün içinde ne sorunlar yaşıyor. uzaktan parayı veren düdüğü çalar düşüncesiyle olaylara yaklaşan insanlara inanamıyorum, utanç verici. allah özelde çalışan meslektaşlarıma sabır versin, aldıkları paralar, yorulmaları, artı velilerin bu bakış açıları , çok üzücü çok.
Hangi beyan için 12 öğretmeniyle görüşmeliyimPara ödenen, para verilen ya da para geçen bir cümle ise cahiliyedir.
Neden özel olduğu belirtildi ya da bu davranışlar devlet öğretmenlerinden beklenmiyor?
E hanımefendi kendi söyledi günde 2 3 ders anca görüyormuş 12 branştan zaman kaldıkça, ayakkabı sınıf öğretmeninin değil yardımcı öğretmenlerin işidir.
En başta bunu öğrenirse ve bu gibi temel bakımla alakalı onlarla iletişime geçerse belki de ters tepki almaz.
Ayrıca zorbalık sınıfta gözlemlenen bir şey, ekstra bir durum olsaydı hiçbir vicdanı olan insan göz yummaz anasınıfında buna lakin çocuklar evlerinin prens ve prensesleri olduğundan, yaşanan bir itiş kakış kalemi alma dokunma gibi şeyleri aşırı abartıyor veyahut o dönemde kurgulayarak olayları başka yöne çekiyor.
Zorbalık gerçekten var ve özen gösterilmiyorsa yeri yine pdr sonra da müdür yardımcısıdır.
Ayrıca bu çocukları gözlemleye 12 branş öğretmeni de var ya hani, onlarla da konuşmak lazım beyan doğruluğu için.
Öğretmeni de ticarethane çalışanı olarak hizmet veren görürsünüz tabii.Hangi beyan için 12 öğretmeniyle görüşmeliyimAyakkabısı kaybolduğu için mi yoksa zorbalık konusunda mı? Mantık çerçevesinde konuşursak…
Neyse bu özel okul öğretmenleri konuları da kesinlikle fazla dramatize ediliyor. Öğretmen şartlarından memnun değilse başka bir çözüm yolu bulsun, veliden çıkaramaz acısını. Ne önerirsiniz okula kaydolurken tek tek bordro mu isteyelim? Okul nasıl ki benden yıllık ücreti şak diye tek çekim alıyorsa, çocukların spor kıyafetinden bornozundan tutun, okuldaki dandirik kırtasiye kitap setlerine dünya para alıyorsa, bunu zorunlu tutuyorsa tabi ki oraya bi ticarethane gözüyle bakarım. Aldığım hizmete bakarım önce. Kimsenin de tafrasını çekmemem para veriyorum evet! Hemen herkesi eva neva anneleriyle bir tutma sebebi? Ona benzer bi kapris yaptığım nereden çıktı da konu eva neva annelerine benzetilmeme geldi?
Neden bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz? Sınıfta yardımcı öğretmen yok, branş derslerinde sınıf öğretmeni bazılarında yanlarında oluyor ama kenarda oturuyor. Katılmıyor yani aslında. Bazı derslerde de sınıf dışında oluyor mesela yabancı dil dersinde sınıfta 2 öğretmen var, sınıf öğretmeni o saatlerde boşta. Ayrıca öğretmen ayakkabıyla ilgili kendisi aradı beni, ben onu aramadım. Sorun da ayakkabının kaybolması değil öğretmenin çözüm üretmemesi, yok bulamıyoruz diye üstelemesi. Bu da sadece tek bir konu.Çözüm üretemiyor olabilir, tecrübesiz olabilir lakin kibir kapris hayır çünkü görevi değil.
Konu sahibi basamakları atlamış, onca para verip yolladığı okulda her şeyi sınıf öğretmeni ile çözmekle yapıyor hatasını.
Bilemiyorum ama olması lazım en az 2 yardımcı öğretmenleri var, ayakkabı da kadına sorulmaz yani.
Veyahut zorbalık, haber verilip pdr randevusu alınır.
Konu sahibi acemi, istiyor ki her sorununu google gibi çözsün, yok öyle bir şey.
Zorbalık ya da ilgisizlik hariç çocuklarla arasında bir problem yoksa, muhatap kendisi değil bunu anlamak gerekiyor ve özel olduğunu yok branşını yok parasını üstüne basa basa söylediği için aslında öğretmene bakış açısını belirtmiş oluyor.
Kısaca öğretmenlerim, işini hakkıyla yüreğinden yapan, para güdüsü değil ideoloji sahibi olan her yol göstericinin ellerinden öperim ister küçük ister büyük ister özel ister kpssli.
Konu sahibi bir de bu açıdan baksın bakalım.
Yardımcı öğretmeni olmayan okula para mı veriyorsunuz siz, şaka mı?Neden bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz? Sınıfta yardımcı öğretmen yok, branş derslerinde sınıf öğretmeni bazılarında yanlarında oluyor ama kenarda oturuyor. Katılmıyor yani aslında. Bazı derslerde de sınıf dışında oluyor mesela yabancı dil dersinde sınıfta 2 öğretmen var, sınıf öğretmeni o saatlerde boşta. Ayrıca öğretmen ayakkabıyla ilgili kendisi aradı beni, ben onu aramadım. Sorun da ayakkabının kaybolması değil öğretmenin çözüm üretmemesi, yok bulamıyoruz diye üstelemesi. Bu da sadece tek bir konu.
Bizim hastane sahibide özel şoförler ile gezip milyonların içinde yüzerken bizi eşşek gibi çalıştırırdı,asgari ücrete :) ben de kendi bilmez hasta yakınları ile muhattap olurdum(görevim bile değilken)Üzgünüm dünyanın kanunu bu..Halimizden memnun değilsek ya atanacağız,ya iş değiştireceğiz ya da kpss çalışacağız değil mi ? Hadi bunu üç kere tekrarlıyoruz… Ben asgari ücret ödemesine haklı demiyorum,söylediklerimi tekrardan okuyun bence.özel okul sahibi milyonların içinde yüzerken sahada çalışan her türlü işle uğraşan kendini bilmez velilerle muhatap olan öğretmene asgari ücret ödemesini hangi vicdana sığdırarak haklı buluyorsunuz sayın her şeyden üstün mesleği olan sağlıkçı hanım?
Ayakkabıya da para vermiştiniz. Görevini yerine getiremeden kaybolmuş o da.. bence sizde nazar var. Çok zengin ve elit olduğunuz için.Neden bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz? Sınıfta yardımcı öğretmen yok, branş derslerinde sınıf öğretmeni bazılarında yanlarında oluyor ama kenarda oturuyor. Katılmıyor yani aslında. Bazı derslerde de sınıf dışında oluyor mesela yabancı dil dersinde sınıfta 2 öğretmen var, sınıf öğretmeni o saatlerde boşta. Ayrıca öğretmen ayakkabıyla ilgili kendisi aradı beni, ben onu aramadım. Sorun da ayakkabının kaybolması değil öğretmenin çözüm üretmemesi, yok bulamıyoruz diye üstelemesi. Bu da sadece tek bir konu.
Yani o zaman başka yol arayacak bir çözüm mü? Bu kabulleniş bu sistemin bir parçası yapıyor sizi. Eleştirmeniz gereken veya o da öyle yapsaymış diyebileceğiniz en son kişi o sömürülen kişiler.Bizim hastane sahibide özel şoförler ile gezip milyonların içinde yüzerken bizi eşşek gibi çalıştırırdı,asgari ücrete :) ben de kendi bilmez hasta yakınları ile muhattap olurdum(görevim bile değilken)Üzgünüm dünyanın kanunu bu..Halimizden memnun değilsek ya atanacağız,ya iş değiştireceğiz ya da kpss çalışacağız değil mi ? Hadi bunu üç kere tekrarlıyoruz… Ben asgari ücret ödemesine haklı demiyorum,söylediklerimi tekrardan okuyun bence.
Sistemin değişmesi hiç aklımıza gelmiyor tabii,Bizim hastane sahibide özel şoförler ile gezip milyonların içinde yüzerken bizi eşşek gibi çalıştırırdı,asgari ücrete :) ben de kendi bilmez hasta yakınları ile muhattap olurdum(görevim bile değilken)Üzgünüm dünyanın kanunu bu..Halimizden memnun değilsek ya atanacağız,ya iş değiştireceğiz ya da kpss çalışacağız değil mi ? Hadi bunu üç kere tekrarlıyoruz… Ben asgari ücret ödemesine haklı demiyorum,söylediklerimi tekrardan okuyun bence.
Ben sistemi kabullenmediğim için şuanda mesleğimi yapmıyorumYani o zaman başka yol arayacak bir çözüm mü? Bu kabulleniş bu sistemin bir parçası yapıyor sizi. Eleştirmeniz gereken veya o da öyle yapsaymış diyebileceğiniz en son kişi o sömürülen kişiler.
çalışmayıp ATANSAYDINIZBizim hastane sahibide özel şoförler ile gezip milyonların içinde yüzerken bizi eşşek gibi çalıştırırdı,asgari ücrete :) ben de kendi bilmez hasta yakınları ile muhattap olurdum(görevim bile değilken)Üzgünüm dünyanın kanunu bu..Halimizden memnun değilsek ya atanacağız,ya iş değiştireceğiz ya da kpss çalışacağız değil mi ? Hadi bunu üç kere tekrarlıyoruz… Ben asgari ücret ödemesine haklı demiyorum,söylediklerimi tekrardan okuyun bence.