Öğretmenle iletişimimiz iyi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende anasınıfı öğretmeniyim çok absürt bir saat olmadığı sürece veli ile iletişimde olmak isterim ama bazı veliler olayı çok abartıyor bilemiyorum o yüzden belki mesafeli bir duruş sergilemek istemiştir öğretmen. Kalemlerinin ve ayakkabılarının kaybolması durumuna gelirsek inanın çok normal çocukların yaşı dolayısıyla çocuklar eşyalarını tanımıyor, karıştırıyor, koyduğu yeri unutuyor. Öğretmenin bunu engellemesi mümkün değil. Ben çok özen gösteririm çocukların eşyalarına ama bir çocuk değil sen birine bakana kadar diğeri bir şey yapabiliyor olur arada sırada böyle şeyler. Şiddet olayına gelirsek bu çok önemli bir konu keşke gidip öğretmenle yüz yüze konuşsaydınız, bir çözüm bulunması lazım, çocuğu uyaracağım dedikten sonra bir sorun yaşandı mı bilmiyorum ama en azından çocuğun velisi ile de durumu paylaşması gerekiyor diye düşünüyorum. Birde çocuğunuzun atölye çalışmaları yapması bence çok güzel ama hergün değil her atölye haftada bir keredir diye tahmin ediyorum aksi çok mümkün değil sanki. Bu durumda da en çok kendi öğretmeni ile vakit geçiriyordur. Evde ara ara poster hazırlama, etkinlik hazırlamayı ödev olarak değil aile katılımı çalışması olarak veriyordur.

Evet beni bir öğretmen yetiştirdi,işi buydu çünkü.
Sağlık da çok kutsal bir sektör,sağlık herşeyden önemlidir ya o yüzden öyle düşünüyorum.
Öğretmenlik bana görede kutsal ama görüyorum ki bu kutsallığı o kadar benimseyenler olmuş ki işi kuran kişinin,kazandığı para bile gözlerine batmış.Neymiş okul sahibi okulu kurdu diye tüm kazancı o almamalıymış.Neden çünkü kutsalsınız..

Bu söyleyeceklerime inanamıyorum çünkü karşımda ağaç kavuğundan çıkmış bir insan yok, gayet eğitimlisiniz ki sağlık çalışanı olmuşsunuz lakin…
Size göresi bana göresi yok bu işin, askerlik misal, doktordan daha mı az kutsal veyahut bir milli sporcu, ülkeye başarı getiriyor sizin ilerinizde mi?
Bu insanların olabilmesi yetişebilmesi için tek bir mesleğe ihtiyaç var o da öğretmen, öğretici, yol gösterici.
Umarım anlatabilmişimdir.

Okul sahibi ise öğretmen değil iş adamıdır.
Onun görevi para kazanmak, karunla bu ülkenin işsizliğinden nemalanıp götürmek değil.
Alnının terini emeğinin hakkını versin, bitti gitti.
Bilfn örneği verdiğiniz için söylüyorum, o okulda mesela öğretmene bu şekilde ulaşamaz ya da konuşamazsınız, hepsinin belirli saatleri var
Hele ayakkabımız nerede falan soruları, nereden çıktı bu dağlı derler adama.

Haklısınız ama burada yazdıklarınızda
Ama ben konu sahibine de hak veriyorum yine de ters olmamalı.

Aradığınız telefon numarası öğretmenin kişisel özel numarası ve saat de mesai dışındaysa görüşmeyi kısa tutması normal değil mi? Hiç görüşmeyebilir de.

Haklısınız ama burada yazdıklarınızda
Ama ben konu sahibine de hak veriyorum yine de ters olmamalı.
Çözüm üretemiyor olabilir, tecrübesiz olabilir lakin kibir kapris hayır çünkü görevi değil.
Konu sahibi basamakları atlamış, onca para verip yolladığı okulda her şeyi sınıf öğretmeni ile çözmekle yapıyor hatasını.
Bilemiyorum ama olması lazım en az 2 yardımcı öğretmenleri var, ayakkabı da kadına sorulmaz yani.
Veyahut zorbalık, haber verilip pdr randevusu alınır.
Konu sahibi acemi, istiyor ki her sorununu google gibi çözsün, yok öyle bir şey.
Zorbalık ya da ilgisizlik hariç çocuklarla arasında bir problem yoksa, muhatap kendisi değil bunu anlamak gerekiyor ve özel olduğunu yok branşını yok parasını üstüne basa basa söylediği için aslında öğretmene bakış açısını belirtmiş oluyor.

Kısaca öğretmenlerim, işini hakkıyla yüreğinden yapan, para güdüsü değil ideoloji sahibi olan her yol göstericinin ellerinden öperim ister küçük ister büyük ister özel ister kpssli.
Konu sahibi bir de bu açıdan baksın bakalım.

özel okul sahibi milyonların içinde yüzerken sahada çalışan her türlü işle uğraşan kendini bilmez velilerle muhatap olan öğretmene asgari ücret ödemesini hangi vicdana sığdırarak haklı buluyorsunuz sayın her şeyden üstün mesleği olan sağlıkçı hanım?

Hangi beyan için 12 öğretmeniyle görüşmeliyim Ayakkabısı kaybolduğu için mi yoksa zorbalık konusunda mı? Mantık çerçevesinde konuşursak…

Neyse bu özel okul öğretmenleri konuları da kesinlikle fazla dramatize ediliyor. Öğretmen şartlarından memnun değilse başka bir çözüm yolu bulsun, veliden çıkaramaz acısını. Ne önerirsiniz okula kaydolurken tek tek bordro mu isteyelim? Okul nasıl ki benden yıllık ücreti şak diye tek çekim alıyorsa, çocukların spor kıyafetinden bornozundan tutun, okuldaki dandirik kırtasiye kitap setlerine dünya para alıyorsa, bunu zorunlu tutuyorsa tabi ki oraya bi ticarethane gözüyle bakarım. Aldığım hizmete bakarım önce. Kimsenin de tafrasını çekmemem para veriyorum evet! Hemen herkesi eva neva anneleriyle bir tutma sebebi? Ona benzer bi kapris yaptığım nereden çıktı da konu eva neva annelerine benzetilmeme geldi?

Öğretmeni de ticarethane çalışanı olarak hizmet veren görürsünüz tabii.
Tamam, açıklığa kavuştu sorun yok.
Eva nevasınız işte, onlar böyle oluyor zaten, insan eğitim yuvasına ticarethane diye bakınca tam bu sonuç çıkıyor.
Size benden bir tavsiye, evladınızın iyiliği için öğretmenleri çark dişlisi olarak görmekten çıkın, bakın bu dediğim çok ciddi bir şey.
Evladınızın ‘iyiliği’ için…

Neden bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz? Sınıfta yardımcı öğretmen yok, branş derslerinde sınıf öğretmeni bazılarında yanlarında oluyor ama kenarda oturuyor. Katılmıyor yani aslında. Bazı derslerde de sınıf dışında oluyor mesela yabancı dil dersinde sınıfta 2 öğretmen var, sınıf öğretmeni o saatlerde boşta. Ayrıca öğretmen ayakkabıyla ilgili kendisi aradı beni, ben onu aramadım. Sorun da ayakkabının kaybolması değil öğretmenin çözüm üretmemesi, yok bulamıyoruz diye üstelemesi. Bu da sadece tek bir konu.

Öğretmen olarak tavsıyem çook yüksek ihtmal yönetme giderseniz evet cocugunuza tavrı değişebilir ve bu diğer öğretmenlere de anlatılacağı için hepsinin değişebilir. Çocuğunuz öğretmeni sevıyorsa devam edin. Ona bırakın yanı o karar versin başka okul geçip geçmeyeceğine . Tabi önümüzdeki yıllar böyle bir keyfi hakkı olmadığınıda bilmeli

Yardımcı öğretmeni olmayan okula para mı veriyorsunuz siz, şaka mı?
İki kil yapacak, satranç öğrenecek diye, kursa giderdi yahu

Bizim hastane sahibide özel şoförler ile gezip milyonların içinde yüzerken bizi eşşek gibi çalıştırırdı,asgari ücrete :) ben de kendi bilmez hasta yakınları ile muhattap olurdum(görevim bile değilken)Üzgünüm dünyanın kanunu bu..Halimizden memnun değilsek ya atanacağız,ya iş değiştireceğiz ya da kpss çalışacağız değil mi ? Hadi bunu üç kere tekrarlıyoruz… Ben asgari ücret ödemesine haklı demiyorum,söylediklerimi tekrardan okuyun bence.

Ayakkabıya da para vermiştiniz. Görevini yerine getiremeden kaybolmuş o da.. bence sizde nazar var. Çok zengin ve elit olduğunuz için.

Yani o zaman başka yol arayacak bir çözüm mü? Bu kabulleniş bu sistemin bir parçası yapıyor sizi. Eleştirmeniz gereken veya o da öyle yapsaymış diyebileceğiniz en son kişi o sömürülen kişiler.

Sistemin değişmesi hiç aklımıza gelmiyor tabii,
ezilenin yanında olmak, sesini duyurmak, filleri birleşip tepmek vs vs, öğrenilmiş çaresizlik…

Yani o zaman başka yol arayacak bir çözüm mü? Bu kabulleniş bu sistemin bir parçası yapıyor sizi. Eleştirmeniz gereken veya o da öyle yapsaymış diyebileceğiniz en son kişi o sömürülen kişiler.
Ben sistemi kabullenmediğim için şuanda mesleğimi yapmıyorum Kabul etseydim çalışmaya devam ederdim.
Çözüm şu; Memnun değilse başka yol arayacak evet.

çalışmayıp ATANSAYDINIZ

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…