Öğretmenle iletişimimiz iyi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Drama, tiyatro, seramik vs bunun gibi birçok ders var. Ve ara ara poster hazırlama, etkinlik hazırlama gibi ödevler veriyolar, bence de çok fazla ama böyle devam edeceklerini söylediler hatta giderek fazlalaşacakmış.

Daha da artacak hı ? Üzüldüm çocuğunuz için küçücük yaşta böylesine yoğun bir programın içinde olmasına. 4 -5 yaşında çocuk bu.

Abartmayın neresi fazla, anaokulu öğrencisi bu çocuk anlatamiyor ödevi veya etkinliği veya okula gitmeyecekse mesaj falan atıyoruz yani,ki okul da gelmeyeceği zaman haber verin dediği icin...yani çocuğu şiddet görmüş ve öğretmenin tutumunu da beğenmemiş bence sıkıntı yani, küçük çocukla ilgili soru sorunca zoraki cevap veren öğretmenin neresi normal ? Kaldı ki konu sahibi mesai saati dışında iletişime geçmedim dedi
Evet attığım mesajlar genelde okula bugün gelemiyoruz vs ya da bilgi almak için o da çok nadir yani. Zaten veli grubunda birbirimize de soruyoruz öğretmene sürekli yazıp aramıyorum. Herkese böyle mi önce bunu birkaç kişinin ağzını arayacağım bakalım.

Uff burdaki garip gurup tipler mevzuyu gene kedi köpek anneliğiyle karıştırmış olacak ki saçma sapan yorumlar yapıyorlar. Kadın sanki bana öğretmen canım cicim niye demiyo demiş konuda. İki medeni insan arasında normal bir üslup vardır olması gereken, kadın demek ki bunu alamıyor. Okuduğunuzu da mı anlamıyosunuz çözemiyorum ki yani sizi hiç mi seven yok bu neyin nefreti.

Bilmeyip atıp tutanlar için, çocuk zorbalığa uğruyorsa tabii ki öğretmen aranabilir. Hatta öğretmen çocuk küçükken daha fazla aranır çünkü küçük çocuğun okulda ne yaptığını bilemezsiniz, daha derdini doğru düzgün anlatamaz. 10 yaşındaki çocuğun öğretmenini tam tersine aramaya gerek yok çünkü zaten her şeyi anlatır. Bu kadar düz mantığı kavrayamayacak zekadaki arkadaşlar için de bilgi vermiş olayım.

Konu sahibi, öğretmenin size özel böyle davrandığını düşünmüyorum bence tarzı böyle. Yüz yüze daha fazla gelmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Çocuğunuzla ilgili genel bilgi almak istediğinizi söyleyerek görüşme talep edin bence, rahatsız olduğunuz konuları da yüz yüzeyken söyleyin belki sadece bir yanlış anlaşılmadır.

Teşekkür ederim yorumunuza, ben de öyle düşünüyorum yani makul saatler içinde önemli bir konu varsa tabi ki öğretmenle görüşebilirim. Kaldı ki aramadan önce de mesaj atarım müsait olduğunda arayabilir mi diye. Hep nezaketli konuştum, son birkaç görüşmemiz de çok iyi olmadı, mesajlar var bariz tersledi yani durduk yere. Direk öğretmenle yüzyüze mi görüşmeliyim yoksa okulla mı bilmiyorum hala sizin tavsiyeniz nedir?
Tabiki oncelikle öğretmenle görüşmeniz, yuz yuze gorusun mutlaka,cocugunuzun kucuk oldugunu bazen bazi seyleri eksik ya da farkli anlatabilecegini,bu sebeple öğretmen veli iletisiminin cok onemli oldugunu sakin bir uslupla soyleyin,baktiniz devam ediyor okul degistirin,devlet anaokullari cok daha iyi bence.Ben mecburiyetten( eve yakin devlet anaokulu yoktu) verdim krese,bize de odev geliyor,asla yaptirmiyorum kizim daha 4 yasinda ne odevi yaptiricam,ozeller kafayi yemis valla.

Evet attığım mesajlar genelde okula bugün gelemiyoruz vs ya da bilgi almak için o da çok nadir yani. Zaten veli grubunda birbirimize de soruyoruz öğretmene sürekli yazıp aramıyorum. Herkese böyle mi önce bunu birkaç kişinin ağzını arayacağım bakalım.
Terslediği dediği mesajlardan bir tanesini örnek olarak yazar mısınız? Belki yanlış mı anladınız acaba? Sizin sorunuz onun cevabı neydi merak ettim .

Anlamazlar asla...bence asıl anaokulu döneminde öğretmenle mecburi muhatap oluyoruz çünkü çocuklar herşeyi tam anlayamıyor mecbur soruyoruz etkinlik vs için birşeyler istiyorlar eksik kalmasın diye ya da çocuk hasta gelemeyecek diye yazıyoruz ki okul da bildirmemizi istiyor...bence sizin ogretmende var birşey, her seferinde zoraki cevap verse ben de rahatsız olurum...bizm devlet okulu ne zaman iletişime geçsem çok güler yüzlü cevap verirler, çoğu zaman kendileri konu olunca iletisme geçer, mecbur kaldım birkez mesai saati dışında yazdım kadın çok sıcak karşıladı( kızımda salgın bir hastalık fark ettim, sınıfında başka var mı diye sormam gerekiyordu )
Size sarılmak istedim şuan😂 Ne güzel sizin böyle bi öğretmene denk gelmeniz.. Çok rahatsızım bizim bu soğukluk ve terslemeler bir iki değil çünkü. Ne zaman arasa ya da mesajlaşsak sinir stres yaratıyor bende ve o nasıl konuşursa ben de öyle konuşuyorum

Bizimki devlet anaokulu gidip tekrar tekrar teşekkür edeyim o zaman.:) Mesai saatleri dışında aramadım.Sanirim bir kere aradım mesai saatiydi.Çok ilgili konuştu.Gitmedigi zaman da msj atarım rahatsız vs diye(ki kendisi istiyor bildirmemizi) geçmiş olsun der.Yani onun dışında karşılıklı konuşurken de çok ilgili, sevecen bir öğretmen. Çocuklarla iletişimi, yaptıkları etkinlikler çok memnunuz yani.Demekki olmayınca özel de olsa olmuyormuş.Şimdi onu anladım.

Uff burdaki garip gurup tipler mevzuyu gene kedi köpek anneliğiyle karıştırmış olacak ki saçma sapan yorumlar yapıyorlar. Kadın sanki bana öğretmen canım cicim niye demiyo demiş konuda. İki medeni insan arasında normal bir üslup vardır olması gereken, kadın demek ki bunu alamıyor. Okuduğunuzu da mı anlamıyosunuz çözemiyorum ki yani sizi hiç mi seven yok bu neyin nefreti.

Bilmeyip atıp tutanlar için, çocuk zorbalığa uğruyorsa tabii ki öğretmen aranabilir. Hatta öğretmen çocuk küçükken daha fazla aranır çünkü küçük çocuğun okulda ne yaptığını bilemezsiniz, daha derdini doğru düzgün anlatamaz. 10 yaşındaki çocuğun öğretmenini tam tersine aramaya gerek yok çünkü zaten her şeyi anlatır. Bu kadar düz mantığı kavrayamayacak zekadaki arkadaşlar için de bilgi vermiş olayım.

Konu sahibi, öğretmenin size özel böyle davrandığını düşünmüyorum bence tarzı böyle. Yüz yüze daha fazla gelmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Çocuğunuzla ilgili genel bilgi almak istediğinizi söyleyerek görüşme talep edin bence, rahatsız olduğunuz konuları da yüz yüzeyken söyleyin belki sadece bir yanlış anlaşılmadır.
🙏🙏🙏 Yani buraya konu açarken bu tarz şeylerin geleceğini bildiğim için baştan da belirtiyorum ama yok yani. Konu hep saçma salak yerlere çekiliyor. Ayrıca buradaki beni eleştiren birçok kişi çocuğunu özel okula gönderse bu parayı veriyorum diye neler neler yapar, adım gibi eminim.
Yorumunuz için teşekkür ederim🙏🏻 Öğretmenin tavrı bana özel olmayabilir çünkü birkaç eski veli bana öğretmenin soğuk olduğunu söylemişti. Ama o tersledikçe ben de terslediğim için şuan bana özel olabilir. Belki yüzyüze görüşme talep edip dile getirebilirim ama muhtemelen inkar edecek, o yüzden ikilemdeyim müdürle mi görüşsem diye.

Bizimki devlet anaokulu gidip tekrar tekrar teşekkür edeyim o zaman.:) Mesai saatleri dışında aramadım.Sanirim bir kere aradım mesai saatiydi.Çok ilgili konuştu.Gitmedigi zaman da msj atarım rahatsız vs diye(ki kendisi istiyor bildirmemizi) geçmiş olsun der.Yani onun dışında karşılıklı konuşurken de çok ilgili, sevecen bir öğretmen. Çocuklarla iletişimi, yaptıkları etkinlikler çok memnunuz yani.Demekki olmayınca özel de olsa olmuyormuş.Şimdi onu anladım.
Özelde bunları yaşamak çok daha sinir bozucu emin olun. Yine pek tepki veremiyorsunuz çocuğunuza kötü davranabilir vs diye. Ve haberiniz olduğunda geç olabilir. Başka yere alsanız çocuğunuz etkilenir. Ki başka okullardaki arkadaşlarımdan da problem yaşayan çok oldu tek ben değil. Şans işi cidden, iyi birine denk gelmişsiniz.

Okuldan memnunsanız müdürle konusup sınıfını değiştirin veya bu mümkün değilse okul değiştirin bence...öğretmenin konusmaları cahilce, öğretmenlik okuyan herkes ogretmen değil

Merhabalar,

Sorunum öğretmenle. Oğlum özel bir okulun anaokulunda. Öğretmeni çocuklara karşı çok sevecen, iyi yani çocuklara yaklaşımı ile ilgili bir problemim yok.

Ancak velilerle iletişiminin problemli olduğunu düşünüyorum. Kaprisli özel okul velilerinden değilim, öğretmeni sene başından beri birkaç kere aramışımdır, sürekli rahatsız etmem. Bir konuda mesaj atarım ödevle ilgili vs, bazen dönmez bazen de ters cevap verir. Kendi hatası için bile kusura bakmayın demek yerine sizi suçluyor. Böyle sürekli ters davrandığı için ben de soğuk ve ters konuşuyorum ama içimde kaldı yani, hep güleryüzlü başlattım mesajları, konuşmaları vs ama son zamanlar bu ne tavır anlamadım. İlk başlarda fazla iyi niyetli mi gördü beni ondan mı yapıyor yoksa biraz benim de bu konuyu başka yerlere taşımam mı lazım bilmiyorum.

Diğer velilere karşı nasıl bilmiyorum ama ben rahatsızım bu durumdan. Acaba öğretmenle konuşsam mı ki onu da istemiyorum. Yakın bir yerde devlet anaokuluna mı devam etsek ya da sınıf mı değiştirsem bilmiyorum.. Bana kalsa okul değiştireceğim. Çok canımı sıkıyo bu durum. Hiçbir şey bilmiyorum kısacası. Hem bir sürü para döküyorum hem stres oluyorum, normalde asla katlanmam böyle bişeye ama oğluma tavrı değişmesin diye susuyorum. Ne yapmalıyım?
Öğretmen mesafeli olmak istiyordur bence saygı duyun , size hakaret etmiyorsa ve çocuğunuzu ihmal etmiyorsa daha fazlasını beklemeye hakkınız yok...

Drama, tiyatro, seramik vs bunun gibi birçok ders var. Ve ara ara poster hazırlama, etkinlik hazırlama gibi ödevler veriyolar, bence de çok fazla ama böyle devam edeceklerini söylediler hatta giderek fazlalaşacakmış.

Cok degil mi, cocuk yorulup okuldan sogumasin? Ben buraya takildim. Siddet meselesi zaten fiyasko onu yazmiyorum bile.

İnsan anasınıfı öğretmenini neden arar ya da mesaj atarlı. Ne ödevi bu yaşta. Çocuklara iyiyse salon yaa. Şimdiki veliler de hiç çekilmiyor cidden. Hele mesai bittikten sonra niye telefonda rahatsız ediyorsunuz. Mesaide ise zaten çocuklarla ilgileniyor bakamaz. Çok önemliyse randevu alır yüzyüze görüşürsünüz. Bence öğretmenlerin iş telefonu olmalı okulda. İş haricinde kimse ulasamamakı. Acil durumlarda da okul aranmalı sekreter muhatap olmalı. Bu ne yaa eğitim eğitimlikten çıktı veli nazlamaya döndü
Branş öğretmeniyim ve telefonum susmuyor, mesai saatleri dışında cevap vermiyorum lakin buna bile saygıları yok , adam saat 10 da hocam selam yazmış, daha ne diyeyim bilmiyorum...

Merhabalar,

Sorunum öğretmenle. Oğlum özel bir okulun anaokulunda. Öğretmeni çocuklara karşı çok sevecen, iyi yani çocuklara yaklaşımı ile ilgili bir problemim yok.

Ancak velilerle iletişiminin problemli olduğunu düşünüyorum. Kaprisli özel okul velilerinden değilim, öğretmeni sene başından beri birkaç kere aramışımdır, sürekli rahatsız etmem. Bir konuda mesaj atarım ödevle ilgili vs, bazen dönmez bazen de ters cevap verir. Kendi hatası için bile kusura bakmayın demek yerine sizi suçluyor. Böyle sürekli ters davrandığı için ben de soğuk ve ters konuşuyorum ama içimde kaldı yani, hep güleryüzlü başlattım mesajları, konuşmaları vs ama son zamanlar bu ne tavır anlamadım. İlk başlarda fazla iyi niyetli mi gördü beni ondan mı yapıyor yoksa biraz benim de bu konuyu başka yerlere taşımam mı lazım bilmiyorum.

Diğer velilere karşı nasıl bilmiyorum ama ben rahatsızım bu durumdan. Acaba öğretmenle konuşsam mı ki onu da istemiyorum. Yakın bir yerde devlet anaokuluna mı devam etsek ya da sınıf mı değiştirsem bilmiyorum.. Bana kalsa okul değiştireceğim. Çok canımı sıkıyo bu durum. Hiçbir şey bilmiyorum kısacası. Hem bir sürü para döküyorum hem stres oluyorum, normalde asla katlanmam böyle bişeye ama oğluma tavrı değişmesin diye susuyorum. Ne yapmalıyım?
Tonla para öde bide üstüne öğretmenin tribini çek.Öğretmen yürek yemiş herhalde

Eva Nevalar dolmuş burası yine😂
Üzgünüm ama hiçbir zaman siz gibi düşünenleri anlayamayacağım.
Çocuklarımız bizim için biricik, öğretmen için değil.
Dolayısıyla çocukla alakalı bir durum olursa haber vermekle yükümlü, bir de kendi saatlerinde görevini içtenlikle yapmakla.
Sizinle muhteşem bir ilişki kurmak zorunda değil.
En sevdiğim öğretmenimiz ana sınıfı öğretmenimdi, ilk tanışmada ‘ben çocuklarınızdan mesulüm, sizden değil, okul bittiği anda beni şu olmuş bu olmuş yemek yedi mi, terlemiş, arkadaşı kalemini almış vs diye aramayın, sürekli bir davranış tekrarlanıyorsa ve çocuğunuzun duyguları inciniyorsa yeri pdr dir, ben adaleti sağlamakla bir çocukla özel olarak ilgilenmek ikileminde kalmam’ diye uyarmıştı.
Aslan hocam canım hocam ya🥰

Eva Nevalar dolmuş burası yine😂
Üzgünüm ama hiçbir zaman siz gibi düşünenleri anlayamayacağım.
Çocuklarımız bizim için biricik, öğretmen için değil.
Dolayısıyla çocukla alakalı bir durum olursa haber vermekle yükümlü, bir de kendi saatlerinde görevini içtenlikle yapmakla.
Sizinle muhteşem bir ilişki kurmak zorunda değil.
En sevdiğim öğretmenimiz ana sınıfı öğretmenimdi, ilk tanışmada ‘ben çocuklarınızdan mesulüm, sizden değil, okul bittiği anda beni şu olmuş bu olmuş yemek yedi mi, terlemiş, arkadaşı kalemini almış vs diye aramayın, sürekli bir davranış tekrarlanıyorsa ve çocuğunuzun duyguları inciniyorsa yeri pdr dir, ben adaleti sağlamakla bir çocukla özel olarak ilgilenmek ikileminde kalmam’ diye uyarmıştı.
Aslan hocam canım hocam ya🥰
Bence bahsettiginiz öğretmen meslegini benimseyememis, sanki masa basi bilgisayarla ugrasan bir memur gibi konusmus.Uzgunum ama ogretmenlik boyle bir sey degil,ben on bes yillik sinif ogretmeniyim ve velilerimle iletisimimi iyi duzeyde tutmaya calisiyorum,evet gorevim bakicilik yapmak veya veliyi memnun etmek degil ama etten kemikten yavrucaklarla calismak veliyle de iletisimi gerektiriyor.Hele kucuk yaş gruplarinda iletisim olmazsa olmaz. Tabiki bu ogretmeni darlamak,her seyi sormak,vakitli vakitsiz aramak anlamina gelmiyor,karsilikli saygi cercevesinde iletisim sart.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X