Öğretmenle iletişimimiz iyi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar,

Sorunum öğretmenle. Oğlum özel bir okulun anaokulunda. Öğretmeni çocuklara karşı çok sevecen, iyi yani çocuklara yaklaşımı ile ilgili bir problemim yok.

Ancak velilerle iletişiminin problemli olduğunu düşünüyorum. Kaprisli özel okul velilerinden değilim, öğretmeni sene başından beri birkaç kere aramışımdır, sürekli rahatsız etmem. Bir konuda mesaj atarım ödevle ilgili vs, bazen dönmez bazen de ters cevap verir. Kendi hatası için bile kusura bakmayın demek yerine sizi suçluyor. Böyle sürekli ters davrandığı için ben de soğuk ve ters konuşuyorum ama içimde kaldı yani, hep güleryüzlü başlattım mesajları, konuşmaları vs ama son zamanlar bu ne tavır anlamadım. İlk başlarda fazla iyi niyetli mi gördü beni ondan mı yapıyor yoksa biraz benim de bu konuyu başka yerlere taşımam mı lazım bilmiyorum.

Diğer velilere karşı nasıl bilmiyorum ama ben rahatsızım bu durumdan. Acaba öğretmenle konuşsam mı ki onu da istemiyorum. Yakın bir yerde devlet anaokuluna mı devam etsek ya da sınıf mı değiştirsem bilmiyorum.. Bana kalsa okul değiştireceğim. Çok canımı sıkıyo bu durum. Hiçbir şey bilmiyorum kısacası. Hem bir sürü para döküyorum hem stres oluyorum, normalde asla katlanmam böyle bişeye ama oğluma tavrı değişmesin diye susuyorum. Ne yapmalıyım?
Yani bir insanın öğretmen,doktor yada başka bir meslekle uğraşıyor olması genel bir karakter yüklemez üstlerine,öğretmenler böyle olmalı doktorlar şöyle davranmalı denemez karakterleri tavırları kişiseldir,sınırı aşıyorsa şikayet edin,o sizden rahatsız oluyorki muhattap olmamayı seçmiş,bu öğretmenin mizacı bu demekki yada sizi sevemedi,şimdi ona sorsak o da belki sizinle ilgili bir dolu sebep sıralayacak,ben 6 sene boyunca oğlumun öğretmeni beni aramadığı sürece aramış bir veli değilim ama geçen gün bir zorbalığa maruz kalmış çocuğum bende aradım konuyu anlattım ki zaten konuyu çözecek olan da kendisi değil sadece olaya dahil olduğu için konuşmak istedim,ben hayatımda bu kadar mahalle ağzıyla konuşan,empati yapamayan,konuyu çirkinleştiren bir insan evladı daha görmemiştim,kendisiyle bir daha hiç iletişime geçmedim bu da doğal bir durum bana göre,dediğm gibi meslek ne olursa olsun kişinin tavrı onun karakteri,okul değiştirin yada öğretmen değiştirin.

İnsan anasınıfı öğretmenini neden arar ya da mesaj atarlı. Ne ödevi bu yaşta. Çocuklara iyiyse salon yaa. Şimdiki veliler de hiç çekilmiyor cidden. Hele mesai bittikten sonra niye telefonda rahatsız ediyorsunuz. Mesaide ise zaten çocuklarla ilgileniyor bakamaz. Çok önemliyse randevu alır yüzyüze görüşürsünüz. Bence öğretmenlerin iş telefonu olmalı okulda. İş haricinde kimse ulasamamakı. Acil durumlarda da okul aranmalı sekreter muhatap olmalı. Bu ne yaa eğitim eğitimlikten çıktı veli nazlamaya döndü
Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? Ben nerede sürekli arıyorum yazmışım, aksine sürekli aramam dedim. Kendisi beni daha çok aramıştır. Okul sürekli ödev veriyor hatta bence çok ağır ödevler veriyorlar. Ayrıca tek öğretmen bütün gün çocuklarla ilgilenmiyor, bu çocukların 12 tane branş dersi var, sınıf öğretmenleriyle toplasanız günde 2-3 ders anca başbaşa kalıyorlar. Bilmediğiniz konularda cahil cahil konuşmayın.

Ama öğretmen size canım cicim olmak zorunda değilki, çocuklarınıza iyi davransın, iyi eğitim versin yeter. Veliyi eğleme misyonu yok öğretmenlerin son yıllarda sanılanın aksine.
Beni eğlesin demiyorum zaten bariz ters konuşuyor diyorum. Üstelik kendisi beni daha çok aramıştır, genelde de okulda bişeyler kaybolduğu zaman aradı. Ben sürekli rahatsız etsem ondan diyeceğim ama çok az aramışımdır yani

Merhabalar,

Sorunum öğretmenle. Oğlum özel bir okulun anaokulunda. Öğretmeni çocuklara karşı çok sevecen, iyi yani çocuklara yaklaşımı ile ilgili bir problemim yok.

Ancak velilerle iletişiminin problemli olduğunu düşünüyorum. Kaprisli özel okul velilerinden değilim, öğretmeni sene başından beri birkaç kere aramışımdır, sürekli rahatsız etmem. Bir konuda mesaj atarım ödevle ilgili vs, bazen dönmez bazen de ters cevap verir. Kendi hatası için bile kusura bakmayın demek yerine sizi suçluyor. Böyle sürekli ters davrandığı için ben de soğuk ve ters konuşuyorum ama içimde kaldı yani, hep güleryüzlü başlattım mesajları, konuşmaları vs ama son zamanlar bu ne tavır anlamadım. İlk başlarda fazla iyi niyetli mi gördü beni ondan mı yapıyor yoksa biraz benim de bu konuyu başka yerlere taşımam mı lazım bilmiyorum.

Diğer velilere karşı nasıl bilmiyorum ama ben rahatsızım bu durumdan. Acaba öğretmenle konuşsam mı ki onu da istemiyorum. Yakın bir yerde devlet anaokuluna mı devam etsek ya da sınıf mı değiştirsem bilmiyorum.. Bana kalsa okul değiştireceğim. Çok canımı sıkıyo bu durum. Hiçbir şey bilmiyorum kısacası. Hem bir sürü para döküyorum hem stres oluyorum, normalde asla katlanmam böyle bişeye ama oğluma tavrı değişmesin diye susuyorum. Ne yapmalıyım?
Çocukla bir problemi yoksa çok da kafanıza takılmayın, çocuğunuz kaliteli eğitim alıyor mu ?

Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? Ben nerede sürekli arıyorum yazmışım, aksine sürekli aramam dedim. Kendisi beni daha çok aramıştır. Okul sürekli ödev veriyor hatta bence çok ağır ödevler veriyorlar. Ayrıca tek öğretmen bütün gün çocuklarla ilgilenmiyor, bu çocukların 12 tane branş dersi var, sınıf öğretmenleriyle toplasanız günde 2-3 ders anca başbaşa kalıyorlar. Bilmediğiniz konularda cahil cahil konuşmayın.
Anaokulu çocuğu 12 branş dersi olarak hangisini alıyor ?

Bilemiyorum, iletişiminiz bana biraz fazla geldi.
Uzun saatler çalışıp üzerine bir de velilerle mesajlaşmak, konuşmak için sabrı yok belki de.

Sizinle iletişimi önemli mi o kadar çocuklar sevdikten sonra?
Abartmayın neresi fazla, anaokulu öğrencisi bu çocuk anlatamiyor ödevi veya etkinliği veya okula gitmeyecekse mesaj falan atıyoruz yani,ki okul da gelmeyeceği zaman haber verin dediği icin...yani çocuğu şiddet görmüş ve öğretmenin tutumunu da beğenmemiş bence sıkıntı yani, küçük çocukla ilgili soru sorunca zoraki cevap veren öğretmenin neresi normal ? Kaldı ki konu sahibi mesai saati dışında iletişime geçmedim dedi

Anlamazlar asla...bence asıl anaokulu döneminde öğretmenle mecburi muhatap oluyoruz çünkü çocuklar herşeyi tam anlayamıyor mecbur soruyoruz etkinlik vs için birşeyler istiyorlar eksik kalmasın diye ya da çocuk hasta gelemeyecek diye yazıyoruz ki okul da bildirmemizi istiyor...bence sizin ogretmende var birşey, her seferinde zoraki cevap verse ben de rahatsız olurum...bizm devlet okulu ne zaman iletişime geçsem çok güler yüzlü cevap verirler, çoğu zaman kendileri konu olunca iletisme geçer, mecbur kaldım birkez mesai saati dışında yazdım kadın çok sıcak karşıladı( kızımda salgın bir hastalık fark ettim, sınıfında başka var mı diye sormam gerekiyordu )

Merhabalar,

Öğretmenin oğlunuzla diyalogu iymiş. Öğrencileriyle iyiyse mesai dışı olan mesajlardan bıkmış olabilir. Özel okul zaten öğretmenleri yıpratıyor , yoruyor. Bence oğlunuzun sınıfını değiştirmeyin. Ben çok okul değiştirdim ilkokulda ve çocuk için nasıl bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum .

Okulu değiştirin. Bu yaşta ödev mı olur. Muhtemelen ödevi de çocuk tek yapamıyordur siz yapıyorsunuzdur. Müdürle konuşun gidin. Öğretmen sizi azarlamamıs zaten resmi konuştu diye şuan afra tafralardasınız. Siz gülücüklü çiçekli mesaj attınız o da aynı dille yazmadı muhtemelen. Tabiki yazmaz iyi yapmış.

Abartmayın neresi fazla, anaokulu öğrencisi bu çocuk anlatamiyor ödevi veya etkinliği veya okula gitmeyecekse mesaj falan atıyoruz yani,ki okul da gelmeyeceği zaman haber verin dediği icin...yani çocuğu şiddet görmüş ve öğretmenin tutumunu da beğenmemiş bence sıkıntı yani, küçük çocukla ilgili soru sorunca zoraki cevap veren öğretmenin neresi normal ? Kaldı ki konu sahibi mesai saati dışında iletişime geçmedim dedi
Peki bu ciddi konu mesajla mı çözülmeli. Ben olsam direkt müdüre giderim yüzyüze konuşurum. Garip

önemli bir durum varsa öğretmen neden mesai dışında aranamıyor ki?ben hiç aramadım ama ,ama örneğin veli mesai saati belli olmayan özelde çalışıyorsa,öğretmenle yüzyüze görüşme durumu olmuyorsa okul bitiminde de öğretmeni arayabilir..insanların bir derdi,problemi var ki arıyor yoksa musallat olmak için değil..

Bu nasil bir anaokulu,12 tane brans dersi mi😳 Kafayimi yemis kurum,bence ogretmenle iletisim disinda daha ciddi sorunlariniz var.

Peki bu ciddi konu mesajla mı çözülmeli. Ben olsam direkt müdüre giderim yüzyüze konuşurum. Garip
Tersliyor diyorum hala gülücüklü mesaj atmışsınız da bilmem ne gibi yorumlar yapıyorsunuz. Sınıfta olan bir durumu önce tabi ki öğretmenle görüşürüm, müdüre bu durum çözülmezse giderim. Garip olan ne, bence direk müdüre gitmek garip. Son durumda öğretmenin tavrı böyle siz olsanız ne yaparsınız diye akıl almak için konu açtım.

Tersliyor diyorum hala gülücüklü mesaj atmışsınız da bilmem ne gibi yorumlar yapıyorsunuz. Sınıfta olan bir durumu önce tabi ki öğretmenle görüşürüm, müdüre bu durum çözülmezse giderim. Garip olan ne, bence direk müdüre gitmek garip. Son durumda öğretmenin tavrı böyle siz olsanız ne yaparsınız diye akıl almak için konu açtım.
İşte ben olsam müdüre giderdim😃hala anlamıyorsunuz

Bu nasil bir anaokulu,12 tane brans dersi mi😳 Kafayimi yemis kurum,bence ogretmenle iletisim disinda daha ciddi sorunlariniz var.
Drama, tiyatro, seramik vs bunun gibi birçok ders var. Ve ara ara poster hazırlama, etkinlik hazırlama gibi ödevler veriyolar, bence de çok fazla ama böyle devam edeceklerini söylediler hatta giderek fazlalaşacakmış.

Ben devlette sinif ogretmeniyim velilerim mesaj atarlar,ararlar muhakkak donus yaparim.Kizim bu sene krese basladi,ogretmeniyle iletisim halindeyiz,ogretmenin iletisime acik olmasi cok onemli.Yas gruplari kucuk,bazen kendi dertlerini anlatamiyorlar.

Mesela kizim bugun"anne okulda cok agladim bugun,beni cok ittirdiler"dedi,ogretmenine mesaj attim,o da sagolsun aradi konustuk,Odev vermisti onu da yapamayacagimizi,bu yas grubunda odev verilmesini onaylamadigim icin yaptirmayacagimi soyledim,ogretmen de gayet anlayisla cevap verip,sohbeti nezaketle sonlandirdik.Bu yas grubunda ogretmenle iletisim cok kiymetli.

Ben devlette sinif ogretmeniyim velilerim mesaj atarlar,ararlar muhakkak donus yaparim.Kizim bu sene krese basladi,ogretmeniyle iletisim halindeyiz,ogretmenin iletisime acik olmasi cok onemli.Yas gruplari kucuk,bazen kendi dertlerini anlatamiyorlar.

Mesela kizim bugun"anne okulda cok agladim bugun,beni cok ittirdiler"dedi,ogretmenine mesaj attim,o da sagolsun aradi konustuk,Odev vermisti onu da yapamayacagimizi,bu yas grubunda odev verilmesini onaylamadigim icin yaptirmayacagimi soyledim,ogretmen de gayet anlayisla cevap verip,sohbeti nezaketle sonlandirdik.Bu yas grubunda ogretmenle iletisim cok kiymetli.
Teşekkür ederim yorumunuza, ben de öyle düşünüyorum yani makul saatler içinde önemli bir konu varsa tabi ki öğretmenle görüşebilirim. Kaldı ki aramadan önce de mesaj atarım müsait olduğunda arayabilir mi diye. Hep nezaketli konuştum, son birkaç görüşmemiz de çok iyi olmadı, mesajlar var bariz tersledi yani durduk yere. Direk öğretmenle yüzyüze mi görüşmeliyim yoksa okulla mı bilmiyorum hala sizin tavsiyeniz nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X