- 1 Temmuz 2009
- 5.828
- 6.119
- 773
- Konu Sahibi sunshine900
-
Off icim acidi, ne kadar kotu bir insanmis ya. Insan nasil kiyar cocuga boyle davranmaya. Sanki kendi hic hayatinda yalan soylemedi dangalak.merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
Sikayet edince ne olacak... olabilecek en makul durum bir daha ayni terbiyesiigi baska cocuklara yapip onlarin psikolojilerini bozamayacak
Çocuk yalan söylemiş evet yanlış. Peki kocaman bir insan olan Öğretmenin öğrenciyi kenara çekip bunun yanlış olduğunu anlatması mı doğru olan yoksa arkadaşlarının içinde rencide edip alaya alınmasına sebep olmak mi?Terbiyesizlik yaptığını nerden çıkarttınız?
Belki spontene olaylar ortaya böyle bir surum çıkarttı.
Empati yaparsanız sizde hayatınızda böyle bir sonuç doğuran bir olaya imza atmışsınızdır.
Öğretmenin burda belkide motive olduğu konu Mehmet'in hayatı boyunca yalan söylememeye sevketmekti..
Kullandığı metot ya da argüman yanlış olabilir belki bu tartışılır ama karşısına geçerek ya da böyle öğretmenin... içerikleriyle değil...
Gidip bir konuyu konuşacak kadar cesaretiniz mi yok?
İnsanlar ve öğretmenlerde hata yapabilir.
Ne çok öğretmen düşmanı varmış.
Sizi yetiştiren öğretmenlere ne demeli? Hiç mi hata yapmamışlardır hayatlarında...
Bu kadar da iyi yone cekmek olağanüstü bir durum her sey ama her sey ogretmenin lehineTerbiyesizlik yaptığını nerden çıkarttınız?
Empati yaparsanız sizde hayatınızda böyle bir sonuç doğuran bir olaya imza atmışsınızdır.
Öğretmenin burda belkide motive olduğu konu Mehmet'in hayatı boyunca yalan söylememeye sevketmekti..
Kullandığı metot ya da argüman yanlış olabilir belki bu tartışılır ama karşısına geçerek ya da böyle öğretmenin... içerikleriyle değil...
Sizi yetiştiren öğretmenlere ne demeli? Hiç mi hata yapmamışlardır hayatlarında...
Terbiyesizlik yaptığını nerden çıkarttınız?
Hiç bir yetişkin kişi bir çocucuğu kasten rencide etmez. Herhalde bir öğretmeninde burada asıp kesenler kadar bilgi ve tecrübesi vardır.
O an spontene böyle bir ortam oluşmuştur.
Ben de öğrencilerin anne-baba telefon numaralarını yazıyordum. Yeni gelen bir öğrenciye babasının numarasını sordum. Onunda babası vefat etmiş. Nerden bilebilirdim ki. Şimdi bu çocuğu belkide o an üzdük ama kimin kastı bir çocuğu üzmek olabilir?
Empati... empati... empati...
Kimse kopek degil 'dalasacak'Elinizden geleni arkanıza koymayın.
Benim anlatmak istediğim birilerini savunmak ya da haklı-haksız çıkarmak değil.
Şikayet etmekle bir şey kazanamazsınız. Sonuçta alamazsınız.
Sonuç gidip karşılıklı konuşmakla olur dalaşmakla alınmaz
Elinizden geleni arkanıza koymayın.
Alir alir gayet guzel sonuc alir devlet kimsenin babasinin ciftligi degil cocuklarin izzetiyle oynayamaz hic bi ogretmen oyle guzel sonuc alir ki sen hic kahirlanmaElinizden geleni arkanıza koymayın.
Eviniz kira mı sorusunu ben de çok duyardım.Eviniz kira mı gibi sorular da sorardı sınıf öğretmenimiz. Bence böyle sorular sorulmamalı.
Siz de öğretmensiniz sanırım ama biraz objektif yorum yapmayı öğrenin lütfen.Bir yanlışı körü körüne savunmayın.Sizin bilmeden telefon numarası sormanızla bu olay aynı değil.Sınıfın ortasında çocuğa senin baban ameleymiş neden yalan söylüyorsun demesinin savunulacak bir tarafı var mı? Saçmalamayın Allah aşkına.O an nasıl bir ortam oluşmuş olabilir? Hangi oluşan ortam böyle bir şey söylemeyi gerektirir? Bir kere inşaat işçisi bir insana amele denmesini ben zaten doğru bulmuyorum,bu yanlış.Hele bunu bir de sınıfın ortasında bir çocuğa söylemek çok büyük bir yanlış.O yaşta ki çocuklar birbirleriyle dalga geçmeye bayılırlar,birbirlerine lakap takma huyları olur.Koskoca öğretmen olmuş insan bunu bilemiyor mu? Çeksin çocuğu kenara,oğlum senin babanın mesleğinde ne var,çalışarak parasını kazanıyor,bak seni okutuyor burada sen neden yalan söyleme gereği duyuyorsun,bir daha yalan söyleme tamam mı çocuğum diye düzgünce uyaramazmıydı? Çocuğun kalbini kırmadan,sınıfın ortasında küçük düşürmeden yapamazmıydı bunu? Hala neyi savunuyorsunuz Allah aşkına?Hiç bir yetişkin kişi bir çocucuğu kasten rencide etmez. Herhalde bir öğretmeninde burada asıp kesenler kadar bilgi ve tecrübesi vardır.
O an spontene böyle bir ortam oluşmuştur.
Ben de öğrencilerin anne-baba telefon numaralarını yazıyordum. Yeni gelen bir öğrenciye babasının numarasını sordum. Onunda babası vefat etmiş. Nerden bilebilirdim ki. Şimdi bu çocuğu belkide o an üzdük ama kimin kastı bir çocuğu üzmek olabilir?
Empati... empati... empati...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?