• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

Ben konuyu inandırıcı buluyorum açıkçası, bu derece densizlik yapanı hiç duymadım ama saçma sapan tavırlar sergileyen garip öğretmenler bana da denk geldi, kardeşime de denk geldi falan ama genel anlamda benimkiler iyiydi. Konudaki öğretmen çok takıntılı ve ukala bir kişiliğe sahipse çocukların tek tek dosyalarına bakıp neyin ne olduğunu öğrenip derste açığa çıkaracak potansiyelde olmasına şaşırmam. Ne iş yapıyorlar muhabbeti halen daha var hatta bazen çok detayına inmek istiyorlar. Ben 6. sınıftayken annem küçük bir dükkan açmıştı, öğretmen iş muhabbetine girince ben annemin dükkanı var demiştim de benden dükkanı tarif etmemi istemişti. :D Belki gitmiştir bile o dükkana, kim bilebilir? :)

10 yıldır öğretmenim hiç böyle yapan öğretmene rastlamadım
hele ki yeni öğretmenler çok daha hassas duyarlı
çocuk olayı biraz farklı anlatıyor olabilir mi diye düşündüm inanmak istemiyorum böyle davaranan bir öğretmenin varlığına
yalnız insanların da kötü örnek bulunca tüm öğretmenleri karalaması ...ayrıca ele alınması gereken bir konu
öğretemenle mutlaka konuşun idare ile de konuşun rehberlik servisine de durumu bildirin
sadece çocukla değil dalga gecen diğer acımasız çocuklarla da bir konuşma yapılmalı
tüm öğretmenlere çocuk psikolojisi ve çocukla özel konuşulması gereken durumların egitimi veriliyor verilmese dahi bir insan bunu nasıl yapar aklım almıyor dogrusu

Ogrenciker asagilaninca zevk mi alıyorlar
Konu gercek veya degil
Gercek örnekleri var
Kapali lise öğrencisi komusimuz pantolon giyiyor altina mecbur cunku zorunlu
Hocasi ustu Medine alti taksim demis herkesin icinde
Kizcagiz sinifta aglamis oylece

Maasallah öğretmenler velilerin mesleklerinden de faydalanmak mi istiyor ne...Kendi keyfinden sormus, baba mesleğini sor diyen kanun kural mi var.En sevmediğim şeydir okulda bu gibi sorular...

Oyleleri de var maalesef.. babam turizmci dedim 4 yıl bedava tatil ayarlasin baban dedi bi öğretmenim..
Sorulmamali herkesin içinde. Kayıtta sorsunlar form yollasinlar eve vs.

Sizin yapacağınız şey, okul idaresi ve öğretmen ile görüşmek. Ama konuyu bağırıp çağırarak değil, gayet düzgün ve sakin bir şekilde izah edin. (Haklıyken haksız duruma düşmeyesiniz.) Öğretmenin yapması gereken şey, sınıfta geçen gün bir yanlış anlaşılma oldu vs. diye konuyu geçiştirmesi.
Okul idaresi öğretmeni uyarsın yoksa milli eğitime gidip şikayet edeceğinizi söyleyin ve edin de. Sizin yeğeninizi pasif görüp her seferinde çocuğa yüklenmesin.
Henüz 2. sınıf öğrencisi elbette yalan söyleyebilir, sınıfta rencide etmek çooook çoook yanlış bir şey.
Ben de öğretmenim ama öğrencilerime kendimi tanıtırken annemin babamın ne iş yaptığını söylemiyorum. (her ikisi de emekli olduğu halde)
Eminim ki kendi babası inşaat işçisi olsaydı, benim babam inşaat işçisi annem ev hanımı diye tanıtmazdı.

ne yapalım arkadaşlar ilk başta öğretmenle mi konuşalım yada müdüre mi gidelim ? bu çocuğu biz okula nasıl yollayacağız sınıfını değiştirsek mi ? okul değişikliği imkansız ama
konuya inanmayanlar: evet ben de bana ilk anlatıldığında şaka sandım hatta çocuk o öyle olmamıştır felan dedim ama küçük bir yerde yaşıyorlar veliler arası muhabbet de sıkı. onlar da doğrulamışlar hatta onlar da küçücük çocuğun kalbini neden kırıyor felan demişler yani. olaya da bütün sınıf şahit sizce işe yarar mı ? keşke olay şaka yada yalan olsa çünkü ben de böyle birinin nasıl öğretmenlik yaptığına hayret ettim. bu arada öğretmen erkek değil bayan. 3 yıldır o okulda çalışıyormuş.

ne yapalım arkadaşlar ilk başta öğretmenle mi konuşalım yada müdüre mi gidelim ? bu çocuğu biz okula nasıl yollayacağız sınıfını değiştirsek mi ? okul değişikliği imkansız ama
konuya inanmayanlar: evet ben de bana ilk anlatıldığında şaka sandım hatta çocuk o öyle olmamıştır felan dedim ama küçük bir yerde yaşıyorlar veliler arası muhabbet de sıkı. onlar da doğrulamışlar hatta onlar da küçücük çocuğun kalbini neden kırıyor felan demişler yani. olaya da bütün sınıf şahit sizce işe yarar mı ? keşke olay şaka yada yalan olsa çünkü ben de böyle birinin nasıl öğretmenlik yaptığına hayret ettim. bu arada öğretmen erkek değil bayan. 3 yıldır o okulda çalışıyormuş.
öğretmenle konusun bı nabzını yoklayın. mutlaka ondan da dınleyın. sonuç yok ise müdürle konusun. önce ona şikayet edın. müdür bi şey yapmaz olayı kapatır ise öğretmen ve okul idaresını milli egitime şikayet edın.

Öğretmen 2 günde yalanı nasıl bulup çıkarıyor demiş bazıları.
Öğrenciler teneffüste gelip birilerinin yalanlarını, yaramazlıklarını, kavgalarını vs. vs. anlatıyor. Sınıftan birileri gidip öğretmene söylemiş olabilir. Yoksa öğretmen hemen yakalayamazdı yalanı. "yalan" kelimesi komik geliyor bu durumda, abartılmaması lazımdı.

Önce basit bi yanlış anlaşılma sandım öğretmeni savunmaya hazırlanırken yazının devamını okudum çok şaşırdım.okulun ilk günleri özellikle öğretmenlerin çok dikkatli olması gerekir.sanırım yalan söylememe davranışını kazandırmaya çalışırken farkında olmadan rencide etmiş.telafisi mümkün öğretmenle konuşun öğrenciyi tekrar onore etsin.çocuklar çabuk unutur kin tutmaz okuldan soğumaz o bakımdan.

öğretmenin tavrını doğru bulmadim.ama yinede öğretmenle suçlayıcı olmadan konuşmanızı öneririm.çocuğun olaydan dolayı okula gelmek istemediğini çok üzüldüğünü ifade edin.çocuk için okul rehber öğretmeninden destek alın.öğretmenin tavrına gore diğer adımları belirlersiniz.

Benim kızım daha yeni basladı olula 1. Sınıfa gidiyo ögretmen ilk gün sadece isim ve soyadlarını sormus bugünde bize bi forum verdi ögrenciyi tanıma formu yazıyo orda meslekleride sormuş tabi anne babayı tanıma adına bu işler böyle oluyo artık o ögretmen cok eskilerde kalmış caga ayak uyduramamış heralde yaptıgı cok sacma tabiki şikayet edilmeli ve gerekli yerlere bildirilmeli bence digil ögtemen kim olursa olsun isterse vali kimse cocugumu rencide edemez onun için okula göndermiyoz cocuklarımızı biz herkez haddini bilicek

... nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ?
Ne sonuç almayı düşünüyor ya da bekliyorsunuzki?
Anlatımlarınızdan öğretmenin öğrenciye her hangi bir kastı husumeti yok.
Sadece yalan söylememesi gerektiğini beklenmeyen bir durumda söylemiş.
Şikayet ettin diyelim ne olacak?
Ödül mü verecekler Mehmet'e ya da ailesine...
Ya da öğretmeni öğretmenlikten mi atacaklar.
Hadi diyelim öğretmen ceza aldı en fazla uyarı alır alırsa onuda sanmamda.. Ne olacak artık öğretmen mehmetlere velilerin beklediği gibi mi davranacak?
Biraz mantık ve empati...
Ateşe körükle gidilmez.
Gidip dostane ya da samimi bir şekilde öğretmene durumu anlatın o da mehmetle daha çok ilgilenecektir. Büyük aşklar nefretle başlarmış...
Şikayet ettiniz ne olacak çocuk ona hep soğuk davranacak öğretmende ona soğuk olacak... çözüm bu değil

Ne sonuç almayı düşünüyor ya da bekliyorsunuzki?
Anlatımlarınızdan öğretmenin öğrenciye her hangi bir kastı husumeti yok.
Sadece yalan söylememesi gerektiğini beklenmeyen bir durumda söylemiş.
Şikayet ettin diyelim ne olacak?
Ödül mü verecekler Mehmet'e ya da ailesine...
Ya da öğretmeni öğretmenlikten mi atacaklar.
Hadi diyelim öğretmen ceza aldı en fazla uyarı alır alırsa onuda sanmamda.. Ne olacak artık öğretmen mehmetlere velilerin beklediği gibi mi davranacak?
Biraz mantık ve empati...
Ateşe körükle gidilmez.
Gidip dostane ya da samimi bir şekilde öğretmene durumu anlatın o da mehmetle daha çok ilgilenecektir. Büyük aşklar nefretle başlarmış...
Şikayet ettiniz ne olacak çocuk ona hep soğuk davranacak öğretmende ona soğuk olacak... çözüm bu değil
Sikayet edince ne olacak... olabilecek en makul durum bir daha ayni terbiyesiigi baska cocuklara yapip onlarin psikolojilerini bozamayacak

okuldaki rehber öğretmene gidin olanları anlatın çocunuz için belki yardımcı olur ama ögretmen için neyapar bilemem ama böyle öğretmenler kazandıkları parayı helal mi zannediyolar acaba bi çocugun kalbini kırarak!!nasıl sinir bozucu sizin yerinizde olsam o öğretmenle çok güzel konuşurdum...

Hic unutmam. Ortaokulda hoca herkesle tanışıyordu, tabi babalarinin mesleklerini de ogreniyordu sanki onlara ne.!
Neyse bi arkadasima sira geldi. Ve cocuk dedi ki serbest meslek.
Hoca da aynen sunu dedi: " serbest meslekmis, yani işsiz, bos gezen, serbest meslek demek bi isin olmamasi demektir"
Ahh nasil icim acimisti. Allahin cezasi pislik herif demistim. Cocuk da cok uzulmustu belli. Hic aklimdan gitmez, Fettah hoca kulaklarin cinlasin.
Bence aile gidip hocayı uyarsin diyecegim ama simdi giderlerse onlara da avam muamelesi yapip ezmeye kalkar. En iyisi sikayet edin yuksek mercilere. Cocuklarin uzulmesini asla istemem.. Onlar benim canlarim. Yazik ya :KK42:
Pislik herif, kimbilir o cocugun kalbinde nasil bir yara acmistir. Hem hakkaten bu hocalar ne diye cocuklara ailesinin meslegini sorar? Cok merak ediyosan, yap bi veli toplantisi sor ne soracaksan.

Sistem kurbanı olup atanamamış bir öğretmen olarak bir kez daha içim acıdı.Böyle insanlar nasıl olur da eğitimci olur? Kesinlikle hem milli eğitim müdürlüğüne dilekçe ile şikayet edin hem 147 milli eğitim sikayet hattini arayın (etkili oluyor) hem de BIMERe mail atın.Böyle insanlar öğretmen olmasın...

Back