- 1 Temmuz 2009
- 5.828
- 6.119
- 773
- Konu Sahibi sunshine900
-
Hiç bir yetişkin kişi bir çocucuğu kasten rencide etmez. Herhalde bir öğretmeninde burada asıp kesenler kadar bilgi ve tecrübesi vardır.
O an spontene böyle bir ortam oluşmuştur.
Ben de öğrencilerin anne-baba telefon numaralarını yazıyordum. Yeni gelen bir öğrenciye babasının numarasını sordum. Onunda babası vefat etmiş. Nerden bilebilirdim ki. Şimdi bu çocuğu belkide o an üzdük ama kimin kastı bir çocuğu üzmek olabilir?
Empati... empati... empati...
bu kadar kolay değil sizin sandığınız kadar basit bi olay değil bu. bu çocuk şu anda odasından dışarı çıkmıyor, yemek yemiyor. bi çocuğun psikolojisi bu kadar önemsiz mi şikayette bulunmayalım yada kastı yok deyip geçelim ? o bizim çocuğumuzu itin g*tüne soksun biz dostça gidip konuşalım öyle mi ? ben bunun esine empati yapayım çocuk yemek bile yemez oldu. bugün okula gitmemiş yarın da gitmek istemeyecek. velilerin beklediği gibi davranacak ne demek ya ? bi çocuğun kalbini kırmadan bu mesleği yapmak çok mu zor ? biraz mantık ve empati diyen sizde mantık ve empatiden eser bile yok. arkadaşları çocukla yalancı, amele, amele çocuğu diye dalga geçmiş dalga. beklenmeyen bir durumda söylemek ? sen yalancı mı olacaksın ? ameleyle polis aynı şey mi ? diyerek mi çocuğa yalan söylememesi gerektiğini öğretecek ? bu terbiyesizliği ve kendini bilmezliği nasıl savunabiliyorsunuz ? bir çocuğun hatasını özel bir köşeye çekip uygun bi dille söylemek varken 25 kişilik sınıfın ortasında söyleyen öğretmeni nereye şikayet etmemiz gerekiyorsa şikayet edeceğiz. yarın annesi gidip olayı bir de öğretmenden dinleyecek ama şikayet konusunda kararlı. ne gerekiyorsa yapılacak hangi yaptırımla karşılaşması gerekiyorsa karşılaşacak. elin densiz öğretmen bozuntusu hor görsün diye doğurmuyor bu insanlar çocuklarını. o adam sabahın 5inde gidiyor işe be. kasten yada kasıtlı farketmez o kimseyi aşağılayamaz, küçücük bir çocuğa arkadaşlarının önünde sen büyüynce yalancı mı olacaksın diyemez. ah elimden gelse de işinden etsem yada sürdürsem o kadar öfkeliyim ki bi de savunuyosunuz yaNe sonuç almayı düşünüyor ya da bekliyorsunuzki?
Anlatımlarınızdan öğretmenin öğrenciye her hangi bir kastı husumeti yok.
Sadece yalan söylememesi gerektiğini beklenmeyen bir durumda söylemiş.
Şikayet ettin diyelim ne olacak?
Ödül mü verecekler Mehmet'e ya da ailesine...
Ya da öğretmeni öğretmenlikten mi atacaklar.
Hadi diyelim öğretmen ceza aldı en fazla uyarı alır alırsa onuda sanmamda.. Ne olacak artık öğretmen mehmetlere velilerin beklediği gibi mi davranacak?
Biraz mantık ve empati...
Ateşe körükle gidilmez.
Gidip dostane ya da samimi bir şekilde öğretmene durumu anlatın o da mehmetle daha çok ilgilenecektir. Büyük aşklar nefretle başlarmış...
Şikayet ettiniz ne olacak çocuk ona hep soğuk davranacak öğretmende ona soğuk olacak... çözüm bu değil
İyi yine amele demiş , benim hocam kitabım olmadığı için o köpek babana söyle sana kitap alsın diye sınıf ortasında bağırdığını bilirim .
E biliyordu ayrı anne baba çocuğumu olduğumu dedi ki biraz daha s ..yım psikolojisine çocuğun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?