Akran zorbalığı ,öğretmenin hakaretleri ve zorunlu okul değişimi acil yardım

Arkadaş çevresi aşırı önemli.
Ablamın kızı özel okulda geçen yıl çok fazla akran zorbaligina maruz kaldi.
Okul idaresi gevşekti .
Ablam aldı şuan başka özel okulda.
Burada aşırı mutlu kendini ifade ediyor.
Değişiklik ona çok iyi geldi.
Benim anlamadığım devlet okulunda bir öğretmen bunu yapamaz ya.
Müdür ne işe yariyor orada?

5 e giden ogluma hakaret etme ve aşağıya sıkıysa gel şeklinde söylemişler.rahat vermiyorlardı.sinif ogretmeni ile görüştüm.cocuklarla görüşüldü.rehberlik toplantı yaptı.gecen hafta başka bir çocuk oğlumun göğsüne vurmuş.bu sefer annesini aradım.ne olacak bunlar cocuk dedi.siddetti normallestirmeyin.okula gider şikayette bulunurum dedim.bu hafta oğlum rahat.oglan çok sakin.obyuzden bunları yaşıyor ama müdahale ettim.sizin durumunuzda okul değişikliği yapabiliyorsunuz acilen yaptirin

Akran zorbalığının temel nedeni aurasızlıktır.

Zorba davranışlar sergileyen çocukların, kendi kişilik sınırlarının oluşmadığını ve başkalarının bir sınırı olabileceğini de fark etmediğini gözlemliyoruz.

Böylesi bir çocuk, teneffüste, koridorda kendi hâlinde yürüyen küçük bir çocuğun başına “pat” diye vurabilir… Arkadaşının çantasından izinsiz eşya alıp dilediği gibi kullanabilir… Bir kız çocuğunu rahatsız etmekten rahatsızlık duymayabilir…

Çocuğa saygılı davranmak, gerektiğinde “seni öpebilir miyim?” diye izin almak, onda “değerlilik hissini” oluşturur. Bütün anormal davranışların kökeninde “değersizlik hissinin” yattığı da bir gerçektir.

X