Ne kadar ceza verilse de o öğretmenin tavrı, düşünceleri değişecek mi? ALLAH böyle öğretmenlere kendileri gibi burnu havada, ukala öğrenciler versin :))
Ay ben de bi anımı anlatıp içimi dökeyim :) İlkokul birinci sınıftaydım, 23 Nisan için sınıf sınıf gösteri hazırlığındaydık. Öğretmenimiz hepimize ayrı ayrı sord hangi oyunda rol almak istediğimizi. Ben halka halinde, elele dönerek ve şarkı söyleyerek olan bir oyunu seçtim. Annem çalışıyordu, sabah işe giderken önlüğümü, saçımı hallediyordu ama ben okula gidene kadar kimbilir ne hale geliyordum, bahçemiz vardı, kedilerle, çamurlarla oynuyordum, ne halde okula gidiyordum bilmem :)) O gün bizimki ve bir başka öğretmen daha bizi izliyorlar, iyi yapamayanları ayırıyorlardı. Benim üstüme başıma öyle bir baktılar ki çok utanmıştım
Benim gösterim basitti, bu yüzden kimseyi beceremiyor diye ayırmadılar ama o gün benim öğretmenim sırf giysilerim yüzünden arkadaşlarımla gülüştüğüm, şakalaştığım, çok mutlu olduğum bir anda "testere sen gel bakiyim " deyip elimden tuttuğu gibi aldı bi kenara bıraktı beni. Sorun sadece üstümün kirliliği değildi, annem üşümeyeyim diye önlüğümün altına pantolon giydiriyordu işe giderken, ona da çok dikkat ettiklerini, benim o halkanın görselliğini bozduğumu düşündüklerini çok iyi biliyorum.Ben o gün o kenarda hep mahzun mahzun arkadaşlarımı izledim. Daha sonra beni tekrar aldı o gösteriye ve ben sevinerek uça uça girdim halkaya. Nerdeyse otuz sene geçti üzerinden unutamıyorum yani, çocuklukta uğranan haksızlıklar, dışlanmalar bir ömrü etkiliyor. Sırf bundan değil başka dışlanmalardan da hiç bir zaman, çok sevinerek başladığım okulu bir daha hiç sevemedim.
Konu sahibi, yeğeninizi mutlaka bir pedagoğa götürün bence, bizim çok önemsiz gördüğümüz şeyler, çocukların kalbinde çok önemli yaralar açabiliyor.