• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

Ne alakası var ki şimdi eleştirmek için eleştiriyorsun beni bu arada bir çocuğa vicdansızca babasına IŞÇI demek yerine amele diye sınıf ayrımı yapan cahil bir insanla karşılaştırma ben hiçbir şekilde insanları fiziksel özellikleriyle yargılamam çocukken sınıfım ile ilgili bilinçaltımda ne kalmışsa onu söylüyorum -Bu arada saçların kıvırcık sanırım gereksiz çocukca triplere girme...

Ben o hocayla değil, senin hocanla karşılaştırdım 1,
Evet kıvırcık saçlıyım ama küçükken sizin gibi insanlar yüzünden yaşadığımı gayet iyi biliyorum ve sadece sizlere yazık diyorum 2,
Genetiğe bile laf eden bir insan haline gelmişsin galiba geçmişteki kıskançlığından, küçücük bir çocuğa çirkin- kıvırcıktı kötü saçlıydı diyecek kadar kıskanmışsın galiba, neyse senin yaşadığın da zor haydi güle güle

Şöyle düşünün.
O yaşlardaki kıvırcık saclilar genelde bakımsizdir..
Birde kaç yıl öncesi yani sac bakımı mı varmış..
Genelde oradan burdan cikar saçlar.
Toplanirsa bebek sacı denilen saçlarla elektrikte veya prizde parmak sokulmuş gibi olur..
Bakımsız anlamında demiştir..
Ben düz sacıda dalgada kıvırcıkta olsa herkese yakışmaz..
Show tvdeki bi doktor dizisi var ya oradaki kizin saclarina hayranım..
Ama bi arkadasım var aynı kıvırcıklıkta ama beğenmem.
Düz de bu şekilde.
Yanlış anlamayın yani.
Boşuna huzursuzluk yaşanmasın..
Konu zaten bi dengesinin salakligiyken sapmasın başka konulara :)

Şahsen ben gayet bakınlıydım küçükken de, ama o zamanki saçlarıma laf eden vicdansızları unutmuyorum, bir çocuğun saçına laf edecek kadar bir insan düşmemeli.

Ben o hocayla değil, senin hocanla karşılaştırdım 1,
Evet kıvırcık saçlıyım ama küçükken sizin gibi insanlar yüzünden yaşadığımı gayet iyi biliyorum ve sadece sizlere yazık diyorum 2,
Genetiğe bile laf eden bir insan haline gelmişsin galiba geçmişteki kıskançlığından, küçücük bir çocuğa çirkin- kıvırcıktı kötü saçlıydı diyecek kadar kıskanmışsın galiba, neyse senin yaşadığın da zor haydi güle güle

Öncelikle hocamın gayet iyi bir insan olduğunu fakat ayrımcılık sezdiğimi yazdım ,çocukken hissetliklerimi yazıya döktüm şu an o kadar mantıksızca eleştiriyorsun ki bunları çocukken hissetiğimi bile anlayamamışsın belki de ilk kez çocukken düşündüklerim yüzünden yargılanıyorum bu kadar saçma bir şey duymadım gerçekten bu arada düşündüklerimi hiçbir zaman oradakilere bile söylemedim çocukken bile insanlara saygım vardı . Ikinci olarak gerçekten de saçları ondan daha güzel kızlar vardı onlar sadece bir kişiyi gördükleri için başkalarının özgüvenlerini yitirmelerine sebep açtılar .senin de yaşadıkların zormuş canım keşke seni yargılayanlardan korkmayıp da seni yargılamayan bir insana sarmasaydın bye cnm görüşmemek üzere :KK54::KK54::KK54:

Şahsen ben gayet bakınlıydım küçükken de, ama o zamanki saçlarıma laf eden vicdansızları unutmuyorum, bir çocuğun saçına laf edecek kadar bir insan düşmemeli.

Ama onu yazan kişi küçükken düşündüğü düşünceyle yazdı.
Birde hocanın ayrimdaki tutarsızligindan bahsetmek amaçli

Ne kadar ceza verilse de o öğretmenin tavrı, düşünceleri değişecek mi? ALLAH böyle öğretmenlere kendileri gibi burnu havada, ukala öğrenciler versin :))

Ay ben de bi anımı anlatıp içimi dökeyim :) İlkokul birinci sınıftaydım, 23 Nisan için sınıf sınıf gösteri hazırlığındaydık. Öğretmenimiz hepimize ayrı ayrı sord hangi oyunda rol almak istediğimizi. Ben halka halinde, elele dönerek ve şarkı söyleyerek olan bir oyunu seçtim. Annem çalışıyordu, sabah işe giderken önlüğümü, saçımı hallediyordu ama ben okula gidene kadar kimbilir ne hale geliyordum, bahçemiz vardı, kedilerle, çamurlarla oynuyordum, ne halde okula gidiyordum bilmem :)) O gün bizimki ve bir başka öğretmen daha bizi izliyorlar, iyi yapamayanları ayırıyorlardı. Benim üstüme başıma öyle bir baktılar ki çok utanmıştım
Benim gösterim basitti, bu yüzden kimseyi beceremiyor diye ayırmadılar ama o gün benim öğretmenim sırf giysilerim yüzünden arkadaşlarımla gülüştüğüm, şakalaştığım, çok mutlu olduğum bir anda "testere sen gel bakiyim " deyip elimden tuttuğu gibi aldı bi kenara bıraktı beni. Sorun sadece üstümün kirliliği değildi, annem üşümeyeyim diye önlüğümün altına pantolon giydiriyordu işe giderken, ona da çok dikkat ettiklerini, benim o halkanın görselliğini bozduğumu düşündüklerini çok iyi biliyorum.Ben o gün o kenarda hep mahzun mahzun arkadaşlarımı izledim. Daha sonra beni tekrar aldı o gösteriye ve ben sevinerek uça uça girdim halkaya. Nerdeyse otuz sene geçti üzerinden unutamıyorum yani, çocuklukta uğranan haksızlıklar, dışlanmalar bir ömrü etkiliyor. Sırf bundan değil başka dışlanmalardan da hiç bir zaman, çok sevinerek başladığım okulu bir daha hiç sevemedim.

Konu sahibi, yeğeninizi mutlaka bir pedagoğa götürün bence, bizim çok önemsiz gördüğümüz şeyler, çocukların kalbinde çok önemli yaralar açabiliyor.

Cocuklugumdan beri ogretmenlerin bu huyundan nefret ederim. Zaten form doldurtuyorlar ailenin gelirine kadar daha ne sinif icinde baban annen ne is yapiyo diye soruyosun. Bi'de meslege gore cocugu kayiran hocalarim vardi hoca bile demek istemiyorum.

Bu sitede bi'dunya ogretmen var insallah bi'tanesi olsun su konudan sonra bu sorudan vazgecer. Benim ilkokulda arkadasimin babasi vefat etmisti ona sorduklarinda o da babam öldü diyemez kuyumcu derdi sonra yalani cikacak diye korkar aglardi. Cocuklar cok acimasiz dalga gecebiliyolar, yalana iten de ogretmenlerin bu sacma huyu.
Sizin bu Bahsettiğiniz form işlerini de okul idaresi zoraki yaptırıyor öğretmenler de çok meraklısı değil bu bilgilerin. Okul idaresi de bu bilgileri e okula giriyor yani bunu isteyen devlet öğretmen ne yapsın verilen görevi yerine getiriyor..
Ben de öğretmenim Öğretmenin yaptığı doğru değil hiç katılmıyorum.. Ama öğrencinin yalan söylemesi de doğru değil bunu bire bir çözmeliydi..

Sizin bu Bahsettiğiniz form işlerini de okul idaresi zoraki yaptırıyor öğretmenler de çok meraklısı değil bu bilgilerin. Okul idaresi de bu bilgileri e okula giriyor yani bunu isteyen devlet öğretmen ne yapsın verilen görevi yerine getiriyor..
Ben de öğretmenim Öğretmenin yaptığı doğru değil hiç katılmıyorum.. Ama öğrencinin yalan söylemesi de doğru değil bunu bire bir çözmeliydi..

Keşke yazdığımı bi'kere daha okusaydınız.
Diyorum ki zaten form doldurtuyorlar tekrar sınıfta tek tek sormak neyin nesi?
Küçücük çocuk o daha ilkokulu hatırlayın babası ölen çocuk bile babasının öldüğünü saklamak istiyor.
Açıkcası böyle bi'olay kardeşime ya da ilerde kendi çocuğumun başına gelse okulla hiç uğraşmam direk MEB'e giderim.
13 yaş küçük kız kardeşim var onun da ilkokul hocası böyle insanlıktan nasibini almamış biriydi. Müdür uyarıyordu ama nasılsa ben memurum bi'şey olmaz kafasında devam ediyordu en son mebe gidince tutuştu adam.

Malesef herkes öğretmen olamıyor. Oyüzden hepsine saygı duyamıyoruz biz de.

Back