• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

bence öğretmenle doğrudan konuşun doğrudan. bu hatayı kendisi telafi edebilir ve özür dileyebilir,gönlünü alabilir. arkadaşlarının da alay etmesini engelleyebilir. önce öğretmenle konuşun sonra müdür yardımcısı veya müdürle iletişimle geçin öğretmen umursamazsa. ama öğretmen bu hatayı telafi ederse çocuk yaşadıklarını daha kolay unutur.

merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.

İlk önce çocuğa yavrum baban inşaat işçisi.. Bu çok normal bir meslek.. Her şeyden önce kendini bilmelisin.. İnsanlara polisliğe özendiğin halde bile kendini farklı tanıtmamalısın şeklinde konuşmalısınız. Kızarak değil, bunun çok normal birşey olduğunu, alın teriyle çalışına her işin kutsal olduğunu söylemelisiniz.. Çocuğun yaşı çok küçük bunları belki anlayamaz.. Eğer o okula devam etme durumu olacaksa öğretmeniyle konuşup çocuk özendiği için öyle söylemiş denilmeli ve öğretmeni de sınıfta arkadaşlarının da yanında arkadaşınız polisliğe özendiği için böyle söylemiş gibi anlayışlı şekilde bir açıklama yapmalı.. Hatta çocuk da çıkıp babam polis değil inşaat işçisi ve alın teriyle çalıştığı için kutsal meslek.. demeli.. Tabi bunu anlamış olarak..

merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
Internette bakin bakana yazılma diye bir sayfa var mi? Olmadi basbakan cumhurbaşkanına falan yazın.
Ama lutfen çocuğu o okuldan alın.

Ben de sınıf öğretmeniyim ve konuyu okuyunca çok üzüldüm:KK43::KK43:

yavrum benim...

ayrıca ben çocukların annesi babası ne işle uğraşıyor kaç kardeşler sınıfta sormam öğrenci tanıma formu diye bir form var onu veririm doldurup getirirler ne gereği var böyle tatsızlıkların??

ayrıca ilkokul çağı yavrularımızın hayal dünyası geniş, bazen ona göre konuşabiliyorlar, öyle olsun istiyorlar ..Tabi ki sınıfta yalan söylemenin yanlış olduğunu anlatıyoruz ama bütün sınıfın önünde tek bir öğrenciyi hedef almak çok yanlış..

Rehber öğretmenle konuşup yardım alınız, sınıf değişikliği isteyiniz..

Bakanlığa vs. yazmanıza gerek yok. ilk önce il milli eğitime gidin, dilekçenizi oraya verin. bakanlığa dilekçe verirseniz zaten onlarda il milli eğitime gönderecek. süreç uzar. ilçedeysenizde ilçe milli eğitime başvurabilirsiniz. dilekçeye öğretmen değiştirmek istediğinizide yazın...

arkadaşım konunuzda haklısınız.ancak ben de bir öğretmen olarak nacizane fikrim direk şikayet etmek yerine önce gidip kendisiyle konuşup durumu anlatsanız.çünkü konunun öncelikli muhatabı öğretmeniniz.belki o an düşünmeden söyledi ve farkında değil.şikayet edersiniz tabi ancak bu süreç çocuğu da yıpratır.inş.öğretmeniniz anlayışlı bir insandır da siz konuştuğunuzda Mehmet'ten artık usulünce arkadaşları içinde özür diler ve konu kapanır.

Bir öğretmenin öğrencisini diğer öğrencilerin yanında rencide edici şekilde uyarmaması gerektiğini düşünmesi gerekmez mi ? Nasıl farkında değil ?? bi de hiç ameleyle polis bir olur mu ne demek. Anlayışlı olsa böyle yapmazdı bence. Öğretmen değilim ama olması gereken çocuğu kenara çekip yalan söylememesi hususunda rencide etmeden uyarmak, babasının en az polis, öğretmen, doktor kadar onurlu bir meslek icra ettiğini alnının teriyle para kazandığını söylemekti. bunu düşünemiyorsa, farkında değilse zaten orda ''öğretmen'' olarak yer işgal etmesin. İşini hakkıyla yapacak bir sürü atanamayan öğretmen var.

Konu sahibi BİMERE yazın. ilgilenirler.
NOT :Çocuklara babalarının mesleğini sormak da ayrı bir saçmalık sanane napıcan da soruyon. beyaz eşyacıysa tanıdıktan alalım yabancıya gitmiyelim mi diye düşünüyor nedir yani.

kıyamam ben yaaa... herkes öğretmen olamaz çok kutsal zor bir meslek şikayet edin müdüre mebe bimere ...

Çocuk bütün bu konuşmaları ayrıntılı bir şekilde hatırlayabiliyormu .ğretmenin kelimesi kelimesine ne dedği falan. Benim oğglumda ikinci sınıfa gidiyor ama bilemedim açıkcası..hemen cumhurbaşkanına kadar şikayet etmeye gerek yok. Ögretmene sorup aslını bi öğrenin önce..

zaten oldum olası şu anne babanın ne iş yaptığı sorulmasını anlam veremedim bi türlü ya sanane ona göre mi muamele yapacaksınız ki amaçta o zaten çoğu için... belki anne yada babası yok vefat etti ayrıldı işsiz vs.. sen çocuğun psikolojisini neden bozuyorsun üstelikte dalga geçmiş sakın peşini bırakmayın şikayetinizi edin... benide ortaokuldayken öğretmen vardı bayan ki öğretmen demek istemiyorum ben ona öğretmeyen diyerek anıyorum neyse okul giyiminden bahsediyordu o zamanda siyah önlüklerimiz var hanım efendi beni beğenmemiş önlüğüm biraz eskiydi bir abla vardı ondan almıştık boşuna masraf olmasın diye üzerimde de oduncu yelekleri vardı bilirsiniz kalın onu giymiştim saçlarım küt saçımda da taç vardı kaldırıp işte bundan bahsediyorum bu ne böyle böyle okula mı gelinir daha yeni başlamışım düşünün arkadaşlarımla olacak diyaloğa ... bu yüzden hakkımı hiç helal etmiyorum keşke annem şikayet etseydi gidip ama o zaman nebilim annelerimiz öğretmenden korkarlardı heralde ..

Bizde 3 arkadaş orta okul 1. sınıftayken saçma sapan bir sebebten ilaç içmiştik ve harbiden ölüyorduk. Günlerce komada kaldık ve okula döndüğümüz ilk gün, matematik öğretmeni Mehmet süren beyefendi, herkesin içinde intiharcılar ayağa kalksın demişti. Biz utanarak 3 kişi ayağa kalktık ve olayı anlattık. 35 Yaşındayım hala üzülürüm o gün aklıma gelince. Bazı öğretmenler acımasız oluyor gerçekten.

Bir öğretmen nasıl yapabilir bunu?
Şu an şoklardayım gerçekten..
Hem eğitim hem de kişilik yoksunuymuş.
Çok üzüldüm öğrencileri adına.

Oyleleri de var maalesef.. babam turizmci dedim 4 yıl bedava tatil ayarlasin baban dedi bi öğretmenim..
Sorulmamali herkesin içinde. Kayıtta sorsunlar form yollasinlar eve vs.
Aynen...Bizim ailede de öğretmenler çok.Herhangi bir şey olunca " bizim....işi yapan veli var" diye başliyorlar. İyiymis..uygun yada ucuz degil de "bedava" tatil ha...

Bir öğretmen olarak ben utandim ogretmenin yaptigindan..ben de anlam veremiyorum babanin isi ne annen ne is yapiyor....
Malesef her meslekte oldugu gibi isini kotu yapanlar da var ogretmenlikte..

Google BİMER yazın ve oraya şikayet edin. Yetmez ama 147'yi arayın olayı oraya da detaylı anlatın. Ama yetmez, Bimere yazdığınız şikayet dilekçesinin bir suretini bağlı olduğunuz ilçenin milli eğitim müdürlüğü evrak kayıda bırakın. Ardını bırakmayın. Çocuk için psikolojik destek talebinde bulunun.

İlçe Milli Eğitime dilekçenizi verirken verdiğiniz tarih ve evrak sayısını almayı da unutmayın.

sadece çocuğun anlattığı ile olmaz bi de öğretmenle görüşün. neden böyle yaptığını sorun sakince.
çocuğun üzüldüğünü, okuldan soğuduğunu söyleyip bi çözüm bulmasını isteyin.
bence öğretmen sınıfın önünde rencide ettiği gibi özür de dilemeli.

arkadaşım konunuzda haklısınız.ancak ben de bir öğretmen olarak nacizane fikrim direk şikayet etmek yerine önce gidip kendisiyle konuşup durumu anlatsanız.çünkü konunun öncelikli muhatabı öğretmeniniz.belki o an düşünmeden söyledi ve farkında değil.şikayet edersiniz tabi ancak bu süreç çocuğu da yıpratır.inş.öğretmeniniz anlayışlı bir insandır da siz konuştuğunuzda Mehmet'ten artık usulünce arkadaşları içinde özür diler ve konu kapanır.

Ne sonuç almayı düşünüyor ya da bekliyorsunuzki?
Anlatımlarınızdan öğretmenin öğrenciye her hangi bir kastı husumeti yok.
Sadece yalan söylememesi gerektiğini beklenmeyen bir durumda söylemiş.
Şikayet ettin diyelim ne olacak?
Ödül mü verecekler Mehmet'e ya da ailesine...
Ya da öğretmeni öğretmenlikten mi atacaklar.
Hadi diyelim öğretmen ceza aldı en fazla uyarı alır alırsa onuda sanmamda.. Ne olacak artık öğretmen mehmetlere velilerin beklediği gibi mi davranacak?
Biraz mantık ve empati...
Ateşe körükle gidilmez.
Gidip dostane ya da samimi bir şekilde öğretmene durumu anlatın o da mehmetle daha çok ilgilenecektir. Büyük aşklar nefretle başlarmış...
Şikayet ettiniz ne olacak çocuk ona hep soğuk davranacak öğretmende ona soğuk olacak... çözüm bu değil

Burada sokaktaki herhangi birinden bahsetmiyoruz, öğretmenden bahsediyoruz, hani şu çocuklara eğitim vermek için eğitilmiş, insan psikolojisinden en iyi anlamak zorunda olan meslek grubundan. Böyle hatalar yapma lüksleri yok.

Benim de ilkokul öğretmenim 5. sınıftaydık ders sırasında çöpe gidip kalem açmayı yasaklamıştı. Otomatik kalemlere de izin vermiyordu illa ki açılanlardan olacak. Benim de kalemim körelmiş, mecburen kalemliğimin içine açmıştım kalemimi. Sonra görür görmez aldı eline yukarıya kaldırdı kalemliğimin içini ters yüz etti,haliyle kalem çöpleri düştü. "Bakın bu wolfrog arkadaşımızın kalemliği. Görüyorsunuz pislik içinde. Şuna bakın ne kadar da kirli. İçinden çöpler çıkıyor. Sakın onun gibi olmayın tamam mı..."

O zaman yaşadığım üzüntü, eziklik, rezil olma ve tarif edemediğim duygular, ve öğretmenin bu tip hareketleri tekrarlaması sonucu olarak 33 yaşına geldim hala anksiyete tedavisi görüyorum. Hala birşey yaparken "acaba yanlış yapar mıyım, beni eleştirirler mi" korkum var. Şuan uzman olduğum bir işim var, konusunda akıl alınan biriyim. Buna rağmen diken üstündeyim. Hatta rahatsızlığımın başında ilacımı almadan iki kelime konuşamıyordum. Sınıfta ilk okumayı ben öğrenirdim, konuları ilk ben çözerdim. Ondan sonra eğitim hayatım tepetaklak oldu zaten.

Hala aklıma geldikçe derim ki Allah o öğretmenin belasını versin.

Alın size empati...

Back