• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

merhaba iyi geceler, haberi alır almaz hemen burada sizlerin fikrini almak istedim. benim 2. sınıfa giden küçük bir kuzenim var ismi Mehmet. öğretmenleri değişmiş, 1. sınıftaki öğretmen gitmiş bu sene başka bir öğretmen olmuş sınıf öğretmenleri. çocuklarla sınıfta tek tek tanışmak istemiş yani herkes tek tek kalkıp adını soyadını, kaç kardeş olduğunu, ailesinin ne iş yaptığını falan söyleyecek filen her neyse. herkesten önce öğretmen kendini tanıtarak başlamak istemiş, annesi emekli hemşire, babası emekli polismiş. bizim Mehmet de polisleri çok sever hep büyüynce polis olacağım filan der çok özenir polislere. sınıfta da babası polis olan iki tane çocuk varmış. Mehmet'in babası inşaat işçisi, annesi evde dikiş nakış işi yapar. sıra Mehmet'e gelince annem dikiş yapıyor, babam da polis demiş. ertesi gün öğretmen sınıfa geldiğinde sınıfta herkesin içinde Mehmet'e "senin baban ameleymiş ama sen dün bize babam polis diye yalan söyledin. sen neden yalan söylüyorsun, polisle amele aynı şey mi? sen büyüynce yalancı mı olacaksın?" diye azarlamış. Mehmet de "babam amele değil, inşaatta çalışıyor" demiş ve teneffüs arasında da arkadaşları onunla dalga geçmişler. çocukcağız da teneffüste okuldan kaçmış eve gelmiş. ertesi gün falan okula gitmek istememiş, annesi nedenini sorunca da böyle söylemiş. bu çocuğun babası inşaat işçisi ve Mehmet'in iki ablasını üniversitede okutuyor. adam alnının teriyle, namusuyla para kazanıyor ama çocuğunun öğretmeni onu aşağılıyor. biz bu öğretmeni şikayet edebilir miyiz ? edebiliyorsak nereye şikayet etmeliyiz ve bir sonuç alabilir miyiz ? ayrıca bu çocuk şu an okula adım atmak istemiyor, çocuk için ne yapalım ? yaptığı terbiyesizlik yanına kalsın istemiyoruz ne hakla onu böyle rencide edebilir? yardımcı olursanız sevinirim.
Off icim acidi, ne kadar kotu bir insanmis ya. Insan nasil kiyar cocuga boyle davranmaya. Sanki kendi hic hayatinda yalan soylemedi dangalak.

Sikayet edince ne olacak... olabilecek en makul durum bir daha ayni terbiyesiigi baska cocuklara yapip onlarin psikolojilerini bozamayacak

Terbiyesizlik yaptığını nerden çıkarttınız?
Belki spontene olaylar ortaya böyle bir surum çıkarttı.
Empati yaparsanız sizde hayatınızda böyle bir sonuç doğuran bir olaya imza atmışsınızdır.
Öğretmenin burda belkide motive olduğu konu Mehmet'in hayatı boyunca yalan söylememeye sevketmekti..
Kullandığı metot ya da argüman yanlış olabilir belki bu tartışılır ama karşısına geçerek ya da böyle öğretmenin... içerikleriyle değil...
Gidip bir konuyu konuşacak kadar cesaretiniz mi yok?
İnsanlar ve öğretmenlerde hata yapabilir.
Ne çok öğretmen düşmanı varmış.
Sizi yetiştiren öğretmenlere ne demeli? Hiç mi hata yapmamışlardır hayatlarında...

Empati yaparsanız sizde hayatınızda böyle bir sonuç doğuran bir olaya imza atmışsınızdır.
Öğretmenin burda belkide motive olduğu konu Mehmet'in hayatı boyunca yalan söylememeye sevketmekti..
Kullandığı metot ya da argüman yanlış olabilir belki bu tartışılır ama karşısına geçerek ya da böyle öğretmenin... içerikleriyle değil...
Sizi yetiştiren öğretmenlere ne demeli? Hiç mi hata yapmamışlardır hayatlarında...
Çocuk yalan söylemiş evet yanlış. Peki kocaman bir insan olan Öğretmenin öğrenciyi kenara çekip bunun yanlış olduğunu anlatması mı doğru olan yoksa arkadaşlarının içinde rencide edip alaya alınmasına sebep olmak mi?
Bence bunun tartışılacak bir tarafı yok. Uyarı alsın ki başka çocuklara yapmasın aynısını.

Annemin babanın işini ulu orta sorma işi Başlı başına yanlış zaten. Farzet ki çocuğun annesi ya da babası yok. Ne hale gelir düşünmek bile istemiyorum.

Hiç bir yetişkin kişi bir çocucuğu kasten rencide etmez. Herhalde bir öğretmeninde burada asıp kesenler kadar bilgi ve tecrübesi vardır.

O an spontene böyle bir ortam oluşmuştur.

Ben de öğrencilerin anne-baba telefon numaralarını yazıyordum. Yeni gelen bir öğrenciye babasının numarasını sordum. Onunda babası vefat etmiş. Nerden bilebilirdim ki. Şimdi bu çocuğu belkide o an üzdük ama kimin kastı bir çocuğu üzmek olabilir?

Empati... empati... empati...

Bu kadar da iyi yone cekmek olağanüstü bir durum her sey ama her sey ogretmenin lehine
Karsi tarafa sordinuz mu derken diğer ihtimali goz onunde bulundurmamak her tavri yumusatmak da neyin nesi
Hayati boyunca yalan soylememeye tesvik edeyim derken pasif bir birey ortaya çıkarıyorlarsa o zaman terbiyesiz lafini geri alir cahil derim ben bu ogretmene

Bana gelince hayatımın hic bir alaninda kimseyi rencide etmedim etmekten da allah sakindirsin

Ogretmen dismani olduğum kısmına hic girmek istemem iftira bu dupeduZ
Evet düşmanım ama ogretmen degil saygisiz varliklarin dusmaniyim

sevgılı meraklı sen ya da yakının ögretmen olabılırsınız ama bu demek değil ki yaptıkları her hatayı savunacaksın.
daha adalet duygusundan yoksunsun gelmiş buraya tanımadıgın bilmediğin bırını sırföğretmn oldugu için şikayet edilmemesi için ugrasıyorsun. uzun zaman önce burada bir kadın vardı kocası ögretmen. öğrencısını dövup kolunu morartmış. gelmiş burda kocayı savunuyor velilere ögrencilere b.k atıyor kocasının melek oldugunu ilan ediyor. aynı kadın aylar sonra hem de hamıle halıyle eşinden darp görerek buraya geldı. üzüldüm mü hayır. şiddeti savundu şiddet gördü.

şimdi de sen bir şeyleri savunuyorsun yarın öbur gun kendı çocugun benzer bı durumu yasadıgı zaman öğretmen oldugu için üzerinde durma. ama mehmetın ailesi durmalı. hem de senin ve senin gibilere inat.

konu sahıbı hıç bır sey yapamıyorsan bimerden şikayet et uyarı alsın en azından. bu da böyle karaktersizlere ders olsun!!!

Benim zamanımda annen baban ne iş yapıyor sorusuna sinir olurdum. Babam serbest çalıştığı için ve hoca serbest kelşmesiyle yetinmediğinden babamın işini anlatmaya çalışırdım kendimce.
Eviniz kira mı gibi sorular da sorardı sınıf öğretmenimiz. Bence böyle sorular sorulmamalı. Çocuğa kişilik benimsetilecek sorular sorulmalı. Ne yapmayı seversin, resim yapmayı mı kitap okumayı mı tv izlemeyi mi gibi. Veya daha yaratıcı daha eğlenceli sorular sorulabilir. Mesleklerle ilgili muhabbet öğrencileri sınıflara ayırmaktan başka bir şey yapmıyor. Şımarık çocuklar bazı şeyleri diğer çocuklara karşı çok acımasız kullanabiliyorlar.
Bu öğretmen her şekilde şikayet edilmeli ve mümkünse öğrencinin sınıfı da değiştirilmeli. Peşini bırakmayın.

Çok üzüldüm çocuğa yaa. Nasıl içini acıtmistir. Benimde sınıf arkadaşımın babası vefat etmişti her sene yeni gelen öğretmenler sorardı oda bıkmadan her öğretmene vefat eden babasının mesleğini söylerdi söylerken gözümüzün içine bakardı bir arkadaşı birşey diyecek mi diye. Biz de asla arkadaşımızla dalga geçmedik bi kere bile incitmedik onu.
Ama tabi biz büyüktük orta okuldaydik. Arada görürüm hala gözlerimin içine bakar. Hala aynı duyguyu hissediyorum onu görünce. Off off

Hiç bir yetişkin kişi bir çocucuğu kasten rencide etmez. Herhalde bir öğretmeninde burada asıp kesenler kadar bilgi ve tecrübesi vardır.

Ben de öğrencilerin anne-baba telefon numaralarını yazıyordum. Yeni gelen bir öğrenciye babasının numarasını sordum. Onunda babası vefat etmiş. Nerden bilebilirdim ki. Şimdi bu çocuğu belkide o an üzdük ama kimin kastı bir çocuğu üzmek olabilir?

çocuklara tecavüz eden yetişkinler de var onları n'apalım? hıç bır yetışkın çocugu taciz etmez tecavüz etmez diye geçiştirelim mi? empatını biraz da mehmetten yana kullan.

küçücük kalbi nasılda kırmış bile bile eze eze öğretmenın savunulacak bı yanı yok malasef aldığı eğitimi insanları ezmek için kullanan çok mutlaka şikayet edın

Elinizden geleni arkanıza koymayın.
Benim anlatmak istediğim birilerini savunmak ya da haklı-haksız çıkarmak değil.
Şikayet etmekle bir şey kazanamazsınız. Sonuçta alamazsınız.
Sonuç gidip karşılıklı konuşmakla olur dalaşmakla alınmaz

Kimse kopek degil 'dalasacak'
Şikayet etme hakki varsa sonucu da vardir
Gayet olumlu sonuçlar alinabilir

Biz öğretmenler şu an tam da çocuklarla tanışma arefesindeyiz. Ben hiç sormam çocuklara ananız babanız ne iş yapıyor diye. Nereli olduklarını bile sormuyorum. Küçük yaştan çocukları kutuplaştırmanın anlamı olmaz çünkü.
Adın soyadın büyüyünce ne olmak istiyorsun? Yeterli.
Keşke çocuğa babasının işini sormak yerine çocuğa büyüdüğünde ne olmaz istediğini sorsaymış. Çocuk o zaman içten gelerek polis dermiş. Sanki babasının öğretmeni olmuş haspam da onu merak ediyor :(

Arkadasim suphelenmeye basladim. Olayi yasayan ogretmen senmissin gibi israrla sikayet etmeyin diyorsun. Bende senin aksine sikayet edilmeli diyorum. Bu benim hakkim geri donusumu ister olumlu olsun ister olumsuz ben sikayet ederim.. ve herkes bu hakkini kullanmali diye dusunuyorum. Sadece egitim konusunda degil hayatin her alaninda. Bu bir bilgi akisidir. Ayni sekilde takdire sayan davranislarinda bildirilmesi taraftariyim. Sadece olumsuz davranislar degil olumlu davranislarda bildirilmeli..

Yemin ediyorum benim boğazım düğümlendi burada. İnsanlık dışı bu varlık o çocuklara ne verebilir ki zaten ?
Öncelikle bence çocuğu o okuldan alıp başka bi okula yaptırın kaydını. Yoksa hem başarısı düşer hem ders çalışma şevki kalmaz harcanır gider kısacası.
O gerizekalıyıda milli eğitime şikayet edin. Okul müdürüylede görüşün. Ortalığı ayağa kaldırır şekilde koyun tepkinizi okulda. Aklı başına gelsin.
Hatta gidin dava açın hayvan herife. Bunun gibilere bi şey olmaz işte. Olan o küçücük mehmetçiğin küçücük yüreğine olmuş.

Okula da bakanliga da sikayet edin sinifi mutlaka degistirilsin, yere batsin onun ogretmenligi. Hatta velileri de bilgilendirin kiminle muhatap olduklarini bilsinler.

Alir alir gayet guzel sonuc alir devlet kimsenin babasinin ciftligi degil cocuklarin izzetiyle oynayamaz hic bi ogretmen oyle guzel sonuc alir ki sen hic kahirlanma

Eviniz kira mı gibi sorular da sorardı sınıf öğretmenimiz. Bence böyle sorular sorulmamalı.
Eviniz kira mı sorusunu ben de çok duyardım.
Var böyle ilginç öğretmenler. Bir keresinde hiç unutmuyorum, bu defa ortaokul. 6 ya da 7. sınıf yanlış hatırlamıyorsam. İlkbahar gelmiş, okulumuzda da Mayıs olması nedeniyle tişört giymek serbestti. Yani gömlek-kravat yerine isteyen tişörtle gelebiliyordu okula sıcak olduğu için.Sınıfta da biraz haylaz bir çocuk var, çocuğun üzerinde hep aynı tişört, yani hep aynı model, yazılarına varana kadar aynı. Bir gün branş öğretmenlerinden biri bu çocuğa kızdı ve o sinirle "üzerinde günlerdir aynı tişört var, kokmuştur o artık" dedi. Çocuk da ona "aynı tişörtten 4 tane var hocam, hepsi aynı çünkü çok seviyorum" demişti. Bu olay ortaokuldayken oldu, ergen bir çocuğa sınıfın içinde söylediği söz buydu. Çok garibime gitmişti.

Siz de öğretmensiniz sanırım ama biraz objektif yorum yapmayı öğrenin lütfen.Bir yanlışı körü körüne savunmayın.Sizin bilmeden telefon numarası sormanızla bu olay aynı değil.Sınıfın ortasında çocuğa senin baban ameleymiş neden yalan söylüyorsun demesinin savunulacak bir tarafı var mı? Saçmalamayın Allah aşkına.O an nasıl bir ortam oluşmuş olabilir? Hangi oluşan ortam böyle bir şey söylemeyi gerektirir? Bir kere inşaat işçisi bir insana amele denmesini ben zaten doğru bulmuyorum,bu yanlış.Hele bunu bir de sınıfın ortasında bir çocuğa söylemek çok büyük bir yanlış.O yaşta ki çocuklar birbirleriyle dalga geçmeye bayılırlar,birbirlerine lakap takma huyları olur.Koskoca öğretmen olmuş insan bunu bilemiyor mu? Çeksin çocuğu kenara,oğlum senin babanın mesleğinde ne var,çalışarak parasını kazanıyor,bak seni okutuyor burada sen neden yalan söyleme gereği duyuyorsun,bir daha yalan söyleme tamam mı çocuğum diye düzgünce uyaramazmıydı? Çocuğun kalbini kırmadan,sınıfın ortasında küçük düşürmeden yapamazmıydı bunu? Hala neyi savunuyorsunuz Allah aşkına?

Back