• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni kuzenimi rencide etmiş, çocuk okula gitmek istemiyor

Hiç bir yetişkin kişi bir çocucuğu kasten rencide etmez. Herhalde bir öğretmeninde burada asıp kesenler kadar bilgi ve tecrübesi vardır.

O an spontene böyle bir ortam oluşmuştur.

Ben de öğrencilerin anne-baba telefon numaralarını yazıyordum. Yeni gelen bir öğrenciye babasının numarasını sordum. Onunda babası vefat etmiş. Nerden bilebilirdim ki. Şimdi bu çocuğu belkide o an üzdük ama kimin kastı bir çocuğu üzmek olabilir?

Empati... empati... empati...

Hani o ogretmen icin cok hosgorulu dusunuyorsun, olaylar spontane gelisiyor diyorsun ya, simdi ayni hosgoruyu bana da goster olur mu?

Bir ogretmen olarak yazim kurallarindan bihabersin. Biraz zahmet edip baglac olan -de yi bile ayri yazmamissin. Insan boyle yazarken ogretmenim demeye utanir.

Soylediklerim icerik olarak dogru, uslubumu da sen hosgorursun zaten. Ilkokul cocugunun bile asagilanmasina hosgoruyle yaklasan sen, bu kadarcik elestiriye alinmazsin herhalde.

Ben orta okuldayken bir ogretmenimiz aidat parasini vermemis diye bir arkadasimizi tekme tokat dovmustu.Var bu vahşiler inanirim.Utanmaz adam minicik cocuga ettigi lafa bak.Lutfen sikayet edilebilecek her yere edin...

Son düzenleme:
Akrabam Öğretmen öğrencilerin velilerinin 147 yi arayip şikayet edebildiğini söyledi soruşturma aciliyomus sanırım . Oraya şikayet edin keşke işine son verilse birsürü boşta öğretmen var bunun gibiler mesleğini yapmasada olur

Ne sonuç almayı düşünüyor ya da bekliyorsunuzki?
Anlatımlarınızdan öğretmenin öğrenciye her hangi bir kastı husumeti yok.
Sadece yalan söylememesi gerektiğini beklenmeyen bir durumda söylemiş.
Şikayet ettin diyelim ne olacak?
Ödül mü verecekler Mehmet'e ya da ailesine...
Ya da öğretmeni öğretmenlikten mi atacaklar.
Hadi diyelim öğretmen ceza aldı en fazla uyarı alır alırsa onuda sanmamda.. Ne olacak artık öğretmen mehmetlere velilerin beklediği gibi mi davranacak?
Biraz mantık ve empati...
Ateşe körükle gidilmez.
Gidip dostane ya da samimi bir şekilde öğretmene durumu anlatın o da mehmetle daha çok ilgilenecektir. Büyük aşklar nefretle başlarmış...
Şikayet ettiniz ne olacak çocuk ona hep soğuk davranacak öğretmende ona soğuk olacak... çözüm bu değil
bu kadar kolay değil sizin sandığınız kadar basit bi olay değil bu. bu çocuk şu anda odasından dışarı çıkmıyor, yemek yemiyor. bi çocuğun psikolojisi bu kadar önemsiz mi şikayette bulunmayalım yada kastı yok deyip geçelim ? o bizim çocuğumuzu itin g*tüne soksun biz dostça gidip konuşalım öyle mi ? ben bunun esine empati yapayım çocuk yemek bile yemez oldu. bugün okula gitmemiş yarın da gitmek istemeyecek. velilerin beklediği gibi davranacak ne demek ya ? bi çocuğun kalbini kırmadan bu mesleği yapmak çok mu zor ? biraz mantık ve empati diyen sizde mantık ve empatiden eser bile yok. arkadaşları çocukla yalancı, amele, amele çocuğu diye dalga geçmiş dalga. beklenmeyen bir durumda söylemek ? sen yalancı mı olacaksın ? ameleyle polis aynı şey mi ? diyerek mi çocuğa yalan söylememesi gerektiğini öğretecek ? bu terbiyesizliği ve kendini bilmezliği nasıl savunabiliyorsunuz ? bir çocuğun hatasını özel bir köşeye çekip uygun bi dille söylemek varken 25 kişilik sınıfın ortasında söyleyen öğretmeni nereye şikayet etmemiz gerekiyorsa şikayet edeceğiz. yarın annesi gidip olayı bir de öğretmenden dinleyecek ama şikayet konusunda kararlı. ne gerekiyorsa yapılacak hangi yaptırımla karşılaşması gerekiyorsa karşılaşacak. elin densiz öğretmen bozuntusu hor görsün diye doğurmuyor bu insanlar çocuklarını. o adam sabahın 5inde gidiyor işe be. kasten yada kasıtlı farketmez o kimseyi aşağılayamaz, küçücük bir çocuğa arkadaşlarının önünde sen büyüynce yalancı mı olacaksın diyemez. ah elimden gelse de işinden etsem yada sürdürsem o kadar öfkeliyim ki bi de savunuyosunuz ya

Çok üzüldüm.kendi kızım gözümün önüne geldi.3.sınıfa gidiyor.aynı şekilde rencide olsa uzulse arkadaşları alay etse o öğretmeni kesinlikle bitiririm.ama arkadaşları en fazla 3 hafta içerisinde bu konuyu unutur ve kapatirlar.sınıfını değiştirmeyin.daha büyük bir travma olur hayatı boyunca bunu hatırlar. Çocuklar alay ederken acimasizdir fakat severken ictendir. Muhakkak yakın arkadaşları vardır ve hersey unutulacaktir çocuklar arasında. Bol bol konuşun anlatın telkin edin. Okula sık gidip gozlemleyin.arkadaşları ile güzel bir etkinlik yaptırın ki gururu onarilsin.mesela annesi kek yapıp tenefuste getirebilir ve Mehmet bunu arkadaslarına kendi dagitabilir. Sonra siz tenefuste arkadaşları ile oynayabileceği güzel bir top götürün. Mehmet arkadaşlarını bu topla bir araya getirdiginde kendini daha iyi hissedecektir. Yalnız konuşmayı ihmal etmeyin.duzelecegini bilsin.kötü bir anı nizi anlatın ona gülerek. Herkesin başına gelebileceğini bilsin.öğretmeni milli eğitime şikayet edin lütfen. Daha sonrada saçma hasarlar vermesin çocuklara

bu kadar insan atama bekliyor belki o çocukları el bebek gül bebek eğitecek olan. ALLAH hakeden herkese gönlündekini versin. burdaki yorumlar bize bi ışık oldu. yarın annesi gidip konuşacak bakalım ne diyecek öğretmen. öğretmen derken bile bi tuhaf oluyorum şu an şuna. niyetimiz şikayet etmek ama bi de ondan dinleyelim. özür bile dilese içimiz soğumaz herhalde. çok onur kırıcı ya o adam sabahın beşinde yola çıkıyor işe gitmek için k.çından ter akıyor o adamın çalışırken. onun gibi bir sürü insan var işte kimileri bey gibi yaşar kimileri de yoksulluk çeker. herkesin nasibi kısmeti kendine ama horgörmek nedir ya ? ufacık bi çocuk bu belki hayali polis olmak, belki babasına onu yakıştırdı ? bi öğretmen öğrencisine yanlışı doğruyu böyle mi gösterir ?

İyi yine amele demiş , benim hocam kitabım olmadığı için o köpek babana söyle sana kitap alsın diye sınıf ortasında bağırdığını bilirim .

Off çocuğa çok üzüldüm okulun rehberlik servisi varsa en kısa zamanda ve muhakkak ilgilenmelerini sağlattırın.Şikayet için derdinizi anlatan bir dilekçe ile okul müdürüne başvurmanızı öneririm ya da 147 var onu arayın.İnşallah çabuk toparlar.

O kadar atama bekleyen gerçekten öğrencileri için yanıp tutuşan öğretmenler varken şu olayları okudukça sinir tepeme çıkıyor. sınıfta konuşacak bir sürü konu varken şu meslek sorma gibi anne baba temalı soruları soranlara hayret ediyorum. 147 ye şikayet edildiğinde soruşturma açılıyor sonucunda bir karar verilmese bile o öğretmen açığa alınmış oluyor o süre zarfında. birde öğretmenle konuştuktan sonra geçen konuşmayı da yazarsanız sevinirim merak ettim. Bu olayda geçerli olmaz büyük ihtimalle ama bazen sınıfta yaşanan olaylar da öğrenciler tarafından çok farklı bir şekilde velilere aktarılmış olabiliyor. Buna çok şahit oldum o yüzden söylüyorum:)

Şu insan müsvetteleri öğretmen oldum diye geçiniyorlar. Ne istiosun küçücük çocuktan.bırak babam polis desin. Desin yani ne olacak..Neyin derdindesin..öğretmen dediğin böyle olmaz..olmamalı..vicdansız kadın adam her ne ise.....

Sen o ameleye kurban ol, karaktersiz.
O kazandigi parayi hakkiyla kazaniyor, senin gibi ders vermek yerine yavrucaklari rencide ederek degil.
Hemen mudure sikayet edin.
Bagirin cagirin.
O cocugu kim toparliycak simdi? Okuldan soguttular cocugu ya.

Öğretmen, ilkokul çocuklari için büyük bir model. Böyle birinin ona böyle davranmasi mahvetmiştir onu. Çocuğa bir şekilde her mesleğin yapan insanlarin içinde kötü örnekler olabileceği bir şekilde anlatilmali ki, çocuk bütün öğretmenlerine karşi önyargili olmasin ve okuldan hep soğuk kalmasin.

Ayrica rehberlik servisiyle konuşup, o sinifin öğrencilerine mesleklerle ilgili bilgi verilip, çaktirmadan özellikle inşaat işçiliğinin ne kadar zor ve tehlikeli olduğu anlatilabilir. Çocuklar acimasiz olduğu kadar, affedicidirler de çünkü.

Ahlaksız,şerefsiz,vicdansız f...e!!gece gece sinirlerimi bozdu.diğer velilerle de konuşun nereye gerekiyorsa şikayet edin bu rezil s..ğü! Millet açıkta bekliyor bunun gibi insanlık yoksunları da insan yetiştiriyor.

Bende çocukken babam polis dermişim halbuki babam müteahitti..çocuğun hayal dünyası yetişkinden farklıdır buna yalan denemez.

Mesleğin kutsallığını anlayamamış, öğretmenliği çocukları sevdiği için, çocuk psikolojisinden anladığı için değil de düzenli bir maaşım olsun, 3 ay da tatil yaparım zihniyetiyle seçen bir öküz işte. Umarım peşini bırakmazlar bu işin. Çocuk bu, babam FBI ajanı da der, astronot da der, hangi duyguyla, hangi hayal gücüyle söylediğini bilemeyiz, önemi de yok. Bırakın öğretmen olmasını, aklı başında hiçbir yetişkin bir çocuğun kalbini bu şekilde kırmaz zaten. Bazı meslekleri edinmek bu kadar kolay olmamalı, daha sık denetimli olmalı.

Pislik!!!!!Bimere yazın sonuç alırsınız.Bulunduğunuz yerin il/ilçe milli eğitim müdürüne gidin.Valinin yanına kadar çıkın.Şu an sinirden nefes alamıyorum

Ahh yavrum..cok uzuldum ogretmenin(!) Cocugu dudurdugu duruma.
Bi Tr de mi var bu baban ne is yapiyor muhabbeti? Ne ayip..

Back