ögrendim simdi dayak bir aliskanlikmis

size tavsiye kizlar o bosan aaaa dayak olurmu aman cocuguna daha mutlu.olur gazini verenlerin lafina degil sol yaniniz ne diyorsa ona inanin o dogruyu bulur cünku bana o akil verenler gazi verdi birde baktim balkondan kocasini oglunu almis sus pus icinde hayatini yasiyor yani aaaaa cok üzuldum kiyamam iiiiiiiii inanmadim benimle degilsiniz dost öyle olmuyor
hayatima onla olan kavgalarimi sürdurerek ama acisiz agrisiz dayaksiz yasamak icin yön verdim
kaybim yok bilakis kazandik biz oglum ben esim kazandi

ne bu üyeye ne yaşadıklarına zerre üzülmüyorum da şu msjdan sonra oğlu için o masum yavru için çok çok üzülüyorum..böyle düşünen bir anne ve dayakçı bir baba ile aynı evde yaşayacak ömür boyu..

neden?

çünkü anne SOL YANINI dinliyor...ne sevgiymiş be ne aşkmış!!

son durumum bosanmadik son bir sans sadece affetmiycegim tek sey disarda güclu evde ezik bitik kadin olmadigimi olmayacagimi soyledim
benim hatalarim var panikatak hastalarinin genelinde olan sabiyelik ataklarim oldugunu elimde olmadan anlattim ona
ustume geliyorsun tahrik ediyorsun dedi bunu kabul etmiycem asla bir daha dedim

güvenmek ise yarayacakmi gorcez ha bu arada danismana gitmeyi ikna edemefim önce ben gitmeliymisim onada simdilik eyvallah
bu arada konu komsu herkes olayi ogrendi haliyle sonucun bu olmasi yani bu durumda herkes bana gurursuz gözuyle bakiyor yolda surda burda hic unrumda degil
birseyi farkettim beni vursada kirsada seviyor bende vurulsamda kirilsamda
kocami seviyorum sucluyum ben cunkü oglumun resmini yarimbirakmak istemiyorum ben babasi ve oglum
keske yasanmisliklar zehir zemberek olmasa
keske hersey sinirini gecmeden yasansa
bütun herkes özgur kadin modunda tamam para kazaniyorum ama benim param OGLUMA BIR BABA ALAMAZ ASLA

size tavsiye kizlar o bosan aaaa dayak olurmu aman cocuguna daha mutlu.olur gazini verenlerin lafina degil sol yaniniz ne diyorsa ona inanin o dogruyu bulur cünku bana o akil verenler gazi verdi birde baktim balkondan kocasini oglunu almis sus pus icinde hayatini yasiyor yani aaaaa cok üzuldum kiyamam iiiiiiiii inanmadim benimle degilsiniz dost öyle olmuyor
hayatima onla olan kavgalarimi sürdurerek ama acisiz agrisiz dayaksiz yasamak icin yön verdim

herkes cok iyi dusunsun bosanmak her coxugunhayatin bir parcasi degil tamam sonu hic degil ama
hayatin cok disinda ayri apayri birsey cocuk ise bu hayatin neresinde olacak peki yani anne mi babami ikilemini yasarken ötekilesecek öteki odasi öteki yatagi her cocuk ailesiyle yasamayi hakediyor ben ve o yok sadece o melekler var artik

ya anlamadgim biz nasil bir toplum olmaya basladikki kadinlar kadinlari anlamaz yuvayi disi.kus yapardi hani cileyi cekmek sevgi varsa ibadettir bunlari unutduk him sanirim bu feminen söylemler kimsenin yarasina tuz basmiyor bana bu lazim degil
tamam ozaman dayagi ye otur diycek birileri simdiden cvp veriyorum artik vurursa bana vurmus olmiycak hayatinin en buyuk dayagini kendisi aticak kendine bunu biliyor bir kez daha yok

Ya gerçekten inanamıyorum siz bir öğretmensiniz ve çocukların aile içi şiddetten psikolojik olarak nasıl etkilenebildiğini en iyi sizin bilmeniz lazım. Konunuzda küfürler edip dayak alışkanlıkmış diyorsunuz ama şu anda yazdıklarınızın onlarla ilgisi yok madem alışkanlık olduğun anladınız peki bu alışkanlığını nasıl bırakacak ne güvence verdi size onu da söyleyin.

Panik atağım var bende kırıcı oluyorum demişsiniz nerdeyse dayağı hakettim diyeceksiniz benimde panik atağım var evi kırdığım döktüğüm çok oldu ama eşim bir fiske vurmadı bana hem de etkilenecek bir çocuğumuz bile yok. Bu hiçbir erkeğin mazareti olamaz seven erkek vuramaz ya. Çocuğum babasız kalamaz, sevgi herşeyin önüne geçer kusura bakmayın siz de sevgi olabilir belki ama eşinizde kalmamış. Ban hakaret edecek, dövecek hadi onu da geçtim babama el kaldıracak ben aşkından ölsem silerim onu yaa. Babanızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz bu adam babanıza vurdu ya. Bri daha bunu yapsa dönecek yüzünüz olacak mı. Mesleğiniz var, aileniz arkada ama yok ben seviyorum filan bırakın Allah aşkına. Bir çocuğun babayla değil sağlıklı bir ortamda büyümeye ihtiyacı var sonra ne olacak biliyor musunuz çocuğunuz bu dayakları gördükçe onun için normal olan bu olacak, babalar anneleri döverler. Ve kendisi evlendiği zaman o da karısını dövecek. Diyorunuz ki bir daha yapmayacak ya garantisi var mı bunu nereden bilebilirsiniz tamam ben kendimi ezdirmicem artık demekle oluyor mu bu adamla nasıl beraber olacaksınız nasıl yüzüne bakacaksınız yok ben gerçekten anlamıyorum yaa. Bir daha o zaman burada yine eşimden dayak yedim diye konular açmayın insanlar bir de size üzülerek cevaplar verdiler. Kendi düşen ağlamasın ya gelipte eğer barışıp bir de eşini haklı gösterecekse. :19:

öğrendimki dayak alışkanlıkmış demşşsiniz konu başlığınızda.
ve evet çok haklısınız...
alışan bırakamıyor. atanda ,yiyende..:ssz:.

herkese birseyler ögretirken insan olmayi neden ögrenemedin bunca yil beni yakmak icinmi bekledin ben senden dayak yemek icinmi kazandim ögretmenligi serefsiz sana namusumla bir es arkadas oldum cocuguna anne oldum evde hizmetci disarda emekci oldum birkac gun yemek yapmadim kadinliktan men edildim bir kac suslendim okula giderken o.....oldum parayi kazandim bilmem ne bok oldum simardim anadoludan kiz aldinki akli sira evine bagli olur diye kocaya karsi geldim kötu aile kizi oldum babam serefsiz oldu kelimenle annem deli oldu ben zaten ilac aliyordum xaten deli mal aptal oldum kadin olamamisim anne olamamisim
sadece bizle dur gitme o lanet ögretmevine dedim pislik herif.vakit gecir defim oglunla hemen tel gelince kosma sen bekar degilsin artik
...............sabrimi zorlama bak kadin vurcam bak
ve son kez kafami gozume ..ama oglum cok korktu serefsiz ben nasil susabilirim sus diyorsun hem dayak yiyip arabadan atlasaydim keske actim kapiyi yapamam mi sandin bebegim agladi ben ona dayanamam p aglamasin diye sustum hep. yine agladi iste korktu nasil silebilirim bu günu aklindan cayyunun babasi annesinin agzini burnunu kirmiyor ama ya babam diye sorma oglum cvp veremem yalniziz artik sadece ben ve sen kurcaz sofrayi kresde seni artik ben alcam salincakda ben olcam sorma sakin nasil

babam yoldasin geliyorsun sana ihtiyacim var bitti artik bitiyor yalnizim korkuyorum kulagim duymuyor su an kafam cok agriyor
evet ögrendim sonunda bu sefer ögretmedim ögrendim birseyi sayende hicbir erkek gercekten sevmiyor bir kadini yok evlendik ask sadakat ne aski uyan salak
egosundan baska rahatindan baska kendinden baska kimseyi sevemezsin sen pislik
sen nasil bir ögretmensin pislik serefsiz sen disini sika sika benim kolumu.burka burka nasil vurursun babam anam bana vurmadi hic dayak yiyen kadini haberde gordim hep sen bana vuamazsin disarda arabada cocugumun yaninda vuramszsin ben sadece el isareti yaptim o elini cek diyemem ben kölemiydimki dedim iste o el kalkmiycak ........ne olur ha ne olur dedin beni dövdun ben durdumu peki hayir sana nasil saldirdim keske cocuk kucagimda olmasaydi defol git simdi sokakta yat bitti artik
erkeklerin yaratılışında vardır kendini üstün görmek hissetmek ve hissettirilmeyi istemek..çalışan para kazanan boyun eğmeyen kadına tahammül edemezler..onlar için kadın,evde hizmetçi yatakta o...çocuğuna mükemmel bakıcı,annesine babasına hürmetli gelindir..asla karşı gelmeyecektir kadın onlar için dedikleri dedik olsun isterler..kadın eşektir,karnından sıpayı sırtından sopayı eksik edilmemesi gereken..
nedense bu isteklerinin zıttına sahip kadınlarla evlenirler sonra aşağılamaya başlarlar..sanırım bu onları mutlu ve erkek hissettiriyor..bilse evdeki karısı terk etmeyecek bir değil bir kaç tane daha kadın alırlar aynı eve..eeee erkek yaaa..kümesinde çok tavuk olsun ister..bu türler asla sevmez aşk bilmez..

Resmen şiddeti haklı gösteriyosun.
Dayak yediğim için ben suçluyum diyeceksin nerdeyse :31:
Burda senin göremediğin çok şey gördük, sana da söylendi. Bir hemcinsimiz olarak senin yanında olmaya çalıştık. Ama rica ediyorum bir daha dayak yersen konu açma olur mu? Burdaki okuduklarımızı unutamıyoruz, boşuna sinirimiz bozulmasın. Okudum bitti yapamıyorum ben, kafama takarım :31:

Bende kafama takiyorum bu yuzden agresif oluyorum bazen
empati yapiyorum kendimi konu sahibesinin yerine koyuyorum resmen canim aciyor
cocugunu dusunuyorum cocuklarima bakip aglyorum bazen

yok hadi biraz zaman verir insan kendine
bosanmayacaksin madem goze alamiyorsun surundurseydi keske
adam pisman olsaydi 24 saate kim pisman olurki
terapiye gidecem deseydi ustune karisini yolluyo saka gibi

birde bende sucluyum diyor
hic bir suc bunlari gerektirmezdi
ama umarim biz haksiz cikariz benim niyetim kalbini kirmak degil konu sahibesi
hayat senin hayatin ama birde ustune gelip
bosan diye gaz verenlere kulak asmayin diyorsun ya degerlerimizden bahsediyorsun ya
cok sinir oldum
kendine olan sayginin egreti durusuna
sanki yazarken o cumleleri kendine kabul ettirme cabasi icindeydin

(biliyorum abarttim ama cok etkilendim gercekten boyle adamlar bu kadar cabuk affedilmeyi hak etmiyorlar)

Konunuzu sabah okudum, ancak bir arkadaşımın alıntılaması ile bu mesajı şimdi farkettim ve yazma gereği duydum.

Konuyu açtığınızda o yazdıklarınız.... Ne o sizin o....luğunuzu bırakmış ne de siz onun şe....sizliğini

Burda hepimiz kadınız, ne diyecekti bu insanlar size? Herkes ya yuvasından pay biçer yada gördüklerinden. Tabiki sizin iyiliğiniz için boşanın diyecekler, eşinizi yerden yere vururken iyiydi de şimdi affettiniz sizi düşünen insanlar mı kötü oldu?

Ben de eşimle mutluyum evet, belki o bana hiç elini kaldırmadı.

Ama hiç mi görmedim dayak yiyen insan? Benim kuzenim karısını yanımda tekme yumruk dövdü. O benim kuzenimken de nefret ettim ondan, onun da karısı boşansaydı arkasında dururdum bu kararının.

Kaldı ki ben bu yaşıma kadar neler gördüm, benim babam hiç mi el sürmedi anneme? ben de evlattım, aynı sizin dayak yerken yanınızda olan evladınız gibi.

İnsanın birşeyi anlaması için illa başına gelmesi gerekmiyor.

E madem bu kadar insan sizin iyiliğiniz için konuşurken kötü olmuşlar, o zaman ne haliniz varsa görün diyorum.

Umarım ne burdaki insanları gerersiniz daha fazla, ne de kendinizi.

Size kocanızla mutlu bir yaşam diliyorum.

erkeklerin yaratılışında vardır kendini üstün görmek hissetmek ve hissettirilmeyi istemek..çalışan para kazanan boyun eğmeyen kadına tahammül edemezler..onlar için kadın,evde hizmetçi yatakta o...çocuğuna mükemmel bakıcı,annesine babasına hürmetli gelindir..asla karşı gelmeyecektir kadın onlar için dedikleri dedik olsun isterler..kadın eşektir,karnından sıpayı sırtından sopayı eksik edilmemesi gereken..
nedense bu isteklerinin zıttına sahip kadınlarla evlenirler sonra aşağılamaya başlarlar..sanırım bu onları mutlu ve erkek hissettiriyor..bilse evdeki karısı terk etmeyecek bir değil bir kaç tane daha kadın alırlar aynı eve..eeee erkek yaaa..kümesinde çok tavuk olsun ister..bu türler asla sevmez aşk bilmez..

Sizin tanıdığınız erkekler öyleyse bilemem, ama burda bir çok kişiyi ve eşlerini zan altında bırakamazsınız. Ne demek kadın onlar için yatakta o....dur ?! Siz bizlere nasıl yakıştırırsınız böyle birşeyi? Bunları düşünüyor olabilirsiniz, belki sizin yaşantınız öyledir bilemem, ama tutup da kimse bütün erkekleri bir kefeye koyup bütün kadınları da böyle alaşa edemez.

Ben de çalışıyorum evet, Allah razı olsun eşimden hiç öyle tahammülsüzlük falan görmedim. Birçok kişi de beni onaylayacaktır bu konudaki söylemlerinizin ne kadar yanlış olduğunu.

Lütfen söylediklerinize dikkat edin.

ben bu konuların bazen bazı insanlar tarafından özellikle açıldığını düşünüyorum hatta erkek üyeler bile açmış olabilir gibi geliyor.

yani kadınlar ezilin,aşağılanın,dayak yiyin,hakaretler işitin,aile nizde aşağılansın ama susun,affedin,oturun kocalarınızı sevin ve bırakmayın msjı içermiyor mu sizce de? ben mi çok abartıyorum?

ya bir öğretmen kadın bu,maaşı işi gücü var,ama yıllardır hakaret küfür dayak yiyiyor oğlu bu ailede ruh sağlığı yerlerde büyüyor ve kocamı seviyorum ayrılmıycam diyor..ayrıl diyen ya da boşanan kadınlara da laf vuruyor,göndermeler yapıyor..

yani bu mantıklı mı sizce? peki iki konusunda da kocişe yapılan methiyelerle bittiyse konu açmanın amacı ne? sanki babamızın oğluymuş gibi hepimiz gerildik davula döndük burda.

ya anlamadgim biz nasil bir toplum olmaya basladikki kadinlar kadinlari anlamaz yuvayi disi.kus yapardi hani cileyi cekmek sevgi varsa ibadettir bunlari unutduk him sanirim bu feminen söylemler kimsenin yarasina tuz basmiyor bana bu lazim degil
tamam ozaman dayagi ye otur diycek birileri simdiden cvp veriyorum artik vurursa bana vurmus olmiycak hayatinin en buyuk dayagini kendisi aticak kendine bunu biliyor bir kez daha yok
sevgi varsa ibadettir. peki dayak varsa nedir. odamı ibadettir. sevgiyle dayak 2 ayrı uçtur. yanyana bile konulmaz.
avutmayın kendinizi bu deyimlerle. çünkü sizin evliliğinizle alakası yok.
yuvayı dişi kuş yapar ama bazı erkek kuşlarda lime lime eder. kocanız gibi. :6:

ben bu konuların bazen bazı insanlar tarafından özellikle açıldığını düşünüyorum hatta erkek üyeler bile açmış olabilir gibi geliyor.

yani kadınlar ezilin,aşağılanın,dayak yiyin,hakaretler işitin,aile nizde aşağılansın ama susun,affedin,oturun kocalarınızı sevin ve bırakmayın msjı içermiyor mu sizce de? ben mi çok abartıyorum?

ya bir öğretmen kadın bu,maaşı işi gücü var,ama yıllardır hakaret küfür dayak yiyiyor oğlu bu ailede ruh sağlığı yerlerde büyüyor ve kocamı seviyorum ayrılmıycam diyor..ayrıl diyen ya da boşanan kadınlara da laf vuruyor,göndermeler yapıyor..

yani bu mantıklı mı sizce? peki iki konusunda da kocişe yapılan methiyelerle bittiyse konu açmanın amacı ne? sanki babamızın oğluymuş gibi hepimiz gerildik davula döndük burda.

Ama tatlım parasıyla oğluna bir baba(?) alamaz değl mi?

Ama tatlım parasıyla oğluna bir baba(?) alamaz değl mi?

o adam mı baba?!

bir arkadaşım vardı annesi babasından şiddet görüyordu ve anne en son boşandı..kızı ile birlikte yaşamaya başladılar ve kız annesine keşke bunu çok önce yapsaydın anne demiş..

ayrıca karısına,k.pederine el kaldıran adam yakında çocuğunu da döver bu böyledir..

o adam mı baba?!

bir arkadaşım vardı annesi babasından şiddet görüyordu ve anne en son boşandı..kızı ile birlikte yaşamaya başladılar ve kız annesine keşke bunu çok önce yapsaydın anne demiş..

ayrıca karısına,k.pederine el kaldıran adam yakında çocuğunu da döver bu böyledir..

Öyleymiş, babaymış. Neyse ben konusursam ban yerim :)

kocan sadece seni darp etseydi ardından yazdığın bu akıl dışı mesajlarından yola çıkarak sado-mazo ilişki örneği diye düşünürdüm demek bundan zevk alıyor derdim. ama senin babana da vurmuş ya babana ? ya benim aklım almıyor. rahmetli babamla öyle çok iyi bir diyalogumuz yoktu ama kalkıp eşim babama el kaldıracak öyle mi ? o an katil olmamak için bir parça aklım kalmışsa başımda eğer defolur giderdim o evden ya ne polis çağırmayı bekklemeye tenezzül ederdim ne birşey. bak vallahi çok ağrıma gitti ki seni de babanı da tanımıyorum değil mi ama çok gücüme gitti sen nasıl tahammül ediyorsun nasıl yediriyorsun bunu kendine ? o babanın ayaklaının altını nasıl öptürmüyorsun o adama eğer barışacaksan da ? babancağız senin yüzünden çocuğu yaşındaki barbardan dayak yedi seni almaya sana sahip çıkmaya geldiği gün senin evinde dayak yedi arkadaşım aloo ?

Son düzenleme:
kocan sadece seni darp etseydi ardından yazdığın bu akıl dışı mesajlarından yola çıkarak sado-mazo ilişki örneği diye düşünürdüm demek bundan zevk alıyor derdim. ama senin babana da vurmuş ya babana ? ya benim aklım almıyor. rahmetli babamla öyle çok iyi bir diyalogumuz yoktu ama kalkıp eşim babama el kaldıracak öyle mi ? o an katil olmamak için bir parça aklım kalmışsa başımda eğer defolur giderdim o evden ya ne polis çağırmayı bekklemeye tenezzül ederdim ne birşey. bak vallahi çok ağrıma gitti ki seni de babanı da tanımıyorum değil mi ama çok gücüme gitti sen nasıl tahammül ediyorsun nasıl yediriyorsun bunu kendine ? o babanın ayaklaının altını nasıl öptürmüyorsun o adama eğer barışacaksan da ? babancağız senin yüzünden çocuğu yaşındaki barbardan dayak yedi seni almaya sana sahip çıkmaya geldiği gün senin evinde dayak yedi arkadaşım aloo ?
öyle deme ama. dayak bir ibadettir.:27:
babada ibadet yapmış oldu sayelerinde.:8:

öyle deme ama. dayak bir ibadettir.:27:
babada ibadet yapmış oldu sayelerinde.:8:

kim diyor bunu ya,kim?

dayak ibadetmiymiş,Allah'ım banlanıcam şimdi.

yok bazıları başına gelenleri hak ediyor diye düşünüyorum şu anda..ibadetmiş öyle mi? deliricem şimdi.

herkese birseyler ögretirken insan olmayi neden ögrenemedin bunca yil beni yakmak icinmi bekledin ben senden dayak yemek icinmi kazandim ögretmenligi serefsiz sana namusumla bir es arkadas oldum cocuguna anne oldum evde hizmetci disarda emekci oldum birkac gun yemek yapmadim kadinliktan men edildim bir kac suslendim okula giderken o.....oldum parayi kazandim bilmem ne bok oldum simardim anadoludan kiz aldinki akli sira evine bagli olur diye kocaya karsi geldim kötu aile kizi oldum babam serefsiz oldu kelimenle annem deli oldu ben zaten ilac aliyordum xaten deli mal aptal oldum kadin olamamisim anne olamamisim
sadece bizle dur gitme o lanet ögretmevine dedim pislik herif.vakit gecir defim oglunla hemen tel gelince kosma sen bekar degilsin artik
...............sabrimi zorlama bak kadin vurcam bak
ve son kez kafami gozume ..ama oglum cok korktu serefsiz ben nasil susabilirim sus diyorsun hem dayak yiyip arabadan atlasaydim keske actim kapiyi yapamam mi sandin bebegim agladi ben ona dayanamam p aglamasin diye sustum hep. yine agladi iste korktu nasil silebilirim bu günu aklindan cayyunun babasi annesinin agzini burnunu kirmiyor ama ya babam diye sorma oglum cvp veremem yalniziz artik sadece ben ve sen kurcaz sofrayi kresde seni artik ben alcam salincakda ben olcam sorma sakin nasil

babam yoldasin geliyorsun sana ihtiyacim var bitti artik bitiyor yalnizim korkuyorum kulagim duymuyor su an kafam cok agriyor
evet ögrendim sonunda bu sefer ögretmedim ögrendim birseyi sayende hicbir erkek gercekten sevmiyor bir kadini yok evlendik ask sadakat ne aski uyan salak
egosundan baska rahatindan baska kendinden baska kimseyi sevemezsin sen pislik
sen nasil bir ögretmensin pislik serefsiz sen disini sika sika benim kolumu.burka burka nasil vurursun babam anam bana vurmadi hic dayak yiyen kadini haberde gordim hep sen bana vuamazsin disarda arabada cocugumun yaninda vuramszsin ben sadece el isareti yaptim o elini cek diyemem ben kölemiydimki dedim iste o el kalkmiycak ........ne olur ha ne olur dedin beni dövdun ben durdumu peki hayir sana nasil saldirdim keske cocuk kucagimda olmasaydi defol git simdi sokakta yat bitti artik

olay sadece dayak değil ki, yorumlardan okuduğum kadarıyla babanıda dövmüş, sana ve ailene sürekli hakaret ediyo, sen kararını vermişsin tabi biz dış kapının mandalıyızda önce konu açıp sonrada bizleri özgür kadın olmakla feministlikle suçlamak çok abes, kaldı ki özgür olmanın hiçbi kötü yanı yok, nerde kaldı kadının dişi kuşluğu falan demişsin benim annem çok çekti 34 yaşındada şeker hastası oldu kimse aferim demedi yani, evrim ileri doğrudur geriye bakıpta annelerimiz neler yapmış diyemezsin bide onlara sor bakalım kiminin ağzında diş yok kimi daha beter

böyle mi diyor gerçekten kaçırmış olabilirim. eğer böyle düşünüyorsa nutkum tutuldu

mesajından bir alıntı

yuvayi disi.kus yapardi hani cileyi cekmek sevgi varsa ibadettir bunlari unutduk him sanirim bu feminen söylemler kimsenin yarasina tuz basmiyor
çileyi çekmek sevgi varsa ibadetttir demiş
yani çile çekmekle dayağı kastediyor. ve bunu ibadet olarak görüyor

Son düzenleme:
mesajından bir alıntı

yuvayi disi.kus yapardi hani cileyi cekmek sevgi varsa ibadettir bunlari unutduk him sanirim bu feminen söylemler kimsenin yarasina tuz basmiyor
çileyi çekmek sevgi varsa ibadetttir demiş
yani çile çekmekle dayağı kastediyor. ve bunu ibadet olarak görüyor

tövbe tövbe ibadet yani ? ibadetin de dayağın da tanımı değişmiş onun gözünde bence. sado-mazo mutlu mesut bir ilişki tek diyebildiğim Allah babasının yaşadığını hiçbir kayınpedere babaya yaşatmasın çok yazık

Back
X