öğrenciyken harçlığınızı nasıl çıkarırdınız?/ çıkarıyosunuz

1- Bölümüne göre, o meslek grubunda iyi yere gelmiş özel sektörde olan kişilerin yanına gidip durumunu izah edip, sana uygun saatler ayarlayıp yanında hem çalışıp hem iş öğrenebilirsin.

2- Ben sık sık ürün tanıtım standlarına giderdim. Mesela bir kere bir şekerlemenin reklâmı için bütün kampüste şeker dağıttım.
Başka bir sefer bir bankanın broşürlerini, bir diğerinde ise parfüm numuneleri vb. Tabi bunları bana arkadaşlarım haber veriyordu. Nasıl ayarlıyorlardı bilmiyorum. Biri lazım gelir misin diyorlardı ve gidiyordum.

Yaklaşık 8 sene önce 2-3 gün için 250 civarı para alıyordum.

3- Kozmetik ürünler satışı. Avon, ersağ, LR, gibi. Bunları artırabilirsin.

4- Özel ders. Yine tabi bölümüne göre değişir ama. Mesela ben diyetisyenim ve ünivesitede, ilkokul öğrencisine tüm derslerini çalıştırıyordum. Çok memnun kaldı aile ve büyük kardeşine de ek olarak matematik, fizik ve geometri dersi verdim.

Aylık 1000 tl civarı da ordan alıyordum. 400 ilkokul çocuğu için, diğeri de büyüğü için.

5- Al- sat. Bunu ben değil de kuzenim çok iyi yapıyor. Şuan letgo üzerinden tlf alıp satıyor. 20-30-50 ne kar ederse. Sıkı pazarlık yapıp kâr koyup satıyor. Sen de memleketten yöresel şeyler satabilirsin veya aklına ne gelirse bilemedim.

6- Ütü. Benim şuan inanılmaz derecede ütücüye ihtiyacım var. Birini fellik fellik arıyorum. Eşim şuan ütü için gönderdiğim yeri beğenmiyor. Ben de ütü yapmaktan m ve vaktim yok. Biri olsa haftada 1 kere 2 saatliğine gelse ve bana ütü yapsa keşke. Ütücüme parça başı 2 tl veriyordum. Eve gelene 1 tl vereceğim. Yaklaşık 25-30 parça oluyor. Yani haftalık 30 lira. Bunun için çevrende bulunan memur vs görüşmen lazım.

Şuan aklıma gelenler bunlar. Umarım ihtiyacın olan parayı en iyi şekilde karşılarsın.
 
İngilizceniz nasıl? Daha doğrusu yabancı diliniz? Ben tercüme yapardım mesela, hem para kazanırdım hem dilimi geliştirmiş olurdum. Temelim sağlamdı ama tabi.
tercüme yapacak düzeyde değil maalesef:KK43:
ütü işi için hocalara söylesem ne derler acaba? ütüsüz geliyolar demek ki yapacak vakit yok
 
Anketörlük ve stand hosteslıgı yaptım bir süre. Bir surede market te reyon görevlisi olarak çalıştım. Örgündüm ve akşam dersten sonra gidip eve 11gibi çıkıp gelıyordum
 
tercüme yapacak düzeyde değil maalesef

ütü işi için hocalara söylesem ne derler acaba? ütüsüz geliyolar demek ki yapacak vakit yok

Güvendiğin hocalarına teklif edebilirsin. Size veya önerebileceğiniz başka birisi diyebilirsin.

Yine güvendiğin hocalara, ihtiyacın olduğunu belirtip senin için ayarlayabilecekleri birşeyler olup olmayacağını sorabilirsin.
 
güvendiğin hocalara derken neden güvendiğim hocalar? not için sanmasınlar diye mi?
 
Stant hostesliği en mantıklısı. Güvenilir bir organizasyon ajansı bulursan hem istediğin vakit çalışırsın hem de iyi kazanırsın.
 
Bölümüne göre değişir aslında. Özel ders verebilirsin. Gölge öğretmenlik, oyun ablalığı yapabilirsin diycem ama milletçe bu kavramı da yanlış anladım. Doğru düzgün gölge öğretmen/oyun ablası ilanı bulamazsın çocuk bakıcısı zannedip resmen bakıcı arıyolar. O iş yaş biraz yani... fuar hostesliği yapabilirsin
 
Ben palyacoluk yapıyordum, zengin düğünlerinde gelenleri masalarına goturuyor, sünnet düğünlerinde çocukların yüzünü boyuyor ilçe kurtuluş yıldönümlerinde çocuklara yarışma yaptırıyor, kandillerde Osmanlı dönemi elbiseleri giyinip kandil simidi ikram ediyordum.
Kazandığım parayla da çatır çatır geziyordum :)
Arkadaşından haber bekleme hiç. Her ajansın böyle çalışanlara ihtiyacı var . Ben ege-icanadolu karışımı küçük bir yerde bunları bulduysam sen de bulabilirsin. Cik şehre, üstünde ajans,event yazan yerlere gir :)
Ayrıca İstanbul'daysan yardımcı olabilirim
 
ajanslara bakayım hemen
 
Ben okurken bir kac kez stand hostesligi yatim haftasonu 2 gun
Parasi iyiydi
Ama benim sizin kadar paraya ihtiyacim yokktu yani kardesime filan harclik yollamadim
Hem kredi aliyodum hem babam gonderiyodu
Ama yurtta bi kiz vardi
Avon yapiyodu oriflama yapiyodu
Stand isletine gidiyodu
Part time bir kozmetik magazasinda calisiyordu
Aksamlarida yurdun koridoruna stand aciyodu kozmetik urunler kiyafetler iç camasirlari...
4 yilin sonunda mezun olurken kendine guzel bi araba aldigini duymuştuk
 

stand hostesliği yaptım
özel ders verdim
dersanede çalıştım haftada 3 gün.
parayla ödev yaptım (etik değil diye bıraktım)
 
oy oy oy ne ara ders çalıştı:)
avon oriflame artık cazibesini yitirdi wet n wildlar golden roselar çok geliştirdi kendini... gratis kuyrukları malum bir de artık insanlar kozmetiğe ne paralae döküyor. sanmam satabileyim... ama yine de deneyeyim bi belli mi olur
 
eşim (o zaman sevgilimdi) sabit part çağrı merkezinde çalışıyordu, önce müşteri temsilcisiydi, sonra takım lideri oldu, çok da iyi kazanıyordu.
çağrı merkezlerini düşünebilirsiniz, sabit akşam ya da haftasonu vardiyalarına bakın,
onun dışında internet üzerinden satış, network marketing yapabilir, bölümünüze bağlı olarak yine yarım gün çocuk bakıcılığı/oyun ablalığı yapabilirsiniz.
 
Amanın bugunkı eskortluk konusu sandım
Ilk sene kafede garsondum... Takīī musterılerın kullandıgı tuvalete gırene kadar(personelınkı tıksındırıcıydı..)

sonra evde nisan sozde dagıtılan alcılardan yapıp sattım... Pek faydası olmadı
Sonra okulda tezler hazırlayıp sattım... Harıka para kazandım...
En son staj yerı bulamadım ... Özel bır hastaneye dalgasına basvurdum... Ve gel basla 1 ay ücretsiz dedıler...1 ay parasız kaldım ... Bır gün 10 kurusla okula gıttım bılıomusun
Sonuç ne bılıomusun staj yaptıgım hastane bnı bırakmadı

SEN YETERKI ISTE HERTURLU YAPARSIIIN
 
umarım akbilimde para vardır yarın 10 kuruşla bile gidemiyorum yoksa
 
Internet kullanimi ve arsiv desmede iyiyseniz tez yazin.

Hem bir cok ise gore size cok sey katar

Universite 1. Sinifta yuksek lisans tezi yaziyordum. Sonra isi ilerlettim alakasiz bolume doktora tezi bile yazdim.

Bir de yabanci dil varsa miss.

Ben 20 yil fransada yasadim. Fransizcam cok saglam dogal olarak. Dili fransizca oldugu icin Galatasaray uni karsisina mini bi kagit astim yola direge. Ceviri ozel ders diye. Ders isteyen olmadi. Tez cevirtmek icin 3 kisi aradi. Kulaktan kulaga yayildi sonra zaten. 20 30 tane ceviri yaptim saglam para kazandim o aralar.
 
bir bakayım hem seviyorum okulda olmayı
Okullarda kutuphaneler merkezi kafeterya falan ogrenci eleman alir ama gec kalmis olabilirsiniz.
Cagri merkezlerinde calisabilirsiniz en iyi yol bence bu konuskansaniz.
Kafelerde falan com aranir part time yorucu olur ama kampusun icinde bir kafe bulursaniz iyi olabilir
 
Oyun ablalığı yapabilirsin özellikle lisede ya da şu anda çocuk gelişimi falan onunla alakalı bir bölüm okuduysan/okuyorsan. Lisansta okurken bir süre oyun ablalığı yaptım yemem içmem falan da çalıştığım ailedendi. Fena para kazanmamıştım.