• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğrenciyken harçlığınızı nasıl çıkarırdınız?/ çıkarıyosunuz

Düğünlerde fotoğraf satmıştım .. işe fotoğrafçıdan girmiştim. Düğün boyunca masa masa gezip foto satıyorsun 7 sene önce 30 tl idi. Kötü yanı müzikten kafa davul oluyordu bir de gece yarısına kadar sürüyordu.. ben mecbur değildim değişiklik olsun diye öylesine yapmıştım . Ama dikkatli olmakta fayda var bazı kızlar farklı işler peşindeydi... ben okuduğum ve çok şükür aklı başında olduğum için yanlış bi şey yapmadım ama şuan Hala dikkatimi çekiyor bazı gençler çalışırken beğenilme duygusuna kapılıp değişiklik davranış sergiliyor..Allah yardımcın olsun aileden destek gelmiyor mu veya bursun yok mu?
bursum yok sağolun allah razı olsun

Ben ders ablalığı yapmıştım, saatlik ücrete vurunca iyi gibi gözükse de gününü bölüp başka işlerde çalışmanı engellediği için tavsiye etmem. Kurumsal olmayan Mağazalarda çalışan arkadaşlarım daha iyi kazanıyorlardı çünkü kafalarına göre yoğunlaştırıp azaltıyorlardı çalışma programlarını. Bir de barmaidlik - konsomatris olarak çalışanlara da barmaid diyorlar bazen, o yüzden dip not gereği duydum bildiğimiz öğrenci barında bira doldurup verme işi - yapan bir arkadaşım vardı, o da fena kazanmıyordu ama yorucu bir iş diyordu.

İşin dışında ek bir iş istiyorsan bionluktaki ilanları incele, belki hobilerine, eğitimine uyan yapabileceğin ek iş fikirleri bulursun. İlan verirsin ona göre. Mesela kadın-kadına yapılan kınalar için özellikle kadın fotoğrafçı arıyorlar bazen. Fotoğraf makinen varsa öyle bir iş yapabilirsin. Düşük fiyattan bebek, çift konsept çekimleri yapmayı teklif edebilirsin.

Okulun mezunlar derneğine de bir bak, bizimki saatlik bakıcılık, tercümanlık gibi geçici işler paslıyor öğrencilere.

Elinizdeki paraya göre değişir sanırım. 700 tl alıyordum 350 tl aparta veriyordum. Yol parası 50 tl, mutfak 150-200 olsa siz hesap edin :) birikim yapamıyordum, babam para vermezdi annesinde durumu iyi değildi isteyemezdim. Açken tokum derdim. İkinci sene erkek arkadaşımla eve çıktık 375 tl kira paramızdı sadece :) çok para harcamıyorduk erkek arkadaşım harcardı genelde. Ben de para biriktirdim o sırada. İşler yürümeyip ayrıldığımızda biriktirdiğim para çok işime yaradı. Diğer sene o paradan harcadım. Yazın yine para biriktirdim. Benim bir yerde şansım döndü para biriktirebildim. Allah razı olsun tek yanlış hareketi de olmamıştır bana, bu konuda çok şanslıydım. Para durumunuza göre aylık hesap yapabilirsiniz. Öğrenciyken birikim yapmak pek mantıklı olmuyor zaten çok paran olmuyor. Ama paraya ihtiyaç durumunda kenarda paranız bulunsun, gerisini harcayın bu zamanlar birdaha gelmeyecek :)

Elinizdeki paraya göre değişir sanırım. 700 tl alıyordum 350 tl aparta veriyordum. Yol parası 50 tl, mutfak 150-200 olsa siz hesap edin :) birikim yapamıyordum, babam para vermezdi annesinde durumu iyi değildi isteyemezdim. Açken tokum derdim. İkinci sene erkek arkadaşımla eve çıktık 375 tl kira paramızdı sadece :) çok para harcamıyorduk erkek arkadaşım harcardı genelde. Ben de para biriktirdim o sırada. İşler yürümeyip ayrıldığımızda biriktirdiğim para çok işime yaradı. Diğer sene o paradan harcadım. Yazın yine para biriktirdim. Benim bir yerde şansım döndü para biriktirebildim. Allah razı olsun tek yanlış hareketi de olmamıştır bana, bu konuda çok şanslıydım. Para durumunuza göre aylık hesap yapabilirsiniz. Öğrenciyken birikim yapmak pek mantıklı olmuyor zaten çok paran olmuyor. Ama paraya ihtiyaç durumunda kenarda paranız bulunsun, gerisini harcayın bu zamanlar birdaha gelmeyecek :)
yok güvence olarak değil ihtiyaçtan birikim:) fazla kazanmam lazım:) yine eğitime gidecek.

Odev yapıyordum :)
Devlet, vakıf fark etmez, para karşılığı ödev yaptıran çok var.
Çevren genişse okulda yapabilirsin.
Ki benim alakasız bölümlere bile odev hazırladığım oldu.
Tek riski var yakın arkadaslara yapmayacaksin. Arkadaşla ticaret yürümüyor :)
Etik bulmuyorum bu arada.

Odev yapıyordum :)
Devlet, vakıf fark etmez, para karşılığı ödev yaptıran çok var.
Çevren genişse okulda yapabilirsin.
Ki benim alakasız bölümlere bile odev hazırladığım oldu.
Tek riski var yakın arkadaslara yapmayacaksin. Arkadaşla ticaret yürümüyor :)
Etik bulmuyorum bu arada.
pekiii nasıl yayarım bu haberi? çok güzel ödev yaparım. yazım da çok muntazamdır:deli:

pekiii nasıl yayarım bu haberi? çok güzel ödev yaparım. yazım da çok muntazamdır:deli:

Ben sınıf arkadaşlarımla başlamıştım.
Zaten ilk dönemden sonra inek olduğum belliydi. :)
Kendi ödev notlarım hep yüksek olunca ödevden söylenen bir arkadasa teklif ettim.
İstersen ben yapayım yerine ugrasma diye, Bayıla Bayıla kabul etti :)
Ayda 500-600 arası kazanıyordum bu şekilde.
Bir odev için dersine bağlı ama ortalama 2 saat harcıyordum.
Bir de ben kantin mesaisi fazla olan biriydim, dersim yoksa bile okulda takilirdim.
Diğer bölümlere de böyle el Attım :)
Alt siniftakilere de not verdiğim için onlarda tanirdi vs..
Anlayan hoca da olmadı. Bir asistan biliyordu, duymuştu birilerinden.
Sıkıntı etmedi o da :)

Hangi Şehirdesin ?
Part time Satış danışmanlığı
Part time Çağrı merkezi yetkilisi
Ya da ofislerde part time personel
Özel ders verebilirsin
Yabancı dilin varsa tercüme olabilir
Bunun dışında burslara başvurabilirsin .

iyi akşamlar kızlar,

sabahtan akşama düzenli bi işe giremiyorum, çünkü o zaman okula gidemiyorum 2.öğretim değilim.

part time mağazaya başvurdum haber bekliyorum ama birikim yapmamı gerektiren bir konu var. yani şöyle söyleyeyim, ek birşeyler daha yapmam lazım part time iş yanında.

stand hostesliği için giden arkadaşlarıma haber verdim, bekliyorum.

başka neler önerirsiniz? nasıl para kazanabilirim? açıkçası kardeşlerime de para gönderiyorum o yüzden sadece part time ücreti yetmeyecek.

fikirlerinizi bekliyorum çok teşekkür ederim şimdiden yardımınız için
Okulun cafesinde calisabilirsiniz eleman ihtiyaci varsa

Bir de bir dönemlik okulda açılan bir kursun tercumanligini yaptim.
Sadece haftasonu ve günde 4 saat idi, iyi para almıştım.
Okulun is ilanlarını mutlaka takip et. Bizim okulda birkaç arkadaşım bilgisayar lab ında çalışıyordu.

iyi akşamlar kızlar,

sabahtan akşama düzenli bi işe giremiyorum, çünkü o zaman okula gidemiyorum 2.öğretim değilim.

part time mağazaya başvurdum haber bekliyorum ama birikim yapmamı gerektiren bir konu var. yani şöyle söyleyeyim, ek birşeyler daha yapmam lazım part time iş yanında.

stand hostesliği için giden arkadaşlarıma haber verdim, bekliyorum.

başka neler önerirsiniz? nasıl para kazanabilirim? açıkçası kardeşlerime de para gönderiyorum o yüzden sadece part time ücreti yetmeyecek.

fikirlerinizi bekliyorum çok teşekkür ederim şimdiden yardımınız için

İngilizceniz nasıl? Daha doğrusu yabancı diliniz? Ben tercüme yapardım mesela, hem para kazanırdım hem dilimi geliştirmiş olurdum. Temelim sağlamdı ama tabi.

Kredi alıyordum. Yanında okulla beraber gidecek bir sürü iş yaptım. Makale yazdım (blog siteleri için), photoshop işi aldım. Pizzacıda çalıştım. Markette tadım standlarında çalıştım. Instagramda kendim boyadığım ürünleri sattım. En son ilerlemek istediğim alanda part time buldum şans yüzüme güldü sanırım işi öğrendim ve o mesleği yapmaya devam ediyorum.

Ben sınıf arkadaşlarımla başlamıştım.
Zaten ilk dönemden sonra inek olduğum belliydi. :)
Kendi ödev notlarım hep yüksek olunca ödevden söylenen bir arkadasa teklif ettim.
İstersen ben yapayım yerine ugrasma diye, Bayıla Bayıla kabul etti :)
Ayda 500-600 arası kazanıyordum bu şekilde.
Bir odev için dersine bağlı ama ortalama 2 saat harcıyordum.
Bir de ben kantin mesaisi fazla olan biriydim, dersim yoksa bile okulda takilirdim.
Diğer bölümlere de böyle el Attım :)
Alt siniftakilere de not verdiğim için onlarda tanirdi vs..
Anlayan hoca da olmadı. Bir asistan biliyordu, duymuştu birilerinden.
Sıkıntı etmedi o da :)
hıı demek öyleeeee ptesi başlıyorum işlemlere :deli:

Fotokopicide çalıştım bir süre ders notlarını çekip satıyordum birde kitapçıya girmiştim el ilanı falan dağıtıp kitapları düzenliyordum

Back
X