- 7 Mayıs 2017
- 626
- 1.067
- 33
- Konu Sahibi mutlugunlerdenkalma
-
bursum yok sağolun allah razı olsunDüğünlerde fotoğraf satmıştım .. işe fotoğrafçıdan girmiştim. Düğün boyunca masa masa gezip foto satıyorsun 7 sene önce 30 tl idi. Kötü yanı müzikten kafa davul oluyordu bir de gece yarısına kadar sürüyordu.. ben mecbur değildim değişiklik olsun diye öylesine yapmıştım . Ama dikkatli olmakta fayda var bazı kızlar farklı işler peşindeydi... ben okuduğum ve çok şükür aklı başında olduğum için yanlış bi şey yapmadım ama şuan Hala dikkatimi çekiyor bazı gençler çalışırken beğenilme duygusuna kapılıp değişiklik davranış sergiliyor..Allah yardımcın olsun aileden destek gelmiyor mu veya bursun yok mu?
bir bakayım hem seviyorum okulda olmayıEn güzeli okulda part time çalışmak. Her okulda var diye biliyorum eminim sizin okulunuzda da vardır. Bir araştırın derim. İyi de para veriyorlar.
yok güvence olarak değil ihtiyaçtan birikim:) fazla kazanmam lazım:) yine eğitime gidecek.Elinizdeki paraya göre değişir sanırım. 700 tl alıyordum 350 tl aparta veriyordum. Yol parası 50 tl, mutfak 150-200 olsa siz hesap edin :) birikim yapamıyordum, babam para vermezdi annesinde durumu iyi değildi isteyemezdim. Açken tokum derdim. İkinci sene erkek arkadaşımla eve çıktık 375 tl kira paramızdı sadece :) çok para harcamıyorduk erkek arkadaşım harcardı genelde. Ben de para biriktirdim o sırada. İşler yürümeyip ayrıldığımızda biriktirdiğim para çok işime yaradı. Diğer sene o paradan harcadım. Yazın yine para biriktirdim. Benim bir yerde şansım döndü para biriktirebildim. Allah razı olsun tek yanlış hareketi de olmamıştır bana, bu konuda çok şanslıydım. Para durumunuza göre aylık hesap yapabilirsiniz. Öğrenciyken birikim yapmak pek mantıklı olmuyor zaten çok paran olmuyor. Ama paraya ihtiyaç durumunda kenarda paranız bulunsun, gerisini harcayın bu zamanlar birdaha gelmeyecek :)
Arkadaşlar yoluyla iş bulunabilir. Mesela arkadaşım tuborg ile çalışıyordu. Büfede 4-5 saat çalışıp(sadece haftasonu) günlük 70 tl alıyorduyok güvence olarak değil ihtiyaçtan birikim:) fazla kazanmam lazım:) yine eğitime gidecek.
pekiii nasıl yayarım bu haberi? çok güzel ödev yaparım. yazım da çok muntazamdırOdev yapıyordum :)
Devlet, vakıf fark etmez, para karşılığı ödev yaptıran çok var.
Çevren genişse okulda yapabilirsin.
Ki benim alakasız bölümlere bile odev hazırladığım oldu.
Tek riski var yakın arkadaslara yapmayacaksin. Arkadaşla ticaret yürümüyor :)
Etik bulmuyorum bu arada.
faldan para kazanmak ne bileyim korkutur beni. bir de kimisine çok iyi biliyırum ama kimine alakasız şeyler söylüyorum. çok iyi değilimAa sen fal bakıyormuşsun. Gidip tarot kafelere filan başvursana belki alırlar işe.
pekiii nasıl yayarım bu haberi? çok güzel ödev yaparım. yazım da çok muntazamdır
Okulun cafesinde calisabilirsiniz eleman ihtiyaci varsaiyi akşamlar kızlar,
sabahtan akşama düzenli bi işe giremiyorum, çünkü o zaman okula gidemiyorum 2.öğretim değilim.
part time mağazaya başvurdum haber bekliyorum ama birikim yapmamı gerektiren bir konu var. yani şöyle söyleyeyim, ek birşeyler daha yapmam lazım part time iş yanında.
stand hostesliği için giden arkadaşlarıma haber verdim, bekliyorum.
başka neler önerirsiniz? nasıl para kazanabilirim? açıkçası kardeşlerime de para gönderiyorum o yüzden sadece part time ücreti yetmeyecek.
fikirlerinizi bekliyorum çok teşekkür ederim şimdiden yardımınız için
iyi akşamlar kızlar,
sabahtan akşama düzenli bi işe giremiyorum, çünkü o zaman okula gidemiyorum 2.öğretim değilim.
part time mağazaya başvurdum haber bekliyorum ama birikim yapmamı gerektiren bir konu var. yani şöyle söyleyeyim, ek birşeyler daha yapmam lazım part time iş yanında.
stand hostesliği için giden arkadaşlarıma haber verdim, bekliyorum.
başka neler önerirsiniz? nasıl para kazanabilirim? açıkçası kardeşlerime de para gönderiyorum o yüzden sadece part time ücreti yetmeyecek.
fikirlerinizi bekliyorum çok teşekkür ederim şimdiden yardımınız için
hıı demek öyleeeee ptesi başlıyorum işlemlereBen sınıf arkadaşlarımla başlamıştım.
Zaten ilk dönemden sonra inek olduğum belliydi. :)
Kendi ödev notlarım hep yüksek olunca ödevden söylenen bir arkadasa teklif ettim.
İstersen ben yapayım yerine ugrasma diye, Bayıla Bayıla kabul etti :)
Ayda 500-600 arası kazanıyordum bu şekilde.
Bir odev için dersine bağlı ama ortalama 2 saat harcıyordum.
Bir de ben kantin mesaisi fazla olan biriydim, dersim yoksa bile okulda takilirdim.
Diğer bölümlere de böyle el Attım :)
Alt siniftakilere de not verdiğim için onlarda tanirdi vs..
Anlayan hoca da olmadı. Bir asistan biliyordu, duymuştu birilerinden.
Sıkıntı etmedi o da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?