Oğlumun terapistleri. Çok üzülüyorum

O kadar çok banyodan nefret eden çocuk yorumu okudum kş. Bazen diyorum ki keşke hiç kurcalamasaydım çocuğu. Ama benim işim bu. İster istemez gözlemliyorum teşhis koyuyorum
Benim de kızım banyodan nefret ederdi. Her banyo sürecimiz işkence gibiydi. Suyla çok güzel oynardi fakat saçını yıkama sırası gelince kıyamet kopardı. Bu süreci eline bir havlu verip gözüne bastirtip sıkıca kapamasini söyledim . Sonra beni anladikca yukarı bakmasini söyledim aynı anda böylece yüzüne hiç su gelmemis olduğunu görünce sakinledi. Bir gün ben ne zaman tek banyo yapıcam diye sordu , bende ne zaman gözüme kaçtı kulağıma kaçtığı sorun etmezsen ozaman demiştim Şimdi 12 yaşında tabi. Fakat dediğiniz gibi yaşıtlarından hep önde oldu. Konuşması öğrenme hızı Zekasida Maşallahımız vardı okul hayatında hiç zorlanmadım herşeyi çabuk kapan bir çocuk oldu .
 
benzer bir durumu 22 aylık kızımda yaşıyorum. sesli oyuncaklara tepki gösteriyor, ani araba seslerini sevmiyor. her sese karşı da değil hassasiyeti. oyuncak konuşursa, şarkı arası yada içinde konuşma tarzında bir bölüm varsa ı ıh ı ıhhh diye kapattırıyor. bizim konuşma, algılama ve iletişim aktanlarından ileri gibi ancak motor beceriler geri. yürümekten bile kaygılandığı içim yürümüyor daha ( aslında prematüre olduğu için 19 ay ile uyumlu) yazdıklarınız yol gösterdi biraz.

ben oyun grubuna götürmeye başladım izledikçe açıldı 1 aylık süreçte. şimdi artık ayakta duramalar başladı. fizyoterapilerden daha çok yardımı oldu son dönemde. hatta bazen bazı hareketleri içeren videolar izletiyorum. o bile faydalı oluyor.

imkanınız varsa oyun grubunu deneyin
 
denverda bilişsel diye bir bölüm yok ki hocam. Dil, kişisel-sosyal, ince kaba motor var. Bu bölümlerde ileri olması da hassasiyetiyle doğrudan ilişkilendirilemez. Hassasiyetlerinin zeka ile ilgili olduğu yorumu zaten tamamen yanlış olmuş.
 
+Çocuk severek gitmediği hiçbir yerden verim alamaz. Gitmek istememesine neden olan bir şey muhakkak olmuştur. Kurum değiştirerek iyi bir ergoterapist bulun bence.

Burda kademeli olarak zorlandığı şeylere çocuğu zorlayarak ve zorlandığı şeylerde dikkat dağıtılarak çocuğu ile çalışan uzmanlar olduğunu okudum. Malesef bu yöntemler de artık doğru kabul edilmiyor. O çocuk zorlanarak hassasiyeti aştı diyelim, ne pahasına?

Güncel yaklaşımları ve güncel uzmanları takip etmenizi öneririm.
 
Yani hocam ofis arkadaşım çocuk psikoloğu (üniversite de çalışıyorum), güvendiğim eğitim kalitesini bildiğim ayrı ayrı çocuk psikologları, çocuk gelişimi uzmanları, oyun terapistleri, duyu bütünleme uzmanı daha nerelere gitmedim ki

Çevremin bu insanlarla dolu olma sebebim çocuk gelişimi bölümünde akademisyen olmam (ama çocuk gelişimci değilim)

Zeka yaşı diyerek ben hatalı ifade ettim. Tüm gelişim alanlarında (motor harici) kronolojik yaşının çok ilerisinde. Ama motor = kronolojik yaş.

Ben denver II diyorum ama o arada başka testte yaptılarsa bilemem. Çünkü birbirini tanıyan veya tanımayan tüm uzmanların ortak görüşürü bu.

Tek bir uzman bile aksini söylemedi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…