• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun korkusu...

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçmek istiyorum. 8 yaşında 3. sınıfa giden oğlum var. Kendi başına odasında uyumaya alışkın olan oğlum ne olduysa bir kaç aydan beri birdenbire anne yanımda yat korkuyorum demeye başladı. 1-2 gün uyuyana kadar yattım. Daha sonra yatağın kenarında oturdum, en son sevdiği bir oyuncağı verip onunla uyuyabileceğini söylemeye başladım. Ve defalarca neden korktuğunu sordum ama hiçbir şey söylemedi. Bazı geceler uykusundan ağlayarak uyanıyordu kabus gördüm anne diyordu. Ama uykusunda ağladığında sürekli tedirgin bir hali var. Uykuya dalıyor ve ağlayarak uyanıyor. Çoğu sabah da uyandığımızda yanımızda buluyoruz onu. Gece uyanıp yanımıza geliyor ve bizi hiç uyandırmıyor, ortamızda ya da yan tarafta bulduğu bir boşlukta uyuya kalıyor. Geçen gece eşim uyanmış ve oğlum gelmiş araya sıkışamamış olacak ki ayak ucumuzda kıvrılmış öylece yatıyor. Dün akşam yine ağlamaya başladı anne yanımda yat diye, her zamanki gibi yine konuştum korkulacak bir şey olmadığını artık onun kocaman bir abi olduğunu, babasının ve benim de hemen yan odada uyuduğumuzu bunu bildiğini anlattım. Oğlumun sözleri beni şok etti, anne artık söyleyeceğim korkuyorum çünkü ben siyah giyinen bir adam görüyorum evin içinde her gün olmuyor arada oluyor dedi. Nasıl bir adam bana tarif eder misin oğlum? dedim. Yüzü yok gözleri, ağzı, kulakları, burnu yok garip bir adam dedi. Bazen yan duruyor bazen de arkası dönük gibi yüzü olmadığı için anlayamıyorum ve çok korkuyorum diye anlattı. Tabii o an önce bir şaşırdım böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını öyle birinin asla olmayacağını onun tamamen sürekli korktuğunu söylediği için kafasında canlandırabileceğini anlattım. Eşimde konuştu akşam oğlumuzla ama ısrarla bu seferde babasına uyuyana kadar yanımda yat baba diye yalvarıyor resmen iki gözü iki çeşme, bunu da anlatmışken eşime kendisinin yatması konusunda bu akşamlık ısrarcı olmamayı önerdim ve birlikte gittiler babasıyla odasına 5 dakika içinde uyudu. Şimdi sizce oğlum bunu uyduruyor mu? yoksa gerçekten oğlumda psikolojik bir problem mi oluşuyor? Pedagog desteği için beklemem gerikir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

bazen simariklik tepkisi olabilecegi gibi, allah esirgesin birinin rahatsiz etmesi sonucu da olabilir bu davranisi.
diger zamanlardaki tavirlarini gozlemleyin. eger normal zamanlarda herhangi bir enerji dusuklugu - ice kapaniklik yoksa korkulacak bir durum yoktur.
olmasin insallah da.

bazen simariklik tepkisi olabilecegi gibi, allah esirgesin birinin rahatsiz etmesi sonucu da olabilir bu davranisi.
diger zamanlardaki tavirlarini gozlemleyin. eger normal zamanlarda herhangi bir enerji dusuklugu - ice kapaniklik yoksa korkulacak bir durum yoktur.
olmasin insallah da.

İnşallah. Normalde içe kapanıklık ya da enerji düşüklüğü yok, zaten dünden beri bu adamdan bahsetmeye başladı, onun öncesinde sadece korkuyorum diyordu.

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçmek istiyorum. 8 yaşında 3. sınıfa giden oğlum var. Kendi başına odasında uyumaya alışkın olan oğlum ne olduysa bir kaç aydan beri birdenbire anne yanımda yat korkuyorum demeye başladı. 1-2 gün uyuyana kadar yattım. Daha sonra yatağın kenarında oturdum, en son sevdiği bir oyuncağı verip onunla uyuyabileceğini söylemeye başladım. Ve defalarca neden korktuğunu sordum ama hiçbir şey söylemedi. Bazı geceler uykusundan ağlayarak uyanıyordu kabus gördüm anne diyordu. Ama uykusunda ağladığında sürekli tedirgin bir hali var. Uykuya dalıyor ve ağlayarak uyanıyor. Çoğu sabah da uyandığımızda yanımızda buluyoruz onu. Gece uyanıp yanımıza geliyor ve bizi hiç uyandırmıyor, ortamızda ya da yan tarafta bulduğu bir boşlukta uyuya kalıyor. Geçen gece eşim uyanmış ve oğlum gelmiş araya sıkışamamış olacak ki ayak ucumuzda kıvrılmış öylece yatıyor. Dün akşam yine ağlamaya başladı anne yanımda yat diye, her zamanki gibi yine konuştum korkulacak bir şey olmadığını artık onun kocaman bir abi olduğunu, babasının ve benim de hemen yan odada uyuduğumuzu bunu bildiğini anlattım. Oğlumun sözleri beni şok etti, anne artık söyleyeceğim korkuyorum çünkü ben siyah giyinen bir adam görüyorum evin içinde her gün olmuyor arada oluyor dedi. Nasıl bir adam bana tarif eder misin oğlum? dedim. Yüzü yok gözleri, ağzı, kulakları, burnu yok garip bir adam dedi. Bazen yan duruyor bazen de arkası dönük gibi yüzü olmadığı için anlayamıyorum ve çok korkuyorum diye anlattı. Tabii o an önce bir şaşırdım böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını öyle birinin asla olmayacağını onun tamamen sürekli korktuğunu söylediği için kafasında canlandırabileceğini anlattım. Eşimde konuştu akşam oğlumuzla ama ısrarla bu seferde babasına uyuyana kadar yanımda yat baba diye yalvarıyor resmen iki gözü iki çeşme, bunu da anlatmışken eşime kendisinin yatması konusunda bu akşamlık ısrarcı olmamayı önerdim ve birlikte gittiler babasıyla odasına 5 dakika içinde uyudu. Şimdi sizce oğlum bunu uyduruyor mu? yoksa gerçekten oğlumda psikolojik bir problem mi oluşuyor? Pedagog desteği için beklemem gerikir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Kesinlikle uydurmuyordur. Psikiyatriste götürmelisiniz. Siyah giyinen adam ilgimi çekti yalnız. Çünkü bir arkadaşımın oğluda siyah giyinen adam gördüğü için yalnız yatamıyordu. Sabah yalvarıyordu, anne beni siyah giyinen adama verme diye. Acaba böyle korkutucr bir karaktermi var. Çocukların izlediği çizgi film yada filmlerde. Halüsinadyon görüp gerçek sanmış olabilirler. Yada başka bir rahatsızlığın belirtisidir.

Şizofreni rahatsızlığında da gerçekte olmayan kişiler görülebilir. Sizi korkutmak istemem ama bu durumu önemseyin. Ama böyle bir rahatsızlık için sadece geceleri korkması yeterli değil, gündüz uyanıkken de sanrılar görülebilir. Yinede en doğrusunu doktorlar bilir.

Kesinlikle uydurmuyordur. Psikiyatriste götürmelisiniz. Siyah giyinen adam ilgimi çekti yalnız. Çünkü bir arkadaşımın oğluda siyah giyinen adam gördüğü için yalnız yatamıyordu. Sabah yalvarıyordu, anne beni siyah giyinen adama verme diye. Acaba böyle korkutucr bir karaktermi var. Çocukların izlediği çizgi film yada filmlerde. Halüsinadyon görüp gerçek sanmış olabilirler. Yada başka bir rahatsızlığın belirtisidir.

Şizofreni rahatsızlığında da gerçekte olmayan kişiler görülebilir. Sizi korkutmak istemem ama bu durumu önemseyin. Ama böyle bir rahatsızlık için sadece geceleri korkması yeterli değil, gündüz uyanıkken de sanrılar görülebilir. Yinede en doğrusunu doktorlar bilir.

Sadece akşamları çıkıyor bu durum ortaya, gündüz evin her odasında tek başına vakit geçirebiliyor, ama hava karardıktan sonra tek başına tuvalete bile gidemiyordu diyebilirim illaki yanında birini istiyordu, o durumu aştık ışıkları yakarak gidiyor tuvaletini yapıp gelirkende kapata kapata geliyor. Uyku vakti geldiğinde bazen sen yat anneciğim ben mutfağı toplayıp geliyorum diyorum ya babasının yanına gidiyor baba sen gel yat diye babasıyla yatıyor ya da bazen babası gel birlikte uyuyalım dese de illa annemle uyuyacağım diye tutturuyor ve işin varsa ben seni beklerim anneciğim deyip yanıma geliyor tabii elimdeki işi bırakıp uyumaya gidiyoruz mecburen. Siyah giyimli adam dün akşam çıktı, arada korktuğumda görüyorum dedi neden korkuyorsun ki dedim bilmiyorum dedi ama oynadığı oyunun etkisinde kalıyor çok belli. Hatta akşam yanıma gelip bak az önce odama giderken yatak odasındaydı o adam dedi. Babasıyla gidip odaya baktılar olmadığını görünce içi rahatladı.

İzlediği çizgi filmleri, tv programlarını takip edin, karakterleri nasıl. Bir de tv çok tehlikeli bir müzik kanalı açıktı evde oğlum seviyor diye, birden reklamlar girdi ve korku filmi fragmanı dönmeye başladı, sesler garip gelince tv ye baktım, 3 harflilerle ilgili bir korku filminin fragmanı dönüyor, ben bile korktum. Çoluk çocuk demeden verdikleri reklama bak, oğlumun gözleri faltaşı gibi olmuştu, ben de artık bilgisayardan açıyorum, dengesiz reklamları izlemesin diye. Bunun dışında Nas, Felak surelerini okuyabilirsiniz, Ya Selam esmasını okuyabilirsiniz korktuğu anlarda. Bence yanınızda yatsın bu korkuları geçene kadar, kendi başına bırakmak korkusunu artırabilir. Arkadaşlarının anlattığı hikayelerde etkilemiş olabilir, ben bu yaştayım hala karanlıkta uyuyamam koridorun ışığı açıktır, oğlum da aynı karanlıktan korkuyor.

ya yemin ediyorum ben korktum burdan.

çocuğun dediklerini okurken kalbim çarpmaya başladı.
sonra kapı çaldı heryere bakarak gidip açtım.

valla benim çocuğum korksa böyle bişey dese " sus eşek sipa beni korkutma derim hatta ben gidip onun yanında yatarım falan" :KK17:

bizim komşu kızına da video izletmiş bir başkası

şu internet bağlı tabletler başa bela

normalde her yere giden gelen kız

gulyabani geliyor diye apartmanın içinden geçmiyor

yanında kendinden küçük biri olsa bile gidiyor ama tek asla gitmiyor

acayip etkileniyor çocuklar

çocugun peşinede düşünce kendıne güveni gelmıyor cocugun rahat bırak diyorlar

ee sonra böyle ugraşıyoruz çocuklarımızla , rabbim hepsini korusun

İzlediği çizgi filmlerden bilinçaltına birşey yerleşmiş olabilir, bir filmden gördüğü bir sahne bile olabilir.
Koridorda veya odasında gece lambası çalıştırsanız ilk etapta?
İyi hatırlıyorum ben küçükken dayımlara hiç gitmek istemezdim çünkü onlar tamamen karanlıkta uyurdu ve ben kuzenimin odasındaki oyuncaklardan korktuğum için uyuyamazdım.
Ama bizim evde koridorun ışığı hep yanardı.
Bizim evde gece sabaha kadar koridor ışığı yanar

valla benim çocuğum korksa böyle bişey dese " sus eşek sipa beni korkutma derim hatta ben gidip onun yanında yatarım falan" :KK17:

Geçmiş olsun çocuklarda arar ara oluyor bu korkular.
Benim kızım da o yaşlardayken korkuyordu.
Üzerine gitmesi gerekecek sakinleştirin kendisini.
Ben de o yaşlardayken evdeki kıyafetleri cadı adam gibi şeyler zanneder korkardım.

yaşamış biri olarak (ki yaşadığımda kafası net olmayıp simsiyah tuhaf yaratığı gördüğümde 25 yaşındaydım)

korkulacak birşey var
korkulacak birşey yok deyip çocuğu sinmesine neden olmayın
aklını alır o pislik mahluklar

yaşamış biri olarak (ki yaşadığımda kafası net olmayıp simsiyah tuhaf yaratığı gördüğümde 25 yaşındaydım)

korkulacak birşey var
korkulacak birşey yok deyip çocuğu sinmesine neden olmayın
aklını alır o pislik mahluklar

İşte bende bundan korkuyorum, genelde korkuyorum anne dediğinde sebebini söylediği zamanlar benimle uyumak istediği için böyle söylüyor diye düşünüyordum ama dün böyle bir şeyden bahsedince bütün gece kafama takıldı.

Cocukken banada olmustu bir donem ama ben cocukken tablet, internet, akilli telefon, oyun yoktu. Tv vardi. Artik nerden aklima girmişse yatagimin ucunda geyik kafasi, perdenin orada ayakta duran kocaman siyah kedi, sokakta kurtlarla koşan cocuk, gece bana bakan kafa gibi seyler gorup duruyordum en son bunlari anneme soyledigimde cizgifilm izlemiyorsun bundan sonra diye azar yemiştim. Sonra buyudukce gecti.

hoca bulun okutun
yaşamış biri olarak söylüyorum sürekli korku hali ve hatta korkutmaya başlarlarsa ( olduğu yerde durması birşey değil kafasını sallaması, hatta yakınına yaklaşması vs. ) çocuk akşamları karanlık olduğunda bakkaldan dönemez

hoca bulun okutun derim

(beni önce hayvanlar rahatsız ediyordu sonra bol saçlı bazı telleri kalkık dağınık saçlı yüzünde göz ve burun delikleri çukur bir mahluk rahatsız ediyordu)

biran hatırladım da çözümü olduktan sonra bile gece yine gelecek korkusuyla korkuyordum uyumaya :cry: rahatsızlık bittikten 2 ay sonra falan kendime geldim

çocuğunuzun başarısını falan da etkiler çocuğunuzu dinleyin yalancı muamelesi yapmayın derim

hoca bulun okutun
yaşamış biri olarak söylüyorum sürekli korku hali ve hatta korkutmaya başlarlarsa ( olduğu yerde durması birşey değil kafasını sallaması, hatta yakınına yaklaşması vs. ) çocuk akşamları karanlık olduğunda bakkaldan dönemez

hoca bulun okutun derim

(beni önce hayvanlar rahatsız ediyordu sonra bol saçlı bazı telleri kalkık dağınık saçlı yüzünde göz ve burun delikleri çukur bir mahluk rahatsız ediyordu)

biran hatırladım da çözümü olduktan sonra bile gece yine gelecek korkusuyla korkuyordum uyumaya :cry: rahatsızlık bittikten 2 ay sonra falan kendime geldim

çocuğunuzun başarısını falan da etkiler çocuğunuzu dinleyin yalancı muamelesi yapmayın derim
Ne yaptın arkadaşım ya hepimizi korkuttun. Böyle şeylere bende inanırım ama konu sahibini telaşlandırmanın anlamı yok bence.

Bi komşumuzun oğlu sizin oğlunuzun yaşlarındaydı yıllar önce böyle şeyler gördüğünü söylüyodu.çok çektiler onlarda.hocaya filan götürüyorlardı.sonra taşındılar ne oldu bilmiyorum.

Back