- 15 Şubat 2011
- 7.018
- 13.023
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçmek istiyorum. 8 yaşında 3. sınıfa giden oğlum var. Kendi başına odasında uyumaya alışkın olan oğlum ne olduysa bir kaç aydan beri birdenbire anne yanımda yat korkuyorum demeye başladı. 1-2 gün uyuyana kadar yattım. Daha sonra yatağın kenarında oturdum, en son sevdiği bir oyuncağı verip onunla uyuyabileceğini söylemeye başladım. Ve defalarca neden korktuğunu sordum ama hiçbir şey söylemedi. Bazı geceler uykusundan ağlayarak uyanıyordu kabus gördüm anne diyordu. Ama uykusunda ağladığında sürekli tedirgin bir hali var. Uykuya dalıyor ve ağlayarak uyanıyor. Çoğu sabah da uyandığımızda yanımızda buluyoruz onu. Gece uyanıp yanımıza geliyor ve bizi hiç uyandırmıyor, ortamızda ya da yan tarafta bulduğu bir boşlukta uyuya kalıyor. Geçen gece eşim uyanmış ve oğlum gelmiş araya sıkışamamış olacak ki ayak ucumuzda kıvrılmış öylece yatıyor. Dün akşam yine ağlamaya başladı anne yanımda yat diye, her zamanki gibi yine konuştum korkulacak bir şey olmadığını artık onun kocaman bir abi olduğunu, babasının ve benim de hemen yan odada uyuduğumuzu bunu bildiğini anlattım. Oğlumun sözleri beni şok etti, anne artık söyleyeceğim korkuyorum çünkü ben siyah giyinen bir adam görüyorum evin içinde her gün olmuyor arada oluyor dedi. Nasıl bir adam bana tarif eder misin oğlum? dedim. Yüzü yok gözleri, ağzı, kulakları, burnu yok garip bir adam dedi. Bazen yan duruyor bazen de arkası dönük gibi yüzü olmadığı için anlayamıyorum ve çok korkuyorum diye anlattı. Tabii o an önce bir şaşırdım böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını öyle birinin asla olmayacağını onun tamamen sürekli korktuğunu söylediği için kafasında canlandırabileceğini anlattım. Eşimde konuştu akşam oğlumuzla ama ısrarla bu seferde babasına uyuyana kadar yanımda yat baba diye yalvarıyor resmen iki gözü iki çeşme, bunu da anlatmışken eşime kendisinin yatması konusunda bu akşamlık ısrarcı olmamayı önerdim ve birlikte gittiler babasıyla odasına 5 dakika içinde uyudu. Şimdi sizce oğlum bunu uyduruyor mu? yoksa gerçekten oğlumda psikolojik bir problem mi oluşuyor? Pedagog desteği için beklemem gerikir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
bazen simariklik tepkisi olabilecegi gibi, allah esirgesin birinin rahatsiz etmesi sonucu da olabilir bu davranisi.
diger zamanlardaki tavirlarini gozlemleyin. eger normal zamanlarda herhangi bir enerji dusuklugu - ice kapaniklik yoksa korkulacak bir durum yoktur.
olmasin insallah da.