• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun korkusu...

Ona hak verdim ama korktuğu için bu şekilde düşündüğünden bu tip olmayan şeyleri gördüğünü zannettiğinden bahsettim gerçekte böyle bir şeyin olmadığını anlattım o an çocuğu rahatlatmak için, ne yapsaydım korkusunu anladığımı belli etmek için evet oğlum böyle bir şey olabilir gerçekten böyle bir kişi olabilir evin içinde mi deseydim? Peki o zaman çocuk daha fazla korkmaz mıydı?
Hayir tabiki. "Senin yaslarinda bende boyle ruyalar goruyordum. Ayni gercek gibi geliyordu. Ama meger televizyonda yada bilgisayarda gordugum seyleri hatirliyormusum ruyamda. Simdi seninle beraber o adami gormedigin gune kadar baska hayaller kurup uyuyalim" tarzi bir konusma yapabilirdiniz. Yatmadan once hayal kurarsiniz, kifap okursunuz. Okudugunuz kitabi dusunerek uyumasini saglarsiniz. Gecede her korktugunda yanina gider, sarilir ve hayalinizin yada kitabinizim devamini getirirsiniz. En azindan bir uzmana gidene kadar.

Bilgisayarda kısıtlı vakit geçiriyor, ama fırsat buldukça oynadığı tek oyun minecraft diye bir oyundu, youtube'dan da onun videolaranı izliyordu. Birkaç kez videoda küfürlü konuşulduğuna şahit oldum ve artık o oyunu oynamasını istemediğimi söyledim. Ama söylesem en olur sınıftaki erkeklerin tamamı oynuyor oyunu ve onların annesi yasak koymuyor sen hep bana karışıyorsun diye benimle kavga etmeye başlıyor.
Soylesiginiz oyunu benim yegenlerim de oynuyor. Yaslari malesef 6 ile 10 arasinda birkac kez tableti ellerinden alip ne yapiyorlar diye baktim. Karakteri guclendiriyorlar ev gibi bisey yapiyorlar ve savasmaya basliyorlar! Savasrikalri seyler zombi ve hayaletler! Gorsel ekliyorum birebir oglunuzun tarifi.

Eklentiler

• Screenshot_20171009-110435.png
    Screenshot_20171009-110435.png
    76,4 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_20171009-110356.png
    Screenshot_20171009-110356.png
    79,3 KB · Görüntüleme: 59
Cocukken stephen king uyarlamasi O filmini izleyince aylarca yatagimin altindan bir palyaco cikip beni oldurecegini dusunmustum, hala da palyacolardan hazzetmem simdi film yeniden cevrilmis izleyip yuzlesmek istiyorum.
Şimdiki aileler cok daha bilincli, çocuklarının korku filmi va izlemelerine izin vermiyorlar ama simdi de korku ogeleri her yerde, tv reklamlar internet oyunlar... mutlaka biyerden gordu ve etkilendi, canavar spreyi, koruyucu bileklik gibi seyler ise yarar, onceliginiz cocugun korkusunu yalniz yenebilmesi olsun, siz surekli onunla yatarsaniz korkusunda hakli olduguna inanacaktir.

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçmek istiyorum. 8 yaşında 3. sınıfa giden oğlum var. Kendi başına odasında uyumaya alışkın olan oğlum ne olduysa bir kaç aydan beri birdenbire anne yanımda yat korkuyorum demeye başladı. 1-2 gün uyuyana kadar yattım. Daha sonra yatağın kenarında oturdum, en son sevdiği bir oyuncağı verip onunla uyuyabileceğini söylemeye başladım. Ve defalarca neden korktuğunu sordum ama hiçbir şey söylemedi. Bazı geceler uykusundan ağlayarak uyanıyordu kabus gördüm anne diyordu. Ama uykusunda ağladığında sürekli tedirgin bir hali var. Uykuya dalıyor ve ağlayarak uyanıyor. Çoğu sabah da uyandığımızda yanımızda buluyoruz onu. Gece uyanıp yanımıza geliyor ve bizi hiç uyandırmıyor, ortamızda ya da yan tarafta bulduğu bir boşlukta uyuya kalıyor. Geçen gece eşim uyanmış ve oğlum gelmiş araya sıkışamamış olacak ki ayak ucumuzda kıvrılmış öylece yatıyor. Dün akşam yine ağlamaya başladı anne yanımda yat diye, her zamanki gibi yine konuştum korkulacak bir şey olmadığını artık onun kocaman bir abi olduğunu, babasının ve benim de hemen yan odada uyuduğumuzu bunu bildiğini anlattım. Oğlumun sözleri beni şok etti, anne artık söyleyeceğim korkuyorum çünkü ben siyah giyinen bir adam görüyorum evin içinde her gün olmuyor arada oluyor dedi. Nasıl bir adam bana tarif eder misin oğlum? dedim. Yüzü yok gözleri, ağzı, kulakları, burnu yok garip bir adam dedi. Bazen yan duruyor bazen de arkası dönük gibi yüzü olmadığı için anlayamıyorum ve çok korkuyorum diye anlattı. Tabii o an önce bir şaşırdım böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını öyle birinin asla olmayacağını onun tamamen sürekli korktuğunu söylediği için kafasında canlandırabileceğini anlattım. Eşimde konuştu akşam oğlumuzla ama ısrarla bu seferde babasına uyuyana kadar yanımda yat baba diye yalvarıyor resmen iki gözü iki çeşme, bunu da anlatmışken eşime kendisinin yatması konusunda bu akşamlık ısrarcı olmamayı önerdim ve birlikte gittiler babasıyla odasına 5 dakika içinde uyudu. Şimdi sizce oğlum bunu uyduruyor mu? yoksa gerçekten oğlumda psikolojik bir problem mi oluşuyor? Pedagog desteği için beklemem gerikir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Dini konu yasak oldugu için tam açıklamıcam ama bence bir hocaya götür derim. Benzetti sey oyunlar falan da olabilir ama yüzü olmayan bir adam ve simsiyah çokta oyuna benzemiyor bence dikkatli olun lütfen yanında olmaya çalışın

Cocukken stephen king uyarlamasi O filmini izleyince aylarca yatagimin altindan bir palyaco cikip beni oldurecegini dusunmustum, hala da palyacolardan hazzetmem simdi film yeniden cevrilmis izleyip yuzlesmek istiyorum.
Şimdiki aileler cok daha bilincli, çocuklarının korku filmi va izlemelerine izin vermiyorlar ama simdi de korku ogeleri her yerde, tv reklamlar internet oyunlar... mutlaka biyerden gordu ve etkilendi, canavar spreyi, koruyucu bileklik gibi seyler ise yarar, onceliginiz cocugun korkusunu yalniz yenebilmesi olsun, siz surekli onunla yatarsaniz korkusunda hakli olduguna inanacaktir.

izle izle şahane bir şey o :27: ama palyaço fobisi kalıcı maalesef, kendimden biliyorum :)

Çok güzel bir fikir bunu deneyebiliriz ve eminim ki oğlumda işe yarar. Hatta oturup acaba bunu nasıl icat etmişler, kim bulmuş diye araştırmaya kalkar, küçük mucidim. Bunu neden ben düşünemedim diye de kendine kızar. Her sabah acaba bugün ne icat etmeye çalışsam olmayan bir şey bulmam lazım neyse anne ben okulda da düşüneyim öğlen malzemeleri alırız seninde deyip gidiyor.
Maşallah maşallah :) dediğim gibi şimdi onlar aralarında hayalettir zombidir konuşup duruyorlardır. Gele böyle icat edeyim düşüncesi varsa hayal gücü geniştir kafasında tasarlıyordur. Geçer dert etmeyin :)

Maşallah maşallah :) dediğim gibi şimdi onlar aralarında hayalettir zombidir konuşup duruyorlardır. Gele böyle icat edeyim düşüncesi varsa hayal gücü geniştir kafasında tasarlıyordur. Geçer dert etmeyin :)

Hayal gücü çok geniş, hayalinde tasarlıyor ve yapmaya çalışıyor ev alıp başını gidiyor bazen söyleniyorum oğlum evin içi yine birbirine girdi yeter ama diye, bana anne sen benim hayal dünyamı daraltıyorsun, yapma diyorsun şimdi yapmazsam unuturum o yüzden benim hayal dünyamı olumsuz etkileme diye de beni ikaz ediyor.

Benim kızım da o yaşlarda anlattığınız gibiydi. Psikologla çözdük sorunu. Belediyenin psikolojik danışmanlığına gitmiştik bu arada özel değil tavsiye ederim.

Bende cok korkardm küçükken birde. Gece uyanirdim isigi yakardm otrrdm oyle uyuyakalrdm en sonunda yada salonda yatardm tv izleyerek oyle uyrdm tabi tv sabaha kadar acik olur gun isidigi zaman kapatrdm halada korkarm karanliktan evlendm cocugm var ama korkarm hatta suan bu konuyu okuyunca korktm:D

3-4 sene önce kızımı komşunun kızı odanda hayalet var diye korkutmuştu inanılmaz sinirlenmiştim çünkü kızım dogdugundan beri karanlıkta tek başına yatan bir kızdı , ve artık yatagında yatmıyordu ,
kzıın annesine söyledim kabul etmedi kadın birde beni suçladı , gerçekten çok zor

bizim komşu kızına da video izletmiş bir başkası

şu internet bağlı tabletler başa bela

normalde her yere giden gelen kız

gulyabani geliyor diye apartmanın içinden geçmiyor

yanında kendinden küçük biri olsa bile gidiyor ama tek asla gitmiyor

acayip etkileniyor çocuklar

Bilgisayarda kısıtlı vakit geçiriyor, ama fırsat buldukça oynadığı tek oyun minecraft diye bir oyundu, youtube'dan da onun videolaranı izliyordu. Birkaç kez videoda küfürlü konuşulduğuna şahit oldum ve artık o oyunu oynamasını istemediğimi söyledim. Ama söylesem en olur sınıftaki erkeklerin tamamı oynuyor oyunu ve onların annesi yasak koymuyor sen hep bana karışıyorsun diye benimle kavga etmeye başlıyor.

o oyunu biraz inceleyin bence

yanlış yönlendirmiş olmayayım ama ondaydı sanırım öyle garip siyah giyen adam vardı

izle izle şahane bir şey o :KK53: ama palyaço fobisi kalıcı maalesef, kendimden biliyorum :)

O kadar zombiler kotu ruhlar izledim etkiilenmedim de pis sari disli palyaco hayatimin kabusu oldu :bicak: romanini okudum kurtulamadim, bidaha izleyip gulucem bakalim yeniden fobim hortamasin da :)

Korktuğu şeylerden uzak tutmak yerine çocuğunuza korkusuyla başetmesi için yöntemler sağlamanız gerekiyor. Başlangıç olarak siyahlı adamı görmesinin sebebinin hayalgücünün çok kuvvetli olması olduğunu ve bunun çok faydalı bir yetenek olduğunu çünkü hayal ederek siyahlı adamı korkunç değil de komik yapabileceğini söyleyin. Birlikte siyahlı adam ne yapsa komik olurdu onu düşünün. Mesela bir anda bütün kıyafetleri pembeye dönüşsün o da çok şaşırsın ya da pantalonu birden düşsün o da pantolonuna takılıp düşsün ya da utanıp kaçsın.

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçmek istiyorum. 8 yaşında 3. sınıfa giden oğlum var. Kendi başına odasında uyumaya alışkın olan oğlum ne olduysa bir kaç aydan beri birdenbire anne yanımda yat korkuyorum demeye başladı. 1-2 gün uyuyana kadar yattım. Daha sonra yatağın kenarında oturdum, en son sevdiği bir oyuncağı verip onunla uyuyabileceğini söylemeye başladım. Ve defalarca neden korktuğunu sordum ama hiçbir şey söylemedi. Bazı geceler uykusundan ağlayarak uyanıyordu kabus gördüm anne diyordu. Ama uykusunda ağladığında sürekli tedirgin bir hali var. Uykuya dalıyor ve ağlayarak uyanıyor. Çoğu sabah da uyandığımızda yanımızda buluyoruz onu. Gece uyanıp yanımıza geliyor ve bizi hiç uyandırmıyor, ortamızda ya da yan tarafta bulduğu bir boşlukta uyuya kalıyor. Geçen gece eşim uyanmış ve oğlum gelmiş araya sıkışamamış olacak ki ayak ucumuzda kıvrılmış öylece yatıyor. Dün akşam yine ağlamaya başladı anne yanımda yat diye, her zamanki gibi yine konuştum korkulacak bir şey olmadığını artık onun kocaman bir abi olduğunu, babasının ve benim de hemen yan odada uyuduğumuzu bunu bildiğini anlattım. Oğlumun sözleri beni şok etti, anne artık söyleyeceğim korkuyorum çünkü ben siyah giyinen bir adam görüyorum evin içinde her gün olmuyor arada oluyor dedi. Nasıl bir adam bana tarif eder misin oğlum? dedim. Yüzü yok gözleri, ağzı, kulakları, burnu yok garip bir adam dedi. Bazen yan duruyor bazen de arkası dönük gibi yüzü olmadığı için anlayamıyorum ve çok korkuyorum diye anlattı. Tabii o an önce bir şaşırdım böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını öyle birinin asla olmayacağını onun tamamen sürekli korktuğunu söylediği için kafasında canlandırabileceğini anlattım. Eşimde konuştu akşam oğlumuzla ama ısrarla bu seferde babasına uyuyana kadar yanımda yat baba diye yalvarıyor resmen iki gözü iki çeşme, bunu da anlatmışken eşime kendisinin yatması konusunda bu akşamlık ısrarcı olmamayı önerdim ve birlikte gittiler babasıyla odasına 5 dakika içinde uyudu. Şimdi sizce oğlum bunu uyduruyor mu? yoksa gerçekten oğlumda psikolojik bir problem mi oluşuyor? Pedagog desteği için beklemem gerikir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Okulda da birşey olmuş olabilir korkmuştur şimdi de bilinç altına o şekilde geliyodur belki. Oğlum var şu an 6. Sınıfta oda ilk okul iki yada ucteydi korkuyodu geceleri hep yanında yatiyodum uyuyana kadar uyuduktan sonra gece gelip başımda dikiliyodu uyannca ben ondan daha çok korkuyodum . Neyse pedegog desteği aldık hemen ilaç yazmak istemedi korktuğu şeylerin resmini kağıda czdirin beraber karalayin yirtin bak o etkisiz birşey korkunç olsa biz onu yirtamazdik yada üstünü karaliyamazdik diyin dedi ve bunu bir kaç hafta uyguladık gerçekten işe yaradı zaman la odasının ışığını kapattırdı yanımda yatma tmm korkuym anne çok şükür iyi oldu tavsiye ederim yinede pedegoga danış makta fayda var

o oyunu biraz inceleyin bence

yanlış yönlendirmiş olmayayım ama ondaydı sanırım öyle garip siyah giyen adam vardı

Evet inceledim maalesef ondaymış oğlumun anlattığı gibi bir canavar var. Yüzü olmayan siyah giyinen adam. Az önce okuldan geldim, okulu tam gün olduğundan öğlenleri yemek götürüyorum yemek saatinde. Yemeğini yerken bile bana ilk sorduğu soru anne o adamı sende gördün mü? Hala evde mi? İçim daraldı yine okulun bahçesinde. Hayır oğlum kimseyi görmedim. Ayrıca bugün evi bir güzel temizledim dedim. Yani ev temizlendi artık mesajı almasını istedim.

Sizin anlattiginiz gibi benim cocuklarimda WC ye gidemez oldu gunduz bile korkuyorlardı bu internetten izledikleri videolara baktım slendirmen denen bı uydurmaca takım elbiseli beyaz yzlu ağzı burnu gözleri yok o kadar korkunç videoları varki o gün bugündür izletmiyorun acaba onu izliyor olabilirmi

Evet inceledim maalesef ondaymış oğlumun anlattığı gibi bir canavar var. Yüzü olmayan siyah giyinen adam. Az önce okuldan geldim, okulu tam gün olduğundan öğlenleri yemek götürüyorum yemek saatinde. Yemeğini yerken bile bana ilk sorduğu soru anne o adamı sende gördün mü? Hala evde mi? İçim daraldı yine okulun bahçesinde. Hayır oğlum kimseyi görmedim. Ayrıca bugün evi bir güzel temizledim dedim. Yani ev temizlendi artık mesajı almasını istedim.
Şu bloklu olan oyun dimi

Sizin anlattiginiz gibi benim cocuklarimda WC ye gidemez oldu gunduz bile korkuyorlardı bu internetten izledikleri videolara baktım slendirmen denen bı uydurmaca takım elbiseli beyaz yzlu ağzı burnu gözleri yok o kadar korkunç videoları varki o gün bugündür izletmiyorun acaba onu izliyor olabilirmi

İzlediği videoları ve oynadığı oyunları takip ediyorum, sürekli aynı oyun minecraft ve aynı oyunun videolarını izliyor. Oyunu inceledim orada da öyle bir karakter var, şimdi oğlumu o oyundan vazgeçirme çabaları içerisine girdim. Yeni bir oyun bulmalıyım onun yaşına uygun ilgisini çekecek bir şey. Hatta tam ilgisini çeksin diye belki birkaç gün birlikte oynamalıyım aksi halde unutmaz çünkü sınıf arkadaşları da aynı oyunu oynuyor. Sınıfta sürekli konusu geçen oyun.

İzlediği videoları ve oynadığı oyunları takip ediyorum, sürekli aynı oyun minecraft ve aynı oyunun videolarını izliyor. Oyunu inceledim orada da öyle bir karakter var, şimdi oğlumu o oyundan vazgeçirme çabaları içerisine girdim. Yeni bir oyun bulmalıyım onun yaşına uygun ilgisini çekecek bir şey. Hatta tam ilgisini çeksin diye belki birkaç gün birlikte oynamalıyım aksi halde unutmaz çünkü sınıf arkadaşları da aynı oyunu oynuyor. Sınıfta sürekli konusu geçen oyun.
Tamam işte aynı karakter eşim oturdu onlarla birlikte videolarını izledi hatta komik videolarinida izletti onlara eşim Minecraft'ta onun aynısını yaptı bloklarla falan bayağı anlattı dinletti şimdi korkmuyor bizimkiler

Back