• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun korkusu...

Okulda sınıf arkadaşları korkunç bir şey anlatmıştır da ondan etkilenmiştir. Korkusu çok fazla büyümeden bir pedagogla görüşün isterseniz.

Yaz başında abimlerin evi dubleks yeğenim üst kata bir şey koymaya gittiğinde balkon kapısından hırsızın girdiğini görüyor ve çığlık atıyor o çığlıkla abim yukarı fırlıyor hırsız kaçıyor. Onun yanında konuşmadık ama kuzenler kendi aralarında konuşmuşlar çünkü bir gün dayısından geldiğimizde anne biliyor musun xx hırsız görmüş yukarıda dedi gözlerini patlatarak.

Bilgisayarda kısıtlı vakit geçiriyor, ama fırsat buldukça oynadığı tek oyun minecraft diye bir oyundu, youtube'dan da onun videolaranı izliyordu. Birkaç kez videoda küfürlü konuşulduğuna şahit oldum ve artık o oyunu oynamasını istemediğimi söyledim. Ama söylesem en olur sınıftaki erkeklerin tamamı oynuyor oyunu ve onların annesi yasak koymuyor sen hep bana karışıyorsun diye benimle kavga etmeye başlıyor.

bunu yasak olarak aksettirme yasak kelimesini kullanma, gelişimine zararlı olduğunu düşünüyorum seni korumak için önlem alıyorum gibi açıklamalarla yasak algısınsan uzaklaştır olayı derim, çocuklar sanılanın aksine böyle detaylı açıklamalardan daha çok tatmin oluyor anlamaz diye düşünme yani

Bilgisayarda kısıtlı vakit geçiriyor, ama fırsat buldukça oynadığı tek oyun minecraft diye bir oyundu, youtube'dan da onun videolaranı izliyordu. Birkaç kez videoda küfürlü konuşulduğuna şahit oldum ve artık o oyunu oynamasını istemediğimi söyledim. Ama söylesem en olur sınıftaki erkeklerin tamamı oynuyor oyunu ve onların annesi yasak koymuyor sen hep bana karışıyorsun diye benimle kavga etmeye başlıyor.

sen alıntılamadan önce yorumuma bunu eklemiştim tam isabet ettirmişim, asla minecraft oynatma ve youtube dan izletme, bazı çocukların umrunda olmazken bazı çocuklar çok etkileniyor, çevremde şahit olduğum bir durum

Minecraft Endermen anaaa...
Çocuk ondan korkmuş.

Kuzum bir süre ara versin o oyuna, Endermen karakterlerinin yüzü yok, silüet şeklinde garip sesler çıkararak aniden belirirler.
Mağarada çalışırken, sessizlikte, oyun geceye dönünce ortaya çıkarlar.

Ondan korkmuştur :/
Korkmaz gibi olur ama korkar, ben de oynadım, boş bulunup çok irkildiğim oldu ki koca 30 yaşında kadınım.

Bak fotoğrafını da ekleyeyim karakterin hatta:
maxresdefault (1).jpg

darth vader a benzettim bahsettiği adamı.
bilinç altına yerleşmiş olabilir.
Ben de Slenderman adlı oyundaki adama benzettim. Bir de photoshopluyorlar bazı fotoğrafları, çocuklar arasında popüler olabiliyor böyle birbirlerini korkutuyorlar.

Minecraft'ta da var bu Slenderman canavarı. Yüzü olmayan, orantısız vücutlu, syah giyinen bir canavar.

Konu sahibi seni endişelendirmek istemem ama çocuğun bahsettiği şeyi çok iyi biliyorum eğer telefon tablet pc kullanıyorsa youtube da izlediği bir şeyden etkilenmiş olabilir

bunu yasak olarak aksettirme yasak kelimesini kullanma, gelişimine zararlı olduğunu düşünüyorum seni korumak için önlem alıyorum gibi açıklamalarla yasak algısınsan uzaklaştır olayı derim, çocuklar sanılanın aksine böyle detaylı açıklamalardan daha çok tatmin oluyor anlamaz diye düşünme yani

Ben yasaklıyorum demedim oynamasını ve videolarını seyretmesini doğru bulmadığını söyledim ama ben böyle yaklaşsam ne olur arkadaşlarıyla okulda bu oyunun sohbetini yapıyorlarmış bizimki annem istemiyor benim oynamamı çünkü o güzel bir oyun değilmiş bizim yaşımızdaki çocuklar içinde uygun değilmiş diyor diğer çocuklar annen yasakladı yani sana bu oyunu benim annem hiç karışmaz diye böbürleniyorlar.

minecraft gorundugu kadar masum degil. mesela geceleri zombiler falan cikiyor. cocugunuz hassas bir cocuksa bundan etkilenmis ya da bilincaltina atmis olabilir.

arkadaslarinin anlattigi biseyden etkilenmis olabilir.

korkulacak birsey yok korkma demeyin. size ilk basta anlatamamis olmasi bundan dolayi olabilir.
her insan bazi seylerden korkabilir, cocukken ben de sundan sundan korkuyordum biliyo musun diye onu anladiginizi gosterin ki kendini yetersiz hissetmesin korkmanin normal oldugunu anlasin ve gozunde buyutmesin. ben olsam boyle yapardim sanirim.

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçmek istiyorum. 8 yaşında 3. sınıfa giden oğlum var. Kendi başına odasında uyumaya alışkın olan oğlum ne olduysa bir kaç aydan beri birdenbire anne yanımda yat korkuyorum demeye başladı. 1-2 gün uyuyana kadar yattım. Daha sonra yatağın kenarında oturdum, en son sevdiği bir oyuncağı verip onunla uyuyabileceğini söylemeye başladım. Ve defalarca neden korktuğunu sordum ama hiçbir şey söylemedi. Bazı geceler uykusundan ağlayarak uyanıyordu kabus gördüm anne diyordu. Ama uykusunda ağladığında sürekli tedirgin bir hali var. Uykuya dalıyor ve ağlayarak uyanıyor. Çoğu sabah da uyandığımızda yanımızda buluyoruz onu. Gece uyanıp yanımıza geliyor ve bizi hiç uyandırmıyor, ortamızda ya da yan tarafta bulduğu bir boşlukta uyuya kalıyor. Geçen gece eşim uyanmış ve oğlum gelmiş araya sıkışamamış olacak ki ayak ucumuzda kıvrılmış öylece yatıyor. Dün akşam yine ağlamaya başladı anne yanımda yat diye, her zamanki gibi yine konuştum korkulacak bir şey olmadığını artık onun kocaman bir abi olduğunu, babasının ve benim de hemen yan odada uyuduğumuzu bunu bildiğini anlattım. Oğlumun sözleri beni şok etti, anne artık söyleyeceğim korkuyorum çünkü ben siyah giyinen bir adam görüyorum evin içinde her gün olmuyor arada oluyor dedi. Nasıl bir adam bana tarif eder misin oğlum? dedim. Yüzü yok gözleri, ağzı, kulakları, burnu yok garip bir adam dedi. Bazen yan duruyor bazen de arkası dönük gibi yüzü olmadığı için anlayamıyorum ve çok korkuyorum diye anlattı. Tabii o an önce bir şaşırdım böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını öyle birinin asla olmayacağını onun tamamen sürekli korktuğunu söylediği için kafasında canlandırabileceğini anlattım. Eşimde konuştu akşam oğlumuzla ama ısrarla bu seferde babasına uyuyana kadar yanımda yat baba diye yalvarıyor resmen iki gözü iki çeşme, bunu da anlatmışken eşime kendisinin yatması konusunda bu akşamlık ısrarcı olmamayı önerdim ve birlikte gittiler babasıyla odasına 5 dakika içinde uyudu. Şimdi sizce oğlum bunu uyduruyor mu? yoksa gerçekten oğlumda psikolojik bir problem mi oluşuyor? Pedagog desteği için beklemem gerikir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
O yaşlarda oluyor, ben de görüyordum o yaştayken. Halisünasyon gibi düşünün. Ayrıca ben de annemlerin yanına çekinerek kıvrılırdım korkudan. Yanınızda yatsın korkuları geçene kadar güvenle uyusun. Sonra odasının dizaynını değiştirin. Yatağı, dolabı farklı yerlere koyun. Çıkartmalar yapıştırın. Gördüğü noktalar kafasından silinir. Zamanla unutur kafasındakileri. Pedagoga gerek yok, Panik yapmayın.

Oynadığı oyunları değiştirin, yasaklayın demiyorum. Mesela araba yarışına yönlendirin, ya da daha sevimli yaratıklar olan oyunlara. Bilgisayar çağı, alıştıysa birden bire uzaklaitırmak da ters teper.

Çocuk ondan korkmuş.

Kuzum bir süre ara versin o oyuna, Endermen karakterlerinin yüzü yok, silüet şeklinde garip sesler çıkararak aniden belirirler.

Korkmaz gibi olur ama korkar, ben de oynadım, boş bulunup çok irkildiğim oldu ki koca 30 yaşında kadınım.

bi tanıdığımın çocuğu gece uykusundan uyanıp geliyorlar diye bağırmaya başlıyormuş hatta evde koşmaya, ilkin anlamamışlar meğer minecraftdaki zombilerden korkuyormuş, daha önce youtube dan hem izleyip hem korkuyormuş yani korkması izlemekten alıkoymuyor çocukları, şimdi tamamen minecraft ı kaldırmışlar ne videosu ne oyunu

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçmek istiyorum. 8 yaşında 3. sınıfa giden oğlum var. Kendi başına odasında uyumaya alışkın olan oğlum ne olduysa bir kaç aydan beri birdenbire anne yanımda yat korkuyorum demeye başladı. 1-2 gün uyuyana kadar yattım. Daha sonra yatağın kenarında oturdum, en son sevdiği bir oyuncağı verip onunla uyuyabileceğini söylemeye başladım. Ve defalarca neden korktuğunu sordum ama hiçbir şey söylemedi. Bazı geceler uykusundan ağlayarak uyanıyordu kabus gördüm anne diyordu. Ama uykusunda ağladığında sürekli tedirgin bir hali var. Uykuya dalıyor ve ağlayarak uyanıyor. Çoğu sabah da uyandığımızda yanımızda buluyoruz onu. Gece uyanıp yanımıza geliyor ve bizi hiç uyandırmıyor, ortamızda ya da yan tarafta bulduğu bir boşlukta uyuya kalıyor. Geçen gece eşim uyanmış ve oğlum gelmiş araya sıkışamamış olacak ki ayak ucumuzda kıvrılmış öylece yatıyor. Dün akşam yine ağlamaya başladı anne yanımda yat diye, her zamanki gibi yine konuştum korkulacak bir şey olmadığını artık onun kocaman bir abi olduğunu, babasının ve benim de hemen yan odada uyuduğumuzu bunu bildiğini anlattım. Oğlumun sözleri beni şok etti, anne artık söyleyeceğim korkuyorum çünkü ben siyah giyinen bir adam görüyorum evin içinde her gün olmuyor arada oluyor dedi. Nasıl bir adam bana tarif eder misin oğlum? dedim. Yüzü yok gözleri, ağzı, kulakları, burnu yok garip bir adam dedi. Bazen yan duruyor bazen de arkası dönük gibi yüzü olmadığı için anlayamıyorum ve çok korkuyorum diye anlattı. Tabii o an önce bir şaşırdım böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını öyle birinin asla olmayacağını onun tamamen sürekli korktuğunu söylediği için kafasında canlandırabileceğini anlattım. Eşimde konuştu akşam oğlumuzla ama ısrarla bu seferde babasına uyuyana kadar yanımda yat baba diye yalvarıyor resmen iki gözü iki çeşme, bunu da anlatmışken eşime kendisinin yatması konusunda bu akşamlık ısrarcı olmamayı önerdim ve birlikte gittiler babasıyla odasına 5 dakika içinde uyudu. Şimdi sizce oğlum bunu uyduruyor mu? yoksa gerçekten oğlumda psikolojik bir problem mi oluşuyor? Pedagog desteği için beklemem gerikir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Oğlunuz yaşına göre normal bir süreç yaşıyor. Sakin olun.
Öncelikle asla korkusunu kucumsemeyin.
Uyku süresince babası devreye girmeli.
Uykuya dalmadan önce babasına sırtını dayamalı ve o şekilde uyumali. Siz değil baba olmalı yaninda.
Gece uyanıp yanınıza geldiğinde tekrar baba alıp yatağına götürmeli sakinleştirmeli ve aynı şekilde uykuya dalmasını beklemeli.
Zamanla hafifleyecektir.
Ona korkacak bir şey yok, bak burada kimse yok gibi şeyler söylemeyin. Evet korkuyorsun ve biz buradayız demeniz yeterli. Korkusunu ciddiye almadığınızı hissetmesin.

İzlediği videoların, oynadığı bir oyunun veya arkadaşlarının anlattığı bir olayın etkisinde kalmış olabilir. Bence ayrı yatması konusunda ısrar etmeyin bir süre yatın birlikte geçmezse mutlaka psikolok ile görüşün

Ben yasaklıyorum demedim oynamasını ve videolarını seyretmesini doğru bulmadığını söyledim ama ben böyle yaklaşsam ne olur arkadaşlarıyla okulda bu oyunun sohbetini yapıyorlarmış bizimki annem istemiyor benim oynamamı çünkü o güzel bir oyun değilmiş bizim yaşımızdaki çocuklar içinde uygun değilmiş diyor diğer çocuklar annen yasakladı yani sana bu oyunu benim annem hiç karışmaz diye böbürleniyorlar.

yok canım senin yorumuna binayen yazdım, yasaklıyorsun demiş ya, o algıyı değiştirmek lazım, çocuğunu en iyi sen tanırsın tabii, ama iş senin sandındığından daha ciddiye gidebilir

Çocuk ondan korkmuş.

Bak fotoğrafını da ekleyeyim karakterin hatta:
Eki Görüntüle 2053240

Delireceğim oğlumu bu oyundan uzak tutmaya çalışıyorum ama olmuyor, arkadaşları yetmezmiş gibi okul önüne oyuncakçı geliyor ve minecraft kartları satıyormuş. Okul bu konuda hiçbir şey yapmıyor sadece öğretmeni ikaz etmiş görmüş birkaç kez ellerinde bu oyun ve kartlar yaşınıza uygun değil bir daha görürsem yırtıp atarım o kartları demiş şimdi öğretmenden saklıyorlar kartları anne arkadaşlarım diyor.

ben 30 yaşındayım bazen ben bile korkuyorum sabaha kadar uyuyamıyorum garip garip sesler duyuyorum ürperti filan geliyor içime sonrasında uykuya dalıyorumm...
benim aklıma oğlunuzun yanında görünmeyen varlıklar vs hakkında birileri konuşmuş olabilir mi?
geçtiğimiz günlerde oğlum çizgifilm izlerken koşa koşa yanıma geldi annneeee hayalettttt diye titriyordu resmen hemen tv yi kapattım sürekli soru sordu hayalet ne hayalet insanları yer mi vs vs belki o tarz bir çizgifilm izleyip etkisinde kalmış da olabilir

yok canım senin yorumuna binayen yazdım, yasaklıyorsun demiş ya, o algıyı değiştirmek lazım, çocuğunu en iyi sen tanırsın tabii, ama iş senin sandındığından daha ciddiye gidebilir

Sınıftaki arkadaşlarının velilerin de sanırım aynı tutumu sergilemesi lazım ama çoğunun umurunda bile değil, çocuk başımızdan gitsin bir rahat bir nefes alalım da ne oynarsa oynasın havasındalar. Birkaç tanesine söyledim çünkü böyle böyle diye aa hiç haberim yok vallahi ne oynadığından diye karşılık aldım. Durum içler acısı yani anlayacağınız.

Aynı adamdan benim oğlum da korkuyor.
Şu sıra çocuklar arasında çok moda. Slaydir men ya da slandir men. Öyle bir adi var. Internette görebilirsiniz gorselini.

Yaz başında abimlerin evi dubleks yeğenim üst kata bir şey koymaya gittiğinde balkon kapısından hırsızın girdiğini görüyor ve çığlık atıyor o çığlıkla abim yukarı fırlıyor hırsız kaçıyor. Onun yanında konuşmadık ama kuzenler kendi aralarında konuşmuşlar çünkü bir gün dayısından geldiğimizde anne biliyor musun xx hırsız görmüş yukarıda dedi gözlerini patlatarak.
Bu olaydan etkilendiği aşikar canım fakat yeni yeni korkusu arttığı için okulda şu bahsettiğim oyundan filan gerçek gibi bahseden olmuş olabilir. Photoshoplu görsellerin gerçek olduğunu sanıyorlar malesef ve birbirlerine anlatıyorlar işte. Bahsettiğim Slendermanın fotoğrafını koyayım bak. Oğlunun anlatışından aklıma direkt bu geldi.
victor-surge-e569f5dc-0425-4d09-a45b-0edd9b0d9478.jpg

Oyunu yasaklamayin, yerine alternatif farkli bir oyun koyun sevecegi.. fifa, nba, araba yarisi, ucak similasyonu falan falan.. illa ki vardir sevdigi bir oyun.. yasaklarsaniz cazibesi artar.. “oyun elinin altinda ama sen oynamamayi tercih edersin cunku bu seni su an etkiliyor, ama bir iki sene sonra oynayabilirsin” mantigiyla yaklasirsaniz cocuk bunu kendi tercihi olarak benimser, sizinle mucadeleye girmez..

Back