• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun korkusu...

Bu olaydan etkilendiği aşikar canım fakat yeni yeni korkusu arttığı için okulda şu bahsettiğim oyundan filan gerçek gibi bahseden olmuş olabilir. Photoshoplu görsellerin gerçek olduğunu sanıyorlar malesef ve birbirlerine anlatıyorlar işte. Bahsettiğim Slendermanın fotoğrafını koyayım bak. Oğlunun anlatışından aklıma direkt bu geldi.
victor-surge-e569f5dc-0425-4d09-a45b-0edd9b0d9478.jpg

Bu sabah okula gidecek bana anne o adamı görürsen korkma ya da korkarsan ben okula gitmeyeyim yanında bekleyeyim senin dedi.

Delireceğim oğlumu bu oyundan uzak tutmaya çalışıyorum ama olmuyor, arkadaşları yetmezmiş gibi okul önüne oyuncakçı geliyor ve minecraft kartları satıyormuş. Okul bu konuda hiçbir şey yapmıyor sadece öğretmeni ikaz etmiş görmüş birkaç kez ellerinde bu oyun ve kartlar yaşınıza uygun değil bir daha görürsem yırtıp atarım o kartları demiş şimdi öğretmenden saklıyorlar kartları anne arkadaşlarım diyor.

Oyundan tamamen koparamıyorsanız, survival modu yasaklayıp saat koyun.
Sadece creative modda oynasın ve bina dizayn etsin. Mimarlık üzerine bilgi verin filan; bir mesleğin inceliğini öğrenmek gibi heveslensin. Oynunun çocukları çeken esas kısmı bu; üretebiliyor, istediği gibi ev, alet edevat yapıyor. Madenden çıkardığı demiri pişirip dövüp zırh yapıyor, beslediği koyunlardan yün toplayıp işleyip evine halı yapıyor vs vs... Bunlar esasen oyunun güzel ve eğitici kısmı. Ancak diğer yönden, yerleştirilen yaratıklar, ani çıkışlar ve sesler (Bilhassa sesleri) ürpertici.

Yarım saat- bir saat creative de birlikte ev yapın. En azından böyle böyle oyunu oynama amacı değişsin. Sonra da oyunu değiştirin, farklı bir oyun getirin yerine.

Bu konu üzerinde çok durmayın, bunu hassasiyet haline getirmesin, çocuklar bazen böyle şeyleri yetişkinlere karşı da kullanabiliyor. Korkuyorum derse alın yanınıza unutur zamanla. Siz büyürmezseniz o da büyütmez. Ayrı ya da aynı odada ytması o kdr büyütülecek bir durum değil. Zten özerkliğini ilan etmiş, odasına geçmiş. Ben bile bu yaşta korkuyorum bazen.

Sınıftaki arkadaşlarının velilerin de sanırım aynı tutumu sergilemesi lazım ama çoğunun umurunda bile değil, çocuk başımızdan gitsin bir rahat bir nefes alalım da ne oynarsa oynasın havasındalar. Birkaç tanesine söyledim çünkü böyle böyle diye aa hiç haberim yok vallahi ne oynadığından diye karşılık aldım. Durum içler acısı yani anlayacağınız.

ya açıkcası benim oğlum o yaşlarda çok oynardı, çokta izlerdi ama hiç bi etkilenmesi olmadı, ben de küpleri üst üste koyuyor alt tarafı diye oralı olmadım, yani bazı çocukları hiç etkilemiyor ama bazı çocuklar tedavi görecek kadar etkiniyor malesef
ama bence oynamaktan ziyade videoları daha etkili özellikle türkçe olanlar tabii, sanırım fonda konuşan çocuklardan etkileniyorlar

Oyunu yasaklamayin, yerine alternatif farkli bir oyun koyun sevecegi.. fifa, nba, araba yarisi, ucak similasyonu falan falan.. illa ki vardir sevdigi bir oyun.. yasaklarsaniz cazibesi artar.. “oyun elinin altinda ama sen oynamamayi tercih edersin cunku bu seni su an etkiliyor, ama bir iki sene sonra oynayabilirsin” mantigiyla yaklasirsaniz cocuk bunu kendi tercihi olarak benimser, sizinle mucadeleye girmez..

Oyunun bir de kitabını çıkarmışlar bazı arkadaşları almış, d&r'de gördü kitabı anne bana bu kitabı alır mısın lütfen sınıfta tam 5 arkadaşımda var bende de olmasını istiyorum, dedi. Kitaba baktım üzerinde 9+ yazıyor, bu 9+'nın ne anlama geldiğini bilip bilmediğini sordum, bilmediğini söyledi, yani 9 yaşından büyük çocuklar için öneriliyormuş sen henüz 8 yaşındasın yani 1-2 sene daha beklemen gerekiyor bu kitap için tabii o zaman hala bu kitabı istiyor olursan alırız dedim geçiştirdim. Bana dönüp ben 8,5 yaşındayım neredeyse 9 olacağım hem arkadaşlarımda 8 yaşında onların annesi nasıl almış sen almamak için bahane uyduruyordun dedi.

Ben çocuğun ilgi çekmek için yaptığını sanmıyorum. Gerçekten rüya ya da hayal görüyor. Bir şeyin etkisinde kalması muhtemel. Oyun ya da film olabilir.

Profesyonel yardım almak zorundasınız. Alana kadar çocuğun yanınızda yatma isteğini geri çevirmeyin. Yardım almaya baslayinca Pedagog sizi yönlendirecektir.

Lütfen göz ardı etmeyin. Yardım almazsanız hayatı boyunca ruhunda iz kalabilir.

Kocaman bir abisin cumlesi cok yanlis ilk olarak. Kocaman degil, abi de degil. Bu ona sadece fazla sorumluluk yuklemek olur.

İkincisi de cocugunuz sizden korktugunu bir sure gizlemis. Neden sizce? Korkusunu anlattigi zaman ona hak vereceginize ve yanina kalacaginiza inanarak anlatmis. Ama siz israrla hayir bpyle bir seu olamaz, imkansiz, sen korkuyorum dedigin icin goruyorsun diye onu ikna etmeye calismissiniz.

Bir gercek var; korku. Cocugunuzu bu sekilde ikna edemezsiniz. Anlattigi seyi ben goruyor olsaydim ben kafayi yiyebilirdim. Cocugun ne kadar korktugunu tahmin bile edemiyorum.

Bence hemen pedagoga goturun ve bir sure yaninda yatin. Onemli bir durum bu.

Oyunun bir de kitabını çıkarmışlar bazı arkadaşları almış, d&r'de gördü kitabı anne bana bu kitabı alır mısın lütfen sınıfta tam 5 arkadaşımda var bende de olmasını istiyorum, dedi. Kitaba baktım üzerinde 9+ yazıyor, bu 9+'nın ne anlama geldiğini bilip bilmediğini sordum, bilmediğini söyledi, yani 9 yaşından büyük çocuklar için öneriliyormuş sen henüz 8 yaşındasın yani 1-2 sene daha beklemen gerekiyor bu kitap için tabii o zaman hala bu kitabı istiyor olursan alırız dedim geçiştirdim. Bana dönüp ben 8,5 yaşındayım neredeyse 9 olacağım hem arkadaşlarımda 8 yaşında onların annesi nasıl almış sen almamak için bahane uyduruyordun dedi.
Benim kız yeğenim de bir ara çok takılmıştı şu Minecraft'a. Kitabını da aldırmıştı ama devamlı ısrarla istenen kitap, alındıktan sonra bir iki gün içinde kenara atıldı. Bir süre sonra da oyundan sıkıldı.

Herkesin kurallarinin ayni olmadigini, kendi evinizde bu kurallarin oldugunu, bir sene daha beklerse ona bu kitabi alabileceginizi ama su an uygun olmadigini anlatin.. kesinlikle kolay degil, benim de iki tane minnosum var ve ayni yollardan gectim.. buyuk olan slenderman den etkilenmedi ama kucuk olan etkilendi, ona farkli oyun verince bu sefer de abime ayricalik yapiyorsun diye cikisti :)
Oyunu oynamanda benim icin bir sakinca yok ama aksamlari rahat uyuman icin bir yil kadar ara vermeliyiz, sonra yeniden baslarsin deyin bakalim.. eminim kendisi de cok rahatsizdir gordugu kabuslardan..

Aynı şeyleri yaşayacağız değil mi? Çocukları bu oyunlardan uzak tutmanın bir yolu yok mu? Off

Arkadaşları ile etkileşim halinde olan çocuğu uzak tutmak zor iş. İlla haberi olacak, illa "Ali'nin annesi izin veriyor amaaa" diye tutturacak, illa bazı anne ve babaların, kendi çocuklarını mahvettiği yetmeyecek, düzenli yetiştirmeye çalıştığımız çocuklarımıza kadar etkileri dokunacak; kimimiz "Al yeter be oynarsan oyna, korkarsan da gelme yanıma" deyip hayatından bezecek, kimimiz bebesinin ağlamalarına kayıtsız kalmak için dişini sıkacak, kimimize baygınlıklar, sinirler gelecek yine de çözüm üretmeye çalışacak...

Hayat...
Çocuk büyüdükçe derdi de büyür, şimdi ne var, yemesi uykusu dert en fazla, gözünün önünde, için rahat. Gözünün önünde olmayınca başlayacak işte çocuk yetiştirme maharetin derdi annem... Sağ olsun çok moral verir böyle. :/

Kocaman bir abisin cumlesi cok yanlis ilk olarak. Kocaman degil, abi de degil. Bu ona sadece fazla sorumluluk yuklemek olur.

İkincisi de cocugunuz sizden korktugunu bir sure gizlemis. Neden sizce? Korkusunu anlattigi zaman ona hak vereceginize ve yanina kalacaginiza inanarak anlatmis. Ama siz israrla hayir bpyle bir seu olamaz, imkansiz, sen korkuyorum dedigin icin goruyorsun diye onu ikna etmeye calismissiniz.

Bir gercek var; korku. Cocugunuzu bu sekilde ikna edemezsiniz. Anlattigi seyi ben goruyor olsaydim ben kafayi yiyebilirdim. Cocugun ne kadar korktugunu tahmin bile edemiyorum.

Bence hemen pedagoga goturun ve bir sure yaninda yatin. Onemli bir durum bu.

Ona hak verdim ama korktuğu için bu şekilde düşündüğünden bu tip olmayan şeyleri gördüğünü zannettiğinden bahsettim gerçekte böyle bir şeyin olmadığını anlattım o an çocuğu rahatlatmak için, ne yapsaydım korkusunu anladığımı belli etmek için evet oğlum böyle bir şey olabilir gerçekten böyle bir kişi olabilir evin içinde mi deseydim? Peki o zaman çocuk daha fazla korkmaz mıydı?

Şimdiki çizgi fılmlerı ben izlesem benım bıle ruyama Girer canavarlı savaslı sacma sapan seyler oyuncakcıya gırdım geçen gün hedıye ıcın erkek cocuguna alıncak seyler ya araba Yada tuhaf tuhaf yaratık oyuncakları kesınlıkle bırseyden etkılendı arkadaşlarıyla bırbırlerıne korkunc seyler anlatmıs olabılırler korku fılmı vıdeosu ızlemıs olabılırler gecıkdırmeden ıcıne yerlesmeden korku goturun uzman bırıne

Herkesin kurallarinin ayni olmadigini, kendi evinizde bu kurallarin oldugunu, bir sene daha beklerse ona bu kitabi alabileceginizi ama su an uygun olmadigini anlatin.. kesinlikle kolay degil, benim de iki tane minnosum var ve ayni yollardan gectim.. buyuk olan slenderman den etkilenmedi ama kucuk olan etkilendi, ona farkli oyun verince bu sefer de abime ayricalik yapiyorsun diye cikisti :)
Oyunu oynamanda benim icin bir sakinca yok ama aksamlari rahat uyuman icin bir yil kadar ara vermeliyiz, sonra yeniden baslarsin deyin bakalim.. eminim kendisi de cok rahatsizdir gordugu kabuslardan..

Benim mesleğim grafik-tasarım, evden bir yayınevinin kitaplarının iç ve kapak tasarımlarını yapıyorum. Aslında bu işime yaradı bu konuda. Belki arkadaşlarının anneleri 9+'yı görmemişlerdir, dikkat etmemiş olabilirler ve belki de ne anlama geldiğini bilmiyor olabilirler. Ama bende kitap yapıyorum biliyorsun ve kitapların üstündeki işaretlerin ne anlama geldiğini iyi biliyorum. Şimdi kitap istiyorsan senin yaşına uygun kitap bakmaya ne dersin dedim bu arada minecraft kitabını usulca elinden alıp şimdi bu kitap bizi burada 1 yıl daha beklesin, hadi kitaba 1 yıl sonra görüşmek üzere deyip bay bay yapalım dedim gülmeye başladı ve çok hoşuna gitti.

ben 5-6 yaşlarında iken casper daki kötü karakterleri kol kola üzerime geliyorlar olarak görürdüm koridorun ışığı yandığı halde tuvalete gidemezdim karşımdan onlar geliyor diye. vitrinlerin kulplarını ağız yüz olarak görür yorganı kafama çekerdim korkumdan. sonra 9 yaşımdayken bir gün babamla yatıyorduk pencerede iskelet görüyorum gözlerimi ovuşturuyorum hala orda babamı zorla uyandırdım yok diyor ama ben bakınca görüyorum aldı beni gittik baktık pencereden yakınlaşınca kayboldu ve bir daha korkmadım öyle şeylerden. 1 yıl bile sürse bir süre birlikte yatın bence bu korkusu ortaya çıkınca yanında olun ve kaybolduğunu bilincinde yarattığını görsün.

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçmek istiyorum. 8 yaşında 3. sınıfa giden oğlum var. Kendi başına odasında uyumaya alışkın olan oğlum ne olduysa bir kaç aydan beri birdenbire anne yanımda yat korkuyorum demeye başladı. 1-2 gün uyuyana kadar yattım. Daha sonra yatağın kenarında oturdum, en son sevdiği bir oyuncağı verip onunla uyuyabileceğini söylemeye başladım. Ve defalarca neden korktuğunu sordum ama hiçbir şey söylemedi. Bazı geceler uykusundan ağlayarak uyanıyordu kabus gördüm anne diyordu. Ama uykusunda ağladığında sürekli tedirgin bir hali var. Uykuya dalıyor ve ağlayarak uyanıyor. Çoğu sabah da uyandığımızda yanımızda buluyoruz onu. Gece uyanıp yanımıza geliyor ve bizi hiç uyandırmıyor, ortamızda ya da yan tarafta bulduğu bir boşlukta uyuya kalıyor. Geçen gece eşim uyanmış ve oğlum gelmiş araya sıkışamamış olacak ki ayak ucumuzda kıvrılmış öylece yatıyor. Dün akşam yine ağlamaya başladı anne yanımda yat diye, her zamanki gibi yine konuştum korkulacak bir şey olmadığını artık onun kocaman bir abi olduğunu, babasının ve benim de hemen yan odada uyuduğumuzu bunu bildiğini anlattım. Oğlumun sözleri beni şok etti, anne artık söyleyeceğim korkuyorum çünkü ben siyah giyinen bir adam görüyorum evin içinde her gün olmuyor arada oluyor dedi. Nasıl bir adam bana tarif eder misin oğlum? dedim. Yüzü yok gözleri, ağzı, kulakları, burnu yok garip bir adam dedi. Bazen yan duruyor bazen de arkası dönük gibi yüzü olmadığı için anlayamıyorum ve çok korkuyorum diye anlattı. Tabii o an önce bir şaşırdım böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını öyle birinin asla olmayacağını onun tamamen sürekli korktuğunu söylediği için kafasında canlandırabileceğini anlattım. Eşimde konuştu akşam oğlumuzla ama ısrarla bu seferde babasına uyuyana kadar yanımda yat baba diye yalvarıyor resmen iki gözü iki çeşme, bunu da anlatmışken eşime kendisinin yatması konusunda bu akşamlık ısrarcı olmamayı önerdim ve birlikte gittiler babasıyla odasına 5 dakika içinde uyudu. Şimdi sizce oğlum bunu uyduruyor mu? yoksa gerçekten oğlumda psikolojik bir problem mi oluşuyor? Pedagog desteği için beklemem gerikir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
O dönemlerde çocuklar kendi aralarında birbirlerini çok korkutuyorlar. Hayal gücüde işin içine girince çok doğal. Geçen bi yerde görmüştüm hoşuma gitmişt. Bi sprey kutusuna su doldurup yaratık kovucu yazmışlar :) denenebilir

O dönemlerde çocuklar kendi aralarında birbirlerini çok korkutuyorlar. Hayal gücüde işin içine girince çok doğal. Geçen bi yerde görmüştüm hoşuma gitmişt. Bi sprey kutusuna su doldurup yaratık kovucu yazmışlar :) denenebilir

Çok güzel bir fikir bunu deneyebiliriz ve eminim ki oğlumda işe yarar. Hatta oturup acaba bunu nasıl icat etmişler, kim bulmuş diye araştırmaya kalkar, küçük mucidim. Bunu neden ben düşünemedim diye de kendine kızar. Her sabah acaba bugün ne icat etmeye çalışsam olmayan bir şey bulmam lazım neyse anne ben okulda da düşüneyim öğlen malzemeleri alırız seninde deyip gidiyor.

Ohanes o fotoğraf neymiş öyle slaydır men ben bile tırstım :ruh:
O yaştayken annemler de benden çok çekti, Allahım her şeyden korkardım ve zihnim sağolsun bolca hayal üretirdi, sesler görüntüler.
Hoş hala aynıyım ya dün gece uyanıp gardroptan korktum :KK30:

Benim oğlumda bir süredir minecraft oynuyor ama orjinali değil galiba daha basit olan ev falan yapıyor, YouTubeda videoları da var ama küfürlü konuşmalar olduğu için artık onu yasakladım. Bir ara da büyük abilerden slendermani falan duymuş sorup duruyor bana o gerçek mi falan diye. Bizde uyku sorunu olmadı kendi odasında uyuyor uyanmadan ama hassas çocuklar etkilenebilir. Sizin gibi uyku problemi kızımda var ama o da aksine hiç öyle şeylere bakmaz baktığı şeyler evcilik oynayan çocuklar ve normal çizgi filmler, uyurken sorun olmuyor ama gece ağlayarak uyanıyor zor sakinleşiyor, çoğu zaman hiç konuşmuyor sabit bir noktaya bakıyor bazende korkuyorum diyor. Babaannesinde korku duası varmış onu verdi yastığınının altına koyduk faydası oldu biraz.

Back