• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun korkusu...

Yataginin köşesine baş ucuna mini cevşen koyun. Yatarken dua etmesini öğretin. Allah'ın gücünü ve verdiği güveni hissetmesi psikolojisine çok iyi gelir. Her şeyin onun elinde olduğu gerçeği ve dua edip uyuduktan sonra güven içinde olduğu gerçeği..
Ve tabi ki uzman bir doktora götürmelisiniz. Her şey psikolojisi için..
Buna ek olarak yerinizde olsam, ona inandığımı söylerdim. Küçükken benimde öyle hayali bir adam gördüğümü anlatırdım. Ama sonra onun sadece kendi beynimde olduğunu anladığımı ve sonra bir daha asla görmediğimi. Ondan kurtulmanın yolunu bildiğinizi söyleyin. Çok güçlü ve cesur bir çocuk olduğunu ve dua etmesini öğretin. Böylece o görmese bile, yanındaki melekler onu her türlü kötülükten koruyacak. O gördüğü şey sadece bir resim olarak kalıp sonrada yok olucak. Ona özel bir çocuk olduğunu söyleyin. Hatta bir gece o hayali adamı çocuğunuzla beraber bekleyin. Gelmediğini görecek ve bu sayede bunun gerçekten sadece beyninde yaşandığını fark etmiş olacak. Ona yatağının baş ucunda bir meleğin onu koruduğunu söyleyin. Yatağında yatarken çok daha güvende olduğunu bilsin. Ben çocuk psikolojisi üstüne çok kafa yorarım.. Okurum.. Tabi ki uzman tedavisi öneriyorum. Ama şuan da en güvendiği insan sizsiniz. Yani sizin onun dilinden konuşup onun dünyasıyla onu anlamaya çalışmanız onun için daha önemli olacak. İkisini bir arada götürmelisiniz. Özel bir çocuk olduğuna ve güçlü bir kalbi cesareti olduğuna inandırılmalı. O koruyucu meleği olan bir çocuk. İstemediği her şeyi silip atabilecek önemsememeyi başarabilecek yetenekli bir çocuk. Ona korktuğu an da gülümsemesini söyleyin. Çünkü korunduğunu biliyor. O karanlık hayal gücü o kadar aptal ki öylece durarak onu korkutabileceğini sanıyor. Ayrıca sümüklü bir hayal gücü :) onu çocukken gördüğünüzde hep burnunu sildiğini ve gaz çıkardığını söyleyin. Çokta terbiyesiz bir gölgeymiş :) Sadece çocuğun bir gülümseyişiyle etkisini kaybedip yok olacağını bilmiyor.. O kadar ki saf aptal bir boşluk. Aslında olmayan bir görüntü. Işıklardan vuran bir gölge..

Ne yaptın arkadaşım ya hepimizi korkuttun. Böyle şeylere bende inanırım ama konu sahibini telaşlandırmanın anlamı yok bence.

Konu sahibi başına gelmediği için çocuğunu ciddiye almıyor
başına gelmiş biri olarak büyük yetişkin olduğum halde ancak atlattım

ne yapacağını bilemeyen bir çocuk başına gelmediği için bilmeyen bir anne

ayrıca korkutmak için söylemedim ki o tuhaf şeyi görmediğiniz için onun korkusunu bilmemeniz normal

Hanımlar yineliyorum dini içerikli yazılar yazılmasın, çocuğun gördüğü cin falan değil, kastettiğiniz buysa, bazı pc oyunları tehlikeli, çocukta pc oyunu oynuyormuş, arkadaşları da aynı şekilde, okulda oynadıkları oyunların kritiğini yapıyorlardır, her çocuğu etkilemeyebilir ama konu sahibesinin oğlu etkilenmiş.

Konu sahibesi işinin ehli bir uzmandan yardım alın, çocukların bilinçaltına yerleşen korkulardan kurtulmaları zaman alıyor çünkü.

Şu notu da ilave edeyim, cin, karabasan içerikli yazılar zaten yasak ama yazdıklarınızdan ciddi ciddi etkilenen üyeler olduğunu unutuyorsunuz.

Benim basimdan geceni aktarmak icin yaziyorum. Mantiginiza yatarsa belki denersiniz. Oglum 6 yasindayken canavarlardan korktugunu soyledi. Ilk gunler canavarlarin var olmadigina ikna etmeye calistim basarili olamadim. Sonra internetten arastirip canavarlarin iceri girmesine engel olan bir sprey aldigimi soyleyip yataga yattiginda perdeye ve cevreye sikmaya basladim. Kendiniz spreye etiket de yapabilirsiniz. Okumayi bildigi icin siseye bakmak isteyecektir. Ise yaradi bizde. Bir de yataga yattiginda elini avucumun icine alip nas ve felak surelerini okuyup bu dualarin gucu de seni koruyacak dedim. Yatmadan bunlari yapmami hatirlatmaya baslamisti. Odasinda masa lambasi acik uyuyor hala. Sonra kendiliginden gecti. Ama yer yer hala bir kucuk alevlenir sonra tekrar durulur korkusu. Artik canavar olmadigini biliyor (9 yasinda) ama eve yabanci birinin girmesinden vs vs korkar sonra yatisir. Korkacak bir sey yok demektense korkusunun gercekligini kabul edip cozum buldugunuzu soylemeyi deneyin once. Ise yaramazsa (ki yarayip yaramadigini en fazla 2 gecede gorursunuz) kesin uzman yardimi alin bence. Cok detayli anlatmasi ya bir filmde gordugu ya da okudugu bir kitapta canlandirdigini dusunduruyor bende.

Buyuk oglum 12 yasina girdi hala boyle sebebi cocukken izledigi cizgi filmler c.....isimli kanal cocuklar icin cok zararli
Egri buyuru cizgilerle cocuklari zehirliyor hatta birdonem benten izlemisti hep ruhunda o kalmis yerden surunen bi varlik.ne yaptiysam vazgecirememistim silememistim o nalet kanali.tamm 7 yasinda vazgecmisti ama olmadi
Kucuk oglumuda kurkuttu oda korkup agliyor
Ailecek yerdegisimi yapiyoruz gece

Çok üzgünüm ama karabasan görmüş olabilir, 7 kez yatmadan önce ayetel kürsi okuyun ve onun da dua ederek rahatlamasını sağlayın birsüre birlikte uyuyun seni anlıyorum izlediğin birşeyler seni korkutuyor olabilir belki ben senin yanındayım deyin.Ben de üniversiteye hazırlanırken abimin evinde yalnızdım ve bana da olmuştu dehşetle yataktan fırladım sabaha kadar kuran okumuştum ayyy çok kötü aklıma geldikçe ürperirim.Sakın onu bir süreliğine yalnız bırakmayın

Açıkçası o yaşta olup da kendi başına uyuyabilen ve karanlıktan korkmayan çocuk tanımıyorum.Biraz oyun oynuyosa biraz da tv izliyosa korkmaması imkansız.

Back