Oğlumun ismi

Kişisel tercih tabiki bişey diyemem . Gorumceniz kötü bişey söylememiş önceden bilgi vermiş. İll de koyun diye baskı yönlendirme yapmamış. Sadece beklentisi bu yönde olduğunu söylemiş. Bence fazla abartilan bı konu bu isim konusu. Yani tabiki önemli ama anne baba için önemli onları ilgilendiren konular neticede. Daha önce böyle bi konu açıldı ben net bi şekilde aile büyüklerinin ismini koymak istemediğimi söyledim

Bana açıkça söylenen bir sey yoktu ama eltimin iki çocuguna da kayinpeder isim söylemiş o yüzden iki isimli çocuklar.Bende bundan ders alarak hamile kaldıktan sonra eşimle isim telaşesine tutuştum.9.aya kadar ismi netleştiremedik eşim hep erteledi.Açık etmiyordu ama babasından çekiiniyordu diye düşünüyorum.Kaynanama duyurmuştum düşündüğümüz ismi ve doğumumda çok zor olunca hiç ikiletmeden söyledi ismi eşim ve babası kulağına okudu ezanı.Hayatımdaki en saçma sıkıntılı durumdu.Karışmasın kimse insanların koyacağı isimlere.

Herkese isim sordum

Kv kp de dahil isim önerin dedim

Doğumdan sonra da kendi istediğim ismi koydum

Kimseye söylememiştim

Hastanenin hoşgeldin Bebek uygulamasından öğrendi herkes

Sorana da doğunca öğrenirsin dedim ne gerek var yorum dinlemeye

Burada bile ay o isimle tanıdığım yaramaz şu öyle bu böyle diyor ne gereği var aileler de doğunca öğrenir

Bana açıkça söylenen bir sey yoktu ama eltimin iki çocuguna da kayinpeder isim söylemiş o yüzden iki isimli çocuklar.Bende bundan ders alarak hamile kaldıktan sonra eşimle isim telaşesine tutuştum.9.aya kadar ismi netleştiremedik eşim hep erteledi.Açık etmiyordu ama babasından çekiiniyordu diye düşünüyorum.Kaynanama duyurmuştum düşündüğümüz ismi ve doğumumda çok zor olunca hiç ikiletmeden söyledi ismi eşim ve babası kulağına okudu ezanı.Hayatımdaki en saçma sıkıntılı durumdu.Karışmasın kimse insanların koyacağı isimlere.
Aynı durumdayız şuan eşim de erteliyor

Ne kadar bencilce bir davranış kendi ismi konsun istemek. Herkes kendi çocuğuna istediği ismi koymakta özgür. Bence şimdiden söyleyin ne isim düşündüğünüzü.

gebelık testı sonucunu aldıgımız gun
KIZ olursa X , ERKEK olursa Y koyacaz dedim ve konu orada kapandı ,
ben bütün hatayı sizde buluyorum , insanları beklentıye sokuyorsunuz ,
ee sonra da huzurum kaçtı , kaç olmuş hamıle kalalı begendıgın ismi patlat gitsin ,
ne halleri varsa görsünler ,

Aynı şeyi bende yaşıyorum. Bir kızım var 1. 5 yaşında onun ismini Hüma Sultan koyduk ben hüma istiyordum sadece ama eşimin babannesinin ismi bide kendi annemin ismi diye kabul ettim. Bişey demedim. Şimdide oğlum olacağını öğrendim ilk zamanlarda biz ismi kendi aramızda kararlaştırmıştık. Ya asil ya asaf olacaktı. O gün kayınvalidemle konuşurken ismiyle geliyor oğlum falan dedi. Ben de şaşırdım ne ismi diye babanızın ismini koyarsınız gibi bişey dedi. Bende bilmiyorum. Oğlunla düşünürüz dedim. Bozuldu kapattı. Sinirlerim geriliyor herkes ismiyle yaşasın. Hamileliğimi zehir ediyorlar anca

Bizde iki isim koyacagiz biri kaynbabamin ismi ( ben istedim) . Onu kimseyle paylasmadik henuz. Yani sadece kayinvalidem biliyor. Cinsiyet belli oldugu gun soyledik herkese koyacagimiz ismi. Suan herkes tek isim diye biliyor.
Yanyana gelmiyormusunuz hic ailesiyle sonucta ne var ki bunda soyleyin gitsin. Esiniz ozellikle soylemenizi istememis sanki sizi nasil olsa ikna eder diye dusunmuş olabilir.
Bende bunu anlamıyorum niye sadece erkek tarafının babası koyuluyor bir de özellikle siz istemişsiniz

Herkese merhabalar ❤ Eşimle birlikte oğlumuzun ismine yaklaşık 2 ay evvel filan karar verdik. İlk zamanlar hani olurda değişir fikir bu diye kimse ile paylaşmadık . Fakat bir süre sonra ben artık ailelere söylememiz gerektiğini eşime belirttim. Çünkü kp kendi isminin konulmayacağını bilsin istediğim içindi . Daha önce bir konuşma esnasında kv başka birisi üzerinden kp ismini koysalar ne olurdu ki gibi birşey söyledi bu yüzden bizden de böyle birşey beklendiğini düşünüyorum. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek ( evet saçma ama ben babasının ismini koyacağımızı bekledikleri düşüncesindeyim.) Bir aydır artık söyle şöyle diyorum oda söyleriz ya filan diyerek beni geçiştiriyor . Gel gelelim asıl olaya dün akşam eşim nöbetçiydi mesajlaşırken ben biraz tehdit ettim artık ismi şöyle eğer sen söylemezsen ben söyleyeceğim whatsappa durum atarım herkes görür. Doğum olmadan söylemiş olalım sonra ailen surat asacak yanıma gelip lütfen çift isim olsun babamın adını da koyalım diyip emrivaki yapma gerilmek istemiyorum gibi şeyler söyledim. Eşimde dün görümcemle telefonda konuşurken konuşma nereden ilerledi bilemiyorum ama görümcem demiş ki babam bebeğe kendi adını koyacağınızı umuyor gibi demiş. Eğer koymayacaksanız da söylerken gönlünü alarak şöyle filan demiş. Eşimde daha sonra annesiyle konuşurken kuzeninin bebeği doğacak ona ne isim koydular diye sormuş . Kv 2 isim galiba bilmiyorum karıştırmışlar demiş. Ardına siz ne koyacaksınız diye sormuş eşim de karar vermedik daha tek isim koyacağız demiş. Ardından anne babam kendi adının koyulmasını istiyor mu diye sormuş ( nabız yokluyor bence o an eşim ) kv de oğlum baban böyle şeylere bakmaz siz ne istiyorsanız koyun demiş. Ben şöyle düşünüyorum kv ile görümcem iş birliği yapmışlar sanki. Görümcem neden tutup eşime böyle söyleyip yönlendirme yapıyor diye düşünüyorum . Ben onun yerinde olsam bilsem bile hiç birşey söylemezdim kardeşime. Eşimde gelecek yorumlardan çekindiği için ismi kimseye söylemiyor son anda söyleyecek gibime geliyor . Sinirlerim bozuldu bu işe bir çözüm bulmak istiyorum kızlar. Görümceme de bozuldum ayrıca bunu bir şekilde belli etmek istiyorum
Benim arkadaşımında bu sorunu vardı.Onlarda gelenek gibi bir şey.Adamın ismi pekte güzel değil.İki isim koydular.İkiside birbirine uyumsuz bir isim biri fazlasıyla ilkel diğeri fazlasıyla modern o yüzden hoş durmuyor

gebelık testı sonucunu aldıgımız gun
KIZ olursa X , ERKEK olursa Y koyacaz dedim ve konu orada kapandı ,
ben bütün hatayı sizde buluyorum , insanları beklentıye sokuyorsunuz ,
ee sonra da huzurum kaçtı , kaç olmuş hamıle kalalı begendıgın ismi patlat gitsin ,
ne halleri varsa görsünler ,
Kocam söylemiyor ben söylesem bu sefer evde huzursuzluk çıkacak diye bekledim durdum ha söyledi ha söyleyecek gibi gibi .

Aynı şeyi bende yaşıyorum. Bir kızım var 1. 5 yaşında onun ismini Hüma Sultan koyduk ben hüma istiyordum sadece ama eşimin babannesinin ismi bide kendi annemin ismi diye kabul ettim. Bişey demedim. Şimdide oğlum olacağını öğrendim ilk zamanlarda biz ismi kendi aramızda kararlaştırmıştık. Ya asil ya asaf olacaktı. O gün kayınvalidemle konuşurken ismiyle geliyor oğlum falan dedi. Ben de şaşırdım ne ismi diye babanızın ismini koyarsınız gibi bişey dedi. Bende bilmiyorum. Oğlunla düşünürüz dedim. Bozuldu kapattı. Sinirlerim geriliyor herkes ismiyle yaşasın. Hamileliğimi zehir ediyorlar anca

Sen o an söyleseydin ya bebeğe koyacağınız ismi . Şimdi bana sorsunlar direk söyleyeceğim ismini ama soran olmuyor işte

Yıl kaç hala ailelerin derdi isim mı kayınbaba doğuruyor sanki çocuk hala sorun eden aileler var
.

Erkekler hep aynı sanırım ama
Bende kucuk ogluma hamıleyken doguma az kala , kp bır aksam bebegın adı ne olacak dedı kı zaten herkes bılıyordu. SOyledım onun onune şu ısmı koyalım dedı, kım o dedım,babamın adı dedı.
Dede yanı cok cok seneler once ölmüş
Bende dedım kı sen nıye koymadın 3 oglun olmus dedım, kendı soz hakkın varken kullansaydın keske dedım(soz hakkın yok demıs oldum) oda torunlarıma koyarım dıye dusundum dedı. Ben bısey soylemedım . O tarafı bastırmıs oldum ama esım ıstedı, bende cok nettım dedım kı eger benden habersız yaparsan sana yemın edıyorum bosanırız dedım. Benım ısrarla ıstememe sebebım buyuk oglumdu. Yanı hıc bır sekılde gucendırmek ıstemedım ayrıca Allah rahmet eylesın ben dedeyı bıle tanımıyorum, kendı koysaymıs ogullarına . Uzulmedım de aynende oyle kaldı mesele

Sene bilmem kaç, artık uzay çağını bile aşıyoruz, marsa yolculuklar yapılıyor, kara delikler fotoğraflanıyor filan, ama hala ülkemizde bir kadın hamile kalır kalmaz isim meselesi acaba ne olacak gerginliği yaşıyor.

Yahu damat ailesi, bırakın anne-baba ismini artık. İnsanlar evlatlarına ne isterse onu koysun.

Ayrıca neden erkeğin baba-anne ismi koyuluyor kadının ki koyulmuyor. Sİz de "benim babamın ismi ne olacak, bu sadece senin çocuğun değil" deyin. Valla sinir oluyorum hala bu zihniyete.

Sene bilmem kaç, artık uzay çağını bile aşıyoruz, marsa yolculuklar yapılıyor, kara delikler fotoğraflanıyor filan, ama hala ülkemizde bir kadın hamile kalır kalmaz isim meselesi acaba ne olacak gerginliği yaşıyor.

Yahu damat ailesi, bırakın anne-baba ismini artık. İnsanlar evlatlarına ne isterse onu koysun.

Ayrıca neden erkeğin baba-anne ismi koyuluyor kadının ki koyulmuyor. Sİz de "benim babamın ismi ne olacak, bu sadece senin çocuğun değil" deyin. Valla sinir oluyorum hala bu zihniyete.
Bende bunu anlamıyorum erkeğin babası baba da kadınının babası ne yani bu nasıl bir düşünce sistemi acaba

bu kadar bekler ve söylersen sorun olur tabiii ,
ilk ayda söylesen aklımızda bir kaç isim var x y z diyecen konu orada kapanacak

İyi de ilk aylar bizde karar vermemiştik ki söyleniyor sonra birde çocuğun adı değişiyor oda zor oluyor sonuçta . Şimdi birisi sorsun anında pat diye söyleyeceğim

X