Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu biraz eşinizin nereli olduğuna bağlı hangi memleketli eşinizHerkese merhabalar ❤ Eşimle birlikte oğlumuzun ismine yaklaşık 2 ay evvel filan karar verdik. İlk zamanlar hani olurda değişir fikir bu diye kimse ile paylaşmadık . Fakat bir süre sonra ben artık ailelere söylememiz gerektiğini eşime belirttim. Çünkü kp kendi isminin konulmayacağını bilsin istediğim içindi . Daha önce bir konuşma esnasında kv başka birisi üzerinden kp ismini koysalar ne olurdu ki gibi birşey söyledi bu yüzden bizden de böyle birşey beklendiğini düşünüyorum. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek ( evet saçma ama ben babasının ismini koyacağımızı bekledikleri düşüncesindeyim.) Bir aydır artık söyle şöyle diyorum oda söyleriz ya filan diyerek beni geçiştiriyor . Gel gelelim asıl olaya dün akşam eşim nöbetçiydi mesajlaşırken ben biraz tehdit ettim artık ismi şöyle eğer sen söylemezsen ben söyleyeceğim whatsappa durum atarım herkes görür. Doğum olmadan söylemiş olalım sonra ailen surat asacak yanıma gelip lütfen çift isim olsun babamın adını da koyalım diyip emrivaki yapma gerilmek istemiyorum gibi şeyler söyledim. Eşimde dün görümcemle telefonda konuşurken konuşma nereden ilerledi bilemiyorum ama görümcem demiş ki babam bebeğe kendi adını koyacağınızı umuyor gibi demiş. Eğer koymayacaksanız da söylerken gönlünü alarak şöyle filan demiş. Eşimde daha sonra annesiyle konuşurken kuzeninin bebeği doğacak ona ne isim koydular diye sormuş . Kv 2 isim galiba bilmiyorum karıştırmışlar demiş. Ardına siz ne koyacaksınız diye sormuş eşim de karar vermedik daha tek isim koyacağız demiş. Ardından anne babam kendi adının koyulmasını istiyor mu diye sormuş ( nabız yokluyor bence o an eşim ) kv de oğlum baban böyle şeylere bakmaz siz ne istiyorsanız koyun demiş. Ben şöyle düşünüyorum kv ile görümcem iş birliği yapmışlar sanki. Görümcem neden tutup eşime böyle söyleyip yönlendirme yapıyor diye düşünüyorum . Ben onun yerinde olsam bilsem bile hiç birşey söylemezdim kardeşime. Eşimde gelecek yorumlardan çekindiği için ismi kimseye söylemiyor son anda söyleyecek gibime geliyor . Sinirlerim bozuldu bu işe bir çözüm bulmak istiyorum kızlar. Görümceme de bozuldum ayrıca bunu bir şekilde belli etmek istiyorum
Bende oda iç AnadoluBu biraz eşinizin nereli olduğuna bağlı hangi memleketli eşiniz
Az önce kendimi öyle saldım ki size anlatamam isim olayını da rafa kaldırdım . Kv ile telefonda gerildim çünkü. Bugün bana sormadan gidip hastahane çıkışı filan almış . Ben kaç kez söyledim ailelere ben herşeyi kendi zevkime göre almak istediğim markadan istediğim model almak istiyorum rica ediyorum birşey almayın diye gidip en önemli şeyini almış . Artık birşey demiyorumKv denin böyle bir beklentiye girdiğini farkettiğimde, “anne/baba 4 tane. En az 5 tane doğurmam lazım ki, istediğim ismi koyabileyim. Benden de 5 çocuk anası olmaz” deyip kapamıştım konuyu.
Kesin güneydoğu dedim ama değilmiş bizimkiler güneydoğu eşim evin en küçüğü ve tek erkek annesinin babasının da adını koydurdular biraz elalem ne der kafası çünkü koymayınca bak işte bir oğlu vardı adını dahi koymadılar diyecekler diye baskıyla koydurdular isimlerini ama kv kp hiç koyım demedi direk olarak eşimin baskısı tek sorun isim kızıma hiç yakışmıyor erkek de sorun yok alıştık ha birde hiçbir çocuğuma içimden gelen ismi koyamadıö üzüntüsü bidaha doğurunca koyarsın tesellisi tabi bizde tavuğuz ya sürekli çocuk doğuracağız sanki o sayfayı kapattık kv ile kp ismi ömür billah peşimde artık ismi ne kayınpederinizinBu biraz eşinizin nereli olduğuna bağlı hangi memleketli eşiniz
Bu çok sorun DEĞİL bence içinden gelmiş almış sizde bir tane alırsınız onun aldığı yedek olurAz önce kendimi öyle saldım ki size anlatamam isim olayını da rafa kaldırdım . Kv ile telefonda gerildim çünkü. Bugün bana sormadan gidip hastahane çıkışı filan almış . Ben kaç kez söyledim ailelere ben herşeyi kendi zevkime göre almak istediğim markadan istediğim model almak istiyorum rica ediyorum birşey almayın diye gidip en önemli şeyini almış . Artık birşey demiyorum
İçinden gelmiş almış , bu kadar takıntı yapıp strese girmeye gerek yok bence . Siz de kendi istediğinizi alın çeşit çeşit giydirirsiniz .Az önce kendimi öyle saldım ki size anlatamam isim olayını da rafa kaldırdım . Kv ile telefonda gerildim çünkü. Bugün bana sormadan gidip hastahane çıkışı filan almış . Ben kaç kez söyledim ailelere ben herşeyi kendi zevkime göre almak istediğim markadan istediğim model almak istiyorum rica ediyorum birşey almayın diye gidip en önemli şeyini almış . Artık birşey demiyorum
Bunda bukadar buyutecek birsey yok. Icinden gelmis almis. Hem zaten cok lazim oluyor surekli kusuyor bebekler. Fazla olmasinda sakinca yok bence.Az önce kendimi öyle saldım ki size anlatamam isim olayını da rafa kaldırdım . Kv ile telefonda gerildim çünkü. Bugün bana sormadan gidip hastahane çıkışı filan almış . Ben kaç kez söyledim ailelere ben herşeyi kendi zevkime göre almak istediğim markadan istediğim model almak istiyorum rica ediyorum birşey almayın diye gidip en önemli şeyini almış . Artık birşey demiyorum
Onu dinleyen yokta laf olsun diye konusuyor rahmetli kb olsaydi o lafi kna yedirirdi de o yok isteTabi nasıl babasının adını oğullarına koysun kız babasının adının çocuğa konulduğu nerede görülmüş tövbe tövbe ya çok sinirlendim senin kv ye allah yardımcın olsun
Isteyerek konulursa ne guzel canim bazilari diretiyo esler arasi bozuluyoÇocuklarına anne babalarının adını koyan insanları bu kadar yerden yere vurmasanız Kendi istekleriyle koyan insanlar yok mu? Örneğin benim babamın klasik ama çok güzel bir ismi var ve ben ileride eşim de kabul ederse oğluma koyarım
Herkese merhabalar ❤ Eşimle birlikte oğlumuzun ismine yaklaşık 2 ay evvel filan karar verdik. İlk zamanlar hani olurda değişir fikir bu diye kimse ile paylaşmadık . Fakat bir süre sonra ben artık ailelere söylememiz gerektiğini eşime belirttim. Çünkü kp kendi isminin konulmayacağını bilsin istediğim içindi . Daha önce bir konuşma esnasında kv başka birisi üzerinden kp ismini koysalar ne olurdu ki gibi birşey söyledi bu yüzden bizden de böyle birşey beklendiğini düşünüyorum. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek ( evet saçma ama ben babasının ismini koyacağımızı bekledikleri düşüncesindeyim.) Bir aydır artık söyle şöyle diyorum oda söyleriz ya filan diyerek beni geçiştiriyor . Gel gelelim asıl olaya dün akşam eşim nöbetçiydi mesajlaşırken ben biraz tehdit ettim artık ismi şöyle eğer sen söylemezsen ben söyleyeceğim whatsappa durum atarım herkes görür. Doğum olmadan söylemiş olalım sonra ailen surat asacak yanıma gelip lütfen çift isim olsun babamın adını da koyalım diyip emrivaki yapma gerilmek istemiyorum gibi şeyler söyledim. Eşimde dün görümcemle telefonda konuşurken konuşma nereden ilerledi bilemiyorum ama görümcem demiş ki babam bebeğe kendi adını koyacağınızı umuyor gibi demiş. Eğer koymayacaksanız da söylerken gönlünü alarak şöyle filan demiş. Eşimde daha sonra annesiyle konuşurken kuzeninin bebeği doğacak ona ne isim koydular diye sormuş . Kv 2 isim galiba bilmiyorum karıştırmışlar demiş. Ardına siz ne koyacaksınız diye sormuş eşim de karar vermedik daha tek isim koyacağız demiş. Ardından anne babam kendi adının koyulmasını istiyor mu diye sormuş ( nabız yokluyor bence o an eşim ) kv de oğlum baban böyle şeylere bakmaz siz ne istiyorsanız koyun demiş. Ben şöyle düşünüyorum kv ile görümcem iş birliği yapmışlar sanki. Görümcem neden tutup eşime böyle söyleyip yönlendirme yapıyor diye düşünüyorum . Ben onun yerinde olsam bilsem bile hiç birşey söylemezdim kardeşime. Eşimde gelecek yorumlardan çekindiği için ismi kimseye söylemiyor son anda söyleyecek gibime geliyor . Sinirlerim bozuldu bu işe bir çözüm bulmak istiyorum kızlar. Görümceme de bozuldum ayrıca bunu bir şekilde belli etmek istiyorum
Neden komik olsun allah aşkına. Şu an çocuk bebek olanlar yıllar sonra dede olacak o çağda da berke dedeler normal olacak. Alışkanlıkla alakalı bir durum tamamen. Yaşlanınca garip olur diye yeni isim koyulmasaydı şu an hala hepimizin 2 bin yıllık isimlerle geziyor olmamız gerekirdi. Binlerce eymen dede defne nine olacak mesela yıllar sonra torunlarına normal gelecek. Hatta belki eski isim demode diyecekler.Haklısınız bizim iki isimde güzel ve birbirleriyle uyumlu olduğu için koyduk.
Ama o Berke Canlarda dede olunca komik olacak Berke Can dede hiç olmuyor bence
Dediğiniz doğru şimdi ki çocuklar dede olunca isimleri torunlarına normal gelecek ama bu bana şuan bu tarz isimlerin sonuna dede,nine koyunca komik geldiği gerçeğini değiştirmiyor.Neden komik olsun allah aşkına. Şu an çocuk bebek olanlar yıllar sonra dede olacak o çağda da berke dedeler normal olacak. Alışkanlıkla alakalı bir durum tamamen. Yaşlanınca garip olur diye yeni isim koyulmasaydı şu an hala hepimizin 2 bin yıllık isimlerle geziyor olmamız gerekirdi. Binlerce eymen dede defne nine olacak mesela yıllar sonra torunlarına normal gelecek. Hatta belki eski isim demode diyecekler.
Sizin yorum üzerinden genel yazmak istedim aslında. Böyle isim konularında hep denk geliyorum, ilerisini de düşün dede-nine olunca yakışmaz vs yorumlar oluyor. Çok garip yani sanki sonsuza kadar onların çağı yaşanacak. Bu nesil hiç yaşlanıp ölmeyecek sanki. Sizr komik gelmesi çok doğal tabi ki.Dediğiniz doğru şimdi ki çocuklar dede olunca isimleri torunlarına normal gelecek ama bana şuan bu tarz isimlerin sonuna dede,nine koyunca komik geldiği gerçeğini değiştirmiyor.