- 1 Ocak 2022
- 3.833
- 13.723
Bende bu konu üzerinde araştırma okumuştum çok zorlu ve ağrılı bir süreç ameliyat ve sonrası için tam toparlanma 2 yıllık bir süreç asıl sıkıntı ilerleyen yaşlarda kemiklerde oluşacak durumlar ben tavsiye etmezdim.Boy uzatma ameliyatı çok sancılı bir süreç. Olup da memnun olan pek görmedim ben, hep ne kadar acılı olduğundan bahsediyorlar. Hani ameliyat olursun iyileşir de acısı geçer ya, bunda devamlı bir acı oluyor diye duydum ben hep. Ama boy takıntısı da çok kötü bir erkek için. İyice düşünüp taşınması lazım
Evet bu Ameliyattan daha mantıklı konu sahibi.Benim kuzenim de ergenlik çağında kısa kalmıştı ve teyzem hormon tedavisi uygulatmıştı. Bayağı işe yaradı, boyu şu anda 1.80 üzeri.
Bunu bir araştırması lazım, üniversite hastanesinde yaptırmıştı teyzem.Evet bu Ameliyattan daha mantıklı konu sahibi.
Sonradan çok agri çekiyorlar canım bence yaptirmasin yüksek tabanlı spor ayakkabilarla az da olsa uzatır boyunuendokrin maalesef daha uzamaz dedi uzama plakları kapanmış dedi basket spor beslenme hepsini denedi
Onda büyüme hormonu eksiktir ve 16 yaşındaki çocuk için uygulanmazBenim kuzenim de ergenlik çağında kısa kalmıştı ve teyzem hormon tedavisi uygulatmıştı. Bayağı işe yaradı, boyu şu anda 1.80 üzeri.
Vallahi teyzeniz akıllı kadınmış helal olsun. Konu sahibi inşallah bu tedaviyi araştırır.Bunu bir araştırması lazım, üniversite hastanesinde yaptırmıştı teyzem.
Olsun yinede bir Doktordan destek alsın mutlaka bir çözümü vardır.Onda büyüme hormonu eksiktir ve 16 yaşındaki çocuk için uygulanmaz
Olsun yinede bir Doktordan destek alsın mutlaka bir çözümü vardırOnda büyüme hormonu eksiktir ve 16 yaşındaki çocuk için uygulanmaz
gereksiz omega 3 kullanımı ileriki yıllarda aritmi riskini artırır. d vitamini de kanda yeterince varsa verilmez. spor, beslenme bir yere kadar etkiler; daha çok genetik belirler.Geç kalmışsınız bunları düşünmek için biraz daha yaşı küçükken yeterli OMEGA 3 d vitamini gibi takviyeler alıp spor yapabilirdi. Yoga yapsın omurları esner
Zaten gitmişler doktora doktor söylerdi böyle bir seçenek var diye. Ve geç kalınmış yani. 15 yaşından sonra zorOlsun yinede bir Doktordan destek alsın mutlaka bir çözümü vardır
gereksiz omega 3 kullanımı ileriki yıllarda aritmi riskini artırır. d vitamini de kanda yeterince varsa verilmez. spor, beslenme bir yere kadar etkiler; daha çok genetik belirler.
16 yaş da hormon tedavisi için geç olmayabilir. endokrin polde 16 yaşında ergenliği iğne ile geciktirilip aynı zamanda büyüme hormonu tedavisi alan bir kız çocuğu vardı. geç olup olmadığına detaylı tarama sonrası doktor karar verir
21 yaşına kadar uzaması devam eder vitamin ve yüzme tavsiye ederim16 yaşında oğlum uzama eklemleri arası kapanmış boyu 163 cm de kaldı 165 diyoruz aile genetiği olarak kısayız siz olsanız boy uzatma ameliyatına izin verir misiniz.
O kız çocuğunun genetik bir hastalığı vardır ama anladığım kadarıyla burda yok. Ülkemizde d vitamini eksikliği çok yaygın. Takviye olarak kullanan çok var. Bir doktora gidip danışıp sorabilirlerdi. Ayrıca gereksiz OMEGA 3 kullanımı nasıl olabilir OMEGA 3ü yeterli alıyoruz da gereksiz kullanımı kalmış. Çoğu yemek ayçiçek yağıyla pişiyor OMEGA 6 OMEGA 3 dengesini duymuş muydunuz? Balıklardan bile yeterli alınamıyor artık. Yediğimiz yiyeceklerin içeriklerini konuşmayalım uzun uzun tarım ilaçlarından girer gübre kalitesinden çıkarız. Kimseye cüce değilse ki burda öyle bir şey yok durup dururken hormon tedavisi uygulanmaz.