Premature bebeğim kiloyu çok yavaş alıyor

Merhaba, her gün zeytinyağı vermek gelişim için kilo ve boy olarak iyi geliyor. Osman Gönülal var biliyor musunuz baya bilinen bi doktor. O demişti prematüre bebeklere zeytinyağı verebilirsini

Merhaba, her gün zeytinyağı vermek gelişim için kilo ve boy olarak iyi geliyor. Osman Gönülal var biliyor musunuz baya bilinen bi doktor. O demişti prematüre bebeklere zeytinyağı verebilirsiniz diye
Merhaba, zeytinyağını kuvözde istemişlerdi. Bende gunde 4 CC olarak toplamda koyuyorum daha fazla verilir mi bilmiyorum doktora sormadım oda söylemedi açıkçası

Bu markayı da Instagram'da çok görmeye başladım. Bakıp alayım inşallah 😊
Ben bunu ek gıda döneminden 2 yaşa kadar kullandım yemeğe kullanıyordum. Ama geçenlerde bi ebe paylaştı yemeğe kullanılmaz içirilir sadece diye 🤦🏼‍♀️ 2 yaşından sonra da normal zeytinyağı aldım bebeklere özel değil de ondan veriyorum 🤭

Ben bunu ek gıda döneminden 2 yaşa kadar kullandım yemeğe kullanıyordum. Ama geçenlerde bi ebe paylaştı yemeğe kullanılmaz içirilir sadece diye 🤦🏼‍♀️ 2 yaşından sonra da normal zeytinyağı aldım bebeklere özel değil de ondan veriyorum 🤭
Sanırım farkı asitinin düşük olması oluyor bebek zeytinyağında. Bende bunun için doğal zeytinyagini kaynatıp soğutup kullanıyordum böylelikle asiti düşmüş oluyor. Farklı bir özelliği varsa bu markayı tercih ederim tabii ki yeter ki şifa olsun yavruma🥰

Peki sizin bebeginize iştah ve kilo için nasıl bı düzenleme getirdi doktorunuz? Bize evolvia mama ve iştah için bı şurup verdi ama çok bı ise yaramadi. Sizinkini merak ettim.
Hiçbir şey yapmadı önceki doktorlar. Yeni doktorumuzla sürece daha dün başladık. Çoklu gıda alerjisi olduğu için yediği şeyler sınırlı. Ek gıda ile neocate ı karıştırarak vermemi istedi sebze çorbaları hariç. Öğün sayısını arttırdı. Kalori yükselticez dedi. 10 gün sonra kontrole çağırdı. Mümkün olduğunca verdiği beslenme düzenine uyup yemesini sağlamaya çalışacağım. Henüz şurup vermedi. Belki yol alamazsak o zaman verir.

Hiçbir şey yapmadı önceki doktorlar. Yeni doktorumuzla sürece daha dün başladık. Çoklu gıda alerjisi olduğu için yediği şeyler sınırlı. Ek gıda ile neocate ı karıştırarak vermemi istedi sebze çorbaları hariç. Öğün sayısını arttırdı. Kalori yükselticez dedi. 10 gün sonra kontrole çağırdı. Mümkün olduğunca verdiği beslenme düzenine uyup yemesini sağlamaya çalışacağım. Henüz şurup vermedi. Belki yol alamazsak o zaman verir.
Bizim doktorumuzda kalori alımını artiricaz dedi. Ama çok az mama yiyor onun için Almanya'dan fantomalt getirdik. Ama sonuç itibariyle biberon maması az içtiği için onunda çok bır etkisi olmuyor. Neocatenin bana ek gıda tariflerinin pdfsini atmıştı. İnternette de pdf var. İnşallah sağlıkla kilolarını alırlar gerçekten zor 😕

Yok herhangi bağırsak emilimi rahatsızlığı değilmiş. Boyuda uzuyor 30 cm doğdu şuan 65 cm ben bı ara çok kafayı taktım mikrosefali mi diye çok yiprattim kendimi ama baş çevresi kendi goruntusu boyu vs değil yani doktorlarda bana kızdı hatta. Yani düşünüyorum zamanında doğup normal 3 kilo bile dogsaydi bu kilo hızıyla bile şuan 7 kilo olurdu oda çok normaldi çok var etrafımda günlü bebek olup 12 aylık 8 kilo olan. Kendimi telkin ediyorum ama günün sonunda yine uzulurken buluyorum
Ben de sizinle benzer seyler yasadim. Bebegim 37 haftalik 2100 gram 43 cm dogdu, tansiyon yuzunden gelisememisti. Ilk aylar guzel kilo aldi ama sonra gitgide daha az sut icmeye basladi (sagarak anne sutu veriyordum) mama da almiyor ne versem kusuyordu. Ilk ek gidaya basladigimizda da yemiyordu. 4 ayliktan sonra bi sure ayda sadece 100 gram aldi o kadar yiprattim ki kendimi. En son bir doktor kizdi bana rahat birak cocugu diye. 1 yasinda 8.5 kiloydu yani persentili dusuktu ama normal sinirlar icindeydi.

Ek gida istemeyen bir bebek demissiniz nasil veriyorsunuz ek gidayi?

Ben de sizinle benzer seyler yasadim. Bebegim 37 haftalik 2100 gram 43 cm dogdu, tansiyon yuzunden gelisememisti. Ilk aylar guzel kilo aldi ama sonra gitgide daha az sut icmeye basladi (sagarak anne sutu veriyordum) mama da almiyor ne versem kusuyordu. Ilk ek gidaya basladigimizda da yemiyordu. 4 ayliktan sonra bi sure ayda sadece 100 gram aldi o kadar yiprattim ki kendimi. En son bir doktor kizdi bana rahat birak cocugu diye. 1 yasinda 8.5 kiloydu yani persentili dusuktu ama normal sinirlar icindeydi.

Ek gida istemeyen bir bebek demissiniz nasil veriyorsunuz ek gidayi?
Maşallah sizinki güzel kiloda doğmuş yinede. Yaşında 8.5 olması çok çok güzelmiş zaten normal 3 kilo doğan bı bebeğin bile yaşında üç katı olması beklenir. 8 kiloyu şuan diyorum Mart ayı gibi görsek o bile çok iyi bizim için.
Şöyle doktorumuz zaten mamaya alışması ve bağırsakların düzenlenmesi için ek gıda istemedi bır ay önce purelere başla dendi. 1 kaşık alıyor sonra yemiyor. Ben zorluyorum zorladığım da ağlıyor öğuruyor sonra kiymiyorum. Biraz daha çorbayi seviyo oda yarım çay bardağı kadar anca içiyor. Zaten iştahsız mamayida hiç sevmedi biberonu da.. kaç ay olmuş 90 CC ictiginde seviniyorum düşünün. Biberonla kalan mamayı kaşıkla vermeye çalışıyorum. Yani beslenme bizde çok zor ve can sıkıcı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben kilolu bebek olsun diye bı istemim yaşadığım sueclerden dolayi hic olmadi. Sadece şuan 6-7 kilo ayina göre en alt sınır ordan yaklassak bile yeterdi bana.

X