Oğlumdan paramı istedim diye eşim bana paragöz olarak bakıyor( KV adayıyım sorunlar başladi)

Teşekkürler ederim yazınız çok iyi geldi🙏
Bazen yanlişi doğruyu bilemiyorum .
Burda " yanlişla karşilik veriyorsunuz" diyorsunuz
Sizce nasıl davranmam gerekiyordu ?

Oğlum parasız olsaydı hiç sesimi cikarmazdim ,
Ben çok değişik bir ailede büyüdüm. Annem güneydoğulu,babam kızeydoğulu. İkisi de öğretmendi. Eve giren para,harcanan para o kadar güzel dengelemişlerdi ki. Kimse kimseye para lafı yapmadı. Biri fatura ödüyorsa diğeri kirayı ödüyordu. Biri market alışverişi yaptıysa diğeri çocuklarla ilgilendi (anne babamın tek çocuğuyum ama babamın ilk evliliğinden iki kızı vardı,çocuklarla ilgilenmek deyince üçümüz de dahil olurduk bu tanıma)

Sadece para konusundan gidersek
Siz de bir yere bir ödeme yapılacağında eğer ki ödemeyi yaptıysanız o parayı geri istememelisiniz. Şimdi eşim kalkıp benden markete yaptığı harcamanın parasını istese aynı şey,çok bozulurum. Yani ne farkı var,ha sen ödedin ha ben. Siz salon parasını ödediyseniz eşiniz de başka bir şeyi öder. Ev arkadaşı değilsiniz ki,ailesiniz siz. Onun parası sizin paranız. Sizin paranız da onun parası.
Ha bana sorarsanız oğlum evlenecekse iğnesinden ipliğine oğlum karşılamalı. Bu onun sorumluluğu. Ne düğün yaparım ne de salon parası öderim. Ama siz belli ki çocuğunu maddi manevi evlendirecek yapıda bir insansınız. O düğün gerçekleşseydi de masraf yapacaktınız. Bu da sizin için fark etmemeli.

Aile içinde senin benim olmamalı bence. Oğlunuz evli olsaydı farklı konuşurdum ama bekar. Yıllarca çalışmışsınız harika ama sonuçta o para pul yine kime kalacak çocuklarınıza
Çocuk sorumsuz ve yüzsüz ama. Konu sahibi parayı çocuğuna bırakmayıp yemeyi de seçebilir. Çalışıp para kazandığı hâlde annesinin sırtından geçinmeye devam ediyor. Bence dur deme zamanı gelmiş. Çocuklar para kazanmaya başladıktan sonra sadece darda kaldıklarında ailelerinden yardım istemeli artık.

Aynısının tersi mümkünse bu neden garip ben de onu anlayamıyorum. Adam tek çalışıp karısı çalışmayınca sıkıntı olmuyorsa,tersi de normal sayılmalı. Kadının çalışması çok mu über değişik bir durum acaba? Bir süre de erkek çalışmayıversin,kadın tek idare etsin evi. Kimsenin incileri dökülmez bana göre.
Kadin calismadiginda evi derleyip topluyor ev isi yapiyor erkek calismadiginda kadin yine eve gelip ev isi yapiyorsa evet incileri dokulur. Burdaki konu sahibi gayet hakli ve magdur bana gore. Parayi boyle hesap etmesi normalogluda kocasida sorumsuz.

Kadin calismadiginda evi derleyip topluyor ev isi yapiyor erkek calismadiginda kadin yine eve gelip ev isi yapiyorsa evet incileri dokulur. Burdaki konu sahibi gayet hakli ve magdur bana gore. Parayi boyle hesap etmesi normalogluda kocasida sorumsuz.
Hayır eksik okumuşsunuz,çocuklara evde olduğu süreçte adam bakmış. Kadın dışarıda çalışmış,adam da evde.

Aynısının tersi mümkünse bu neden garip ben de onu anlayamıyorum. Adam tek çalışıp karısı çalışmayınca sıkıntı olmuyorsa,tersi de normal sayılmalı. Kadının çalışması çok mu über değişik bir durum acaba? Bir süre de erkek çalışmayıversin,kadın tek idare etsin evi. Kimsenin incileri dökülmez bana göre.
Sorun şu ki kadıar genellikle çoluk çocuk muhabbetine iş hayatını bırakmak zorunda kalıyorlar.ya da koca peşini herşeyini bırakıp ömrünü bir adama adıyor.bu sırada da ev işi, yemek, temizlik, çocuklar, eş ailesine hizmet hepsini sorunsuz bir şekilde yürütmeye çalışıyorlar.eve ne geliyorsa kanaat edip hiçbir gereksiz harcama yapmıyorlar
ama erkekler bunların hiç birini yapmıyor.üstüne ukala, pişkin, bencilce hareketler sergilemeye devam edip kadının da parasını abuk sabuk işler için hiç etmenin derdindeler.yok borsa yok bitcoin yok bilmem ne kredisi.

Sorun şu ki kadıar genellikle çoluk çocuk muhabbetine iş hayatını bırakmak zorunda kalıyorlar.ya da koca peşini herşeyini bırakıp ömrünü bir adama adıyor.bu sırada da ev işi, yemek, temizlik, çocuklar, eş ailesine hizmet hepsini sorunsuz bir şekilde yürütmeye çalışıyorlar.eve ne geliyorsa kanaat edip hiçbir gereksiz harcama yapmıyorlar
ama erkekler bunların hiç birini yapmıyor.üstüne ukala, pişkin, bencilce hareketler sergilemeye devam edip kadının da parasını abuk sabuk işler için hiç etmenin derdindeler.yok borsa yok bitcoin yok bilmem ne kredisi.
Her kadın iş hayatını bırakmadığı gibi her erkek de bencilce hareket etmiyor.
Konu sahibinde de zaten bu durum söz konusu değil. Adam işsizken çocuklara bakmış. Bu günde iki çocuğa bakmak kolay değil. Eğer konu sahibi için bu bir problemse ben çocuklara bakayım sen de iş bul çalış demeliydi. Şimdi aradan zaman geçmiş,çocuklar büyümüş evlenecek yaşa gelmiş e adam da işsizdi denmez. Eğer kendisine uymayan bir durum söz konusuysa bunu o zaman çözmeliydi.

Kim ne dersen desin kadının çalışmamasıyla erkekğin çalışmaması aynı şey değil.evet cinsiyetçilik ama bu böyle.belki çok daha ileri yıllarca değişir ama şimdilik durum bu.

Resmen kullaniyorlar sizi lutfen birdaha esinizede oglunuzada aciyip yuz vermeyin para biriktirin ve ne yapip ne edip birikiminizin hesabini vermeyin gizlide olsa saklayin belliki bunlardan size fayda yok

Yoo yaptığı hareketler ortada.gayet pişkin ve bencilce.manüpilasyoncu.iyi niyetli değil.hissediliyor.
Bence öyle değil.
Pişkin ve bencil kimse yok konuda.
Sizin de eşiniz ileride yaptığı harcamayı sizden isterse o zaman ağzına kürekle vurun,tavsiyemdir. ;)

Yoo yaptığı hareketler ortada.gayet pişkin ve bencilce.manüpilasyoncu.iyi niyetli değil.hissediliyor.
Bence öyle değil.
Pişkin ve bencil kimse yok konuda.
Sizin de eşiniz ileride yaptığı harcamayı sizden isterse o zaman ağzına kürekle vurun,tavsiyemdir. ;)

Çocuk sorumsuz ve yüzsüz ama. Konu sahibi parayı çocuğuna bırakmayıp yemeyi de seçebilir. Çalışıp para kazandığı hâlde annesinin sırtından geçinmeye devam ediyor. Bence dur deme zamanı gelmiş. Çocuklar para kazanmaya başladıktan sonra sadece darda kaldıklarında ailelerinden yardım istemeli artık.
Salon parasını babası ben öderim demiş çocuk sen öde dememişki ayrıca eve katkıda bulunmasınıda kimse talep etmemiş. Belki çocuk etmek istedi baba kabul etmedi baksanıza para konusunda hep üstlenen tarafmış. Çocuk para vermiyor ama ailedende para almıyor. Belki kardeşine veriyor eve ekmek getiriyor bu ayrıntıları bilmiyoruz.

Konu sahibinde de zaten bu durum söz konusu değil. Adam işsizken çocuklara bakmış. Bu günde iki çocuğa bakmak kolay değil. Eğer konu sahibi için bu bir problemse ben çocuklara bakayım sen de iş bul çalış demeliydi. Şimdi aradan zaman geçmiş,çocuklar büyümüş evlenecek yaşa gelmiş e adam da işsizdi denmez. Eğer kendisine uymayan bir durum söz konusuysa bunu o zaman çözmeliydi.
insan birikmişliklerinin ileride böyle başına bela olacağını farkedemiyor.unuttum geçti gitti sanıyor ama hiçbir şey unutulmuyor.

Evet orayi gormedim okumadim kusura bakmayin. O zaman cocugun babasina benzemesi normal bu durumda. Burdaki hata cocugun sorumsuzlugu o zaman.
Rica ederim ne demek.

Konu sahibi genel olarak çocukları 50 yaşına da gelse yine de her anlamda arkasında olabilecek bir aileye mensup.

insan birikmişliklerinin ileride böyle başına bela olacağını farkedemiyor.unuttum geçti gitti sanıyor ama hiçbir şey unutulmuyor.
Unutmuyorsunuz tabii. En güzeli zamanında yol vermek.
Çocuklarımız da o beğenmediğimiz adamlarla yaşıyor ve onların huyundan suyundan etkileniyor illa ki.

Son derece haklısınız, evlatta olsa bir yere kadar. Eminim o parayı biriktirene kadar ne kadar sıkıntı ve yokluk çektiniz sizin güvencenizdi. Geri adım atmayın, parayı verecekse versin. Evlilik sorumluluğunu alabilecek yaşta ise borcunuda odeyebilecek sorumlulukta olmalı.

Salon parasını babası ben öderim demiş çocuk sen öde dememişki ayrıca eve katkıda bulunmasınıda kimse talep etmemiş. Belki çocuk etmek istedi baba kabul etmedi baksanıza para konusunda hep üstlenen tarafmış. Çocuk para vermiyor ama ailedende para almıyor. Belki kardeşine veriyor eve ekmek getiriyor bu ayrıntıları bilmiyoruz.
Öyle olduğunu sanmıyorum. Kadın ödemek zorunda bırakılmış. Baba emrivaki yapmış. Oğlanın da öyle düşünceli olduğunu sanmıyorum. Direkt trip atmışlar.

Biraz daha açıklama ihtiyaçi duydum.
Çocuklar 10 yaşına girdiklerinde konuştum ,
artık calişmasini istediğimi ve hem kendi ruh sağlığı için iyi olduğunu söyledim .

Bakın bu sadece bizim ülkede değil bütün dünya çoğunluğu çalişmayan erkeğe hoş bakmaz .

Boşansaydiniz şimdi çekmek zorundasınız derseniz öyledir

Biraz daha açıklama ihtiyaçi duydum.
Çocuklar 10 yaşına girdiklerinde konuştum ,
artık calişmasini istediğimi ve hem kendi ruh sağlığı için iyi olduğunu söyledim .

Bakın bu sadece bizim ülkede değil bütün dünya çoğunluğu çalişmayan erkeğe hoş bakmaz .

Boşansaydiniz şimdi çekmek zorundasınız derseniz öyledir
Yok asla şimdi çekmek zorunda olduğunuzu düşünmüyorum.
Çok var yıllarca evli kalıp da sonradan canına tak edip boşanmaya karar veren insan.
Eğer sizi mutlu edecekse şimdi de boşanabilirsiniz bana göre.

Back