- 28 Kasım 2010
- 41.836
- 138.665
- 798
- Konu Sahibi Kisirdongu
- #61
Ben çok değişik bir ailede büyüdüm. Annem güneydoğulu,babam kızeydoğulu. İkisi de öğretmendi. Eve giren para,harcanan para o kadar güzel dengelemişlerdi ki. Kimse kimseye para lafı yapmadı. Biri fatura ödüyorsa diğeri kirayı ödüyordu. Biri market alışverişi yaptıysa diğeri çocuklarla ilgilendi (anne babamın tek çocuğuyum ama babamın ilk evliliğinden iki kızı vardı,çocuklarla ilgilenmek deyince üçümüz de dahil olurduk bu tanıma)Teşekkürler ederim yazınız çok iyi geldi
Bazen yanlişi doğruyu bilemiyorum .
Burda " yanlişla karşilik veriyorsunuz" diyorsunuz
Sizce nasıl davranmam gerekiyordu ?
Oğlum parasız olsaydı hiç sesimi cikarmazdim ,
Sadece para konusundan gidersek
Siz de bir yere bir ödeme yapılacağında eğer ki ödemeyi yaptıysanız o parayı geri istememelisiniz. Şimdi eşim kalkıp benden markete yaptığı harcamanın parasını istese aynı şey,çok bozulurum. Yani ne farkı var,ha sen ödedin ha ben. Siz salon parasını ödediyseniz eşiniz de başka bir şeyi öder. Ev arkadaşı değilsiniz ki,ailesiniz siz. Onun parası sizin paranız. Sizin paranız da onun parası.
Ha bana sorarsanız oğlum evlenecekse iğnesinden ipliğine oğlum karşılamalı. Bu onun sorumluluğu. Ne düğün yaparım ne de salon parası öderim. Ama siz belli ki çocuğunu maddi manevi evlendirecek yapıda bir insansınız. O düğün gerçekleşseydi de masraf yapacaktınız. Bu da sizin için fark etmemeli.