Oğlumdan paramı istedim diye eşim bana paragöz olarak bakıyor( KV adayıyım sorunlar başladi)

Ben bütün bunları kadınların yarattığını düşünüyorum işte. Ben iki evreyi de yaşadım,bir dönem çalışmadım,hayatımın çoğu da çalışmakla geçti. Ama bunu saçımı süpürge ettim diye anlatmayı avam buluyorum. Erkeklerin %90ı çalışıyor,hiç birinden bu ayh ben çalışıyorum tribini duymuyorum. Sanki analarından çıktıkları anda çalışıyor olmaları erkeklere zorunluluk ama kadına isteğe tabii. Yok böyle bir dünya bana göre. Benim eşim de çalışmak istemeyebilir,yoruldum evde oturacağım diyebilir. Çünkü bir dönem bunu ben de yaptım,kimse ölmedi. İncileri ortaya saçan çoğunlukla kadın bizim toplumumuzda,mağduru oynamayı seviyoruz. Boşanan kadınlar çocuğu babasına vermeyi bir yanlış olarak görüyor. E o zaman şikayet etmeyeceksin babası çocuğumla ilgilenmiyor diye. Çünkü hep sen ilgilenmeyi kendin seçtin. Kız çocuğunun altını babası temizleyemez diyen değişikleri gördüm ben. Cinsiyet ayrımını,o cinsiyetlere biçilen rolleri ayarlayan,%99 kadınlar.
Konu sahibi bile oğlundan şikayet ediyor. E bu çocuğa ben bakmadım,kendisi baktı. Çocuğuna zamanında gereken sorumluluğu vermezsen işte böyle iptal olan düğününün parasını da sen ödersin.
Dedigim gibi haksiz gormuyorum sizi ama cok idealize ettiginizi dusunuyorum. Keske sizin dediginiz gibi olsa, kadin erkek daha esit kosullarda olsak, bu esitlik kimi zaman farkli cinsiyetlere gore eğilebilse.

Evet dediginiz gibi bazen erkekler de evde oturabilse, ama gercekler boyle degil iste ustte uzun uzun anlattim, cevaben iddialasiyormusum gibi durmak istemem.

Tek diyecegim su hepimiz birer anne ya da anne adayiyiz. Bu toplumsal kisir donguyu kiracak cocuklari bizler yetistirebiliriz. Ben iki kiz annesiyim, ayaklari ustunde duran, pirlantasini
-eger isterse- kendi parasiyla alabilecek kizlar yetistirmek istiyorum.

Ama su an hali hazirda yetismis erkek ve kadinlarin %90'i yerlesmis cinsiyet kaliplarini coktan benimsedi, geriye kalan %10 yavas yavas bu zinciri kiracak umarim :)

Ilk mesajimda calismayan erkege saygi duymadigimi belirttim, burada kastim gecici sureyle yasanan (ki bu ulkede artik cok olasi) issizlikler degildi ya da artik emekli olarak calismamak degildi, tamamen asalak bir yasam bicimini benimseyen erkeklerdi.

Yoksa dusmez kalkmaz bir Allah, herkes bir zaman da olsa issiz kalabilir, dedigim gibi bu ulkede bu cok olasi artik.

Ülke gerçeği beni ilgilendirmiyor ki. Ona bakarsanız ben ve benim gibi insanlar Türk toplumunun %2si falan ancak. Ben toplumun doğrularına göre yaşayamam ki,kendi doğrularıma göre yaşayabilirim. Bu mu erkeklerin ekmeğine yağ sürüyor? Erkeklerin de kadınlar kadar sorumluluğu var ,erkekler de ev işi bir zahmet yapacak diyorum,erkekler de çocuğa bakacak,alışverişe gidip yemek yapacak diyorum,bu mu erkeğin ekmeğine yağ sürüyor? Yanlış anlamışsınız beni. Erkeği savunsam işten eve gelip devrilip yatsın,nasıl olsa eşi ev hanımı,pervane olsun adamın etrafında derdim.
Yorumunuzda kadını eleştirdiğiniz için öyle yazdım. Yazdığınız kadarını da eleştirdim. Yazdığınız ilk kısım da erkeklerin ekmeğine yağ süren kısım. Etrafta davar gibi gezip kadınlar madem bizimle eşit her şeyi yapsınlar madem diyorlar. İki kuruş nafakayı da çok gören tipler türedi böyle böyle. Onu da çocuğuna verecek. Koşullar kadının da iş hayatına girmesine göre şekillendi ama yarım şekillendi. Erkekler oldukları yerde TV karşısındaki kanepede kaldılar. Şimdi de bir kısım hiç çalışmayım kadın bana baksın diye düşünmeyi kendine hak görüyor. Erkeği savunmuyorsunuz ama bu fikirler çok farklı anlaşılıyor.

Topluma yerlesmis kalıpların dışına çıksakta bir yerde hata yapiliyor. Kadin istihdamı az diye yillarca konuşuldu, kadinlar çalışmaya basladi ama ev içi sorumluluklarını erkeklerle paylasamadi. Cocuklari yetiştirme tarzinda ve yetismis cocuklari ogutlemekte sorun var.
Kiz erkek farketmeksizin her cocuga calisip hayatini kazanmasini, karnini doyurmasini, camasirlarini yikayip evini temiz tutmasi gerektigini ogretmek gerekiyor. Bizde boyle degil. Calisam gelin alalim, gelin benim evimide temizlesin(bunla ilgili bir konu da var kkda şu an), kendi evi temiz degilse oglumuza degil gelinimize hesap soralim. Kadinlarida muhakkak kocalarina bagimli yapalim, kocalari alsin getirsin yedirsin...

Ben seninle ayni fikirdeyim aslinda. Insan hayati boyunca non stop calisamaz.

Anlatmak istedigim seyi siz daha net anlatmissiniz, birebir ayni bakiyoruz bu konuya, yorumunuzun altina imzami atarim.

Dedigim gibi haksiz gormuyorum sizi ama cok idealize ettiginizi dusunuyorum. Keske sizin dediginiz gibi olsa, kadin erkek daha esit kosullarda olsak, bu esitlik kimi zaman farkli cinsiyetlere gore eğilebilse.

Evet dediginiz gibi bazen erkekler de evde oturabilse, ama gercekler boyle degil iste ustte uzun uzun anlattim, cevaben iddialasiyormusum gibi durmak istemem.

Tek diyecegim su hepimiz birer anne ya da anne adayiyiz. Bu toplumsal kisir donguyu kiracak cocuklari bizler yetistirebiliriz. Ben iki kiz annesiyim, ayaklari ustunde duran, pirlantasini
-eger isterse- kendi parasiyla alabilecek kizlar yetistirmek istiyorum.

Ama su an hali hazirda yetismis erkek ve kadinlarin %90'i yerlesmis cinsiyet kaliplarini coktan benimsedi, geriye kalan %10 yavas yavas bu zinciri kiracak umarim :)

Ilk mesajimda calismayan erkege saygi duymadigimi belirttim, burada kastim gecici sureyle yasanan (ki bu ulkede artik cok olasi) issizlikler degildi ya da artik emekli olarak calismamak degildi, tamamen asalak bir yasam bicimini benimseyen erkeklerdi.

Yoksa dusmez kalkmaz bir Allah, herkes bir zaman da olsa issiz kalabilir, dedigim gibi bu ulkede bu cok olasi artik.
Yok estağfurullah,zaten iddialaşmak olarak görmedim,bizimki tamamen fikir alışverişi bence 😊
Bence esas sorun kadın olsun erkek olsun,o asalak yaşam formları. Kimseye bir faydası olmayan tipler. Boşbeleş yaşayıp da kimseye faydası olmayana elbet kimse saygı duymaz.
Siz yine %10 diyerek iyimser tablo çizmişsiniz,ben nedense daha az sayıda görüyorum hep;) inşallah %10 varızdır gerçekte.
İnşallah kendine ve etrafına faydası olan çocuklar yetiştirmek nasip olur hepimize 🙏

Yorumunuzda kadını eleştirdiğiniz için öyle yazdım. Yazdığınız kadarını da eleştirdim. Yazdığınız ilk kısım da erkeklerin ekmeğine yağ süren kısım. Etrafta davar gibi gezip kadınlar madem bizimle eşit her şeyi yapsınlar madem diyorlar. İki kuruş nafakayı da çok gören tipler türedi böyle böyle. Onu da çocuğuna verecek. Koşullar kadının da iş hayatına girmesine göre şekillendi ama yarım şekillendi. Erkekler oldukları yerde TV karşısındaki kanepede kaldılar. Şimdi de bir kısım hiç çalışmayım kadın bana baksın diye düşünmeyi kendine hak görüyor. Erkeği savunmuyorsunuz ama bu fikirler çok farklı anlaşılıyor.
Konudaki kadını eleştiriyorum ben. Adamı beğenmemiş,en doğal hakkı beğenmemek,ama evli kalmış. Adam işsiz hep ben çalıştım benim param diyor ama eşi de evde çocuğa bakmış. Şimdi benim bu kocaya laf söylemem mümkün değil bu argümanlarla. Adam çalışsaydı,kadın ev hanımı olarak çabalasaydı, adam param da param dediğinde ağzına kürekle vuracaktık ama haklı olarak.

Hah işte tam bundan bahsediyorum.
Adam işsiz kaldı diyorsunuz ama %80 çocuğa bakmış. İşsiz değilmiş demek ki,o da evde çalışmış. Ben bir sorun görmüyorum bu durumda. Siz dışarıda çalıştıysanız eşiniz de çocuğa baktı.
Çocuklar büyüyeli çok oldu ama

Anlatmak istedigim seyi siz daha net anlatmissiniz, birebir ayni bakiyoruz bu konuya, yorumunuzun altina imzami atarim.

Kizimin onune dunyalar serilsin, oglumun eli soguk sulara girmesin diyerek cocuk yetiştirildigi muddetce bu sorunlar aşılamaz bence. Her cocuga birey olmayi, her bireyin kendi fiziksel ihtiyaclarini karsilamasi gerektiğini ogretmek lazim. Insallah bizden sonraki nesillerde olumlu bir degisim görürüz

Konudaki kadını eleştiriyorum ben. Adamı beğenmemiş,en doğal hakkı beğenmemek,ama evli kalmış. Adam işsiz hep ben çalıştım benim param diyor ama eşi de evde çocuğa bakmış. Şimdi benim bu kocaya laf söylemem mümkün değil bu argümanlarla. Adam çalışsaydı,kadın ev hanımı olarak çabalasaydı, adam param da param dediğinde ağzına kürekle vuracaktık ama haklı olarak.
Sizin çoğu yorumunuzu beğeniyorum burdada yerinde konuşuyorsunuz .
Evet,hata bende , beş yılını çocuklara baktı diye hiç sorun etmedim ama baktım kendisi evde minimum iş yaparak artı benim en ufak isteğimi çok görerek (kendisi sadece bana eşlik edecek) beni değersizleşti .Bende ister istemez bir nevi
" Benim param ben kazandım ,yaparım isterim.."
Demeye başladim .

Erkek ve kadın "eşit" davranmalı ,evlilikte müşterek düşüncesinde katılıyorum .
Onun içinde ikisinde sordum:
" Neden ben yalnız yükleniyorum"
Neden burda müşterek düşünce yok ?
Konum ev iş erkek kadın ayırımı değil ki
Bu konuda şimdi yanlışmi düşünüyorum?

Kizimin onune dunyalar serilsin, oglumun eli soguk sulara girmesin diyerek cocuk yetiştirildigi muddetce bu sorunlar aşılamaz bence. Her cocuga birey olmayi, her bireyin kendi fiziksel ihtiyaclarini karsilamasi gerektiğini ogretmek lazim. Insallah bizden sonraki nesillerde olumlu bir degisim görürüz

Ekleme yapayim,

Gelin kiz hem calissin hem bize kul kole olsun, el oglu da zengin olsun parasini somurelim kafasi devam ettigi surece bir adim oteye gidemeyiz.

Dilerim bu donguyu bizler, evlatlarimizla kirabiliriz.

Aynısının tersi mümkünse bu neden garip ben de onu anlayamıyorum. Adam tek çalışıp karısı çalışmayınca sıkıntı olmuyorsa,tersi de normal sayılmalı. Kadının çalışması çok mu über değişik bir durum acaba? Bir süre de erkek çalışmayıversin,kadın tek idare etsin evi. Kimsenin incileri dökülmez bana göre.
Kadın çalışmıyorsa evin yemeği, temizliği kadınların sorumluluğunda oluyor. Ama erkek evdeyse karısının işten gelip yemek yapmasını bekliyor. Benim arkadaşım yaşadı mesela bu durumu. Kocası uzun süre çalışmadı, kahvaltı masasını bile toplamıyormuş karısı işteyken. Pijamalarla yatıp TV izliyordu bütün gün.

Sizin çoğu yorumunuzu beğeniyorum burdada yerinde konuşuyorsunuz .
Evet,hata bende , beş yılını çocuklara baktı diye hiç sorun etmedim ama baktım kendisi evde minimum iş yaparak artı benim en ufak isteğimi çok görerek (kendisi sadece bana eşlik edecek) beni değersizleşti .Bende ister istemez bir nevi
" Benim param ben kazandım ,yaparım isterim.."
Demeye başladim .

Erkek ve kadın "eşit" davranmalı ,evlilikte müşterek düşüncesinde katılıyorum .
Onun içinde ikisinde sordum:
" Neden ben yalnız yükleniyorum"
Neden burda müşterek düşünce yok ?
Konum ev iş erkek kadın ayırımı değil ki
Bu konuda şimdi yanlışmi düşünüyorum?
Çok teşekkür ederim çok naziksiniz. Ben zaten sizin mutsuzluğunuza odaklanarak yorum yaptım. Ortada bir yanlış görüyorsunuz,sonra siz de nasıl olsa karşısı yanlış diye yanlışla karşılık veriyorsunuz. Bunu yapmak size mutluluk getirmez,ki getirmemiş işte. Keşke yaptıklarınızın sonucunda mutlu olsaydınız bari değerdi o zaman. Şimdi şikayetçi olan yine sizsiniz,gün sonunda kaybeden yine sizsiniz. Yazık değil mi size?

Eşlerimizle bazen ortak düşüncede buluşamıyoruz ne yazık ki. Ben de yaşıyorum bu durumu. Ama o durumla baş etmek zorundayım. Ben de bir dönem eşimden ilgi bekledim. Beni anlamasını bekledim. O aralar benim de eşim sıkıntılı bir dönemden geçiyordu. Beraber tatile gitmek istedim,olmadı. Sonra baktım ki ben elden gideceğim,çıktım tek başıma gittim. Bir sefer yalnız gittim,ikincide oğlumla gittim,üçüncüde annemi aldım gittim. Bunları yaparken keyif de aldım. Niye kocam gelmiyor,niye kocamla gidemiyorum demedim. O an öyle yaşanmalıydı,ben de öyle yaşadım. Siz de neden eşinizle bir şeyler beklediniz ki,yaş geçti nerelere geldi. Kaç yıl kaybettiniz kimbilir. Kafanıza parayı,çalışmayı takacağınıza keşke kendi ruhsal durumunuzu taksaydınız diyorum. Eşinizi boşverin. Madem boşayacak kadar güçlü olamadığınızı söylüyorsunuz,bari bu durumla yaşayabilecek kadar güçlü olun. Kendiniz için.

Kadın çalışmıyorsa evin yemeği, temizliği kadınların sorumluluğunda oluyor. Ama erkek evdeyse karısının işten gelip yemek yapmasını bekliyor. Benim arkadaşım yaşadı mesela bu durumu. Kocası uzun süre çalışmadı, kahvaltı masasını bile toplamıyormuş karısı işteyken. Pijamalarla yatıp TV izliyordu bütün gün.
O asalakmış ama. Ona kimse saygı duymaz ki,boşanması gerekir insanın. Adamı koyarsın kapının önüne kurtulursun.

Konum yanlış anlaşılmasın ,kadın erkek ev iş eşitliğini sormuyorum .
Aileysek madam hayatta müşterekse
Neden ben yalnız ödüyorum?
Elbette oğlum evladim ama bende onun annesiyim
İki tane erkek dururken beni hiç bulaştirmamalari gerekiyordu .
Misal böyle konuda eşime sorsam annen ödemiş işte bırak ödesin beni keseri .
Gururuna yediremezdi , kıyamazdi ,geceleri uykusuz kalırdi .
Ben olunca tabbi önemi yok
Ben neyim ?

Konum yanlış anlaşılmasın ,kadın erkek ev iş eşitliğini sormuyorum .
Aileysek madam hayatta müşterekse
Neden ben yalnız ödüyorum?
Elbette oğlum evladim ama bende onun annesiyim
İki tane erkek dururken beni hiç bulaştirmamalari gerekiyordu .
Misal böyle konuda eşime sorsam annen ödemiş işte bırak ödesin beni keseri .
Gururuna yediremezdi , kıyamazdi ,geceleri uykusuz kalırdi .
Ben olunca tabbi önemi yok
Ben neyim ?
Sizi umursamayanı siz de umursamayın artık. Kim ne yapıyorsa yapsın, ne halleri varsa görsünler.

Çok teşekkür ederim çok naziksiniz. Ben zaten sizin mutsuzluğunuza odaklanarak yorum yaptım. Ortada bir yanlış görüyorsunuz,sonra siz de nasıl olsa karşısı yanlış diye yanlışla karşılık veriyorsunuz. Bunu yapmak size mutluluk getirmez,ki getirmemiş işte. Keşke yaptıklarınızın sonucunda mutlu olsaydınız bari değerdi o zaman. Şimdi şikayetçi olan yine sizsiniz,gün sonunda kaybeden yine sizsiniz. Yazık değil mi size?
Teşekkürler ederim yazınız çok iyi geldi🙏
Bazen yanlişi doğruyu bilemiyorum .
Burda " yanlişla karşilik veriyorsunuz" diyorsunuz
Sizce nasıl davranmam gerekiyordu ?

Oğlum parasız olsaydı hiç sesimi cikarmazdim ,

Aile içinde senin benim olmamalı bence. Oğlunuz evli olsaydı farklı konuşurdum ama bekar. Yıllarca çalışmışsınız harika ama sonuçta o para pul yine kime kalacak çocuklarınıza

Günaydın herkese hayırlı pazarlar,
Kimsem yok bu yaşimda bile ,Ahmet Kaya'nın (mekanı cennet olsun) şarkisi gibi
"Tek tapancayim..." Hep öyle oldum ....

Bir konu açmıştım "KV adayıyım sorunlar başladi" , düğünümüz iptal oldu .
Salonla korona da 2022 anlaşma yapılmıştik ve iptal halinde %60 ödeme zorunluluğu vardı.Kim bilirdi böyle olacağını,ozaman takılmamıştık bu ayrıntıya.
Oğlumuzun psikolojisi bozuk olduğu için biz halledelim sonra anlaşiriz dedi eşim .
Ben ailemi bildiğim için ,bak aileysek yarıya üstlenelim .Ne biz hepsini ödeyelim nede oğlumuzu yalnız birakalim.Oda sorumluluklarının arkasında dursun dedim .
Eşim kabul etmedi , hepsini ben ödeyeceğim dedi .Tamam ozaman ben yokkum dedim .

Ayrıntı veriyorum: oğlumun maddi gücü var Allah'a şükür mesleği elinde, beş senedir çok iyi yerde çalişiyor .Bizimle beraber yaşiyor ,eve katkısı yok, bizde talep etmedik .
Yani herşey bizden .
Eşim ise alışmış bütün para konularını üstlenmeme "biz" dedimi güya beni diyor.Eşim çooook uzun süre işsiz kaldı evde Bak iki oğlumuz var ,yarın bir gün paraya ihtiyacımiz olacak dediysem ,giderim kredi çekerim diyordu .

Şimdi ,eşimin banka kartında sıkıntılar varmış ,şubeside maalesef çok olmayan banka.Meblağ yüksek olduğu için önceden rezervasyon yapılması gerekiyormuş .
Tabii ben hesabımdan çektim (8000€) ödedik.

6 ay geçti üzerine ikisindede çıt yok ,
cağirdim artık konuştum:
"İkinize de kırgınım ,hayal kırıklığı yaşadim .
Biz aileysek beraber ödemeliydik.
Neden sadece yalnız ben üstlendim?"
Oğlum çellendi ,ne para diye tutturdun korkma hepsini sana vereceğim .Benim param çok ,8000€ bana dokunmaz.3 ay calişirim kazanırım ."
Eşim: "sana dedim sus,ben sana göndereceğim kartım calişmiyor.para para...."

İsteseydi eşim ,her gün 1000€ çekerek biriktirirdi.
İsteseydi oğlum kendi ödemesini kendi yapardı
İkisinde benim üstüme yıkmak istiyorlar ,birde gelmişler beni paragöz olarak suçluyorlar .

Ben 51 yaşındayım ,30 yıldır çalişiyorum ,
Klasik olacak ama "yemedim yedirdim giymedim giydirdim "
Koronada iki sene ayda 50 - 60 saat çalişarak paraları biriktirdim .Sağlik sektöründe olduğum için işim çoktu.
Bazen haftada 6 gün ,bazen yedi 7 çaliştim .
Birde oğlum eşim işten gelecek diye yemek alışveriş temizlik hepsini yaptım

Nemi yapacaktim paraları?
Emekligim için ,TR evim bile yok .
Burda senelerdir kredi ödüyorum.

Bilmiyorum yanlışmi düşünüyorum ,oğlum evladim diyerek konuyu hiç açmamammi gerekiyordu?
Bu arada oğlum kendinden hiç ödeyecek gibi görünmüyor ,trip attı gitti.
Sorumluluklarını bilmeyen evlatlar,her borcun altına giren ama cebinden para çıkmayan ucuz kahraman eş.....
İşiniz çok zor başta boşanıp çocukları iyi bir şekilde yetistirseydiniz.Boyle bir baba onlara kötü örnek olmuş.Usiniz çok zor gerekirse herşeyi geride bırakıp kendinize ait bir düzen kurun zor olsa da bunlar değişmez üzülen hep siz olursunuz.

Back