- 2 Temmuz 2023
- 9.870
- 28.162
- 468
- Konu Sahibi Kisirdongu
Dedigim gibi haksiz gormuyorum sizi ama cok idealize ettiginizi dusunuyorum. Keske sizin dediginiz gibi olsa, kadin erkek daha esit kosullarda olsak, bu esitlik kimi zaman farkli cinsiyetlere gore eğilebilse.Ben bütün bunları kadınların yarattığını düşünüyorum işte. Ben iki evreyi de yaşadım,bir dönem çalışmadım,hayatımın çoğu da çalışmakla geçti. Ama bunu saçımı süpürge ettim diye anlatmayı avam buluyorum. Erkeklerin %90ı çalışıyor,hiç birinden bu ayh ben çalışıyorum tribini duymuyorum. Sanki analarından çıktıkları anda çalışıyor olmaları erkeklere zorunluluk ama kadına isteğe tabii. Yok böyle bir dünya bana göre. Benim eşim de çalışmak istemeyebilir,yoruldum evde oturacağım diyebilir. Çünkü bir dönem bunu ben de yaptım,kimse ölmedi. İncileri ortaya saçan çoğunlukla kadın bizim toplumumuzda,mağduru oynamayı seviyoruz. Boşanan kadınlar çocuğu babasına vermeyi bir yanlış olarak görüyor. E o zaman şikayet etmeyeceksin babası çocuğumla ilgilenmiyor diye. Çünkü hep sen ilgilenmeyi kendin seçtin. Kız çocuğunun altını babası temizleyemez diyen değişikleri gördüm ben. Cinsiyet ayrımını,o cinsiyetlere biçilen rolleri ayarlayan,%99 kadınlar.
Konu sahibi bile oğlundan şikayet ediyor. E bu çocuğa ben bakmadım,kendisi baktı. Çocuğuna zamanında gereken sorumluluğu vermezsen işte böyle iptal olan düğününün parasını da sen ödersin.
Evet dediginiz gibi bazen erkekler de evde oturabilse, ama gercekler boyle degil iste ustte uzun uzun anlattim, cevaben iddialasiyormusum gibi durmak istemem.
Tek diyecegim su hepimiz birer anne ya da anne adayiyiz. Bu toplumsal kisir donguyu kiracak cocuklari bizler yetistirebiliriz. Ben iki kiz annesiyim, ayaklari ustunde duran, pirlantasini
-eger isterse- kendi parasiyla alabilecek kizlar yetistirmek istiyorum.
Ama su an hali hazirda yetismis erkek ve kadinlarin %90'i yerlesmis cinsiyet kaliplarini coktan benimsedi, geriye kalan %10 yavas yavas bu zinciri kiracak umarim :)
Ilk mesajimda calismayan erkege saygi duymadigimi belirttim, burada kastim gecici sureyle yasanan (ki bu ulkede artik cok olasi) issizlikler degildi ya da artik emekli olarak calismamak degildi, tamamen asalak bir yasam bicimini benimseyen erkeklerdi.
Yoksa dusmez kalkmaz bir Allah, herkes bir zaman da olsa issiz kalabilir, dedigim gibi bu ulkede bu cok olasi artik.