Oğlumdan paramı istedim diye eşim bana paragöz olarak bakıyor( KV adayıyım sorunlar başladi)

Sana %100 katılıyorum aslinda. Erkeginde issizlik suresi olabilir.
Toplumda kadin disarida calismiyorsa evdeki işleri halledip yemek yaparak hayatı müşterek hale getiriyor. Boylelikle aslinda kadin da calismis oluyor. Benim gördüğüm orneklerde ise erkek calismiyosa karnini doyurmayi bile beceremeyip karisindan hizmet bekliyor. Teorik olarak cok haklisin, pratikte uygulayabilen var mi bilmiyorum
Bence ikiyüzlülükten böyle sorunlar çıkıyor. Kadının çalışması kadına kalmış,ama erkeğin çalışması zorunlu. Kadın dışarıda değil evde çalışsın,ama adam işten gelince yemek bulup bulmaması kadının keyfine kalsın. Sonra adam maaşımı ben kazandım deyince de sıkıntı çıksın. Hayat her koşulda müşterek olmalı. Ne kadın ne erkek kurulu bir makinedir. İkisinin de dönem dönem kafa dinlemeye ihtiyacı var,ikisinin de çalışmamaya ihtiyacı olabilir.

Oğlunuzu demiyorum ama karı koca arasında neden böyle santim santim para hesabı var? Aile içinde senin param benim param olmaz ki. Üstüne basa basa çalıştım kazandım demişsiniz,e bir zahmet. Çalışıp kazanıyor normal insanlar zaten. Eşiniz de pavyon falan çalıştırmıyorsa gayet çalışıp kazanıyordur,sizin de ondan farkınız yok yani neden ağlayıp duruyorsunuz ki bu durumda para ha para diye?
Dediğiniz gibi olsaydı hak verirdim .
Yazımda belirttim ,eşim çoook uzun yıllar çalişmadi,bir iki sene ha dedim çocuklara baktı,bir nevi ev erkeği oldu .Sonra öyle duruma alişti ,ona göre mazereti çoktu .
Sadece buda değil maddi manevi bütün yük üstümdeydi .
Senede bir tatili ayda bir dişarda yemek isteğimi duymazdan gelirdi ,şimdide öyle .
Şimdi çalışıyor çünkü ben hesaplari ayırdım ,
Hayat her zaman müsterek olmuyormuş .

Aynısının tersi mümkünse bu neden garip ben de onu anlayamıyorum. Adam tek çalışıp karısı çalışmayınca sıkıntı olmuyorsa,tersi de normal sayılmalı. Kadının çalışması çok mu über değişik bir durum acaba? Bir süre de erkek çalışmayıversin,kadın tek idare etsin evi. Kimsenin incileri dökülmez bana göre.
Kadınlar calişmadiğinda eve bakıyor ,yemek alışveriş ,temizlik,misafir ,planlar ve hesaplar .
Erkek çalışmadığında evi bir süpürür ,birde belki öğlen yemeği olarak makarna haşlar tamam .
Maalesef YouTube olan ev erkekler sayısı az

Üzüldüm, yıllarca emek vermişsiniz tam rahata ereceğiniz yaşta hala çırpınıyorsunuz. Keşke hep beraber bu harcamaları yapabilseydiniz de sizi paragöz konumuna düşürmeselerdi. Kendinizi garanti altına almak istemeniz çok normal, eşiniz de oğlunuz da ne yazık ki kötü gününüzde yanınızda olmayacak gibi.
Herkes evladına yardım etmek, düğününü derneğini yapmak ister ama evlat da biraz kıymet bilsin canım. Koca adam olmuş aile evinde yaşıyor eve katkı yapmıyor bir de söyleniyor.
En birincisi haksızlık olarak görüyorum ,değer verselerdi bir teşekkür ederlerdi

Ekleme: sizi haksiz bulmuyorum ama gercekler boyle degil.
Neden biliyor musunuz?

Cunku kadin calismadigi zaman evde yan gelip yatmiyor, yatamiyor ev ici emegini daha cok harcamak zorunda kaliyor, oyle bakiliyor diyorlar ki, "calismiyor, cocuklarina gul gibi bakmali evi cicek gibi olmali"

Ama erkek calismadigi zaman (nadir erkekler de var bunu yapmayan) evde yan gelip yatiyor. Yani erkegin incileri hicbir sekilde dökülmuyor, hep kadinin incileri ortaya saciliyor.

Bir de toplumumuzda su var, erkek evi maddi olarak cekip cevirir, cevirmeli, kadin ise evi manen cekip cevirmeli. Tabi kadinin artik maddi manevi cekip cevirmesi bekleniyor. Yani olan aslinda hep kadina oluyor.

Kisisel fikrim, ben calismayan erkege saygi duyamiyorum. Illa sahane bir isi, yuzbinlerce liralik kazanci olmasina gerek yok, erkek evde oturup yan gelip yatmamali, calismali. Tabi ki emeklilik hayati haric.

Buraya da bir ek yapayim: komik bir detay olsun, evde oturan erkek herseye cok mudahil oluyor ve krize sebep oluyor. Babalarinizin ilk emeklilik yilini hatırlayın:)

Kendi babamdan ornek vereyim 70 yasinda halen calisiyor, paraya ihtiyaci oldugundan degil, evde durmaktan hoslanmadigindan.
Ben bütün bunları kadınların yarattığını düşünüyorum işte. Ben iki evreyi de yaşadım,bir dönem çalışmadım,hayatımın çoğu da çalışmakla geçti. Ama bunu saçımı süpürge ettim diye anlatmayı avam buluyorum. Erkeklerin %90ı çalışıyor,hiç birinden bu ayh ben çalışıyorum tribini duymuyorum. Sanki analarından çıktıkları anda çalışıyor olmaları erkeklere zorunluluk ama kadına isteğe tabii. Yok böyle bir dünya bana göre. Benim eşim de çalışmak istemeyebilir,yoruldum evde oturacağım diyebilir. Çünkü bir dönem bunu ben de yaptım,kimse ölmedi. İncileri ortaya saçan çoğunlukla kadın bizim toplumumuzda,mağduru oynamayı seviyoruz. Boşanan kadınlar çocuğu babasına vermeyi bir yanlış olarak görüyor. E o zaman şikayet etmeyeceksin babası çocuğumla ilgilenmiyor diye. Çünkü hep sen ilgilenmeyi kendin seçtin. Kız çocuğunun altını babası temizleyemez diyen değişikleri gördüm ben. Cinsiyet ayrımını,o cinsiyetlere biçilen rolleri ayarlayan,%99 kadınlar.
Konu sahibi bile oğlundan şikayet ediyor. E bu çocuğa ben bakmadım,kendisi baktı. Çocuğuna zamanında gereken sorumluluğu vermezsen işte böyle iptal olan düğününün parasını da sen ödersin.

Dediğiniz gibi olsaydı hak verirdim .
Yazımda belirttim ,eşim çoook uzun yıllar çalişmadi,bir iki sene ha dedim çocuklara baktı,bir nevi ev erkeği oldu .Sonra öyle duruma alişti ,ona göre mazereti çoktu .
Sadece buda değil maddi manevi bütün yük üstümdeydi .
Senede bir tatili ayda bir dişarda yemek isteğimi duymazdan gelirdi ,şimdide öyle .
Şimdi çalışıyor çünkü ben hesaplari ayırdım ,
Hayat her zaman müsterek olmuyormuş .
Ama evli kalmışsınız. Ne motivasyonla evli kaldınız şikayetçi olduğunuz bir adamla?
Ben kalmazdım. Nitekim kalmadım,boşadım bir tanesini. Ama yıllarca evlilik hayatı sürdürüp sürdürüp de mağdurum imajı çizmek size zarar vermiş anlayamadınız mı bunu?

Bence ikiyüzlülükten böyle sorunlar çıkıyor. Kadının çalışması kadına kalmış,ama erkeğin çalışması zorunlu. Kadın dışarıda değil evde çalışsın,ama adam işten gelince yemek bulup bulmaması kadının keyfine kalsın. Sonra adam maaşımı ben kazandım deyince de sıkıntı çıksın. Hayat her koşulda müşterek olmalı. Ne kadın ne erkek kurulu bir makinedir. İkisinin de dönem dönem kafa dinlemeye ihtiyacı var,ikisinin de çalışmamaya ihtiyacı olabilir.
Topluma yerlesmis kalıpların dışına çıksakta bir yerde hata yapiliyor. Kadin istihdamı az diye yillarca konuşuldu, kadinlar çalışmaya basladi ama ev içi sorumluluklarını erkeklerle paylasamadi. Cocuklari yetiştirme tarzinda ve yetismis cocuklari ogutlemekte sorun var.
Kiz erkek farketmeksizin her cocuga calisip hayatini kazanmasini, karnini doyurmasini, camasirlarini yikayip evini temiz tutmasi gerektigini ogretmek gerekiyor. Bizde boyle degil. Calisam gelin alalim, gelin benim evimide temizlesin(bunla ilgili bir konu da var kkda şu an), kendi evi temiz degilse oglumuza degil gelinimize hesap soralim. Kadinlarida muhakkak kocalarina bagimli yapalim, kocalari alsin getirsin yedirsin...

Ben seninle ayni fikirdeyim aslinda. Insan hayati boyunca non stop calisamaz.

Eşinizle aranızda sen ben muhabbeti olmasaydı böyle olmazdı demek ki bütçeler bir değil o zaman söylediklerinizin arkasında durun zaten şuan kötü olmuşsunuz geri adım atıp da “trip atarak” istediklerini yaptıramayacaklarını anlasınlar. Herkes sorumluluğunu bilsin hiçbir şeyi tek başınıza yüklenerek daha fazla saçlarınızı süpürge etmeyin, hali hazırda yaranılmadığını da görmüşsünüz zaten.

Ben bütün bunları kadınların yarattığını düşünüyorum işte. Ben iki evreyi de yaşadım,bir dönem çalışmadım,hayatımın çoğu da çalışmakla geçti. Ama bunu saçımı süpürge ettim diye anlatmayı avam buluyorum. Erkeklerin %90ı çalışıyor,hiç birinden bu ayh ben çalışıyorum tribini duymuyorum. Sanki analarından çıktıkları anda çalışıyor olmaları erkeklere zorunluluk ama kadına isteğe tabii. Yok böyle bir dünya bana göre. Benim eşim de çalışmak istemeyebilir,yoruldum evde oturacağım diyebilir. Çünkü bir dönem bunu ben de yaptım,kimse ölmedi. İncileri ortaya saçan çoğunlukla kadın bizim toplumumuzda,mağduru oynamayı seviyoruz. Boşanan kadınlar çocuğu babasına vermeyi bir yanlış olarak görüyor. E o zaman şikayet etmeyeceksin babası çocuğumla ilgilenmiyor diye. Çünkü hep sen ilgilenmeyi kendin seçtin. Kız çocuğunun altını babası temizleyemez diyen değişikleri gördüm ben. Cinsiyet ayrımını,o cinsiyetlere biçilen rolleri ayarlayan,%99 kadınlar.
Konu sahibi bile oğlundan şikayet ediyor. E bu çocuğa ben bakmadım,kendisi baktı. Çocuğuna zamanında gereken sorumluluğu vermezsen işte böyle iptal olan düğününün parasını da sen ödersin.
Babası baktı % 80

Aynısının tersi mümkünse bu neden garip ben de onu anlayamıyorum. Adam tek çalışıp karısı çalışmayınca sıkıntı olmuyorsa,tersi de normal sayılmalı. Kadının çalışması çok mu über değişik bir durum acaba? Bir süre de erkek çalışmayıversin,kadın tek idare etsin evi. Kimsenin incileri dökülmez bana göre.
Erkek de çalışmayan kadının yaptığı gibi evi çekip çevirirse yazdığınız ancak o zaman mümkün. Kadın hem çalışmış hem de evi çekip çevirmiş. Çalışmayan kaç kadın ev işlerini kocasına yaptırıyor? Yardımcı olmaktan ayda yılda bir ev süpürmekten bahsetmiyorum. Hemcinslerimin empatiden yoksun ve ülke gerçeklerini görmezden gelen bu yorumları yine en çok erkeklerin ekmeğine yağ sürüyor bu çok üzücü.

Kadınlar calişmadiğinda eve bakıyor ,yemek alışveriş ,temizlik,misafir ,planlar ve hesaplar .
Erkek çalışmadığında evi bir süpürür ,birde belki öğlen yemeği olarak makarna haşlar tamam .
İşte o adamlarla evli kalmak zorunda değilsiniz.

Siz haklısınız. Normalde aile içinde hep alttan alan taraf mısınızdır? Böyle mi alıştırdınız onları bilmiyorum ama haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz çok üzüldüm.

Keske bosansaydiniz. Kimse kimseye bir omur bakmak zorunda degil

Ama evli kalmışsınız. Ne motivasyonla evli kaldınız şikayetçi olduğunuz bir adamla?
Ben kalmazdım. Nitekim kalmadım,boşadım bir tanesini. Ama yıllarca evlilik hayatı sürdürüp sürdürüp de mağdurum imajı çizmek size zarar vermiş anlayamadınız mı bunu?
Herkes o kadar cesartli olamiyir ,
Ben kendimi yetersiz gördüm ,çocuklara işe eve yalnız eve yetemeyeceğimi düşündüm.
Psikolojik sorunlarim oldu özgüven eksikliğinden .

Armut dibine düşermiş. Sizin oğlan da babaya çekmiş, sorumsuz. Aksi mümkün değil zaten. O adamı boşasanız oğlunuz örnek almazdı. Çok üzgünüm ama artık sorumluluk sahibi olması için çok geç gibi duruyor. Siz kendinizi kullandırmayın daha fazla. Allah korusun elden ayaktan düşüp hasta olsanız size kimse bakmaz.

Erkek de çalışmayan kadının yaptığı gibi evi çekip çevirirse yazdığınız ancak o zaman mümkün. Kadın hem çalışmış hem de evi çekip çevirmiş. Çalışmayan kaç kadın ev işlerini kocasına yaptırıyor? Yardımcı olmaktan ayda yılda bir ev süpürmekten bahsetmiyorum. Hemcinslerimin empatiden yoksun ve ülke gerçeklerini görmezden gelen bu yorumları yine en çok erkeklerin ekmeğine yağ sürüyor bu çok üzücü.
Ülke gerçeği beni ilgilendirmiyor ki. Ona bakarsanız ben ve benim gibi insanlar Türk toplumunun %2si falan ancak. Ben toplumun doğrularına göre yaşayamam ki,kendi doğrularıma göre yaşayabilirim. Bu mu erkeklerin ekmeğine yağ sürüyor? Erkeklerin de kadınlar kadar sorumluluğu var ,erkekler de ev işi bir zahmet yapacak diyorum,erkekler de çocuğa bakacak,alışverişe gidip yemek yapacak diyorum,bu mu erkeğin ekmeğine yağ sürüyor? Yanlış anlamışsınız beni. Erkeği savunsam işten eve gelip devrilip yatsın,nasıl olsa eşi ev hanımı,pervane olsun adamın etrafında derdim.

Back