Ekleme: sizi haksiz bulmuyorum ama gercekler boyle degil.
Neden biliyor musunuz?
Cunku kadin calismadigi zaman evde yan gelip yatmiyor, yatamiyor ev ici emegini daha cok harcamak zorunda kaliyor, oyle bakiliyor diyorlar ki, "calismiyor, cocuklarina gul gibi bakmali evi cicek gibi olmali"
Ama erkek calismadigi zaman (nadir erkekler de var bunu yapmayan) evde yan gelip yatiyor. Yani erkegin incileri hicbir sekilde dökülmuyor, hep kadinin incileri ortaya saciliyor.
Bir de toplumumuzda su var, erkek evi maddi olarak cekip cevirir, cevirmeli, kadin ise evi manen cekip cevirmeli. Tabi kadinin artik maddi manevi cekip cevirmesi bekleniyor. Yani olan aslinda hep kadina oluyor.
Kisisel fikrim, ben calismayan erkege saygi duyamiyorum. Illa sahane bir isi, yuzbinlerce liralik kazanci olmasina gerek yok, erkek evde oturup yan gelip yatmamali, calismali. Tabi ki emeklilik hayati haric.
Buraya da bir ek yapayim: komik bir detay olsun, evde oturan erkek herseye cok mudahil oluyor ve krize sebep oluyor. Babalarinizin ilk emeklilik yilini hatırlayın:)
Kendi babamdan ornek vereyim 70 yasinda halen calisiyor, paraya ihtiyaci oldugundan degil, evde durmaktan hoslanmadigindan.