• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin yaptıkları..

Valla canim esler boyle saf bizde sessiz olunca durum bu oluyor benimki altinlari verdigi yetmiyor gibi bir de eskiyen bir beyaz esyalarini degistirdi bizim hicbirseyimiz yokken neyse ki biz calisiyoruz cabuk topladik ama kendi basimiza aldigimiz bir iki sey bile gitti esya falan alalim derken

Zihninde olayları tekrar tekrar kurarken bence su anin ofkesiyle mantık hatalarına da düşüyorsun."Bilezikler satilmamaliydi....çalışıp borçları odeyebilirdik " diyorsun ama evlendiginden beri issizsin ve esinin maasindan size ayda 300/400 TL kaldığını biliyorsun yani çalışıp taksitle bu borcu bitiremeyecektiniz."Benim rizam yokken altınlarını bozdurdular" diyorsunuz ama kuyumcu dükkanında siz de varmissiniz yani sizin yanınızda bozdurulmus herşey ama sürat asmak dışında "rizam yok bozdurmayacagim" dememissiniz.Yasadiginiz seyler sizi rahatsiz etmis olabilir;" ogullarina destek olamayacak kadar darda olan aile tatile gule oynaya gittiler bence aile olmak böyle birşey değil ve ben onlarla kendimi bir aile gibi hissetmiyorum" seklinde dusunebilirsiniz.Esinizin ailesini sürekli aramazsiniz,evinize davet etmezsiniz.Gelirlerse ağırlar,ararlarsa konuşursunuz ama eşinizin vereceği tepkiyi de siz goguslersiniz.Surekli söylenen bidi bidi yapan siz değil o olur.

Hayır. Düğün salonun parasını, gelinliği, damatlığı, kuaförü benim ailem karşıladı. Kayınpederin kredi kartından mobilyaları halıyı perdeyi falan aldık. Hatta ev eşyalarını da benim ailem alacaktı. Eşimin ailesi kendileri teklif etti biz kredi kartından alalım diye. Daha öncede söylediğim gibi biz acil borçları zaten ödeyecektik. Geri kalan taksitleri de her ay çalışıp ödeyecektik. Zaten eşim hemen iş buldu Allah’a şükür. Ama bütün takıları borcumuz var diyip alıp satacaklarını bilsem onları bu işin içine hiç sokmazdım zaten. Kendimi kandırılmış hissediyorum bu yüzden. Gerçekler benden saklandı. Ailem alırdı eşyaları onlara öderdik. Bilezikler de elimizde olurdu. Sıkıntı çekmezdik.
Ee maaştan 200-300 kalıyormuş elinize. Şu anda o borçları ödeyecek durumda değilsiniz yani? Yine bilezikler gidecekti. O zaman bozulmayıp ay ay bozulsa da aynı şey olacaktı. Bunu kafaya takıp evliliğinizi yıpratmayın.

Bilezikler eninde sonunda bozulacak bile olsa insan lazim olunca kendisi bozdurmak ister uzerine coreklenilip bir de tatile gidilerek degil. Benim kv tarafini hatirlattin bana ben haram ediyorum Allah misliyle cikarsin...

Bu konuda aileye bu kadar tepki gösterilmesini anlamadım. Baştan durumlarının olmadığını söylemişler ama siz yine de evlenmişsiniz. Bütün evin eşyasını kredi kartıyla almak, aylık oldukça yüksek bir taksit tutarı demek. E ikinizde işsizmişsiniz. Ailede bu durumda taksitleri ödeyemeyeceğinizi düşünüp kendilerini garantiye almak istemişler. Kaldı ki mevcut durumda hakikaten de taksitleri ödeyemeyecekmişsiniz. Yani bozdurulan bilezik 20-30 tane falan değilse sizi ne kadar rahatlatabilirdi ki? Bu durumu bu kadar kafaya takıp, en güzel günlerinizi kendinize de eşinize de zehir etmeyin. Sonra geri gelmez bu günler de, eşinizin sabrı da...

Şimdi ben normalde altınların alınmasına çok karşıyım, kendim de vermedim zaten ama sizi de haklı göremedim. Birincisi aile zaten bir şey yapmayacağını baştan söylemiş mi? Evet. İkincisi gidip kredi kartlarından 25-30 bin liralık kendi eşyalarınızı aldığınızı varsayıyorum, küçük altın ve nakit para ne kadar tutmuştur ki 8-10 bin arası olsun. E siz çalışmıyorsunuz, kocanız çalışmıyor. Elinize boğazınız için bile yeterli para kalmıyor ama siz eşinizin ailesine kızıyorsunuz. Zaten borcunuzu da ödeyemezsiniz ki hal böyleyken. Ben mantıklı bulmadım. Ama baştan "biz herşeyi yaparız, oğlumuz bizim şöyle kıymetlimiz, ben böyle gelin alırım." filan diye ortaya atıp, düğünden sonra takıları alsalardı, eyvallah ama baştan söylemişler.

Geçinemeyecek durumdayken evlenip, eşin ailesine bilenen kadınlara da ayrı kızıyorum. Kendiniz etmiş, kendiniz bulmuşsunuz. İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına...

altınlar satılıp sizin borcunuz mu ödendi? yani kayınpederinin kredi kartı ile aldığınzı eşyaların borcu mu?

Eşiniz herşeyi baştan beri biliyormuş yazık ki sizin anne babanızın o kadar yaptığı iyiliğin bi anlamı olmayacak... çok kötü bi durum insan haz edemiyor.

Eşinizin ailesi tamamen haksız burda çok kötü olmuş evet ama kabahat sizde de var. Para yok iş yok güç yok evlenmişsiniz deli cesareti gibi bi şey olmuş. Ne kadar geçmişi dayalı yaşayacaksınız o kadar maddi zorlulugun altında iş beğenmemezlik kusra bakmayın ama şımarıklık gibi geliyor. Bende üniversite mezunuyum calısmak zorundayım çünkü paraya ihtiyacım var. Kendi işim olmasada şartlarım iyi olmasada çalışıyorum. Keza kuzenim öyle evliliğinde maddi sıkıntılar vardı, ben üni mezunuyum diyip köşesine çekilmedi o da küçük ofis işine girdi. En azından biraz nefes aldı. Sizinde haksız ve kabahatli yanlarınız var biraz özeleştiri yapmakta fayda var.

'o onu yaptı bu bunu yaptı' diye kolayca geçiştirdiğiniz şey sizce herkesin yaşadığı sıradan bir şey mi? Evet işsizken ve paramız yokken evlenmemiz büyük hata bunu zaten kabul ediyorum. Ama problem bu değilki. Siz, sizin olan ve sizin için gerekli herhangi 'bir şey', başkası tarafından izinsizce size saygı duyulmadan alındığında, yapılan bu davranışın haksızlığı yerine, size ait olan 'o' şeyi keşke baştan almasaydım diye mi dövünüp duruyorsunuz?
Hayir,yapacagim bir seyin sonuclarini enine boyuna dusunerek davraniyorum. Elimdeki imkanlari degerlendiriyorum. Bakiyorum ki isim yok param yok evlenmiyorum. Sizin durumunuzda olsaydim da dugunu ertelerdim. Cunku ikiniz de issizsiniz. Kaynanadan kayinpederden gelecek yardima gore gecinecektiniz,bu durumda da onlar size caninin istedigini yapar tabii. Elinizdekine de el koyar,yardim da etmez. Gayet normal.

Evlenecek cesaret ve olgunluga sahip kisi,elindekini de tutmayi bilir. İzinsiz kimse alamaz bu durumda. Banka kasasi var bir goturup koyabilirdiniz. Dusunemediyseniz evet dovunur durursunuz. Persembenin gelisi carsambadan belli olmus sizde. Su andan itibaren yapacak bir sey yok,onunuzdeki maclara bakarsiniz ona gore davranirsiniz

Eşinizin bundan en başından bari haberi olduğunu düşünüyorum. Sizin takılarınıza güvenerek mi düğün yapıldı. O zaman ailenizin yaptığı masrafları da altınları bozdurduğunuzda onlara ödeseydiniz. Benimde başıma böyle birşey geldi düğün salonunun parasını takılardan verdiler. benim haberim yoktu ama eşim ben kızıcam diye bana söylemedi. 1 ay boyunca sürekli bu yüzden kavga ettik en güzel günlerimizde. Şimdi unuttum artık. Aynı şeyin kendi kızının başına geleceği günleri bekliyorum. Allaha havale edin. Olan oldu artık. Siz kendinizi de üzseniz giden gitti.

Bileziklerle ne borcu odedıler.
Nısan bohçası mı? Bırde tepkınızı o an verecektınız, sımıd gecmıs gıtmıs.
Ama sız altınları vermeseydınız ve esınız sıze karsı mahcup olmasaydı. Bu defada 1 senedır esının dırdırını dınleyecektın.

Yokluk içinde evlenmişsiniz ki o bilezikler er ya da geç bozdurulacaktı. Çalışır öderiz demişsiniz ama elinizde kalan 200 300 tl ile bir şey ödeyemezsiniz. Önce sizin ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerek.

Hayır. Düğün salonun parasını, gelinliği, damatlığı, kuaförü benim ailem karşıladı. Kayınpederin kredi kartından mobilyaları halıyı perdeyi falan aldık. Hatta ev eşyalarını da benim ailem alacaktı. Eşimin ailesi kendileri teklif etti biz kredi kartından alalım diye. Daha öncede söylediğim gibi biz acil borçları zaten ödeyecektik. Geri kalan taksitleri de her ay çalışıp ödeyecektik. Zaten eşim hemen iş buldu Allah’a şükür. Ama bütün takıları borcumuz var diyip alıp satacaklarını bilsem onları bu işin içine hiç sokmazdım zaten. Kendimi kandırılmış hissediyorum bu yüzden. Gerçekler benden saklandı. Ailem alırdı eşyaları onlara öderdik. Bilezikler de elimizde olurdu. Sıkıntı çekmezdik.
Iyi de siz dediniz eşimin ailesi düğün tarihi belli olunca yardım edemeyiz dediler diye...

Arkadaşlar merhaba,

Benim sorunum eşimin ailesi. Artık düşünmekten bıktım ve kafayı yemek üzereyim. Biz severek evledik. Yaklaşık 1 yıllık evliyiz. Eşimin ailesi düğün tarihini kararlaştırdıktan sonra bizim maddi durumumuz yok size yardım edemeyiz dediler. Ben farklı şehire evleneceğim için işten çıktım,şansımıza eşimde işten çıkarıldı. Biz yine moralimizi bozmadık. Eşimle her şeyi biz hallederiz dedik. Benim ailem de her şey hazırlandı bu saatten sonra düğün iptal olmaz dediler. Ki gelinliğe,damatlığa,kuaföre,düğün salonuna kadar kız tarafı olmasına rağmen benim ailem ödedi. Evin eşyalarını kayınpederin kredi kartından aldık. Zaten herşeyi taksitle aldık. Acil olanları küçük altınla ve parayla öderiz kalan taksitleri çalışır öderiz ama asla bileziklerimize dokunmayız dedik.
Düğün gecesi takıları kayınvalideye verdik. Balayından döndük el öpmeye gittik eşimin ailesine. Bize küçük altınlar ve para borcumuza yetmiyor bütün takıları bozdurucaz dediler. Ben şok oldum. O zamana kadar saygı duyduğum o insanların, daha bir haftalık gelinken ve oğulları da ben de işsizken bize bunu yapmaları,kendi borçları için elimizden bütün takıları, bütün paramızı almaları, bileziklerimden o kırmızı kurdeleleri zevkle çıkarmaları gözümün önünden gitmiyor. Bize sadece durumumuz kötü size yardım edemeyeceğiz dediler, sizin takılarınıza güvendik borçlarımızı ödeyeceğiz deselerdi evlenir miydim? Hangi gelin bunu kabul edebilir? Düğün takıları gelin ve damada yardım olarak takılır.Ki zaten kayınpedere olan borcumuzu ödeyecektik.Geri kalan her şeyi de benim ailem yaptı zaten. Gelinin takılarını bozdurup borç ödemek nedir? Beni daha bir haftalık gelinken kuyumcu kuyumcu gezdirip bütün takıları sattılar ve eşim ne yaptı biliyor musunuz? Ailesine biz nasıl geçineceğiz, kiramızı nasıl ödeyeceğiz, bizi neden düşünmüyorsunuz diyemedi,tek kelime edemedi. Üstüne kuyumcuda herkesin içinde surat asıyorum diye bana bağırdı. Peki parayı aldıktan sonra ne yaptılar dersiniz. Arabalarına atlayıp tatile gittiler. Şaka gibi gerçekten. Biz elimize para kalsın diye televizyon bile almadık oysaki.
Bu olaydan sonra eşim iş buldu zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz diye ben konuyu kapattım. Kapattım ama her maddi sıkıntı yaşadığımızda içim içimi yiyor. Bunlar nasıl anne baba diyorum. Ben iş bulamadım. Aylık elimize 200-300 tl kalıyor kalmıyor.Eşimin öğrenim kredisi borcu falan var onları ödüyor bir taraftan. Benim kızdığım asıl nokta bizim maddi sıkıntımızdan ne zaman konu açılsa eşimin ailesi asla alttan almıyor. Yaptıklarında haklı olduklarını savunuyor gibi konuşuyorlar, küçük kız kardeşi bile borç sizin borcunuzdu zaten diyebiliyor.(Kınaya,nişana gelirken verdikleri yol parasından,nişan bohçasından falan bahsediyorlar inanabiliyor musunuz? Hayır neden istemeye geldiniz o zaman madem hiç masraf etmeyecektiniz anlamıyorum ben.) Ama benim eşim tek kelime edemiyor. Ve ben düşündükçe hepsinden soğuyorum. Konuşmak bile istemiyorum.
Evlenmeden önce çok zaman geçmeden çocuk yapmak istiyordum,evde boş oturuyorum, çocuk da istiyoruz eşimle aslında ama maddiyattan dolayı bırakın çocuğu hiçbir şey yapamıyoruz. Hayatım altüst oldu. Evde bütün gün bu olayı düşünüyorum. Sürekli eşimle kavga ediyorum. Evliliğimizin en güzel zamanlarında yaşadığımız bu olayları kabullenemiyorum. Eşim alttan alıyor konuşuyoruz barışıyoruz ama sonraki gün yine kavga. Çünkü ben artık iyi değilim,bütün sorunumuz maddiyat. Ve her şeyin ucu elimizden bütün paramızı almalarına çıkıyor.
4 yıllık üniversite mezunuyum. Okudum emek verdim. Eşim sırf elimizde para olsun diye bana sigortasız, asgari ücretin altında bir ücretle bir ofiste mesleğim olmayan bir işi yapmamı teklif ediyor. Ve ben bunu yine onların bizi düşürdüğü duruma bağlıyorum. Gururuma yediremiyorum. Düşünmiyim diyorum ama olmuyor, unutamıyorum,affedemiyorum. Bu durumdan nasıl kurtulucam bilmiyorum. Boşanmayı düşünüyorum bir taraftan sonra eşimin ne suçu var diyorum. Ama ailesinin bize bu yaşattıklarını asla ama asla unutamıyorum aksine nefretim ve kinim her gün daha da büyüyor.

Çok uzun oldu kusura bakmayın. Aslında daha anlatmadığım ne kadar çok düşüncesizlikleri var..
yaşadıklarımın cok benzerını yasamıssın
benim eşim ailesinin bu tavırlarından dolayı ailesine ciddi mesafe koymustu
biz evleneli 5 sene oluyor

biz de tv alamamıstık
eşimin telefonu kırılmıstı 6 ay nakitimiz yok diye eşim bu devirde cep telefonsuz kalmıstı

ne annesi ne babası ne ablacığı bir kere olsun aramadılar dormadılar

o kadar kinlendim ki onlara , eşim de çok kızıyordu ailesine
benim ailem sensin derdi hep bana

şimdi ne oldu bılıyor musun
eşim çok yüksek gelirli bir işe girdi, ben de calısıyorum
evimizi aldık arabalarımızı yenıledık , cocuk da olacak sımdı ve bunlar birkac aydır yeniden hayatımızda hortladılar

çok iyi aileyi oynuyorlar ama sadece sözde
ve eşim herşeyi unuttu biliyor musun
yasadıgımız hersey resmen unutuldu , küssün kırsın ailesini demiyorum ama ailesi birden çok vefalı düşünceli aile konumua geldi

ben asla unutamıyorum, yüzüme çokiyi davranıyorlar artık ama hepsınden de nefret ediyorum çünkü gercek yuzlerını zaten görmüştüm şimdi asla inanmam ıyı olduklarına
zor zamanımızda yoktular ki, iyi günde herkes yanında olur
ama eşim bunu düşünemiyor malesef....

ay oturduğum yerden sinir oldum. ayıptor sorması ne kadarlık altın vardı. yani nasıl bir borçtu da çeyrekler paralar yetmedi. zaten borç size kalsın da dememişsiniz. aydan aya ödeyecez demişsiniz. tam kurnazlık yapmışlar. kv kenarı para bile arttırmıştır. bie kuyumcu kuyumcu gezmişsiniz. hiç mi bi anlık aydınlanma yaşamadınız. vermiycem ulen diye

Arkadaşlar merhaba,

Benim sorunum eşimin ailesi. Artık düşünmekten bıktım ve kafayı yemek üzereyim. Biz severek evledik. Yaklaşık 1 yıllık evliyiz. Eşimin ailesi düğün tarihini kararlaştırdıktan sonra bizim maddi durumumuz yok size yardım edemeyiz dediler. Ben farklı şehire evleneceğim için işten çıktım,şansımıza eşimde işten çıkarıldı. Biz yine moralimizi bozmadık. Eşimle her şeyi biz hallederiz dedik. Benim ailem de her şey hazırlandı bu saatten sonra düğün iptal olmaz dediler. Ki gelinliğe,damatlığa,kuaföre,düğün salonuna kadar kız tarafı olmasına rağmen benim ailem ödedi. Evin eşyalarını kayınpederin kredi kartından aldık. Zaten herşeyi taksitle aldık. Acil olanları küçük altınla ve parayla öderiz kalan taksitleri çalışır öderiz ama asla bileziklerimize dokunmayız dedik.
Düğün gecesi takıları kayınvalideye verdik. Balayından döndük el öpmeye gittik eşimin ailesine. Bize küçük altınlar ve para borcumuza yetmiyor bütün takıları bozdurucaz dediler. Ben şok oldum. O zamana kadar saygı duyduğum o insanların, daha bir haftalık gelinken ve oğulları da ben de işsizken bize bunu yapmaları,kendi borçları için elimizden bütün takıları, bütün paramızı almaları, bileziklerimden o kırmızı kurdeleleri zevkle çıkarmaları gözümün önünden gitmiyor. Bize sadece durumumuz kötü size yardım edemeyeceğiz dediler, sizin takılarınıza güvendik borçlarımızı ödeyeceğiz deselerdi evlenir miydim? Hangi gelin bunu kabul edebilir? Düğün takıları gelin ve damada yardım olarak takılır.Ki zaten kayınpedere olan borcumuzu ödeyecektik.Geri kalan her şeyi de benim ailem yaptı zaten. Gelinin takılarını bozdurup borç ödemek nedir? Beni daha bir haftalık gelinken kuyumcu kuyumcu gezdirip bütün takıları sattılar ve eşim ne yaptı biliyor musunuz? Ailesine biz nasıl geçineceğiz, kiramızı nasıl ödeyeceğiz, bizi neden düşünmüyorsunuz diyemedi,tek kelime edemedi. Üstüne kuyumcuda herkesin içinde surat asıyorum diye bana bağırdı. Peki parayı aldıktan sonra ne yaptılar dersiniz. Arabalarına atlayıp tatile gittiler. Şaka gibi gerçekten. Biz elimize para kalsın diye televizyon bile almadık oysaki.
Bu olaydan sonra eşim iş buldu zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz diye ben konuyu kapattım. Kapattım ama her maddi sıkıntı yaşadığımızda içim içimi yiyor. Bunlar nasıl anne baba diyorum. Ben iş bulamadım. Aylık elimize 200-300 tl kalıyor kalmıyor.Eşimin öğrenim kredisi borcu falan var onları ödüyor bir taraftan. Benim kızdığım asıl nokta bizim maddi sıkıntımızdan ne zaman konu açılsa eşimin ailesi asla alttan almıyor. Yaptıklarında haklı olduklarını savunuyor gibi konuşuyorlar, küçük kız kardeşi bile borç sizin borcunuzdu zaten diyebiliyor.(Kınaya,nişana gelirken verdikleri yol parasından,nişan bohçasından falan bahsediyorlar inanabiliyor musunuz? Hayır neden istemeye geldiniz o zaman madem hiç masraf etmeyecektiniz anlamıyorum ben.) Ama benim eşim tek kelime edemiyor. Ve ben düşündükçe hepsinden soğuyorum. Konuşmak bile istemiyorum.
Evlenmeden önce çok zaman geçmeden çocuk yapmak istiyordum,evde boş oturuyorum, çocuk da istiyoruz eşimle aslında ama maddiyattan dolayı bırakın çocuğu hiçbir şey yapamıyoruz. Hayatım altüst oldu. Evde bütün gün bu olayı düşünüyorum. Sürekli eşimle kavga ediyorum. Evliliğimizin en güzel zamanlarında yaşadığımız bu olayları kabullenemiyorum. Eşim alttan alıyor konuşuyoruz barışıyoruz ama sonraki gün yine kavga. Çünkü ben artık iyi değilim,bütün sorunumuz maddiyat. Ve her şeyin ucu elimizden bütün paramızı almalarına çıkıyor.
4 yıllık üniversite mezunuyum. Okudum emek verdim. Eşim sırf elimizde para olsun diye bana sigortasız, asgari ücretin altında bir ücretle bir ofiste mesleğim olmayan bir işi yapmamı teklif ediyor. Ve ben bunu yine onların bizi düşürdüğü duruma bağlıyorum. Gururuma yediremiyorum. Düşünmiyim diyorum ama olmuyor, unutamıyorum,affedemiyorum. Bu durumdan nasıl kurtulucam bilmiyorum. Boşanmayı düşünüyorum bir taraftan sonra eşimin ne suçu var diyorum. Ama ailesinin bize bu yaşattıklarını asla ama asla unutamıyorum aksine nefretim ve kinim her gün daha da büyüyor.

Çok uzun oldu kusura bakmayın. Aslında daha anlatmadığım ne kadar çok düşüncesizlikleri var..

bENCE acilen bir işe girin çalışın ,kafa dağıtın öyle olmaz .
Evde kaldığınız sürece devamlı kuracaksınız ve bu sizi mutsuz ettiği kadar eşinizde edecek.
Olmuş bitmiş gitmiş diyin çekin üzerine yeni bir sayfa ailesi ile de mesafenizi koruyun olsun bitsin.
Kolay gelsin...

ALINTI:
Boşanmayı düşünüyorum bir taraftan sonra eşimin ne suçu var diyorum. Ama ailesinin bize bu yaşattıklarını asla ama asla unutamıyorum aksine nefretim ve kinim her gün daha da büyüyor.

Beni daha bir haftalık gelinken kuyumcu kuyumcu gezdirip bütün takıları sattılar ve eşim ne yaptı biliyor musunuz? Ailesine biz nasıl geçineceğiz, kiramızı nasıl ödeyeceğiz, bizi neden düşünmüyorsunuz diyemedi,tek kelime edemedi. Üstüne kuyumcuda herkesin içinde surat asıyorum diye bana bağırdı.

EVET AİLESİNİN YAPTIĞI TERBİYESİZLİK. AMA BUNLARI YAŞAMINIZA SEBEP OLAN EŞLERİ AKLAYIP PAKLAMASANIZ GERÇEKLERLE YÜZLEŞEBİLSENİZ. LÜTFEN BU BASİRETSİZ ADAMI Bİ DE BABA YAPARAK TAÇLANDIRMAYIN.

Back
X