• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin yaptıkları..

Birçok kişi aynı şeyi söylemiş. Elinize kalan parayla ödeyemezdiniz zaten vs. Elimize az para kalmasının sebebi eşimin sonradan ödemek zorunda kaldığı benim evlenirken haberim olmayan borçları. Ki ailesi oğullarının borcunu bildiği halde bizi beş parasız bıraktılar. Bizim hem eşyalarımızı hem de eşimin bu borçlarını ödeyecek kadar çok takımız oldu. Ben kendimi zaten takılar bizi uzunca bir süre idare edecek şekilde ayarladım. Ona göre eşya seçtim ve çoğu eşyayı almadım bile. Yani kimse bize bakmak zorunda kalmayacaktı. Kimseye de güvenerek evlenmedim. Tek güvendiğim takılardı. He bu konuda da haklısınız keşke üzülüp surat asacağıma ağzıma geleni saydaydım o an ne olacaksa olsaydı. Ama olmadı işte o an sadece yaşadığım şeyin bitmesini ve onlardan en uzak yere gitmeyi istedim. Düğünü erteleme olayına gelince düğün için herkese haber verilmişti. Bütün hazırlıklar yapılmıştı. Durumu çok iyi olan daireleri olan aile bir anda bütün dairelerini sattılar. İnsanlık hali tabiki olabilir. Ama bırakın borçlarının aciliyeti yüzünden düğün takılarını bozdurmayı, ellerinde para kalmıştır oğullarına yardım ederler azda olsa heralde diye düşünüyor insan. Ben kandırılmış hissediyorum. Hepsi tarafından eşim de dahil. Yani uzunca bir süre tanışıyoruz. O kadar güvenmiştim, saygı duymuştum ama ne olursa olsun bütün takı sadece bizim borcumuza da gitmiş olsa bunu eşim ve ben bozdurup yapmalıydık.
Eşimi seviyorum. Sadece bu yaşadıklarımdan sonra sevgimi hak etmiyor, bunları yaşamak zorunda değildim diyorum. Ve ailesinin bile düşünmediği sonradan önüme gelen o borçları için çalışmak zorunda olmak zor.

Sen dahil herkes hatalı..Ama ne varki olan olmuş.Isıtıp ısıtıp kocanın önüne getirmek,bi zaman sonra iplerin kopmasına sebep olacak.Yapma!

Neden altınlarınızı başkasına teslim ediyorsunuz?
Yada illa birine verilecekse kendi ailenize verseydiniz. Sonra hesabını yapar size uymuyorsa vermezdiniz. Ayrıca siz hiç bişey demediniz mi?

Bu erkekler neden böyle..
Anlam veremiyorum kendi ailelerine gelince bütün acitasyonu yapıyorlar..
Sebepleri siraliyorlar..
Herşeyin üstünü kapatmasını bekliyorlar eşlerinin..
Hepsi mi yada çoğunluğu mu aynı olur..
Aynısını kız ailesi yapsa, kızın ailesini koymazlar eve o bir kesin...
Ey erkekler siz canınızı sıkan konularda gülebiliyormusunuz hayır..
Bizimde gulmemizi yapılanları hoş görmemizi büyük.diyip.alttan almamızı beklemeyin...
Ey erkekler...
Ya bu erkekler çok mu saf ya kör gibiler Kendı ailelerine..

Ben eşinin ailesini haksız bulmadım açıkçası.baştan durumumuz yok yardım edemeyiz demişler.diyelimki bilezikleri size verdiler ve kalan borçları taksitle onlara ödeyeceksiniz.peki şuanki duruma bakınca size kalan ayda 200-300 tl nasıl hem geçinip hem taksit ödeyecektiniz.kp riske girmek istememiş anladığım kadarıyla durumları da yok.kp bilezikleri bozdurmasaydı şuan sizin taksitleri ödemek zorunda kalacaklardı.hayır varsa durumları tabi ki ödesinde siz diyorsunuz durumları yok diye bence öfkenizi bir kenara bırakın ve iş bulmaya bakın hem kafanız dağılır.hem elinize 3 kuruş para geçer.

Neden altınlarınızı başkasına teslim ediyorsunuz?
Yada illa birine verilecekse kendi ailenize verseydiniz. Sonra hesabını yapar size uymuyorsa vermezdiniz. Ayrıca siz hiç bişey demediniz mi?
Çünkü güveniyordum ve asla böyle bir şey yapacakları aklımın ucundan geçmezdi. Döndüğümüzde onların yanına gideceğimiz için onlara emanet ettik. Tek söylediğim ‘bizim bu kadar ne borcumuz var’ oldu. Onlarda cevap vermediler. Bende odayı terk ettim en son. Sonra işte asık suratla kuyumcu kuyumcu dolaşmalar, onların bana ortada hiç abes bir şey yokmuş gibi davranması,konuşması...

Tum bilezikleri 2 aylik gelinken elinden gitmis biri olarak yaziyorum.
Madem takilar tum borclarinizi odeyecek kadar coktu, niye kediye ciger teslim ettiniz canim benim.

Tatile gitmek nedir ya, ortaligi ayaga kaldirip ailenize haber verseydiniz keskee
Esinizin sucu yokmus size gore, bence tum suc onun.
Hem altinlarimi alacaklar hemde surat asiyorum diye esim bana " kuyumcuda" bagiracak.. gemi liman ne varsa yakardim o an.

Oldu, gul gibi kizlarini versinler, salonu, gelinlik damatlik, kuafor, zart zurt herseyi kiz babasi yapsin eeeee bilezikler 10 gunde gitsin sonra esimin sucu yok..

Yeni evli olan herkese tavsiyem, aslaaa taviz vermeyin, susmayin.siz sustukca tepenize cokerler.

Ben eşinin ailesini haksız bulmadım açıkçası.baştan durumumuz yok yardım edemeyiz demişler.diyelimki bilezikleri size verdiler ve kalan borçları taksitle onlara ödeyeceksiniz.peki şuanki duruma bakınca size kalan ayda 200-300 tl nasıl hem geçinip hem taksit ödeyecektiniz.kp riske girmek istememiş anladığım kadarıyla durumları da yok.kp bilezikleri bozdurmasaydı şuan sizin taksitleri ödemek zorunda kalacaklardı.hayır varsa durumları tabi ki ödesinde siz diyorsunuz durumları yok diye bence öfkenizi bir kenara bırakın ve iş bulmaya bakın hem kafanız dağılır.hem elinize 3 kuruş para geçer.
Eğer eşimin evlendikten sonra ortaya çıkan borcu olmasaydı. Onlar ödemek zorunda kalmayacaklardı. Eşimin kazandığı para taksitleri öder, bizi de geçindirirdi. Ayrıca ailesi bu borcu biliyordu, üstüne takıları alma planını da yapmışlar. Yani hadi ben gelinim bırakın oğullarını gram düşünmediler. Madem oğlunuzun borçları var bunu biliyorsunuz(ki eşimde borçlarını takılarla ödeyeceğini düşünmüş), üstüne bir de elimizdeki her şeyi alacaksınız. O zaman başta bizim durumumuz yok yardım edemeyeceğiz yerine başıma gelecekleri anlatsalardı keşke. Bunları yaşayacağımı bilsem düğün günü gelmiş olsa bile ertelerdim. Ne eşim ne ailesi dürüst oldu bu konuda.

Yani esinin sana bahsetmedigi borçları da vardı ve bunlar sonra sonra ortaya çıktı!?Bu da mi eşinin ailesinin suçu ? Esin basbayağa seni oyuna getirmiş.Altinlarin tamamının satilacagimdan senin haberin olmasa bile onun vardır meraketme

Çünkü güveniyordum ve asla böyle bir şey yapacakları aklımın ucundan geçmezdi. Döndüğümüzde onların yanına gideceğimiz için onlara emanet ettik. Tek söylediğim ‘bizim bu kadar ne borcumuz var’ oldu. Onlarda cevap vermediler. Bende odayı terk ettim en son. Sonra işte asık suratla kuyumcu kuyumcu dolaşmalar, onların bana ortada hiç abes bir şey yokmuş gibi davranması,konuşması...
Yüzsüzlükte zirve yapmışlar resmen. Olan olmuş kendinizi yıpratmayın. Eşinizle sürekli kavga etmek çare değil ama elbet sizin de konuşacağınız zaman gelecek. O zaman hem eşinize hem de ailesine gereken cevabı verin. Sıkıntılarınız en kısa sürede biter inşallah.

Eğer eşimin evlendikten sonra ortaya çıkan borcu olmasaydı. Onlar ödemek zorunda kalmayacaklardı. Eşimin kazandığı para taksitleri öder, bizi de geçindirirdi. Ayrıca ailesi bu borcu biliyordu, üstüne takıları alma planını da yapmışlar. Yani hadi ben gelinim bırakın oğullarını gram düşünmediler. Madem oğlunuzun borçları var bunu biliyorsunuz(ki eşimde borçlarını takılarla ödeyeceğini düşünmüş), üstüne bir de elimizdeki her şeyi alacaksınız. O zaman başta bizim durumumuz yok yardım edemeyeceğiz yerine başıma gelecekleri anlatsalardı keşke. Bunları yaşayacağımı bilsem düğün günü gelmiş olsa bile ertelerdim. Ne eşim ne ailesi dürüst oldu bu konuda.
Evet bu durumda haklısın eşin kendi borçlarını da kapattırsaydı bu durumda olmazdınız.sonuç olarak haksızlığa uğramışsın.kp de hem bencillik hem haksızlık yapmış.insan kendi evladını nasıl dünmez ya.üzüldüm sizin adınıza.eşin de çok pasif kalmış. Oda şöyle düşünmüştür.bende eşimde çalışır rahat rahat gençiniriz demiştir.boşver olan oldu artık düşünerek üzülerek durumu değiştiremezsin.bian önce iş bulmaya bak.işe başlayınca bunları o kadar düşünmediğini göreceksin.bebekten önce biraz durumu toparlayın.eşinin borçlarını beraber kapatın.bide içinde tutma kv kp yeri geldi mi lafları bir bir çarp.öfken tamamen geçmez ama biraz rahatlarsın en azından.

Şu saatten sonra şöylesi daha iyi olurdu vs desek de giden gitmiş.
Burada en büyük hata eşinizin. Altınların gözünüzün önünde satılmasına izin vermiş.
Bu gibi konularda artık daha temkinli ilerleyin eşinize ve ailesine karşı.
İş içinde bence bi yerde çalışmaya başla sevmezsen çıkarsın zaten ama evde boş oturacağına en azından biraz da olsa rahatlatır sizi.
Bakma artık herkes üniversite mezunu ama iş yok.

Yani esinin sana bahsetmedigi borçları da vardı ve bunlar sonra sonra ortaya çıktı!?Bu da mi eşinin ailesinin suçu ? Esin basbayağa seni oyuna getirmiş.Altinlarin tamamının satilacagimdan senin haberin olmasa bile onun vardır meraketme
İşte kendimi aşırı kandırılmış hissediyorum. Hayır mantıksız bir insan da değilim. Her şeyi düşünerek hareket ettim. Evet sıkıntı çekeceğimizi de biliyordum. Ama bu kadar da değil ya. Her şeyi bırakıp gitmek istiyorum. Sonra eşime bakıyorum sıkıntıdan saçları bembeyaz oldu. Beraber olunca mutlu oluruz sandım, herşeyi düzelticem diyor. Ama insan zor geçinince çok da mutlu olamıyor. Beraber yaptığımız bir borcu ödesem umrumda olmaz. Yaptık öderiz derim ne iş olursa olsun girer çalışırım. Ama ailesinin eşimin bekarlık borçları yüzünden bunları yaşamak..Eşim hata ettim nolur önümüze bakalım artık diyor. Onu arkamda bırakıp gidemiyorum da..

İşte kendimi aşırı kandırılmış hissediyorum. Hayır mantıksız bir insan da değilim. Her şeyi düşünerek hareket ettim. Evet sıkıntı çekeceğimizi de biliyordum. Ama bu kadar da değil ya. Her şeyi bırakıp gitmek istiyorum. Sonra eşime bakıyorum sıkıntıdan saçları bembeyaz oldu. Beraber olunca mutlu oluruz sandım, herşeyi düzelticem diyor. Ama insan zor geçinince çok da mutlu olamıyor. Beraber yaptığımız bir borcu ödesem umrumda olmaz. Yaptık öderiz derim ne iş olursa olsun girer çalışırım. Ama ailesinin eşimin bekarlık borçları yüzünden bunları yaşamak..Eşim hata ettim nolur önümüze bakalım artık diyor. Onu arkamda bırakıp gidemiyorum da..
Ya Mine sürekli hergün hergün önüne bu mevzuyu ısıtıp koyarak bir de adamı sen darlamasan mı? Sıkıntıdan saçları beyazladı diyorsun.

Kaç paralık bir altın kaptırdın ki? 20 bin, 40 bin? 1-2 sene çalışarak kazanacağın meblağlar bunlar. Tamam hoş değil, yaşadığın şey çok sıkıcı. Ama sırf bu sebeple sen ve eşin birbirinizden soğuyacaksınız, değer mi?

Ya Mine sürekli hergün hergün önüne bu mevzuyu ısıtıp koyarak bir de adamı sen darlamasan mı? Sıkıntıdan saçları beyazladı diyorsun.

Kaç paralık bir altın kaptırdın ki? 20 bin, 40 bin? 1-2 sene çalışarak kazanacağın meblağlar bunlar. Tamam hoş değil, yaşadığın şey çok sıkıcı. Ama sırf bu sebeple sen ve eşin birbirinizden soğuyacaksınız, değer mi?
Çok haklısınız, bende unutmak, olayı kapatmak istiyorum. Ama her yaşadığımız olumsuz şeyde artık onları ortaya atar oldum. Takıntılı gibi.. Yapmak istemiyorum ama yapmadan da duramıyorum. İnşallah yenebilirim bu durumu.

Henüz 1 yıllık evlisiniz ...çok yeni yaşanmış herşey bu yüzden sıkıntılı süreci çok atlatamamis olmanız çok normal.Senin canını sıkan şey eşinin seni çalışmak istemediğin bir işte çalışman için yönlendirmesi diye hissediyorum.Bu yüzden daha öfkeleniyorsun diye anlıyorum.Hakkinizda hayırlısı olsun

eşiniz de problem
ailesi problemli olabilir ama ailesinin önü alacak kişi eşiniz
ailesinin bunları yapacağı belliymiş beklemeyin sizsiniz
adam ailesine ses çıkarmamışsa sizin istemediğiniz işte çalışmayın
"para gerekli ise ailene vermeseydin altınları
ben üstüme düşeni senin ailenin yapman gerekenlerde dahil aileme yaptırdım
para lazım ise altınları verirken düşünecektin" de ama uzatma çünkü problem tek taraflı değil birşey yapmayız deyince bunların olacağı belliyken siz geri durmamışsınız
ki burada binlerce konu var evlenirken şunu şunu yapacağız deyip düğüne bir-iki ay kalaya kadar birşey yapmayıp durumumuz yok dediler birşey yapmadılar diye binlerce konu var

geçinmek istiyorsanız, unutun uzatmayın daha fazla
ama onlara da arada cevap verin size gelirken masraf falan yaptık derlerse evlenen oğlunuz yaptığınız masrafı benim cebime yapmadınız oğlunuza verdiğiniz değere göre yaptınız ya da yapmayıp cebinize üstüne oğlunuzdan aldınız de
onlar söyleyebiliyorlarsa bu durumda bile sende söyle içinde kalmasın ama uzatıp tartışma böyle olacağı birşey yapamayız dediklerinde belliymiş

Çok haklısınız, bende unutmak, olayı kapatmak istiyorum. Ama her yaşadığımız olumsuz şeyde artık onları ortaya atar oldum. Takıntılı gibi.. Yapmak istemiyorum ama yapmadan da duramıyorum. İnşallah yenebilirim bu durumu.
Yapma canım, bir araştır, belki ücreti uygun, devlet destekli psikolog falan da bulursun. Aslında çalışsan, hem kafan dağılır, daha az kurarsın. Hem de elinde sadece 300- 400 de kalsa kendine yapacağın iki alışverişle bile mutlu oluyor insan.

En azından adama dert yanmadan düşün bir 10 sn. Şimdi ona bunu söylersem elime ne geçecek diye düşün. Giden mi dönecek? Hayır, adamı üzüp, o da sana bişey derse kendini daha fazla şişirmekle kalacaksın.

Hani çocukluk nasıl insanın temellinin atıldığı yıllarsa, evliliğin başları da o bir ömür birlikteliğin temeli oluyor. Size geriye dönüp baktığınız hep bu huzursuzlukları mı hatırlayacaksınız?

Hem de yarını göreceğimiz bile belli olmayan dünyada bugünü zehretmeye değer ne var ki?

Inancın varsa, bol bol felak/nas da okumanı tavsiye ederim.

Yapma canım, bir araştır, belki ücreti uygun, devlet destekli psikolog falan da bulursun. Aslında çalışsan, hem kafan dağılır, daha az kurarsın. Hem de elinde sadece 300- 400 de kalsa kendine yapacağın iki alışverişle bile mutlu oluyor insan.

En azından adama dert yanmadan düşün bir 10 sn. Şimdi ona bunu söylersem elime ne geçecek diye düşün. Giden mi dönecek? Hayır, adamı üzüp, o da sana bişey derse kendini daha fazla şişirmekle kalacaksın.

Hani çocukluk nasıl insanın temellinin atıldığı yıllarsa, evliliğin başları da o bir ömür birlikteliğin temeli oluyor. Size geriye dönüp baktığınız hep bu huzursuzlukları mı hatırlayacaksınız?

Hem de yarını göreceğimiz bile belli olmayan dünyada bugünü zehretmeye değer ne var ki?

Inancın varsa, bol bol felak/nas da okumanı tavsiye ederim.
İnançlı bir insanım, dua ediyorum. Namazımı düzenli kılmak istiyorum. Sınav diyorum, geçecek diyorum. Allah bir şeyleri görmem için bana bunları yaşattı ucunda hayır var diyorum. Ama sonra mesela yeni evlenen ve mutlu birini görünce benim ne günahım vardı diyorum. Üzülüyorum, ağlıyorum. Mutsuz olunca da hiç bir şey yapasım gelmiyor.

Başkasının takacağı altına güvenerek evlenmek konusunda hiç tereddüt yaşadınız mı acaba? Ben elinde parası yokken ille de evleneceğim diye tuuturanları ben anlamıyorum. Eşinizin ailesi yardım etmeyeceklerini zaten söylemişler. Yanlış anlamadıysam sizden aldıkları altınları da “sizin” düğününüzün borçlarını ödemek için kullanmışlar. Oturup kalkıp kendi kendini yiyecek kadar bir suç yok yani ortada. Ayaklarının üstünde duramayan iki işsiz olarak evlenmekle hatayı siz yapmışsınız.

Back
X