Ogluma karsi bitmek bilmeyen vicdan azabim

Yeniden baglanmayla ilgili bir iki yazi okudum. Evet durumumuz cok kotu değilmiş o yazıdan da farkettim. Bakici yada aile buyugunu alıştırma surecine falan gerek kalmadi mesela dogdugun beri babaannesi vardi.

Ilk 6 ay yanında olmali diyor bu olmadi ama eve emzirmeye geldim. Oglen kendim uyuttum. Oglen yemek yemiyordum hatta onu emzirip uyutup bazi zamanlar da biraz sut sağıyordum. Emzirmeyi pat diye birakmam kotu etki oldu herhalde. Bana o yuzden güvenmiyor belki de. Cunku yarim saatlik surem vardi ara emzirmem icin. Ogle arasi disinda. Onda da normalde 10 dakikada yurnecek yolu kosarak 7-8 dakikada gidiyordum. Emzirmek icin 10 dakika gibi bir sure kaliyordu. Ilk zamanlar uzun emiyordu herhalde. Bir de hatirladigim bazen zor memeyi tuttugu. Sonra tam guzel emmeye başlıyordu daha kendi birakmadan ben biraktiriyordum. Biraz daha emsin deme sansim yok mobbingci yönetici saniyelerimi sayiyordu. Hatta belki de ac bile kaliyordu garibim. Sut sagsam o molalarda belki daha iyi olurdu.

Telafi edebilecek olmam guzel. Esimle de konustum. Biz de bir de bu sorun vardi. Esim ve annesi hep onu nazlayan her dedigini yapan tarafti. Ee birinin de kurallari hatırlatmasi sart. Ornegin ayakkabisini kendi giymek istemediginde babaannesi hemen buyuk bir hevesle giydirirken ben ona kendisinin giymesi gerektigini soyluyordum. Ee 6 yasinda artik kendi giymeli..ben de onlar gibi davransam cocuk hepten daha kotu hale gelecek.

Veya aburcuburlarin zararlarini anlatip tek bir gune indiriyordum..Cocuk ikna oluyordu. Bir bakiyordum esim kendi kendine almis daha cocuk istemeden bile. Veya babaannesi yaziktir su cocuga bisi alin diye bize soyluyor falan.

Bilgisayar yada tv konusunda kisitlama getiriyorum. Ama biliyor babasi daha kolay ikna oluyor bir bakiyorum acmislar.

Bu yuzden son donemde ben iyice otoriter her seyo yasaklayan kisitlayan biri haline geldim. Ucretsiz izindeki halim yani. Ben bunu esime hep söylüyordum. Benim sefkat merkezi olmam lazim. Kurallari sen koy. Senden biraz cekinsin. Siginacagi liman ben olayim diye. Ama oglunu cok seviyormus kiyamiyormus vs bir turlu uygulayamadik.kan alinir mesela ben sogukkanli olmak zorundayım cunku esim oglunun cani yanacak diye ondan daha panik ve uzgun bir haldedir vs vs..

Yaziyi ona da attim bakalim insallah uygulayabilirz 6 haftalik sureci.

Degisimleri , sureci falan burdan guncellerim belki benim durumumda olan baska annelere de fayda saglar. Tekrar teşekkürler. Iyi ki yazdiniz. Cunku ben guvenli baglanma sureci gecti diye o treni kaçırdık zannediyordum.

Okurken içim yandı çok üzüldüm. Kendim de iki küçük çocuk annesiyim. Ancak az durup sakinlrşince düşündüm. Hayatta mükemmel diye bir şey yoktur ben buna inanırım. Ben bir yıl evdeydim, dört sörtlük bakabildim mi çocuklarıma... elbette hayır. Bunaldım çoğu zaman, bağırdım onlara, boşverdim mesela yoğurt yedirmediğim meyve vermediğim o kadar çok gün geçti ki... sen de gönlünü ferah tut eajiden çocuğu memlekete bırakıp almanyaya istanbula gidenler varmış, senede iki kere gelirlermiş... bunlar da yaşanmış işte herkes mi travmatik yoo

Bebekken çekildiğiniz video ve fotoğrafları da sık sık gösterin. Ozellikle emzirirken, kucaginizdayken, onu parka goturdugunuzde, yıkadığınızda olanları. Mesela duzenli olarak her gun 5 dk fotoğraflara bakın.

Bir de sizin konunuza yazacagim ama ne olur kişisel algılamayın. Ben bir avukatım. Bebeğimle birlikte aktif çalışma hayatını bıraktım. Zaten eşimle birlikte çalışıyordum, işin büyük kısmı ondaydı. Bebek olunca da tamamen bıraktım. Isin, kariyerin telafisi var ama bebegimin gecen gunlerinin yok diye düşünüyorum. Belki marka kıyafetler giymiyor, belki çok pahali oyuncaklara sahip değil ama annesi yanında. Bu kararımdan sadece ben sorumluyum. Ileride ona, senin için çalışmayı bıraktım demeyeceğim. Çünkü onun için yapmadım. Olmasi gerekenin zaten bu oldugunu düşündüğüm için yaptım. Oğlum 2 yasinda cok şükür pişman değilim, inşallah hic olmam.
Bir çok konuda bunlari yaziyorum, genelde linç yiyorum. Ama sizin konunuzu görünce bir kez daha dogru karar verdigimi anladım.
Şu da var, evdeki her anne mukemmel degil. Çalışan her annenin bebeği eksik kalmış değil. Ama bir olmasi gereken var, o da bebeğin annesiyle büyümesi gerektiği. Bana göre..

Ben de sizin gibi dusunuyorum ve hatta dusunuyordum da. Zaten yaptığım hicbir seyi kariyer icin yapmadım. Inanin mesleki anlamda ne istiyordum onu bile unuttum. Ben bildiginiz gecim derdine dustum ve 10 yildir kendimi bile unuttum. Luks tuketimim yoktur olmasa da pek cok seysiz yaşayabilirim. Toplu tasimaya binmeye gocunmam..iki cocukla uzak yerlere bile cogunluk toplu tasimayla gidiyoruz. Is ortaminda gerekli oldugu icin kiyafet aliyorum. Hic almasam benim neden kiyafetim yok demem. Tuketmeyi sevmiyorum. Disari neden yemege gitmiyoruz diye dertlerim yok. Evden ekmek arasi yapip ufak bir yesillik bir yere gitmek bile gezmek icin kafi bana. çocuklarımi da kolejde okutayim diye bir derdim yok. Ben öyle kotu bir okulda okudum ki. Kolejde okuyan akrabalarimdan kat kat basarili oldum sinavlarda ve genel anlamda hayatta. Tabi para her zaman one gecirir onlar yine bana gore daha iyiler.

Benim hic oyuncagim yoktu nerseyse belki 1 tane bebek o da kardesimle ortak. Bez bebeklerimi kendim yaptim. Monopoly tarzi oyunlari kendim yaptim. Yaraticiligim artti.

Yani hic bir zaman oglumun susu eksik kalmasin benim sunum eksik kalmasin diye dert edinmedim. Ama sinav mi talih mi bilmem ki es secimi de her seyi etkiliyormuş. Evlenirken zaten cok zor sartlarda evlendik. Ama el ele verir calisir altindan kalkariz diye dusunuyordum. Ama olmadi. Belki benim kaygi bozuklugum da sebeptir bilemiyorum. Ama ben konumda da yazmistim ac kalmaktan acikta kalmaktan endişe ettim. O seviyelere de gelebilirdik gercekten hic sasirtici olmazdi. Yeri geldi ekstra ozel dersler falan verdim o sekilde takviye sagladim. Kredi kartinda hep icerdeydik falan. Neyse iste benim ki boyle bir haldi.

Iyi yapmışsiniz bence. Annenin tum gun evde yan gelip yatsa tv izlese de onun verdigi guven huzur baska bence. Allah cocuklari annesiz birakmasin. Anneleri olmayan cocuklar da var.

Hepsini okudum ve inanın çalışmak dışında bir sürü vicdan azabım var benimde. 4 yaşında oğlum doğduğı günden beri inat uykusuzluk emmemesi vs ev işleri okadar yıprandımki onunla oynayamadığım her dakika bende vicdan olmjştu. Kreşe başladı gidiyor ve sanki daha iyi oldu iletişimimiz. Ama şimdi ikinci bebeğime hamile olduğumu öğrendim ve yine oğlumla yeterince ilgilenemeyeceğim diye öğrendiğim günden beri kendimi yiyorum.
Kısaca şunu şöyleyeyim sakın yalnız hissetmeyin. Anneliğin tanımını bana biri sorsa annelik=vicdan azabı derim. Çalışmadım ben ona rağmen yinede vicdan yaptığım bir sürü sebep var.

Ac kalırız diye korkan, ben çalışmasam perişan oluruz diye eşine güvenmeyen bir bir kadının ikinci çocuk yapması bana göre korkunç. Söyleyeceklerim bu kadar

Dramatize etmişsiniz sanki ya
Bende enziremedim inanın o sütsüzluk stresi mamaya başlamaktan daha zordu benim için
Olmayan şeyi zorlamanın anlamı yok
Herkesin şartları stres durumu kaygıları aynı değil
Kendinize bu kadar yüklenmeyin lütfen elinizden geleni yapmışsınız yapmaya çalışıyorsunuzda
Şuanda maddiyat düşünmediğiniz için manevi sıkıntılara yönelmişsiniz bence
Ama maddiyatın olmaması maneviyatı da götürüyor bir süre sonra
Çocuğa istediği oyuncağı alamamak yetersiz beslenmek zorunda kalması
Giyim masraflarının yük olması vs vs vs
Bunlar bence çok daha zor şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…