• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma bakamıyorum

İyi bir çocuk doktoruna gitseniz, sizi yönlendirse. Belki çocuğunuzda hiperaktivite var, belki hormonal bir durum var. Kendinizi suçlamayın, çocuklar kaşla göz arasında iş hallederler. Ama yeterli önlem de almalısınız.
Ama evin içindeki her şeyi kaldırın gerekirse ben oğlum sizinkinin yaşındayken her bibloyu kaldırmış, boydan boya sünger kaplamıştım evi. Bu tip önlemler de hayat kurtarıyor. Tüm dolaplar duvara sabitlenmeli. Kitaplıklar televizyonlar hepsini sabitleyin

aynen dediği gibi evdeki düşecek şeyleri kitleyin dolaba çekmeceye orda kalsın çocukların odasında da eşyaları duvara sabitlemeye çalışın mazallah bir şey olmasın veya beşiğinin üstüne file geçirirseniz gece kalkmaz belki. Allah yardımcınız olsun kötü bir anne değilsinizdir erkek çocukları o yaşlarda yaramaz olur yetişememeniz normal :)

Ağlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı

4 yasında bi kızım da var. Oğlumun başına hergün bi iş geliyor düşüyor ve ciddi düşmeler bunlar. En son iki gun once akşam benim ihmalim yüzünden cok kötü bişey oldu. Kırık aynanin üstüne atti kendi ayna dikine duruyordu. Resmen kafasinin enseye yakın bölüm kesildi çocuğun yuvarlak şekilde. Cok kotu oldu saçları bile gitti ordaki .

Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa.

Kanepeye cıkıp cama çıkıyor hiç bişey yapmasa. Dengesini kaybedip cama doğru kaç defa düştü. Kanepenin arkasina düşmüştü bikere tabi ben bi anlık odadan çıktığımda oluyor bu. Gece uykudan kalkıp cama gittiği bile var (ev alt kat) doğru düzgün uyumuyor zaten

Kimseden maddi manevi destek yok. Tam tersi düşünce herkes üstüme geliyor eşim dahil.

Zaten haklılar da artik bu kadar düşme kafa göz şişmesi kanamalar normal gelmiyor banada..

İnsanlarda ne şımarık cocuklar var ama hiç duymuyorum küçücük odada başına böyle şeyler geldiğini..

Bugün kv geldi işte o senin canın bişey olsa senin canın daha cok yanar çocuğu da alırlar elinden gibisine getirdi lafı.. devlet bakamayınca alıyor ya..
evdeki tehlikeli şeyleri at yerinde durmuyor kaç tane büyüttüm böylesini ilk defa gördüm vs dedi iyi niyetliydi ama ben cok kötü oldum. Bikere onlara bıraktığımda bile daha 5 dk geçmeden düşüp dudağı patlamıştı kv ozaman da çok kötü olmuştu kalabalıklar bide evde.

Çok bunaldim dertleşmek istedim sadece kızlar patlayacağım yoksa yorum yazmayabilirsiniz de.. okuduğunuz için teşekkür ederim içimi dökmek iyi geliyor..
Benim büyük beş bucukt yaşında. Küçük 16 aylık. Çok tehlikeli bı bebek. Çok düşüyor . Abisi böyle değildi. Koltuğun tepesine çıkar kendini boşluğa doğru atar biz havada yakalarz. Her an yanında olamıyoruz. Koltuk köşelerine düştüğü oldu. O yüzden koltukları hep duvar dibine ittik. Boş kalan her köşeye kırlent sıkıştırdık. Evde obje kullanmıyoruz. Bütün camlar kapılar doloplar kilitli. Alt dolaplarda kesici delici alet bulunmaz. Mutfak banyo kapısında bile kilit koyduk. Hareketli ve maceraperest bı bebek bence. Hani şu paraşütle atlayan kar falan varya onlardan olcak sanki. Korkusuz biraz.

Öncelikle çok geçmiş olsun. 2 küçğk çocuğunuz var ve evde yalnızsınız. Bir yandan da ev işleri, yemek belki alışveriş vs çok zor Allah kolaylık versin. Tüm hanımların öneri ve tavsiyelerine katııyorum. Aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim. Gerekirse yemeği temizliği geç saate öteleyip tüm gün çocuklarla ilgileneceksiniz. Ben büyük legolar ya da yaş grubuna uygun başka oyuncaklarla 2 çocuğunuza oyun kurun ve yanlarında oturup birlikte oynayın diyorum. Muhtemelen canı sıkılıp enerjisini atamadığından da böyle her yeri mıncıklıyor olabilir. Hiperaktivite de bir kenarda aklınızda bulunsun. İlk fırsatta bi gösterip bu seçeneği elerseniz en azından diğer konulara daha fazla ağırlık verirsiniz. Çocukları oyalamak yorucu ve önemli bir iştir. Benimde çocuklarım çok düşerdi. Zamane çocukları çok hareketli gerçekten de. Koltuk köşelerinden, yataktan düşerlerdi, ağzına-burnuna birşeyler sokmaya çalışırlardı, kağıt kesiği bile yaşamışlığımız olmuştur. Kağıttır kesmez demeyin o bile başıma gelmişti 🤦‍♀️ Yani yalnız değilsiniz tedbir ve işlerinizi geç saatlere bırakarak (yarının işini bir önceki geceden yaparak) problemi çözeceğinize inanıyorum. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Benim kızda bütün tehlikeyi üstüne çeker bile bile yapar.Engel oluyorum çoğu zaman ama insanız herşeye yetişemiyoruz ki olacak olan illaki olur yani

Arkadaşlar güzel öneriler yazmışlar ssğolsunlar.
Ben iki madde ekleyeceğim.
Çocuğunuza paketli gıda-abur/cubur ve reçel vermeyin bu tip gıdalar aşırı enerji veriyor.
Zaten sağlık açısından da zararlı.
Bir de çocuğunuzun dürtüselliğine baktırın.
Çocuk-ergen psikoloğundan veya çocuk doktorundan bir görüş alın.
Sağlıkla ve sevgiyle büyütün yavrunuzu.

Son düzenleme:
cok dıkkatlı bır ınsan olmama ragmen kızım evde dumduz yurudugu yerde takılıp dusuyor
ama sızınde cocuklarınız varken ortalarda kırık ayna duruyorsa cok ıhmalkar bırısınız demektır once evde cocuk yasadıgı ıcın ona gore duzenleyın
tum cocuk magazalarında guvenlık kısmında cam kapı dolap guvenlık kılıtlerı var alın
kendı halınde sessız hıc atraksıyon yasatmayan ve laftan sozden anlayan cocugum olmasına ragmen tum pencerelerım kılıtlı benım , ne olursa olsun cocuk cunku o ben tedbırımı almalıyım

kırık ayna ortada ustelık cok hareketlı cocuk var kı bırakın cocugu evde kedı beslesek bıle o aynayı orada bırakmayız degıl mı
bu tarz hataların telafısı ve donusu yok cok cıddıye alın lutfen cocuk hareketlı olabılır cok normal yapısı o sız evı ona gore ayarlayacaksınız kı tehlıkelerı mınumuma ındırın rahat edın cocuk da rahat eder

Ağlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı

4 yasında bi kızım da var. Oğlumun başına hergün bi iş geliyor düşüyor ve ciddi düşmeler bunlar. En son iki gun once akşam benim ihmalim yüzünden cok kötü bişey oldu. Kırık aynanin üstüne atti kendi ayna dikine duruyordu. Resmen kafasinin enseye yakın bölüm kesildi çocuğun yuvarlak şekilde. Cok kotu oldu saçları bile gitti ordaki .

Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa.

Kanepeye cıkıp cama çıkıyor hiç bişey yapmasa. Dengesini kaybedip cama doğru kaç defa düştü. Kanepenin arkasina düşmüştü bikere tabi ben bi anlık odadan çıktığımda oluyor bu. Gece uykudan kalkıp cama gittiği bile var (ev alt kat) doğru düzgün uyumuyor zaten

Kimseden maddi manevi destek yok. Tam tersi düşünce herkes üstüme geliyor eşim dahil.

Zaten haklılar da artik bu kadar düşme kafa göz şişmesi kanamalar normal gelmiyor banada..

İnsanlarda ne şımarık cocuklar var ama hiç duymuyorum küçücük odada başına böyle şeyler geldiğini..

Bugün kv geldi işte o senin canın bişey olsa senin canın daha cok yanar çocuğu da alırlar elinden gibisine getirdi lafı.. devlet bakamayınca alıyor ya..
evdeki tehlikeli şeyleri at yerinde durmuyor kaç tane büyüttüm böylesini ilk defa gördüm vs dedi iyi niyetliydi ama ben cok kötü oldum. Bikere onlara bıraktığımda bile daha 5 dk geçmeden düşüp dudağı patlamıştı kv ozaman da çok kötü olmuştu kalabalıklar bide evde.

Çok bunaldim dertleşmek istedim sadece kızlar patlayacağım yoksa yorum yazmayabilirsiniz de.. okuduğunuz için teşekkür ederim içimi dökmek iyi geliyor..
Yapacağınız tek şey bı şeyleri önceden düşünüp çözüm bulmak. Mesela ben ünite bile kullanmıyorum. Bı ara denedim üstünden inmiyodu televizyonum duvara montajlı damacananin cubuguyla kırdı sağolsun. Hemen yeni TV yi biraz daha yükseğe taktırdım ve eline aldığı şeylere dikkat ediyorum. Eğer kırık cam varsa onu çoktan kaldirmaliydiniz zaten. Cam kenarlarına bişey koymuyorum koltukta dahil. Benimkide yaramaz en son koltukların tepelerinden atliyordu hiç durmuyo yerinde ama elimden geldiği kadar tedbir almaya çalışıyorum en azından aklı biraz daha kesene kadar dikkat etmek lazım 🤷🏻‍♀️ Allah kolaylık versin çocuk bakmak gerçekten zor

Öncelikle kırık cam ayna ne varsa atın ne isi var evde? Özellikle çocuğum haraketli diyorsunuz.
Bunun dışında da takıntı yapmayın akışına bırakın.
Siz bunu kafaya taktikca işler ve olaylar çıkmaza girecek çünkü...

kirik aynanin falan evde ne işi var ki ?
eve şoyle dip kose bir temizlik yapip zararli olan ne varsa hepsini cocuklarin yetisemeyecegi yerlere kaldirmali, kaldiramadiklarinizi guvenli hale getirmelisiniz.
her cocuk kanepe tepesine cikar ordan duser veya dusmez bu tamamen şans alsinda ama, ayna olayi sizin tedbirsizliginiz olmuş biraz 😳
benim kizda boyle oraya tirmanayayim, buraya bakayim, şuraya da bakayim hmm bakim burdan atlarsam bir yerim kirilirmi acaba diye yasayan bir cocuk resmen, ben careyi odanin birini neredeyse komple bosaltmakta buldum.
3 senelik evliydim piril piril ustunde nerdeyse oturulmamis koltugu, tv unitesini depoya kaldirdim😑
başkada çare bulamadim ama aldigim en dogru kararda bu olmuştu ozaman.
şimdi 3 yasinda odayi tekrar eski haline getirdik 3 5 ay once.
aklinizda acaba diyecek hic bir seyi ortada birakmayin.
ozellikle ici su dolu vileda kovalarina dikkat edin,
imkaniniz varsa iki cocukla her ikisinede dikkat etmekte zorlaniyorsaniz diger yerleri siz orada degilken kilitleyin.

Geçmis olsun...

Öncelikle evde tehlike oluşturabilecek herşeyi gözden geçirin.

Aklınıza gelen başınıza gelir ihmal etmeyin. Tehlike yaratacak herseyi bir şekilde tehlikesiz hale getirin.

Örnek kırık bir aynayı bırakmayın evde.

Kızım için yaptıklarımı düşündüm aklıma gelenleri yazayım.

Tüm camları üstten açılır cam yaptırdık. Buna rağmen aklı başına gelinceye kadar yanında asla cam açmadım.

Balkon kapısını asla açık tutmadım.

Tüm yemekleri ve çayı hep arka ocakta yaptım. Hala devam ediyorum.

Mutfak dolaplarını tel tek kontrol ettim ve 3 4 yasima gelinceye kadar cam malzemeleri bıçak gibi keskin malzemeleri üst raflara koydum. Evde herşeyin yeri değişti diyebilirim. Mesela alt rafta duran bulaşık deterjanı üst raflara taşındı vs.

Özellikle de deterjan temizlik malzemeleri olan malzemelerin olduğu dolaba kilit yaptırdım.

2-3 yaşına kadar dolaplara çekmecelere kilit yaptım.

Sehpa masa sert yerlerine köpük ile dolgu malzemesi ile kapladım.

Cam çerceveleri kaldırdım.

Çocuğumu yalnız bırakmamak adına çok uzun bir süre temizliktir vs yapmadım.

Bir de hiç bir zaman kızımı yalnız bırakmamaya çalıştım.

Bunlar aklıma gelenler...

Bir de çocuğunuz oldukça enerjik ise enerjisini atması icin hergün dışarı çıkarın. Koşsun dursun fazla enerjiyi atsın.

Allah yardımcınız olsun...

Ahh ahh keşke kayinvalidenizin dedigi gibi devlet öyle hemen alirim elinden dese... ne cocuklar var istismara ugradigi halde polis kendi eliyle aileye geri teslim ediyor... keske en azindan gözünü korkutsa da gercekten ihmal ve istismar eden aileler ayaklarini denk alsa...

Neyse arkadaslar gerekli tavsiyeleri vermislerdir
Benim oglum da cok hareketli maymun gibi her yere atlar ziplar
Ben evimi zaten onun oyun alanina cevirdim sayilir
Tehlikeli ve devrilecek seyler yok evimde
Ama iste bazen oyle bir dusuyor ki diyorum allah korudu resmen
O yuzden bol bol sadaka vermeye calisiyorum oglum adina
Ne kadar inanirsiniz bilmem ama ben sahsen oglumda faydasini görünüyorum

Sevgili konu sahibi. Benim kızım da 23 aylık asırı hareketli. Ben onun için risk olacak herseyi topladım. Aylarca mutfakta ayakta yemek yedik. Sandalyeden masaya cıkıyordu. Simdi sandalyesi de cıkıyor. Ocaga gidiyor tencereler sıcaga. Basını bekliyorum. Gerekirse yemek yapmıyorum yapacak birsey yok. Odalarda da tehlikeli esya arı ters cevirdim. Bazı duvarlardaki tabloları indirdim. Vazo vs kaldırdım yukarılara tüm dolapkarımda kilit var hatta deterjan dolabı anahtarlı kilit.
Çocuk büyüyen kadar evi boşaltın. Kaneoeyi canın önünden alın.
İş yapmayın Çocuga bakın. Eve değişik oyuncak alın. Sallanan at zıplayan toplar top havuzu vs gibi yoracak türde.

Bugünler de gececek

Kaza geliyorum demez.kizim cok uslu asla yaramazlik yapmayan bi cocuk.koye akraba ziyaretine gitti 5 dk yalnuz biraktim kuzeni onu kucagina almis ve dusurmus.dudagina 3 dikis atildi o kadar agladim ki.yani bazen ne yapsakta oluyor kendinizi uzmeyin.

Bi doktora götürün aşırı hiperaktif çocukları götürüyorlar

Bazı çocuklar öyle eli ayağı hızlı oluyor atom karınca gibi.
Normalde gözümüzü dört açmamız lazım ama siz sekiz açacaksınız mecbur.
Bunun bakamamakla alakası yok.
Her çocuk bir değil.
Tehlikeli ne varsa kaldıracaksiniz.
Başka yolu yok.

Benimde çok hareketli 21 aylık kızım var ilk vukuatımız 7 aylıkken oldu yemek yerken hep beraber o da mama sandalyesindeydi parmağını mutfağın kapısının anahtar giren yerine sokmuş birden çekince de elini kesti ve inanılmaz kanadı ne yaptıysak durmadı kanı hemen acile gittik dikişlik değilmiş ama güzelce pansuman yapıp sardı doktor gerçi evde sargıyı da ağzına atmıştı😂😂 ve ben zamanla yaşadıkça her şeyi atıp kırıyo karıştırıyo merak ediyo buzdolabını bile koli bandıyla bantladım( çorba tencerisini çekip dökmüştü) yani evdeki tehlikeli her şeyi kaldırın yazın pencereleri bile açmadık sadece üstten balkonda oturmadık masa sandalye koymadık onun dışında kazaysa her çocuğun başına geliyor allh korusun🙏🏻🙏🏻

Oğlunuz için akika kurbanı kestinizmi kesmediyseniz kesin kızınız içinde bütün kötülüklerden çoçukları koruyor çoçuğun sigortası gibi düşünün durumu olan aileler kesmesi gerek etinden sizde yiye biliyorsunuz

Çocuğun normal bir çocuk, sen de iki küçük çocuğa yetişmeye çalışan bir annesin. Kırık ayna olayı evet ihmal olmuş ama çocuk kanepeye tırmanır düşer vs bu tür şeyler olabiliyor. Pencerelerde kilit olursa daha iyi olur.

Back