• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma bakamıyorum

Ağlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı

4 yasında bi kızım da var. Oğlumun başına hergün bi iş geliyor düşüyor ve ciddi düşmeler bunlar. En son iki gun once akşam benim ihmalim yüzünden cok kötü bişey oldu. Kırık aynanin üstüne atti kendi ayna dikine duruyordu. Resmen kafasinin enseye yakın bölüm kesildi çocuğun yuvarlak şekilde. Cok kotu oldu saçları bile gitti ordaki .

Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa.

Kanepeye cıkıp cama çıkıyor hiç bişey yapmasa. Dengesini kaybedip cama doğru kaç defa düştü. Kanepenin arkasina düşmüştü bikere tabi ben bi anlık odadan çıktığımda oluyor bu. Gece uykudan kalkıp cama gittiği bile var (ev alt kat) doğru düzgün uyumuyor zaten

Kimseden maddi manevi destek yok. Tam tersi düşünce herkes üstüme geliyor eşim dahil.

Zaten haklılar da artik bu kadar düşme kafa göz şişmesi kanamalar normal gelmiyor banada..

İnsanlarda ne şımarık cocuklar var ama hiç duymuyorum küçücük odada başına böyle şeyler geldiğini..

Bugün kv geldi işte o senin canın bişey olsa senin canın daha cok yanar çocuğu da alırlar elinden gibisine getirdi lafı.. devlet bakamayınca alıyor ya..
evdeki tehlikeli şeyleri at yerinde durmuyor kaç tane büyüttüm böylesini ilk defa gördüm vs dedi iyi niyetliydi ama ben cok kötü oldum. Bikere onlara bıraktığımda bile daha 5 dk geçmeden düşüp dudağı patlamıştı kv ozaman da çok kötü olmuştu kalabalıklar bide evde.

Çok bunaldim dertleşmek istedim sadece kızlar patlayacağım yoksa yorum yazmayabilirsiniz de.. okuduğunuz için teşekkür ederim içimi dökmek iyi geliyor..
Benim oğlum da 28 aylık ve çok hareketli. Ve sürekli koşar, zıplar düşer. Evi onun için en tehlikesiz hale getirdik. Pencere önünde berjerler vardı onların üzerine çıkıp cama vuruyordu, Sallanıyordu devrilse camdan aşağı düşebilir. Ordan kaldırdık, diğer tarafa koyduk hatta üzerine çıkamasın diye yatırdık yere, salonun ortasında yatık halde duruyorlar. Her yerde köşe koruyucular, çekmece kilitleri, tv nerdeyse tavana monte, park yatağı salona getirmiştik ben odadan çıkarsam yalnız kalıp bir şeyler yapmasın diye içine koyuyordum, ama kendi başına çıkmayı başardı. Biz de 5 aylık da bir bebek var gözüm hep üzerinde, kardeşini de hırpalıyor. Evi mümkün olduğunca tehlikesiz hale getirin, ufak tefek kazalar mutlaka olur ama ciddi durumları önlersiniz

Doktorlara bir sorsanız ev kazaları dışarı kazalarından daha çok oluyor.
Kendinizi suçlu hissetmeyin.
Kimsenin de sizin anneliginizi sorgulamasina izin vermeyin.
Bile isteye çocuğuna zarar verecek bir insana benzemiyorsunuz

Önleminizi artırın kafi.

Sizi çok iyi anlıyorum,11 aylık yeğenim var yürüyor ama siz bir de bana sorun.Arkamı dönüpte bir iş falan yapamıyorum 5 sn içinde örümcek gibi koşuyor ya duvara tosluyor ya dolaba güm diye giriyor...Siz isterseniz tepesinde nöbet tutun bir yolunu bulup hiç olmadı durduğu yerde kolunun üstüne düşüyor,bunun sizinle alakası yok..Demek ki ilerde bizimkide böyle olacak...

Evi güvenli hale getirin.
orta sehpa, zigon sehpa falan evden gönderin.
yiyip içme, özellikle sıcak içecekleri mutlaka yemek masasında tüketin.
camlara kilit taktırın.
Varsa öyle bir şansınız odanın şeklini değiştirin,
Camın önünden alın koltuğu.
Dış kapınızı her zaman kilitli tutun.
İşiniz yoksa mutfak ve banyo kapısını kilitleyin.
Temizliği sadece eşiniz evdeyken yapın. Yemek yaparken bir yer örtüsüne tencere tava, yiyecek bir şeyler, çiğ makarna, kutu meyve vs önünü doldurun. Evet dağılacak ama oynayacak.
buzdolabınıza kilit takın.
koridor halılarınızın altına kaydırmaz alıp koyun.
elektrik prizlerini kapatın, fiş gibi takılan cocugun çıkartamadığı aparatlar var.
En önemlisi yağmur çamur kar kış demeden çoçuğunuzu dışarı çıkarın. Ki enerjisini atsın.

Yaşları yakın 3 küçük çocuğum var, ilkine 3 yaşına kadar doğal afet derdi çevremdeki herkes. Zamanla tedbiri ve kendini korumayı öğrendi. Yani geçecek merak etmeyin. Ama cocugu güvende tutmak sizin zorunluluğunuz.

ve kayınvalide haklı. Bu düşmelerin, dikişlerin sıklığı dikkat çekecek kadar fazlaysa doktor sosyal hizmetlere bildirir. Sizin suçunuz diye söylemiyorum, sadece herkesin önceliği cocugu korumak 🤷🏻‍♀️
Çok teşekkür ederim 🌸

Off çok geçmş olsun canim yaa :KK43: cok haklısın bencede huy meselesi benim abim 40 yaşına geldi hâlâ sinirlenirse kafasında şişe ayna bardak kırar kendne zarar verir.. küçüklükten beri . diğer abimse o kadar sakin sessiz ki asla kardeş demezler sesini bile yükseltmez birbirinden aşırı farklılar aralarında 2 yaş var..

o nedir ya psikopat gibi.
dikkat çekmeye çalışıyor en iğrendiğim hareket.
bebeğin olduğu odaya kırık ayna koyuyorsanız evet bakamıyorsunuz.
yeğenim evime geleceği zaman bile butun duzeni ona göre belirlerim. hiç de sakin uslu bir çocuk değildir bu arada. ki annesi değilim. onun haricinde çocuk bakma tecrubem yok, annelikle ilgisi yok bunun. olası kazaları öngörmeyle ilgisi var.2 yaşındaki bir çocuk bıçağa nasıl ulaşabilir mesela. neyse, hayırşısıyla başına birşey gelmeden buyuseydi, siz korumuyorsunuz, Allah korusun yavruyu.
acıttıysa da sorun değil benim için. çok sinirleniyorum çocuğunu öylece bırakıp da derdi gucu ev işi olan insanlara.

Doktorlara bir sorsanız ev kazaları dışarı kazalarından daha çok oluyor.
Kendinizi suçlu hissetmeyin.
Kimsenin de sizin anneliginizi sorgulamasina izin vermeyin.
Bile isteye çocuğuna zarar verecek bir insana benzemiyorsunuz

Önleminizi artırın kafi.

yani odada kırık ayna bıraktı diye suçlu hissetmesin mi kendini, ya da babası çocuğu izlerken mesela çocuk eline bıçak almış, yani babası orda olmasa çocuk eline bıçağı kolaylıkla alabilecekmiş, Allah bilir neresine ne yapacaktı, suçlu hissetmesin mi?
Anne olunca nasılsa ben doğurdum diye çocuğunun başına gelen kazalarda sorumluluktan muaf mı olacak??
mesela çocuk kanepenin arkasına duşmuş, kanepeyi duvara iyice yaslamayı duşunememek, çocuk için bu duzenlemeyi yapamamak sorumsuzluk değil mi?
ben sorguluyorum anneliğini.

yani odada kırık ayna bıraktı diye suçlu hissetmesin mi kendini, ya da babası çocuğu izlerken mesela çocuk eline bıçak almış, yani babası orda olmasa çocuk eline bıçağı kolaylıkla alabilecekmiş, Allah bilir neresine ne yapacaktı, suçlu hissetmesin mi?
Anne olunca nasılsa ben doğurdum diye çocuğunun başına gelen kazalarda sorumluluktan muaf mı olacak??
mesela çocuk kanepenin arkasına duşmuş, kanepeyi duvara iyice yaslamayı duşunememek, çocuk için bu duzenlemeyi yapamamak sorumsuzluk değil mi?
ben sorguluyorum anneliğini.
Ay. Nasıl laflar ediyosunuz sizz yaa !! Kocaman masayı taşıyıp üstüne basarak tezgaha yetişmiş eşimde bakmış ne yapacak dye ki önlem alalım diye.. belki yemek yaparken brakıldı !cocuk alsn diye değil heralde !!! yargılamaya gelmişsiniz resmen bide korumuyosunuz vs demişsniz yazik ya büyük konuşmayın kınamayın derim.!

Ay. Nasıl laflar ediyosunuz sizz yaa !! Kocaman masayı taşıyıp üstüne basarak tezgaha yetişmiş eşimde bakmış ne yapacak dye ki önlem alalım diye.. belki yemek yaparken brakıldı !cocuk alsn diye değil heralde !!! yargılamaya gelmişsiniz resmen bide korumuyosunuz vs demişsniz yazik ya büyük konuşmayın kınamayın derim.!

2 yaşındaki çocukla yaşıyorsunuz evet dikkat etmek zorundasınız yemek yaparken de olsa, çocuk sizin gözetiminizde olmayacak en azından tuvalete gidiyorsunuzdur, sırf beş dakika gittiğiniz tuvalet zamanınız için bile olsa kendine zarar verebileceği hiçbir şeye ulaşamamalı o çocuk. size anlatıyorum yeğenim evime geldiğinde bile, sık sık gelir, açılabilecek butun dolapları, gumuşluğu iple kapaklarını sabitliyorum.camlarımı kapatıyorum, oda parfumunu bile yukarı kaldırıyorum, çocuk bu çocuk, başına her an birşey getirebilir, bizim sorumluluğumuz o nun başına bir şey gelmemesi. ki ben annesi bile değilim.
ya eşiniz bakıyor olmasaydı o anda??
kırık aynayla çocuğunuzu aynı odada bırakabiliyorsunuz, sonra da gelmiş burda içinizi rahatlatacak şeyler söylememizi istiyorsunuz, gayet sağlıklı çocuğunuz herhangi bir ev kazası sonucu Allah korusun başka bir hale gelebilir biliyorsunuz değil mi?

Üzmeyin kendinizi kıyamam size :(
Çocukların en hareketli olduğu zamanlar bunlar. Bir de dışarı da çıkamıyorlar iyice eve hapsoldular çocuklar enerjilerini atamıyorlar.
İlk önce şu kırık ayna mı ne atın gitsin yahu. Evdeki her türlü tehlike arz eden şeyleri kaldırın. Şu an kızım 5,5 yaşında bıçak, makas, ilaç, temizlik malzemeleri vs ne varsa hep ulaşamayacağı yerdeydi. Daha yeni makas ve bıçağı raflara koydum sayılır. Okul için etkinlik falan yapıyoruz yani artık aklı eriyor.
Siz de üzülmeyin lütfen kimse evladının kötülüğünü istemez. Buradaki önerilere kulak verin derim 🌺

Evdeki koltuğu sehpayı masayı herşeyi bir depoya kaldırın, doğu kültürndeki gibi yerlere yastıklar koyun yoksa çaresi yok, çocuğunuz denge sorunuda var gibi o yüzden yeri boydan boya ince sünger üstünde halı koyun. Doğuda bir evde 10 çocuk zarar gelmeden büyüyembiliyor çünkü evde düşeceği, çıkacağı, hiçbir şey yok.

cocuk pedagoguna devlet ozel her hastanede var hatta belediyelerin bile ucretsiz destek hizm var. mutlaka gorunun , hiperaktivite olabilir.

Gecen sene 40 saniyelik telefon görüşmesinde kizim tezgahta duran antibiyotik sisesini diklemiati kafasina. Cocuklar en olunmazi olduruyor. Ama sizde se hic önlem yok gibi. Niye evde kirik ayna var.

Çocuğunuz belliki cok enerjik maddi durumunuz mumkunse trambolin pikler ucgeni filan alin. Kizim tum enerjisimi burada atiyor. Sekerli gida paketli gida tuketmesine izin vermeyin. Zamanla duzelecektir.

Ben sizde bi ihmal göremedim açıkcası çocuk hiperaktif heralde. Bazı çocuk böyle buyur. Siz çok dikkatli olun. Aman camlara özellikle kilit takın madem bu kadar haşarı ben olsam iki tane birden takarım

2 yaşındaki çocukla yaşıyorsunuz evet dikkat etmek zorundasınız yemek yaparken de olsa, çocuk sizin gözetiminizde olmayacak en azından tuvalete gidiyorsunuzdur, sırf beş dakika gittiğiniz tuvalet zamanınız için bile olsa kendine zarar verebileceği hiçbir şeye ulaşamamalı o çocuk. size anlatıyorum yeğenim evime geldiğinde bile, sık sık gelir, açılabilecek butun dolapları, gumuşluğu iple kapaklarını sabitliyorum.camlarımı kapatıyorum, oda parfumunu bile yukarı kaldırıyorum, çocuk bu çocuk, başına her an birşey getirebilir, bizim sorumluluğumuz o nun başına bir şey gelmemesi. ki ben annesi bile değilim.
ya eşiniz bakıyor olmasaydı o anda??
kırık aynayla çocuğunuzu aynı odada bırakabiliyorsunuz, sonra da gelmiş burda içinizi rahatlatacak şeyler söylememizi istiyorsunuz, gayet sağlıklı çocuğunuz herhangi bir ev kazası sonucu Allah korusun başka bir hale gelebilir biliyorsunuz değil mi?
Yanlız aldığım bir çok önlemde var bunlarida siz bilmiyorsunuz öyle değil mi? Akla gelmeyen başa gelebiliyor sizin yeğeniniz hergun de evinizde değil sonuçta benim oğlum hiçbişey yapmasa kanepeden diğer kanepeye atlar tepelerinde gezer üstümüze atlar. ne yapayım kaldırayim mi... Bunun yanında aldıgım önlemleri bilseniz böyle yargılamazsınız zaten . 24 saat tek başına ilginenince illaki arada dalgınlık o an akıl edememe oluyor ki günlerdir doğru duzgun uyumuyoruz. Yada araya birşey giriyor bi anlık zaten herşey..
ayna konusunda zaten kendimi sucladim kimsenin rahatlatmasi icin yazmadim gece cok uzgundum içimi döktüm sadece. Yorumunuz için tşkler.

Ağlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı

4 yasında bi kızım da var. Oğlumun başına hergün bi iş geliyor düşüyor ve ciddi düşmeler bunlar. En son iki gun once akşam benim ihmalim yüzünden cok kötü bişey oldu. Kırık aynanin üstüne atti kendi ayna dikine duruyordu. Resmen kafasinin enseye yakın bölüm kesildi çocuğun yuvarlak şekilde. Cok kotu oldu saçları bile gitti ordaki .

Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa.

Kanepeye cıkıp cama çıkıyor hiç bişey yapmasa. Dengesini kaybedip cama doğru kaç defa düştü. Kanepenin arkasina düşmüştü bikere tabi ben bi anlık odadan çıktığımda oluyor bu. Gece uykudan kalkıp cama gittiği bile var (ev alt kat) doğru düzgün uyumuyor zaten

Kimseden maddi manevi destek yok. Tam tersi düşünce herkes üstüme geliyor eşim dahil.

Zaten haklılar da artik bu kadar düşme kafa göz şişmesi kanamalar normal gelmiyor banada..

İnsanlarda ne şımarık cocuklar var ama hiç duymuyorum küçücük odada başına böyle şeyler geldiğini..

Bugün kv geldi işte o senin canın bişey olsa senin canın daha cok yanar çocuğu da alırlar elinden gibisine getirdi lafı.. devlet bakamayınca alıyor ya..
evdeki tehlikeli şeyleri at yerinde durmuyor kaç tane büyüttüm böylesini ilk defa gördüm vs dedi iyi niyetliydi ama ben cok kötü oldum. Bikere onlara bıraktığımda bile daha 5 dk geçmeden düşüp dudağı patlamıştı kv ozaman da çok kötü olmuştu kalabalıklar bide evde.

Çok bunaldim dertleşmek istedim sadece kızlar patlayacağım yoksa yorum yazmayabilirsiniz de.. okuduğunuz için teşekkür ederim içimi dökmek iyi geliyor..
Çok geçmiş olsun. Tam koltuk tepelerinde gezme zamanı gelmiş ama sanki anlattığınız kadarıyla aşırı düşüyor. Bir doktora gidip denge sorunu var mı diye araştırılabilir. Orta kulaktaki denge merkeziyle ilgili bir sorun olabilir. Kristaller oynamış olabilir diyor doktorlar.

Bir de bütün canlarınıza üst taraftan kilit taktırın. İki çocuk var, yıllarca size lazım. Kırık aynayı açıkta bırakmanız doğru olamamış ama uykusuzluktan dikkatsiz olabilirsiniz. Koltukların arkasına düşüyorsa koltukları duvara sabitleyin. Güzel görünmez ama biraz büyüyene kadar kazadan korur.

Büyük oğlum okadar sakin bir bebekti ki kızımda tam tersi bir dk yerinde durmazdı (ikizler) o yaramaz kıpır kıpır olan kız hiç kaza yaşamazken,sakin oğlan belki günde 4 kez bir kaza yaşıyordu. Kafasını fazla çarpardı içim giderdi bir sakatlık kalacak diye. 3 numaram 2.5 yaşında Allahtan korkusu var tehlikeli şeylerden kaçınıyor,ama bir dk gözümden ayıramıyorum tabi sağolsun kardeşleride çok bakıyor. Bazı çocuklar sakinde olsa nerde kaza,tehlike varsa orada oluyor. Tehlikeli şeyleri kaldır. Olmaz birşey deme hiç akıla gelmeyeni beceriyorlar, şaşıp kalıyorsun🤦‍♀️ gözünden ayırma 1 senesi var sonra toparlayacak,uslanacak. Milletin üstüne gelmesine de izin verme senden iyi kimse bakamaz ona,kendine yüklenme. Ama kırık ayna gibi şeyler de ben burdayım diye bağırırken kaldırırım diye bekleme.

Benim oğlumda 22 aylık.🧿 Şeytan kulağına yaramazlık üflüyor sanki, bir saniye dur durak yok. Şu an üç kişi bakıyoruz. Tek baktığımda bende ağlıyordum. Bir saniye gözünün önünden ayırmayacaksınız, boş bırakmayacaksınız. Yeter ki sağlığı iyi olsun onun dışında yemek temizlik varsın kalsın yapacak bir şey yok. Bir de insanlar size akıl vereceğine keşke size destek olsalar. El ele verip bakalım deseler. Tüm bunlar geçecek inşallah ama inşallah kazasız belasız geçsin 🤲

geçmiş olsun

oğlunuzu değiştiremeyiz o zaman evi değiştireceğiz

örneğin camın önündeki kanepeden düşüyorsa camın önüne kanepe koymayacağız

kırık ayna vs zaten hiç olmamalı

biz kv me oturmaya gidince evin ortasındaki cam sehpayı kaldırırdı eşim

kv ben 4 çocuk büyüttüm bu sehpa ile derdi

evet orası o çocukların evi alışmışlar ama bizimki hiç öyle camlı evde büyümedi

yani odanızı boşaltın

mesela bardak vs de cam olmasın bir süre

odada tehlikeli şeyler olmazsa korumak da daha kolay olur

sehpaların kenarı için plastikler var keza pencere kilitleri vs

çözüm aslında basit evi çocuklara uygun hale getirmek

hele de iki taneler ki birlikte yaramazlık da yaparlar

mesela sandalye vs de olmamalı zira çeker çıkarlar her yere

kendinizi suçlamayın ama evinizi çocuklara uygun hale getirin, iki çocuk olan ev ve kırık ayna

atın ya kırık aynayı uğursuzluk getirir :((

oğlum büyüdü ama kedi var ve ev kediye göre dizayn edikmiş durumda riskli olacak hiçbir şey onun yetişeceği yerde durmaz

tek kuralınız bu olsun riskli şeyler çocukların olacağı yerde durmaz tüm sorununuz çözülmese de azalır

evet yine düşer yine yere başını çarpar ama en azından sivri bir şey batmaz

Back